BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #145860 przez _aga86_
Swietne zdjecie. FOTOMODEL !!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #146050 przez kasiora
u mnie jak zwykle brak czasu :(

gabreiel mowi z dnia na dzien wiecej, oczywiscie duzo przekreca ale daje sié cos tam zrozumiec :) ostatnio wola do nas po imieniu, kykek -krzysiek, kaka -kasia :) i na wszystko nie lub nej , jakis bunt czy co ? :lol:
tak jak u mangi spodobaly mu sie ukladanki ale u mnie narazie 6 lub 8 puzli bo do wiecej to ja juz trace cierpliwosc :lol:

a to aktualne zdjecia gabriela

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #146527 przez Manga
Kasiora, fajnie że zaglądasz tu od czasu do czasu :)
Gabriela bym nie poznała! I tak jak u Was, u nas również jest etap mówienia po imieniu - Aleks nawet swoją prababcie woła: Aniuuu!

A z najnowszych nowinek - od dwóch dni Aleks odmawia popołudniowego spania. Bardzo brakuje mi tej chwili dla siebie. Mam nadzieję, że to przejściowe, a nie zmiana na zawsze.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #146720 przez _aga86_
Julka tez ma etap mowienia po imieniu. Nadal spi popoludniami- najczesciej 3h. Chyba, ze dluzej pospi np. do 9-10 (niekiedy to sie zdarza) wtedy Jej nie klade popoludniu.
Ja tez nie poznalabym Gabriela.
Czekamy na reszte fotek!! :)

13 lata 5 miesiąc temu #147695 przez _aga86_
Czesc :) MAm pytanie: czy Wasze maluchy uzywaja jeszcze pampersow?? Jesli nie to w jaki sposob udalo Wam sie naklonic dzieci do korzystania z nocniczka/toalety?? U nas jest gorzej jak bylo. Teraz to Julka usiedzi na nocniku nie wiecej niz 2 minuty :/ Widze, ze przeszkadza Jej mokry pampers, czy tez kupka, bo sama probuje go sobie zdjac jak cos zrobi. Jak to jest u Was??

13 lata 5 miesiąc temu #147773 przez Manga
U nas bez zmian niestety - tzn. siku do nocnika albo ubikacji (na stojąco, a co ;)), za to kupka... szkoda gadać, zawsze ląduje w pampersie.
Jeśli jest tak, że Aleks zrobi kupkę rano, to później chodzi bez papmersa. Na wyjścia poza domem - nadal pielucha.

13 lata 5 miesiąc temu #147856 przez kasiora
u mnie gabriel chetnie robi siku na nocnik, nawet sam sie rozbiera oczywiscie do golasa :-)
ale w domu nadal czest ma pampersa, bo wlasnie ta kupa. gabriel robi kupe 2-3 razy dziennie, i dopiero jak kupa jest w pampersie to wola "pupa" :)
w przedszkolu jeszcze nie sadzaja go na nocnik ale w trakcie wakacji obiecaly ze to sie zmieni , wiec zobaczymy.

jutro jedziemy na 2 tyg wakacji , wiec bede tylko sporadycznie :) wkoncu urlop :woohoo: :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu #147864 przez _aga86_
Milego wypoczynku kasiora :) U nas wczesniej Julka robila kupke raz dziennie- rano i wtedy tez sciagalam Jej pampersa. Teraz robi 2 razy dziennie i ciezko wyczuc ten moment, wiec nie ryzykuje ze sciaganiem pampersow ;/

13 lata 5 miesiąc temu #147896 przez gosia2324
Dziewczyny Witam Was serdecznie :)
Obecnie jestem w Ciazy z 2 dzidziusiem we wrzesniu rodze, i mam Synka ktory 25 sierpnia bedzie mial 2 lakta!!!

Moj Synek obecnie jest na etapie wszystko na NIE!!!
Malo mowi, ale zaprzeczanie wychodzi mu swietnie?
Mam pytanie czy wasze DZieciali przed ukonczeniem 2 latek juz chodzily bez pieluszki, my probujemy go oduczac, ale jeszcze nie daje rady :( Za to Kupe do nocnika robi od 6 mies zecia, z tym nie mielismy problemu, tylko to sikanie ...

13 lata 5 miesiąc temu #147929 przez Manga
Kasiora - udanego urlopu!

Gosia - witaj wśród mam dzieci rocznika 2009 ;)
Jak na imię ma Twój prawie dwulatek. No a co do pampersów - tak jak pisałyśmy kilka postów wyżej. Jesteś szczęściarą, że kupka synka ląduje w nocniku - u nas wręcz przeciwnie ;)

13 lata 5 miesiąc temu #148063 przez kasiora
emme , aga - dzieki :)
witam nowa mamusie 2009 :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu #148064 przez _aga86_
Witamy Gosiu :) Moja corka w pazdzierniku dopiero skonczy 2 latka i jak juz wczesniej pisalam caly czas uzywamy pampersow. Napisz cos o swoim maluszku :) Moze jakies zdjecie??

13 lata 5 miesiąc temu #148066 przez Manga
A mi się nasunęła pewna charakterystyczna ostatnio rzecz - pytanie "Co to?".
Aleks "męczy" tym "co to?" non stop. Ach strach pomyśleć, jak zacznie się "Dlaczego?" ;)

13 lata 5 miesiąc temu #148075 przez Mirella
Manga to u nas podobnie, tylko "to jest?" i czeka aż ja dokończę, zazwyczaj przy tym pokazuje jakiś obrazek w książeczce :)

A wierszyk też ciężko zrozumieć, idzie mniej więcej tak: "śpapa puśka do patuśka" potem kawałek ja muszę powiedzieć i "ba jabuśka" a drugą zwrotkę Klaudia skróciła maksymalnie za to najwyraźniej wymawia "siwećka niedoziała" Mnie cieszy że zapamiętała całkiem spory fragment, wymowa przyjdzie z czasem :)

Co do pampersa to ciągle jest, bo się pogoda popsuła i ciężko golaskę na dwór puścic ;) Generalnie to Klaudia ma świadomośc że coś robi, widać to po niej, tylko jakoś ciężko ją namówić zeby o tym mówiła. Zazwyczaj jak siedzi cichutko w swoim kąciku przy łóżeczku to na bank robi kupkę w pampera :D
Ale ja się tym jakoś strasznie nie przejmuję, chociaż niby dwa lata skonczone, na wszystko przychodzi czas :)

Co do spania to dwa dni panienka po południu nie spała, i dla mnie byly to ciężkie dni, dzisiaj przespała prawie trzy godziny :D i zrozum tu własne dziecko...

Kasiora, wypoczywaj i wracaj, ktoś musi zamiatać :lol: Przy okazji wybuziakuj Gabrysia za dwa latka, tak długi Cię nie było że mi to umknęlo jakoś, ups ups ups, ale wybuziakuj solidnie :kiss: :kiss: :kiss:

Ehhh, powyrastały te dwulatki..... Jak się na zdjęcia patrzy to aż uwierzyć trudno. Fajne szkraby macie, aż bym pozazdrościła, ale tez mam :lol:

Gosiu witaj wśród mam dwulatków, no i raporcik koniecznie dawaj i fotkę obowiązkowo :D Mam nadzieję ze zostaniesz z nami, mało nas tu, ale baaaaaardzo sympatycznie :lol:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #148098 przez gosia2324
Moj Synek ma na imie Kobuś

Ja zaczelam sadzac go na nocnik jak mial pol roczku i tak sobie urtwalil ze jak chce kupke to przynosi mi nocnik, albo sygnalizuje zeby go posadzic, ale z sikaniem nie jest tak dobrze...
Kuba prawie nic nie mówi, pojedyncze słowa, mama tata, nie ma , nie, idt.
Wiec pocieszam się ze jak by mówił siku to możne by wolał :)

Dziękuje za przyjecie mnie do grona mamuś 2009 :)

Dodaje zdjęcia Synka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka