BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #893076 przez pauletta
Wiem Anetko. Ale widzisz nieraz ktos wpada, ma gdzies/swoje i dziecka zdrowie i jest ok a tu czloeiek sie martwi bo ciągle cos :-[

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893077 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893083 przez jagodzianka44
Pauletta Ciąża to dopiero początek walki o Maleństwo.. każdej z nas coś doskwierało, trzeba być silnym i walczyć! bo jest o co! nie ma załamywania się!. Szybciutko !

Dostaliśmy dzis 5 reklamówek ciuszków.. dwa pudełeczka po butach bucików i skarpetek <3. Ja juz nie mam gdzie to wkladac! zamierzam na tygodniu to wyprać, w kolejnym wyprasować. Później chyba za pokój się bierzemy, musimy skuć, karton gips założyć, kolory i szafe wybrać, w końcem sierpnia wstawiamy łóżeczko do pokoju. Baldachim się przyda na październik, wie któraś coś na temat baldachimów?.:)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893089 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893099 przez jagodzianka44
Anetka wiesz,że ja tez mam takie uczucie? masakra, a to przytłacza jeszcze bardziej! ;x

Na kolacje zjedlismy przeepyszne żeberka z grilla, Maja sie rusza pięknie po nich, teściu a zarazem dziadziuś Majki nam takie zrobił mmm. Zauważylam ze jak jest zbyt ciepło to mała jest strasznie leniwa:).

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893105 przez Aneta_78
[..

10 lata 6 miesiąc temu #893113 przez nelka
I po wykładać teraz pościel do porodu jeszcze się zakurzy i znowu będzie trzeba prać, prasować i ścielić :P

Jagodzianka baldachim ładnie wygląda i to by było na tyle.... Mi przeszkadzał bo zasłaniał mi bąbelka, na początku nawet ochraniacz założyłam tak śmiesznie tylko od strony ściany bo jak leżałam w łóżki to jej nie widziałam. A tak to pełna mamina kontrola :laugh:

Malvi nie stracze ale nie oszukujmy się poród to ciężki temat, lekko nie będzie ale da się przeżyć! a jeśli chodzi o nastawienie to staram się mało o tym myśleć, już się nie wymigam z tego interesu więc trzeba się jakoś sprężyć i wypchnąć na świat nowego człowieczka;)

Ale mój M działa mi dzisiaj na nerwy :angry:

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893122 przez Aneta_78
..

10 lata 6 miesiąc temu #893138 przez aneczka25
hej hej z rana.
My już nie śpimy od ponad godziny. Obudziłam się z dziwnym bólem brzucha po prawej stronie i nie wiem co to może być. Myślałam że po prostu pełny pęcherz ale poszłam siusiu a trzymało dalej :( Teraz zjadłam kanapkę(nadal mam nudności więc rano od razu muszę coś zjeść) i w sumie jakby lepiej ale teraz się martwię co to było.Bolało w miejscu jakby jajnik, wyrostek-nisko. Mam macicę dwurożną i czytałam, że ona się trudniej rozrasta niż normalna:(
Pffff..... :S :S :S
Jagodzianka baldachim to rzecz zbędna i zbieracz kurzu-przynajmniej wg mnie
Anetka ja słyszałam że pościel na początku to rzecz w ogóle zbędna :P

10 lata 6 miesiąc temu #893139 przez jagodzianka44
Aneczka my baldachim dostaniemy wraz z łóżeczkiem od Marcina cioci, cały komplet, bo miala dla Bartka.:) Hm a może poprostu Maleństwo jest tak ułożone,że uciska jakiś nerw?:)
Anetka bez sensu teraz stawiać łóżeczko, jeszcze same szczeble bez Materaca chociażby no to moge zrozumieć, ale pościel? bezsens. Ja uwielbiam chipsy z biedronki, szynka-ser, pycha!.

10 lata 6 miesiąc temu #893140 przez Ania86
Witajcie :)
Ja też już z godzinkę nie śpię ;)
Aneczka, mnie właśnie tak czasem boli jak mam pełny pęcherz w nocy a nie wstanę na siku, ale po wizycie w wc przechodzi. Jak nie boli to może to to, oby.
Ja baldachimu też nie kupuję, tylko pościel z ochraniaczem z 2 komplety żeby było na zmianę. Podobno że na początku poduszki nie powinno się maluszkowi dawać pod główkę koleżanka mówiła mi że jej synek śpi tylko w śpiworku, nie rozkopuje się i w ogóle, no ale teraz jest lato a w październiku i dalej w zimie to nie wiem czy by mu za zimno nie było ;)
Hm... chipsy.... uwielbiam

10 lata 6 miesiąc temu #893184 przez malvi
Anetka na pewno taka torba się przydaje ;) Ja będę miała już przy wózku, także raczej nie muszę szukać.
Na razie mam pozytywne nastawienie, ale zobaczymy jak to będzie później - cały czas mam w głowie słowa mojej mamy, że urodzenie mnie to był najgorszy ból w jej życiu :D

Pauletta dobrze, że już jest lepiej z Wami, trzymaj się cieplutko! :kiss: Każda z nas martwi się o swoje maleństwo, to jest nieuniknione :)

Jagodzianka ale masz tych ciuszków. Ja to dostałam od koleżanki tyle pajacyków, że już nie mam co kupować kolejnych :D My pokój mamy już pomalowany na przyjście Krzysia, pozostało tylko wstawienie tam szafy i innych rzeczy. Za to jesteśmy w trakcie remontowania przedpokoju i łazienki, także wszędzie mam bałagan, który mnie strasznie denerwuje :P

nelka no nie ma wyjścia! Jak już przyjdzie czas to nie ma odwrotu :D

Ania ja też nie będę kupowała baldachimu :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893207 przez Caroina
Hej dziewczyny. Ale z Was poranne ptaszki :)

Jak po wczorajszym dniu? Kąpiel (nie wliczając wanny/brodzika) zaliczona??
Nam pogoda dopisała więc trochę się popluskaliśmy w wodzie. Nadia najchętniej cały dzień siedziałaby w basenie. Ledwo wyszła, a już chciała wracać :D

Torba przy wózku towarzyszyła nam przy każdym wyjściu na spacer czy np. wyjeździe na zakupy, do znajomych itd. (wszędzie poza dom ją brałam) tak więc jak dla mnie musi być :) Tak jak Aneta, miałam tam gotowy zestaw wyjściowy, żeby nie musieć pakować się za każdym razem i czegoś nie zapomnieć. Choć i tak się zdarzało, że np skończyły się chusteczki nawilżające, a zapomniałam włożyć nową paczkę. Cóż nie ma ideałów :D

O porodzie też na razie staram się jak najmniej myśleć, żeby się nie stresować.

Baldachim mam po Nadii więc tym razem też wykorzystam. Dodaje uroku i robi troszkę cienia za dnia :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893218 przez jagodzianka44

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zgaga mnie męczy od samego rana ;x juz nie wytrzymuje..

Znajoma ma niecałe 2tyg do terminu porodu, a kilka dni temu trafila do szpitala z kującym bólem po lewej stronie, okazało się,że to kolka nerkowa+ ma za mało wód. Dziś mi napisała,że z racji tego ze ma za mało wód poród jej będą wywoływac.

10 lata 6 miesiąc temu #893233 przez Caroina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka