BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #892931 przez Caroina
Nelka Super wieści, że wszystko jest już dobrze :) Kupiłaś coś w H&M :) ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892932 przez aneczka25
JULKA mój termin to 18.10-zapomniałam poprosić o zmianę :dry:
Caroina to faktycznie kupuję na allegro tą torbę...chyba że znajdę w lumpie :woohoo:
Anetka no mąż praktycznie co dzień tam hasa bo zawsze coś kupię:) a to czapeczki za 1 zł a to kocyk dostanę od kochanej przyjaciółki, a to wczoraj w KAauflandzie kupił proszek Loveli za 14 zł w promocji, a w biedronce mleczko do prania za 12(normalnie ok 24 zł) a to ja w lumpie poszaleję:) a wejście podobne do ciebie....schody do nieba :blink:
nelka gratuluję udanych wyników! Nie ma tak łatwo, będziesz się męczyć jak większość nas naturalnie:)
Jagodzianka ty jesteś szczuplutka więc niech ten twój M nie kombinuje z betoniarą bo go pacnę :P

10 lata 6 miesiąc temu #892936 przez Caroina
Aneczka No to sie ten Twój M nagoni po tych schodkach. U mnie by to leżało gdzieś w szafie albo w kącie i później hurtem na strych, ba albo w ogóle bym nie wynosiła ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892972 przez jagodzianka44
Anetka nie nie wykryje nic morfologia, duphaston to progesteron także musiałby zlecić badania w kierunku sprawdzenia ilości progesteronu, ale ja na Twoim miejscu bym brała, to lek na jak mi w szpitalu mówili na podtrzymanie.. nie bagatelizowałam tego. Przynajmniej do 30 tyg bierz, no-spe bierzesz forte? magnez tez powinnaś. Mi twardnienie po magnezie bardziej przechodziło niż po tej nospie.;). Jak będziesz robić krzywą, to weź ze sobą cytrynę dodaj jej ile wlezie bo ja próbowałam bez to myślałam ze zwróce nawet obiad ze swojej komunii, a później dodałam chyba z soku z pół cytryny było taaakie dobre hahaha, ale ostatni łyk makabra!. Na wdechu pij :).

nelka gratuluje dobrych wyników.:)

Aneczka lepsze betoniara niż hahah tirówka jak to mój młody mówi xd

w Pepco jest duzo przecen teraz:). Polecam, sami sie z M po wypłacie wybierzemy :)
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 6 miesiąc temu #893020 przez nelka
Niechciałam bym żeby coś było nie tak ale troszkę bym chciała cesarke. Strasznie boję się porodu naturalnego i nie mam pojęcia jak ja urodziłam Zosie;-)ach....

Caroina kupiłam tylko spodnie i bluzkę dla Zosi bo trafiłam na takie po 10zł! Jedziemy na wakacje więc nie mogłam sobie pozwolić na szaleństwo.

10 lata 6 miesiąc temu #893028 przez pauletta
Dziewczynki czy ktoras miala krew w moczu ?

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893035 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #893036 przez pauletta
Tak juz w domu i znow stres. Prawie padlam wczoraj. I dzwonilam na ip mowil lekarz zebym furaginum kupila i badanie trzeba zrobic moczu. Ehhh. W szpitalu bylo ok wszystko. :-[

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893038 przez Caroina
Pauletta U mnie 3 razy zdarzyl się krwiomocz i to 2 raz w tej ciązy, raz na samym początku jak jeszcze nie wiedzialam ze sie udalo i jestem w ciazy, a drugi raz jakis miesiac temu. Było przy tym czeste oddawanie moczu i pieczenie. Na szczęscie zurawit i urocaps pomogly.
Napisz co u Ciebie, jak długo byłaś w szpitalu?

Nelka Mam całkiem odwrotnie, panicznie boje się cesarki i marzę, zeby udał się poród nat.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893042 przez Aneta_78
:cheer:

10 lata 6 miesiąc temu #893044 przez pauletta
Caroina 3 dni w sumie bo po Mg ladnie Sie poprawilo.

Odetchnelam, ze bylas wctakiej syt jak ja w ciazy. Nie bede sie tak zamartwiac.
Maz kupil mi wlasnie prawdxiwa zurawine w zieleniaku. Duzo pije i zobaczymy, a jutro zrobie badanie.

10 lata 6 miesiąc temu #893057 przez nelka
Oj takich rzeczy z związanych z cesarka to też oczywiście się boję, szczególnie gojenia rany bo akurat po naturalnym w tym temacie było ok. Bardziej pasuje mi ten komfort psychiczny że wiesz kiedy bedziesz rodzić, raczej przychodzi się na umówimy termin. A ja uwielbiam mieć wszystko zaplanowane:-D Wiesz ile to potrwa i że nie bedziesz nic czuć.... Ja jestem mieczakiem, dodatkowo nie koordynuje swojego ciała, nie pamiętam dokładnie swojego pierwszego porodu bo odpłynełam po dolarganie a szył mnie chyba rzeźnik bo bolało bardziej niż poród! Ogólnie to na samą myśl jestem posra... Ciążą i dzieci były by ok gdyby nie poród.

10 lata 6 miesiąc temu #893070 przez malvi
Hej :) Podczytywałam Was wczoraj na telefonie, ale nie mogłam się zalogować, żeby coś napisać :/ Byłam wczoraj cały dzień u mojej mamy na działce, poleżałam sobie trochę na słoneczku. Wstąpiłam jeszcze do koleżanki, bo miała dla mnie rzeczy dla Krzysia po swoim synku :) Dostałam cały karton ciuszków plus kocyk, śpiworek, kombinezon zimowy i laktator ręczny :D

Kinga duże już te Twoje kruszynki :)

munkki, nelka i Ania dobrze, że na wizytach wszystko ok :)

aneczka ja też chciałabym takie zakupy za taką cenę :D Ja właściwie tak jak już pisałam nie wiem jaką miałam wagę startową ciąży, ale w 11 tyg ważyłam 71kg, także od tamtej pory mam tylko 2kg na plusie :) Zobaczymy jak będzie przy kolejnej wizycie 1 lipca :)

Aneta w Biedronce były torby na spacery, nawet mi się podobały, ale trochę były kiepskie jakościowo, a kosztowały prawie 40zł :/ A prezent od męża dobry, wierzcie mi lub nie ale ja wolę dostawać praktyczne prezenty niż romantyczne :D Co do tego duphastonu to wątpię, żeby badania coś wykryły, ja jak brałam luteinę to już od 14 tyg po 1 tabletce, a czasem wcale (a miałam brać 2 razy dziennie do końca 16 tygodnia), bo miałam od ich smaku odruch wymiotny, a plamień już nie było...

Gochens śliczny Oliwierek :D

Gwiazdka witaj ponownie! Gratuluj syneczka, ja też będę miała chłopca Krzysia :)

nelka nie strasz tak tym porodem :D wczoraj czytałam, że jeśli odczuwamy lęk przed porodem to jest tylko gorzej i trzeba myśleć pozytywnie :) (taaaaaak! na razie tak mówię, a pewnie czym będzie bliżej tym bardziej będę panikować :D )

10 lata 6 miesiąc temu #893073 przez pauletta
Ja to po moich atrakcjach to byle Maja byla zdrowa. Wszystko przezyje tak sie stresuje tym wszystkim.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893075 przez Aneta_78
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka