- Otrzymane podziękowania: 114
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
Byłam dziś w gminie i powiedziałam,że zwalnia się mieszkanie a ona do mnie,że jeszcze nic nie wie na ten temat i jest 9 podań więc będą je jeszcze raz rozpatrywać jak już będzie zdane mieszkanie i oczywiście,że blokuje nas troche to,że M jest zameldowany u swojej babci bo jest tak dlatego,że mieszka tam ona i jej syn z żona i dziećmi a połowa mieszkania jest przepisana na jego mamę i ta babka w gminie powiedziala,że zawsze może rządać jakieś pieniedzy czy coś tam.Nosz kurwa to przeciez tesciowej nie nasze więc o co chodzi.wkurwiłam się tylko i pewnie nie dostaniemy tego mieszkania.Pytałam jej tez czy będa jwszcze raz chodzić i sprawdzać mieszkanie powiedziała,że nie bo nie dawno byli to znają sytuację i że pewnie nic się nie zmieniło a ja jej na to,że doszło łóżeczko i teraz w pokoju to dwa kroki można zrobić to się śmiać zaczęla jebana!!!brak słow
Lusek pierwszeństwo mają chyba samotne matki z dziećmi itd.trzeba było mi sie nie chajtać tylko najpierw dziecko urodzić złożyc wniosek o mieszkanie i jak by dali to dopiero ślub wziaść.Masz rację co do pogody .
Tysiiiak zajebisty tort kurna zdolniacha z Ciebie Oczywiście spóznione sto lat dla Kubuli jak imprezka się udała?
Ewela dziś byłam i się przypomniałam tak jak pisałam wyżej.A co do brzucha to mnie czasami tak pobolewa ale to chyba dlatego,że małą się rozciąga
Agge jak wizyta??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Ewela mnie też czasem tak brzuch boli.
zancik szkoda ze takie cyrki z tym mieszkaniem :/ a ta babka to jakaś nienormalna, co w tym niby śmiesznego?
Ja po wizycie już, wyniki dobre, usg mi zrobił i mówi, że rośnie prawidłowo. Spytałam czy wie, ile waży, bo nigdy mi tego nie mówił i tu się trochę rozczarowałam, bo nie powiedział mi. Tylko, że prawidłowo rośnie, nie wiem, albo on się nie zna, albo ma taki słaby sprzęt :/ No ale trudno. Pobrał mi też z pochwy wymaz na GBS, tego paciorkowca czy coś. Zabolało i tak sobie wtedy myślę, co to będzie przy porodzie Ale następna wizyta dopiero 15 czerwca, czyli już prawie na wylocie ^^ miałam nadzieję, że wcześniej mi zrobi.
Odebrałam też dziś zamówienie z apteki, podkłady poporodowe, majtki siatkowe, wkładki laktacyjne, dla maluszka patyczki do uszu i herbatkę z kopru od 1 tygodnia dokupiłam też parę ubranek, jutro jadę na resztę zakupów z mamą. Mam już prawie wszystko i w przyszłym tygodniu zaczynam pakować torbę
Połowę ciuszków już mam popranych i wyprasowanych
Pogoda dziś piękna, idę się lenić na podwórku
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ewela a ruchy czujesz tak samo jak poprzednio? tak mocno i tak czesto? moze lepiej isc niz sie denerwowac
kurcze slono placicie za wizyty a lekarz ma problemy z diagnoza??? ja bym poszla do innego
agge alez Ty jestes chudzina:) brzuszek spory:)
zancik a samowolnie nie mozecie na to mieszkanie kolezanki sie wbic?
ja tez bylam w naszym zakladzie pytac o chate i wszystko zalezy od prezydenta zlodzieja a nie od jakiejs leniwej niedouczonej baby zza biurka (bo tam malo ktora ma wyzsze wyksztalcenie)
ile dziennie spozywacie plynow? powinno sie ponad dwa litry mnie lewdo litr sie udaje :/
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
A uwierzycie, że jak się urodziłam, to byłam małym pulpetem? Ponad 4 kg ważyłam:D
Ja też mam problem z piciem, bo nie lubię pić wody mineralnej. Tylko soków moge wypić więcej, ale chyba nie piję ponad 2 litry, zależy.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Rzeczywiście chudzinka z Ciebie i jak znam życie pewnie wszystko stracisz po porodzie i wrócisz do swojej wagi
Zancik szkoda że nic nie wypali z tym mieszkaniem ale nasz kraj pod tym względem jest beznadziejny :/
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ewela myślę,że jednak Cię może boleć brzuch od potańcówki,jednak nie jest to tak jak bez ciąży,każdy ruch już sprawia ból. oj tak dziecko najbardziej rośnie w tym 9mies,choć mi już ciężko się robi,jakiś olbrzym ten mój brzuch
Paulinka no to nieźle się u Was cenią,ostro zbankrutowaćhttp://www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena/emoticons/grin.png idzie.
Tysiak oj tam kilka razy przeklniesz i będziesz cudować
zancik dlatego mówiłam,że w tymi mieszkaniami socjalnymi gminnymi nie tak łatwo,oni mają wyjebane za przeproszeniem,kto jakie ma warunki, ja to na bank bym nie dostała,bo jakby zaczęli wąchać zwiedzać,to by powiedzieli toż macie warunki i tyle
nie denerwuj się kochana na spokojnie przemyślcie jakie macie możliwości.
ile ja nerwów znów straciłam za te mieszkanie,Boże dziewczyny masakra jakaś,ale mój mąż chyba w końcu mi uległ za te co ja wybrałam i mam nadzieję,że kiedyś mi za to podziękuje.
Nie pierwszeństwo to mają wszędzie po znajomości, pijaki, nie spłacalni a później zdziwienie ile to osób nie płaci zadłużenia itp
Wiem,bo nawet u nas we spółdzielni są dłużnicy i to Ci co mają z czego zapłacić :/ albo i nie mają różnie jest.
agge mówisz słaby sprzęt to może tam siurek nie pipka
ale super,że wszystko dobrze,oby do porodu. i ciuszki poprane no masakra jak Wy szalejecie.
Ja z tych nerwów boję się,aby wcześniej nie urodzić
agge piękny brzucholek i jaka Ty chudzinka masakra,pięknie wyglądasz i masz taki sam brzuch jaki ja miałam z którąś laską
I legginsy super marmurki,też lubię takie spodnie pod brzuch nie na brzuch nie wygodne mi te dla ciężarnych
co co co? ile ważyłaś przed? nie no przesada ja ważyłam 52kg przed ciążami i starałam się tak utrzymywać,ale nie to,że głodowałam się czy coś,tylko raz więcej raz mniej,ale i to kości sterczały. a ile masz wzrostu?
I wiecie co? moja szwagierka miała dziś usg i w sms się pytam jak nowi lekarze,jak usg itp czy zadowolona. pisze do mnie,że dopiero miała 2 wizytę z tą babą,ale może być,miała usg,ale ciężko przez sms zapytać jak było i czy też takie durne pytania zadawała. ale jakby zadowolona,bo choć chyba jej pokazywała buźkę,ale dziecko miało twarz rączką zasłoniętą i lipa tak samo płeć nie widziała,bo była pępowina i nawet nie strzelała co,bo mówi to może być pępowina albo pisiorek i strzelać nie będzie.
hmmm no ciekawe. ja jednak myślę,że tego 27.05 pójdę do tego lekarza na wizytę, a zapytam się tej mojej szwagierki kiedy tamta przyjmuje i pójdę do niej może na wizytę i żeby usg robiła,bo udam,że dalej nie wiem co mam i że dla mnie nie podobało się jak tamten lekarz zrobił,a jak oni idą pod pacjenta to ona zrobi nie ma zlituj się ooooo
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agge patrząc na Twój brzusio jako lekarz wirtualny daję Ci,że urodzisz jakoś ponad 3kg a dla mnie myślę,że i 3.5 jak nie więcej
Nie powinnaś w ogóle chodzić do lekarza,bo ja Ci mogę wszystko powiedzieć
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnieszka no sprzęt chyba nie najlepszy, ale na usg 3/4D też dziewczynka była, więc chyba jednak będzie jak było
No ja zawsze mało ważyłam i nigdy nie udawało mi się nic przytyć, dopiero w ciąży dlatego martwi mnie, że stracę te kg bo teraz zz każdego kolejnego się cieszę.
170-172 cm wzrostu mam, tym bardziej niedowaga.
Hah, dzięki więcej się dowiedziałam od Ciebie, niż od lekarza, zobaczymy czy się sprawdzi
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Witam się z ranka bo wczoraj to jakoś mało czasu miałam.
No wczoraj to pojechałam standardowo do piekarni a potem po zakupy a i do lidla bo była kapusta za 1,99zł na gołąbki hihi .Potem wpadłam na chwilkę do dziadków no i wróciłam do domku.Zrobiłam obiadek i pojechałam po zaświadczenie od gin na te ćwiczenia do szkoły rodzenia. Pojechałam na szkołę rodzenia.Dość ciekawe te ćwiczenia wam powiem. Najbardziej podobały mi się na piłce i wcale nie jakieś tam szaleńcze ale trochę spocić się szło.
Potem do domku i było już zbyt późno i mnie jeszcze jakoś pachwina boli chyba od chodzenia po bruku. Bo u nas na starym mieście niektóre chodniki to z bruku sobie zrobili i musiałam naciągnąć boli cholernie Może przejdzie.
Dziś ma być ładnie. Zobaczymy hiiii Dziś będę odpoczywać.
zancik wieź się nie poddawaj z tym mieszkaniem. Może napiszcie podanie jeszcze raz i opisz swoją sytuację.Że jest duża ilość ludzi na 1m2, zobacz jakie są warunki przyznania mieszkania.Na pewno u was tam gdzieś jest to napisane.
"Zwracam sie z uprzejmą prośbą o przydzielenie mi mieszkania komunalnego. Moja sytuacja finansowa jest trudna: jestem bezrobotna, tylko mąż pracuje. Wysokość jego zarobków nie pozwoli nam na samodzielny zakup mieszkania. Obecnie mieszkamy na .......metrowym pokoju, w którym coraz trudniej jest razem mieszkać gdyż oczekujemy dziecka."
słuchaj trzeba poszperać i coś napiszemy. Nawet napisać żeby przyszli zobaczyli jak mieszkacie. Będzie dobrze ale nie odpuszczaj mówię Ci. Należy wam się to mieszkanie szczególnie teraz, a nie słuchaj się jakiejś lampucery za biurka
www.infor.pl/prawo/gmina/nieruchomosci/2...ych-w-Warszawie.html poczytaj i do dzieła
agge to mnie trochę pocieszyłaś że nie masz przez cały dzień tych wymiotów, bo toż to nie idzie żyć normalnie.
Ale Ty chudzina jesteś łooooo matko tylko brzuszek przyklejony z przodu Dobrze wyglądasz rewelacja na przyszłość Grabniutka
Jeśli chodzi o wagę to powinna pisać na tym wydruku z USG FW – Waga dziecka (fachowo waga płodu), EFW – Szacunkowa waga dziecka (fachowo szacunkowa waga płodu). Zobacz czy jest napisane. A chyba na to się składa objętość główki brzuszka(jamy brzusznej) i długość. Ale nie pamiętam jak mi ginka mówiła
No Ty ostro już zaopatrzenie robisz ja muszę się chyba za to wziąć ale obiecałam dobie że od czerwca hehe
Fajnie że po wizycie jest OK
bezimienna ale to chodzi o ogół płynów, czyli kawa herbata sorki woda kefir, owoce zupa(tak gdzieś słyszałam a nie tylko o ponad 2 litry wody).Jakby tak było to bym chyba wyglądała jak balon z wodą hehe
agnieszka1 no postaram się u tej babeczki co się umówiłam niby dobra a jak będzie to się okaże no i oby Tobie się też udało zobaczyć.Ale kurde czy to na prawdę jest tak trudno???? Kurna w końcu są chyba fachowcy co ?? jak tak czytam to widzę że ich jest bardzo mało .Ale może mi się uda hehe to będę kozak
Aga wbij się do tej lepszej po co masz iść znowu do tego gościa, który Cię wypytuje równie dobrze możesz wziąć od niego sprzęt i sama sobie zrobić USG
Buziolki do później
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
Wydruków też nigdy mi nie dawał, on chyba na tym sprzęcie w ogóle nie ma możliwości drukowania .. Eh no nie wiem, wolałabym, żeby mi podał tą wagę, miałam nadzieję, że jak spytam to usłyszę.
Ja spać nie mogłam ani wczoraj w nocy, ani dziś. Po południu jadę na te zakupy, ciekawe jak ja w takim upale będę chodzić po sklepach, to mnie przeraża
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agge szczuplutka jesteś, ja już ważę ponad 70 kg nigdy tyle nie ważyłam, ale nie wyglądam źle, tak w miarę. Co do pogody to nigdzie nie zapowiadali żeby były u nas takie upały. zresztą powietrze nie jest nagrzane i nie będzie odczuwało się zbyt wysokiej temperatury. Trzeba uważać bo taka pogoda jest zdradliwa i łatwo można się przeziębić. Popołudniu w całej Polsce mają być gwałtowne burze.
Lusek ja gołąbki uwielbiam ale od kiedy jestem w ciąży nie mogę jeść nic z kapustą bo później odbija mi się non stop. W sumie najlepiej wchodzą mi kanapki, większość jedzenia wywołuje obrzydzenie szczególnie mięsa typu kotlety schabowe i mielone, karkówka, roladki. Ciekawe czy po urodzeniu dziecka wracają stare przyzwyczajenia? na chwilę obecną cieszę się że nie pije nic gazowanego, że czekoladę mogę jedynie w minimalnych ilościach itp. Podoba mi się że mój organizm odrzuca to co nie jest zdrowe.
Bezimienna ja wypijam pewnie coś około 1 L, może trochę więcej. Piję wodę, wodę z sokiem, 1 kubek kawy.
Agnieszka a nie możesz iść na jedną wizytę w inne miejsce, aby ktoś inny zrobił Ci usg, być może lepszym sprzętem? Może warto nawet iść prywatnie, wiadomo, że będzie trzeba zapłacić ale to jest inny komfort. Lekarz wszystko Ci wytłumaczy i pokaże na Twoim monitorze, zmierzy dziecko,obwód głowy, brzuszka, kości, powie ile waży. Moze warto się nad tym zastanowić?
- Aga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Malo sie odzywam bo nie mam niestety czasu ale tak na szybko chcialabym zapytac jakir wybieracie pozycje do porodu?
Widzialam ze pisalyscie ze niektore z Was przeczyscilo w zeszlym tyg - witajcie w klubie, u mnie bylo to samo! Ale to dobrze bo kg zszedl hhh:p
Pisalyscie tez o ciuszkach i praniu, a wiec ja to popralam juz moje ciuszki w weekend, poprasowalam i sobie czekaja
Pozostalo spakowac torbe do szpitala i tu musE skompletowac mini wyprawke..a tak w ogole to juz mi sie dzis snilo ze rodzilam haha, wiecie, wcale nie bolalo
Mam nadzieje ze u Was wszystko ok!
Milego dzionka!!!!
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja to wyprawki zero ani ubran ani kosmetyków tylko wózek lozko i pieluchy. Może jutro na wizycie potwierdzi plec to zaczne kupowac
Plyny mialam na mysli łącznie zupy soki i wszystko co mokre:)
Ja jakbym miala takiego lekarza to wiecej bym do niego nie poszla a może czegos niedopatrzy ech do luftu taki fachowiec
Ja nawet nie staje na wage bo się boje patrząc na to ze sie w stare łachy nie mieszcze
dzisiaj piekna pogoda ech warto wstac wcześniej choc i tak się nie wyrabiam
Milego dnia!
Aaa pozycję to chyba kazda jaka sie da zeby tylko najmniej bolalo mi chyba jednak najbardziej pasuje na plecach i sie trzymam nad glowa takas taka wygięta
koleżanka poleca w wodzie ale znając mnie sama musiałabym sobie ten basen wyszorowac