BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 7 miesiąc temu #119747 przez kasiora
i ja sie melduje :)
u mnie brak czasu na forum :) praca a po pracy plac zabaw i tak do wieczora :laugh:
moja mala trajkotka klepie i klepie , duzo po swojemu troche wynosi z przedszkola po szwedzku i bardzo duzo jak rozmawiamy powtarza po nas :) niby nie slucha a co chwile cos tam sie odzywa :lol:
od 2-3 tygodni wkoncu spi cale noce w lozeczku , sam chcial :) troszeczke zaczyna robic sie grzeczniejszy, wiecej mnie slucha i mam nadzieje ze beda w tym postepy :woohoo:
to tyle u mnie :) czekamy na reszte dziewczyn :blink:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #119875 przez jedynaczka
a to i ja się przy okazji melduje :)
strasznie żadko zaglądam niestety na forum, czasem tylko poczytam co u Was i już nie mam kiedy ani sił zeby coś wystukać, znalazłam dorywczą prace, chodzę na kilka godzin w tygodniu i na soboty, także co raz mniej wolnego czasu, a poza tym jak tylko słoneczny dzień to spędzamy go w calości na podwórku, na placu zabaw i na wygłupach, oraz wycieczkach :)
eM póki co <odpukać> :D bardzo grzeczny, raczej słucha mnie i potrafi zając się sam sobą,wszystko dokładnie rozumie, z mówieniem oj strasznie ciężko dalej, coś tam powoli dopiero zaczyna powtarzać, ale to tak sporadycznie używa tylko znanych już dobrze krótkich wyrazów, a wszystko inne jest pokazywane i mruczane :D
jak tylko znajde wiecej wolnego czasu to wrzuce zdjęcie Mikołaja :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #120052 przez kasiora
jedynaczka u mnie gabriel jeszcze czasmi pokazuje palcem i mruczy , krzyczy jak cos chce, dopiero jak mu mowie picie ? chlebek ? czy to ? (i pokazuje) to powtarza :) twoj eM jest 2 mies mlodszy wiec z dnia na dzien moze zaczac nawijac :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #120092 przez Mirella
Klaudia często za rękę bierze i prowadzi tam gdzie akurat potrzebuje :) ale jak chce soku to przychodzi z pustą butelką do kuchni i mówi "poplosie" :lol: z powtarzaniem to tak jak Gabriel, niby nie słucha, ale ciągle coś po nas powtarza. Czasem na podwórku bierze mnie za rękę i mówi "do cioci" albo "do pujka" :D
a z jedzeniem dalej masakra ;) ale co tam, nie można mieć wszystkiego :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #120459 przez jedynaczka
więc i Gabriel i Klaudia, są o jeden krok dalej niż eM :)
Mikołaj, tez pokazuje co chce, jak woła to mówi 'TU' i pokazuje palcem gdzie dokładnie :D

Mirella Klaudia musi być bosko słodka jak mówi 'poplosie', nie moge sie doczekać aż Mikołaj też bedzie tak mówił eh :)

a u nas z jedzeniem, już jest całkowicie dobrze, eM je prawie ze wszystko to co i my, sam sie najda, nie musze go karmić, i jest to mega plus :)
Klaudia też w końcu weźmie sie za jedzenie :)

My jutro idziemy na ostatnie szczepienie i juz sie boje co to bedzie.. jak tylko mijamy przychodnie podczas spaceru to Mikołaj od razu mówi 'nie nie' i pokazuje na przychodnie, oj bedzie cięzko przetrwać i badanie i samo szczepienie..

13 lata 7 miesiąc temu #121679 przez Mirella
Jedynaczka luuuzik, doczekasz się :lol: ja się nie mogę doczekać kiedy Klaudia będzie sama jadła ;)

za to dziś... nie wiem czy się chwalić czy wstydzić bo w końcu dwa lata to moje szczęście ma, no ale co tam, dziś przyszła, wzięla mnie za rękę, pociągnęła w stronę łożka i powiedziała "kupka" :lol: i rzeczywiście pampers był napakowany. Robi sie już bardzo ciepło to niedługo puszczę golaskę na dwór i myślę ze na jesieni zapomnimy co to pampersy :)

Wiecie ile się nałaziłam, żeby kręgle kupić??? koszmar co w tych sklepach sprzedają, a normalnych zabawek jak na lekarstwo ;)

13 lata 7 miesiąc temu #121682 przez kasiora
mirella sprytna masz ta mala :) ja jak nie poczuje kupy to gabriel sie nie przyzna :lol: z kupskiem przy tylku jest zawsze bardzo grzeczny i strasznie sie bawi :lol:
ja ostatnio kupywalam gabrielowi kije do golfa (bo takim prawdziwym jak przywalil tacie to ma siniaka przez cale udo :lol: ) i tez byl straszny problem, wiekszosc przy lekkim uderzeniu sie lamala lub giela :ohmy: jakies takie buble teraz produkuja :angry:

13 lata 7 miesiąc temu #122098 przez _aga86_
Czesc dziewczyny- dawno mnie nie bylo. Juz wrocilysmy do UK.
Jezeli chodzi o Julke zrobila sie z niej mala zlosnica- moze to kwestia rozpieszczenia przez babcie- hehe. Mama przez prawie 4 tyg. dawala Jej "wszystko" co chciala i teraz Niunia nie rozumie tego, ze moge Jej czegos zabronic- odrazu reaguje krzykiem :/ W koncu zaczela sama jesc :) Zupki jeszcze ja Jej podaje. Z mowieniem jest coraz lepiej nauczyla sie kilku nowych slow i coraz czesciej powtarza cos co uslyszy. Bardzo ladnie idzie Jej picie ze szklanki/kubka.
Z nocnikiem nic sie nie zmienilo- nie wola jeszcze, no ale mam nadzieje, ze latem sie tego nauczy :)
Pozdrawiam

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #122510 przez kasiora
dziewczyny teraz na mnie kolej, jade do Polski na tydzien, dzis rano zmarl moj tesciu wiec jak bede w PL i bede miala chwilke to zajrze :dry:

13 lata 7 miesiąc temu #122574 przez _aga86_
Wyrazy wspolczucia Kasiora :(

13 lata 7 miesiąc temu #122586 przez raczek10
a ja dzisiaj składam DLA KLAUDII I JEJ MAMY ŻYCZENIA URODZINOWE :kiss: I STO LAT STO LAT :woohoo: BO JUTRO MOGĘ NIE BYĆ NA FORUM ;)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #122589 przez Mirella
Raczku to my już dziś dziękujemy i buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

Kasiora trzymajcie się dzielnie i Gabrielka ucałuj, to największa niesprawiedliwość że dziadka nie będzie pamiętał :( :( :(

13 lata 7 miesiąc temu #122905 przez _aga86_
Wszystkiego co najlepsze, spelnienia WSZYSTKICH marzen dla Klaudusia : Tysiace buziakow!!! :*

13 lata 7 miesiąc temu #122974 przez Agnieszka
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!

Alicja ma już 16 ząbków :))

13 lata 7 miesiąc temu #123012 przez Mirella
W imieniu swoim i Klaudii dziękuję :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka