BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #892170 przez Caroina
Jagodzianka To mała tak szalała z radości, że tyle pyszności dostaje. Ale z Was ładna para, a jaką kruszynką byłaś :woohoo:

Malvi Niby masz racje ale z kolei chłopakowi wystarczą np 3 pary oryginalnych butów, a dziewczyna to już z 10 lub więcej musi mieć. Do tego strojne ubrania, fryzjer, kosmetyki itp. ufff Cóż wszystko ma swoje uroki ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #892172 przez Aneta_78
:laugh:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #892176 przez Aneta_78
:P

10 lata 6 miesiąc temu #892182 przez jagodzianka44
noo wtedy to było z przodu decha z tyłu decha, a teraz kurde kaczka! :) to zaledwie rok i tyle waże ;o Boze trzeba bedzie sie wziac za siebie po porodzie :P.
Anetka oby nie wdała się w ojca, bo bedzie jednym słowem PRZEJE*ANE ^^. On strasznie poprawny, inteligentny( co wg niego tylko on jest taki poniewaz zdał egz zawodowy na 98%, i jego twarz wskazuje na to- jego słowa), mądry (bo jakże inaczej) i zarozumiały a przy tym tak upierdliwy że ja nie wiem czemu akurat on haha. Ale dzieci uwielbia, wczesniej kombinował zeby "zrobić Majke bo mu sie na studia iść nie chce" i tak poszedł a po pół roku studiowania wpadka haha:) Marcin powiedział ze Majka bedzie z nim auto myć, że w wieku 4lat na aikido ją zapisze bo od Karate kręgosłup później nawala i blablabla,, aaa i ze jak bedzie chciała miec chłopaka to po jego śmierci i 3dni dłużej żeby wiedziała,że zmarł, nie da jej dotknąć itp :p/.

Malvi Ja to sie ciesze,że to będzie Majka, chyba ze Kuba się gdzieś pod koniec ujawni, to w kieckach chodzić bedzie, ale jakos nie przeraża mnie ilość rzeczy które chcą małe dziewczynki a później nastolatki, bo sama to przechodziłam także to jest siłą natury hah.

Ból mi przeszedł całkowicie, Marcin dobrze wymasował :). do wagi na zeszłych wakacjach chyba nie ma co myśleć -,- buuu.

10 lata 6 miesiąc temu #892188 przez jagodzianka44

Ręka do góry,która z nas ma dwie pary butów na lato? bądź jej córeczka? ;-)

ja na lato mam chyba z 6 par butów, a na urodziny dojdą kolejne <3 Czarne szpile na wysokiej platformie :)

10 lata 6 miesiąc temu #892195 przez agniesia1604
ja na lato 1 parę klapek plus buty zakryte...aczkolwiek wątpię że w nie latem wejdę... :) wiec ja mam 2 pary butów... nigdy nie kupowałam zbyt dużo tylko jak trzeba było.

Jutro teście wpadają na 5 dni wiec cóż ... raczej do was nie zajrzę bo będę miała gości:)

Staś za niedługo skończy 11 miesięcy ...w sumie 20 miesięcy od jego poczęcia... i wiecie co... ja pitole ale to zleciało!!!!!!!!!!!!!!
Teraz mój rozrabiaka śpi..... i ma już 4 zęby i idą kolejne... nawet nie wiedziałam ze po górnych dwójkach wychodzą czwórki... a potem trójki...heheh
Jesteśmy na etapie chodzenia wzdłuż mebli... a za rączki to on nie chce chodzić...siada na pupę...

Drugi synek ma już 22 tygodnie i dalej delikatnie puka ale ruchy czuję codziennie w samym dole. Jejciu nie mogę się doczekać czkawki.... i tak ze 2-3 razy dziennie pukanie rytmiczne w brzuszku:)
Wyprawkę da niego będę kompletowała po 32 tygodniu bo w sumie teraz nie mam gdzie to schować:P

_________

Przewijak się przydał jednakże od miesiąca stoi w piwnicy a młodego przewijam na biurku 70x120. Wcześniej miałam go w łazience więc prosto z wanienki na przewijak. Obecnie przechodzimy przez przedpokój do pokoju no i w sumie z malutkim takim niemowlakiem bałabym sie przechodzić co by go nie przewiało.

_________

Nie mogę sie doczekać wizyty!!!!!
Co do imienia... debatujemy... myślimy i myślimy i jest TOMASZ... szukam dalej imion dla chłopca...
Jakieś podpowiedzi?

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #892207 przez Aneta_78
b :-)

10 lata 6 miesiąc temu #892240 przez malvi
Agniesia - Tomasz ładnie, mi się podoba jeszcze KRZYŚ :D , Adaś, Artur, ewentualnie Szymon i to by było na tyle jeśli chodzi o męskie imiona ;)

Aneta i Caroina to może ja byłam/jestem mało wymagającą "dziewczynką" :D Nie mówię, że mam 2 pary butów, ale po 1. mam je przeważnie na długo (kilka lat), po 2. staram się kupować wszystko w umiarkowanej cenie (czyt. najlepiej jak najniższej :) ). I zawsze u mnie tak było, nawet jak byłam nastolatką to nie miałam kompletnie żadnych wymagań co do firmówek, rzeczy musiały być dla mnie ładne. Teraz będąc w sklepie rzadko oglądam coś dla siebie, częściej dla mojego syneczka :D

Jagodzianka dobrze, że już nie boli :) Ja mam jakoś przeczucie, że nie będę musiała dużo zrzucać, ewentualnie tylko brzuch :D Przed ciążą chodziłam na zumbę 2 razy w tygodniu i tak mi się już trochę marzy, żeby pójść ;) Ale jeszcze troszkę - Krzyś najważniejszy :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #892272 przez jagodzianka44
Anetka to cały Marcin, zrezygnował ze studiów, jak sie dowiedział ze w ciaży jestem to aż sie popłakał, płacze jak ja płacze, nie wiem czy to tak powinno być,ale cieszę się ze jest taki a nie inny, bo prawda jest taka ze zrezygnowałam z chłopaka z którym byłam 3lata, dla właśnie Marcina który był moim przyjacielem. A tamten chłopak to masakra, jak założyłam koszulke z dekoltem to byłam jak 1lepsza, dzien przed urodzinami wziął mnie wyrostek pojechałam do szpitala a on do mnie z pretensjami ze specjalnie pojechałam bo wziął sobie wolne zeby spedzić ze mna czas, w szpitalu był tylko 15 min, cały czas Marcin siedział przy mnie, a w urodziny mialam operacje bo wyrostek mi sie rozlewał, jak powiedziałam o tym byłemu to pozniej sie do mnie przez tydzien nie odzywał. Był sens dalej ciągnąć związek? bo wg mnie nie było. Przepraszam za smęty :*

10 lata 6 miesiąc temu #892273 przez munkki
jagodzianka44 super zdjecia :) mialam tez kiedys taki rok ze przytylam 8 kg;) to bylo jak spotkalam mojego meza, ktory baaardzo dobrze gotuje;P teraz rosnie mi brzuch, chociaz ostatnio probowalam sie wcisnac w spodenki z zeszlego lata i jakos dziwnie nie przeszly mi przez uda heh, wiec chyba jednak nie tylko brzuch tyje... ale dziewczyny - zrzucimy, nie ma co w ogole sie nad tym teraz zastanawiac ;)

Aneta_78 butow to ja mam mase, a zawsze wydaje mi sie ze czesto ich nie kupuje ;P podejrzewam jednak ze mojej mamy nikt nie pobije.. ale z drugiej strony moja siostra tak jak malvi i agniesia - dwie pary ;)

Agniesia Tomasz bardzo ladnie - sami o tym imieniu przez chcwile myslelismy :)

co do chlopakow, dziewczynek - moj maz na poczatku mowil ze chcialby synka, ale potem sie nakrecil ze chcialby miec taka grzeczna coreczke tatusia (ma bardzo dobry kontakt z moja siostrzenica) i troche byl zawiedziony jak Stas okazal sie Stasiem;) ale teraz juz spowrotem nakrecony ze synek bedzie:) ja mysle ze to z facetami falowo, oni chyba tak nie mysla i nie rozdrabniaja w glowie wszystkiego jak my;)

Mam dzis wizyte o 15:30 juz sie nie moge doczekac:) zobaczymy co powie o morfo i moczu i jak tam maly sie rozwija...
my wczoraj bylismy ogladac te wanienki/komody kapielowe...
ostatecznie odkupie od znajomej komode kapielowa, malo za nia chce to nie szkoda kasy, bo nowa faktycznie jest sporym wydatkiem...
www.bajkowachatka.pl/KOMODA-KAPIELOWA-OP...-kolekcja-2013/4594/

teraz myslimy co zrobic w sypialni zeby zmiescic tam lozeczko....mamy strasznie nieustawne tam wszystko:/

10 lata 6 miesiąc temu #892289 przez Marza
Dziewczyny znikam na jakis czas. Jestem chora. Od piatku sie cos dzieje. Klujacy bol z boku i na dole brzucha przez zatwardzenie i zatrzymanie gazow w jelitach... Do tego kaszel, katar, goraczka 39, ale po zimnych okladach schodzi, brak apetytu, dreszcze, brak sil. Jestem na skraju wytrzymalosci. Bylam u rodzinnegobi zrobilam badania czy nie nerki. Maluszka czuje caly czas. Jestem zalamana!! Trzymajcie sie. Nie wiem kiedy sie odezwe.

10 lata 6 miesiąc temu #892290 przez munkki
Marza trzymaj sie, duzo lez i odpoczywaj - trzymam kciuki zeby szybko przeszlo:(

10 lata 6 miesiąc temu #892299 przez jagodzianka44
Marza trzymamy kciuki żeby wszystko było okej! :* 3majcie się tam Słońca:*

10 lata 6 miesiąc temu #892319 przez Ania86
Marza, biedactwo oby szybko przeszło, odpoczywaj i uważaj na siebie :) Trzymamy kciuki :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #892334 przez malvi
Marza myślałam dziś o Tobie, bardzo mi przykro, że tak źle się czujesz :( Buziaki i razem z Krzysiem trzymamy za Was kciuki, daj znać jak będziesz miała siłę co i jak :* :* :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka