BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881604 przez Marza
Dasz radę :-) ciesz się, bo szybciej będziesz miała przy sobie swoje maleństwa, a my się tyle naczekamy ;-) wczoraj się dowiedziałam, że siostra koleżanki też się spodziewa bliźniaków :-D w ogóle mi się wydaje, że będziesz miała dwóch identycznych synusiów :-D zobaczymy czy moje przeczucie się sprawdzi :-) ja też wolę sobie zaplanować na co trzeba wydać pieniążki i dopiero skalkulować ile mogę danego miesiąca.wydac na ciuszki dla dzidzi i dopiero, a nie w ciemno i potem na życie nic nie zostanie jak zacznę wydawać ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #881627 przez Caroina
Cześć dziewczyny.
W końcu udało mi się odnaleźć forum, już się bałam, że przepadło.
Racja szybko to leci, dlatego od dłuższego czasu kompletuje wyprawkę.
Dodatkowo nakupowałam sporo ubranek dla dziewczynki ale teraz wstrzymuje się dopuki nie dostanę potwierdzenia czy będzie ta dziewczynka czy jednak chłopak.
Ciekawe bo u mnie zawsze wszystko było na ostatnią chwile ale jeśli o zakupy chodzi to nie mogę się doczekać :P

Z tym pęcherzem to masakra. Współczuje Ci Anetko bo sama niedawno miałam ten dyskomfort. Zaczęło się od pieczenia a kolejnego dnia pokazała sie krew w moczu. Na szczęście urinal pomógł, a juz miałam się wybierać do labolatorium i po antybiotyk właśnie.

Nareszcie mamy śliczną pogodę. Nie wiem czy to przez nią ale czuje się ostatnio świetnie. Nic mi nie dolega. W ogóle nie czuje się jakbym była w ciąży, tyle że maleństwo czasem się odzywa ;)

Troszkę się zmartwiłam bo wyczytałam, że na tym etapie powinno się przybrać ok 4kg. Ja od dłuższego czasu mam +2kg i waga stoi w miejscu. Apetyt mam, ciągle jem i mimo to czuje się głodna. Mam nadzieję, że ten brak przyrostu wagi nie wpłynie źle na dziecko. Poprzednio przybierałam więcej, tylko faktem jest, że wagę startową miałam mniejszą niż teraz kiedy od początku mam zapas. Może to dlatego. Jak jest u Was?

10 lata 7 miesiąc temu #881644 przez Gochens
Hej dziewczyny :)

Kurde to forum może w końcu będzie działać :blink:

Kinga ja też nie szaleje z wyprawka tak naprawde to jeszcze nic nowego nie kupiłam...No chyba że okaże się że to dziewczyna to muszę ruszyć z kopyta :laugh:

Miłego dzionka :P

10 lata 7 miesiąc temu #881647 przez Marza
Caroina ja trzu tygodnie temu miałam niecały 1 kilogram na plusie. Lekarz mi powiedział, że to nic złego i wystarczy przytyć 8 kg, a dzidzia będzie zdrowa. Tak samo jak Ty mam apetyt, co chwilę coś wcinam, a mimo to czuję głód. Wg mnie to maluszek rośnie i domaga się składników odżywczych :-) zobaczymy ile jutro pokaże waga u gina i Ci napisze :-) uważam, że niepotrzebnie się stresujesz :-*

10 lata 7 miesiąc temu #881650 przez Kinga2424
Caroina U mnie w pierwszej chwili było jakieś 2 kg na plusie. Teraz waga pokazuje mi wagę z przed ciąży. Ogólnie nie jestem gruba. Mam tylko brzuch, więc przypuszczam, ze musiałam coś schudnąć, a potem przytyc. Bąbelki razem mają już 700g.

Gochens Ja dostałam takie ilości ciuszków, po Paulince mam ich sporo, że nawet jeśli byłyby dwa chłopczyki, to ciuszków i tak na sam początek nie będę kupować:)

10 lata 7 miesiąc temu #881666 przez Marza
Jeszcze mam pytanko. Czy zauważyłyście zmiany na nogach? Pajączki na przykład. Mi się ich sporo pojawiło.

10 lata 7 miesiąc temu #881670 przez malvi
Hej dziewczyny! NO NARESZCIE.... Już powoli chciałam zmieniać forum, bo to była jakaś żenada, ciągle co innego podawali, jeśli chodzi o dzień i godzinę uruchomienia :/ Ale najważniejsze, że już jest :P

Moja praca mgr już prawie napisana :) Kończę ostatni rozdział i w niedzielę jestem umówiona z promotorką na oddanie jej całości :D Także prawdopodobnie obrona będzie na początku lipca :)

Moja dzidzia właśnie się rusza :) Nadal jeszcze nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka, ale USG połówkowe zaplanowane na 8.06. - jeśli się ujawni to będziemy już powoli coś kompletować.

Do Mamuś, które pytały mnie o poduchę/kojec - muszę Wam powiedzieć, że jest REWELACYJNA. Nie wiem jak wcześniej mogłam bez niej spać :D Staram się spać na lewym lub prawym boku - wtedy wkładam ją sobie między nogi a na górze pod głowę i jest super :)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881730 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #881738 przez Marza
Kurcze... muszę poczytać o tych pajączkach albo popytać lekarza jak z nimi walczyć. Jakiś sposób musi być... nie wyobrażam sobie lata bez sukienek i spodenek :(

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881757 przez Aneta_78
:-)

10 lata 7 miesiąc temu #881776 przez Marza
Aneta_78 mowisz, ze laserowo... Ciekawe ile taki zabieg kosztuje. Pewnie sporo... Popytam tez w aptece, moze akurat poleca jakas niedroga masc. Chociaz mam tak samo jak Ty, ze z ta systematycznoscia smarowania to roznie u mnie jest :-P nawet brzuszek sobie czasami odpuszczam, chociaz teraz jak juz zaczal sie uwydatniac to sie zmuszam do smarowania zeby go nawilzyc i uelastycznic ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #881780 przez nelka
nareszcie forum wróciło!

ja ostatnio czuję się dobrze, jedynie co to boli mnie w krzyżu chyba rwa kulszowa ale to od dżwigania mojego pączka ;) no i dziś mam dosyć wysokie ciśnienie i głowa mnie boli ale zaraz idę na drzemke :P taka piękna pogoda to całe popołudnia do wieczora spędzamy a dworze.

Moim zdaniem ten otulacz to zbędny wydatek. Co prawda nie widziałam go na żywo ale taką samą role może spełniać kocyk.Tak samo rożek można zastąpić kocykiem, jedyny minusto brak usztywnienia.
Też się z wyprawką nie spiesze, choć liste potrzebnych rzeczy już zrobiłam. Czekam na przypływ gotówki i będę zamawiać to co już powybierałam.

10 lata 7 miesiąc temu #881789 przez jagodzianka44
Kinga technik żywienia i gospodarstwa domowego (dietetyka). Polski zdany ! jeszcze jutro angielski, a dzis tak sie stresowalam ze masakra, 14/20 pkt a jak wrócilam do auta to az sie popłakalam, tak nerwa ze mnie schodzila.

Co do zmian na nogam, hmm mi bardziej puchną:x

10 lata 7 miesiąc temu #881821 przez Ania86
Mi też taki brzydkie pajączki wyszły na udach, jakby popękane naczynka :/
Co do ubranek to ja dałam sobie na wstrzymanie, bo jak jednak nie będzie dziewczynka? tak jak to "kraczą" mi dookoła ;)
Poczekam do połówkowego.
Jagodzianka, gratulacje :) I powodzenia jutro na pewno zdasz i będziesz miała spokój.
Dziewczynki jak byście chciały zobaczyć link bo biedronki będzie pare ciekawych rzeczy www.biedronka.pl/pl/press,id,68

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881827 przez Aneta_78
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka