BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #893368 przez munkki
hej dziewczyny,

co do smoczkow i butelek ja sie zdecydowalam na zestaw startowy avent
www.ceneo.pl/21621279#tab=click_scroll

posciel ladna:) ja szukam dalej tej jedynej... w ogole wymarzyl mi sie taki ochraniacz na lozeczko bialy z czarnymi roznymi ksztaltami, ale jakos nie moge go nigdzie znalezc:/

jezeli chodzi o plec, ja przyjelam ze to jest chlopczyk na sto procent, nawet nie mysle ze lekarz mogl sie pomylic;) z reszta sama widzialam... :P

jagodzianka - powodzenia na egzaminach!

aaa i jeszcze co do porodu... dupa szybciej dojdzie do siebie - zgadzam sie ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893369 przez Aneta_78
...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893372 przez Aneta_78
..

10 lata 6 miesiąc temu #893373 przez Caroina
Aneta Oj to ja mam dokładnie tak samo.
Na jedzeniu staram się przyoszczędzić, żeby było na jakiś ciuch czy coś - ogólnie jakąś praktyczną rzecz, która zaraz nie zniknie (w żołądku). Mąż ma odwrotnie, na jedzenie szaleje,a jak trzeba jakies koszulki, spodnie to po co (a ma np tylko 2-3 pary spodni i koszulek też tak akurat).
Trochę Ci się nie dziwie, chyba też miałabym taką obawę. Tak naprawdę do samego porodu nie mamy 100% pewności, różnie bywa. Lekarz powiedział Ci, że na pewno chłopak, widziałaś to na własne oczy. Bo ja na 100% nie wiem, nie widzieliśmy szparki bo mała zawsze plecami obrócona i wiemy to po tym, że nie widać ani jajek ani ptaszka :)

A jeszcze na temat tego podkładu pod prześcieradło to ja bym poleciła prześcieradło na gumce z ceratą. Miałam 2 na zmianę i mam nietknięty materac: allegro.pl/nieprzemakalne-przescieradlo-...jan-i4284277663.html tylko takie znalazłam na allegro, my mamy chyba z innej firmy, kupione w sklepie dziecięcym. Super sprawa.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893375 przez Aneta_78
"..hi hi

10 lata 6 miesiąc temu #893376 przez munkki
Aneta dzieki wielkie! chodzi wlasnie o takie ktore stymuluja bo na poczatku Stas i tak bedzie widzial tylko niewyraznei ksztalty wiec czarno biale bedzie mu latwiej dostrzec....ten sklep o ktory Ci chodzilo to chyba na poczatku ma white a potem black bo cos dziwnego mi wyskoczylo pod Twoim linkiem;)
sklep.whiteandblack.pl/pl/

przy okazji poscieli szukam jeszcze jakiegos krzeslo - fotela do karmienia, bo okazalo sie ze jest szansa ze jednak bede miala na to miejsce w pokoju... macie jakies typy fotelow czy wszystkie karmilyscie na lozku (bo slyszalam ze to i tak sie tak konczy) ...

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893385 przez Aneta_78
..

10 lata 6 miesiąc temu #893401 przez nelka
Aneta to mam ten sam podkład co ty :laugh: i jest rewelacyjny! mam inny z moterhard (czy jak to tam się nazywa) był dużo droższy i przecieka.... Ten z ikea nie, ładnie wchłania i nie zauważyłam żeby się Zosia przez niego pociła.
Hihi po twojej zmianie płcii bąbelka na ostatnim usg też miałam obawy żeby nie zrobili nam psikusa ale naszczęście się uspokoiłam bo widziałam łechtaczke :woohoo:

Ja jestem łowcą promocji jak coś znajdę to muszę kupić bo przecież jest okazja :P i potem mówię M że kasa się skończyła i trzeba coś wykombinować bo do pierwszego nie wyrobimy.... ogólnie to nigdy mi do pierwszego nie starcza :ohmy: i tak teraz znalazłam fotelik do auta w super cenie ale jedziemy na wakacje więc mam dylemat, pogoda jest kiepska więc więcej kasy pójdzie na atrakcję ale potem takiej okazji może już nie być :blink: nie mam pojęcia co to oszczędzie :blush:

10 lata 6 miesiąc temu #893415 przez malvi
Aneta rozbawiło mnie Twoje pytanie :D Warszawiacy zarabiają RÓŻNIE, a mnie np. nie byłoby stać, żeby kupić torbę za 200 zł :P Ale ja to ogólnie jestem bardzo oszczędna, wolę rozejrzeć się w sklepach typu Biedronka, Lidl, Auchan, Pepco albo na allegro, a nie przepłacać :P

Pauletta zajebiste ciuszki :D

Jagodzianka kiepsko, że Wam się tak wtrącają, współczuję :/ Nam to za bardzo nie ma kto się wtrącać, bo mieszkamy sami. Moja mama czasem daje mi rady, ale tylko w dobrej wierze, że np. coś znalazła tanio w necie i czy nam się podoba ;)
Mi Krzyś zawsze rano kopie po pęcherzu, raz się prawie posikałam w łożko :silly: :woohoo:

Ostatnio mam mało czasu, żeby z Wami pisać, bo mamy ten remont i pomagam mojemu M na ile mogę :P W przyszłym tygodniu pewnie nadrobię ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893416 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu #893418 przez munkki
Aneta tk, chodzilo mi raczej o taki fotel na ktorym ja bede siedziec i karmin Malego... tudziez moj maz (z butelki ;P)
u nas jest taki szpital ktory jest w polowie z nfz a za dodatkowe uslugi jest normalny cennik - np za znieczulenie, sale pojedyncza / podwojna, polozna taka tylko na wylacznosc etc.
ja sie raczej zdecyduje na ten szpital (moj lekarz tam pracuje) ale nie wiem jeszcze na ktore dogodnienia sie szarpne... dobrze, ze udalo mi sie zapisac do nich do szkoly rodzenia, bo uczestnicy maja duza znizke plus maja za darmo pokoj dwousobowy :)

widzialam dzis gdzies na necie te torby do wozkow... ale ceny ponad 500 zl (!) wiec darowalam sobie wklejanie tutaj linka... jakas masakra z tymi cenami...

10 lata 6 miesiąc temu #893421 przez malvi
munkki u mnie w szpitalu jest tak samo, a ceny z kosmosu :/ "osobista" położna podczas porodu to wydatek 1500zł, chyba oszaleli! Także ja podziękuję za te dodatkowe usługi. Ostatnio po wizycie położna oprowadzała nas po oddziale położniczo-ginekologicznym i tak naprawdę moim zdaniem pokój jednoosobowy (400 zł/doba) prawie w ogóle nie różni się od 2 i 3 osobowych :)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #893422 przez Aneta_78
ie..

10 lata 6 miesiąc temu #893426 przez Caroina
Aneta Od czegoś zacząć trzeba :) Wg. Mnie swietny zakup. To naprawde oszczędza czas i energię, którą straciło by się na czyszczeniu materaca. Tak to zrywasz jedno prześcieradło, nawlekasz drugie i po robocie.
Ale mnie rozbawiłaś z tym Instytutem… :D masakra, jak bym Cie miała w domu, to cieszyłabym twarz od rana do wieczora, haha
Aaa co do myslenia to u mnie od kilku dni jakaś masakra. Normalnie scinam się podczas mówienia i zapominam określeń na najprostsze rzeczy. Jak jakiś debil się czuje. Wypadało by z domu nie wychodzić i nie rozmawiać z nikim, żeby wstdu sobie nie robić :(

Malvi Nieźle sobie liczą. To poród w prywatnej klinice w bielsku 1700zł kosztuje

A tak jeszcze na temat kupowania wyprawki i w jakim czasie to wspomniałam sobie, jak pracowałam w dziecięcym, że jedni podchodzili często i kupowali np. po jednej rzeczy za każdym razem, długo się zastanawiając – najczęściej były to jednak same mamusie. Co mnie zaskakiwało - a bardzo często tak było (chyba w myśl, żeby nie zapeszyć), że przychodziły pary, dosłownie 1-4tyg przed terminem porodu, z gotową listą i spędzali w sklepie ok. 1-2h kupując wszystko na raz (wcześniej nie mając nic). W drugim przypadku rodzice byli we dwoje i wybierali dość szybko. Więc nie ma jak męska decyzja ;)
To tak na pocieszenie – wszystko w jeden dzień, tak też się da! :)

10 lata 6 miesiąc temu #893428 przez munkki
malvi no to faktycznie ceny z kosmosu :/ ja pewnie tez nie skorzystam z uslug dodatkowych, tam bez tych dotatkow normalnei sie rodzi na nfz... przynamniej z tej sali do rodzinnego skorzystam po tej szkole;)

Caroina wlasnie podobnie zamierzam zalatwic wyprawke - w jeden dzien;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka