BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 8 miesiąc temu #108453 przez _aga86_
My rowniez zyczymy Wam zdrowych i pogodnych Swiat spedzonych w gronie najblizszych :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #108454 przez SISUNIA88
DZIEWCZYNY WESOŁYCH ŚWIĄT!!! :kiss: :kiss: :kiss:

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 8 miesiąc temu #108472 przez jedynaczka
szczęśliwych i spokojnych świąt dla wszystkich :* :kiss:

13 lata 7 miesiąc temu #108603 przez Manga
Święta, święta i po...

Krótkie podsumowanie naszych świąt - Aleks jest w stanie pochłonąć wręcz nieograniczoną ilość jedzenia. Np na świątecznym śniadanku domagał się każdej szynki czy kiełbaski bez wyjątku, a gdy zjadł już tak dużo, że wydawało się nam to niemożliwe, to na koniec rzucił "mamo, ciasto" i jeszcze wepchnął w siebie kawałek babki. Podobało mu się szukanie prezentów schowanych przez wielkanocnego zajączka i piski babć i cioć, jak sikał wodą ;) Dostał pierwsze puzzle i okazało się to strzałem w 10.

Niestety nie wszyscy z rodziny zastosowali się do naszych próśb co do czekoladowych zajączków. Prosiliśmy, by takich Aleksowi nie dawać, bo nie dajemy mu słodyczy i że Aleks naprawdę baaardzo się cieszy, jak dostanie jogurcik, serek albo owoce. 90% rodziny nie miało z tym problemu, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto się wyłamie - no bo jak można dziecku zabraniać czekolady!

A jak Wasze święta?

13 lata 7 miesiąc temu #108812 przez raczek10
witam z jednej strony to dobrze że już po świętach ,bo zaraz MAJ a ja uwielbiam maj i zapach bzu i knowali :laugh:

ciekawa jak naszej ADZE I JULCI WYSZŁA NIESPODZIANKA ZAJĄCZKOWA :laugh: AGA czekamy na wieści :side:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 7 miesiąc temu #109016 przez Mirella
Tak szczerze mówiąc, cieszę się, że już po... miło ale męcząco, odpoczywam dziś i bezczelnie się obijam :)

Z nowości to Klaudia wyjęla mi z ręki wuzetkę i zjadła, chociaż wcześniej krzyczała "to nie" :D Poza tym jedzenie jej nie interesowało ;)

13 lata 7 miesiąc temu #109190 przez _aga86_
Hej :) Ja tak po kroce : niespodzianka sie udala :) Wszyscy byli w wielkim szoku :D
Julka w samolocie byla bardzo grzeczna- najprawde mile mnie zaskoczyla :)
Pozdrawiam Was serdecznie :)

13 lata 7 miesiąc temu #109223 przez SISUNIA88
Aga pewnie widok ich min był bezcenny :) buziaki dla Ciebie i Julci :kiss:

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 7 miesiąc temu #109470 przez jedynaczka
dziewczyny co zakładacie teraz w takie dni na głowe waszym dzieciakom??
mój eM póki co chodzi bez czapeczki, ale słońce już na prawde mocno grzeje i pasowałoby coś kupić... tylko co? kapelusz? czapka z daszkiem sama wystarczy czy jeszcze coś innego??

13 lata 7 miesiąc temu #109508 przez Mirella
na razie nic nie zakładam, później pewnie chustki w ruch pójdą :) właśnie z zakupów wróciłyśmy, teraz Klaudia biega między domem i podwórkiem w bucikach i bodziaku taki gorąc :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #109521 przez jedynaczka
u nas już w tamtym roku zadna chustka się nie sprawdziła, tak sobie siedze i myśle że chyba jednak jakiś kapelusz bedzie najodpowiedniejszy nie?

jej Mirella to faktycznie u Was upały :D
u nas dosyć ciepło, ale coś się chmurzy dziś i powiewa chłodem niestety...

teraz jeszcze musze jakis butki letnie eM zakupić, bo w tych wiosennych to już za gorąco, ja już sama paski wyciągłam z zeszłego roku :D
ach uwielbiam taką pogode :) no i w końcu pachcnacy maj nadchodzi :D

13 lata 7 miesiąc temu #109624 przez Manga
Jest pięknie - my dziś cały dzień na dworze :)

A co do nakrycia głowy - czapka z daszkiem jak najbardziej tak, ale masz rację Jedynaczka - fajny jest kapelusik. W zeszłym roku kupiłam fajny w h&m i na szczęście pasuje i teraz - jest dwustronny, bo z jednej w kolorach niebieskich, a z drugiej w zieleniach, więc pasuje do różnych ciuchów.
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #109685 przez jedynaczka
to bede polować na necie na jakiś fajny kapelusik, bo niestety do h&m mam daaaaaaleko

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111969 przez Manga
Zbliżają się urodzinki Aleksa i oczywiście od kilku dni główkujemy nad prezentami.

Jeden pomysł okazał się świetnym rozwiązaniem i od kilku dni Aleks śmiga już na rowerku biegowym. Polecam! Na rowerek biegowy może już wsiadać 18 miesięczne dziecko. A oprócz świetnej zabawy rozwija motorykę, uczy utrzymać równowagę.

Aleks na razie powolutku i ostrożnie, ale jak oglądam filmiki innych dwulatków na youtubie, to wiem, że to pierwsze jego kroki na drodze do uzyskania prawdziwej wolności ;)
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #112095 przez Mirella
A biegowy to taki bez pedałów? Dobrze widzę? Manga fajnie że Wy wcześniej, to może ściągnę od Was jakiś pomysł, Klaudii też niedługo dwa latka stukną :lol: jak ten czas leci....

My się dziś na festyn wybieramy, chociaż pogoda... no nie pada to chyba dobrze jest?

I na poprawę humorków powiem Wam że jak Klaudia mówi "dzieciaki" to nie dzieci ma na myśli tylko ziemniaki :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka