- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
I muszę sobie kupić jakąś koszulę nocną do karmienia i wszystko
Z tego co pamiętam to w szpitalu dokarmiali mlekiem Bebiko i mieli takie malutkie szklane buteleczki więc moim zdaniem nie trzeba brać do szpitala butelek
Pogoda paskudna aż żyć się nie chce ja to w nocy od 2 dni spać nie mogę wstaję na siku 2-3 razy i później nieprzytomna jestem a w dzień mogłabym spać :/
Niech już będzie lipiec
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja się boje ze będę detka po porodzie a jeszcze trzeba będzie ogarnąć starsza córkę a mi niestety nikt nie pomaga wiec wole juz kupic wszystko na zapas dobrze ze mnie pchnelyscie do działania
Dziewczyny czy kupujecie bujaczek?
Lub czy macie i się przydał?
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Lusek ten spiworek i łózeczko super Podobno sa jakies terminy albo ścieme walnełą pinda jedna Trzymaj kciuki i nie puszczaj
Bezimienna ja tez mam lenia ostatnio Tak jak pisalam wyzej zaraz biore sie za zamawianie rzezcy U nas termometr tez nie jest potzrebny.Smoczki mam dwa,butelke z Lovi i trzy jakies inne jeszcze dostałam.Pieluch tetrowych zamawiam 10 a flanelowych 5.Do kapieli kupiłam szampon i płyn 2w1 Nivea,mydełko też mam gruszki dostałam dwie.Witamin nie mam a o bujaczki nie myslałm jeszcze
Tysiiiak jak tam minał bół??
Paulinkaa moje noce wyglądaja tak samo jak Twoje masakraaaaaaaa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Muszę zrobić listę rzeczy których mi brakuje niby same pierdółki ale pewnie się uzbiera tego trochę
Ja miałam bujaczek przy Kubie i bardzo żadko używałam. Teraz też mam dostać ale niewiem czy będę używać bo boję się żeby Kuba miał zbyt swobodny dostęp do braciszka
Bezimienna no ja tez niewiem czy M. będzie mógł wziąć wolne w pracy po tym jak urodze bo to akurat sezon u niego w pracy i mają ogrom roboty :/ No mam nadzieje ze jego kierowniczka bedzie wyrozumiała...
Ledwo 10 a moje dziecko już wylało picie na łóżku i wysypało po całęj kuchni wczorajszy popcorn mocy przybywaj!
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Zancik - niby 35tc ale wiem, że muszę liczyć tydzień mniej.. Chociaż i tak już nie jest źle. Liczę że po skończonym 37tc urodzę.. Lekarz powiedział, żę jeżeli przenoszę ciążę jak z Hanią do 42tc to mam się liczyć z dzieckiem o wadze ok 4,5-4,6kg lekko więc strach zagląda w oczy No i trzymam kciuki za mieszkanie!!
Witaminę K+D podaje się dzieciom karmionym piersią, a samą D na mm. Po chyba miesiącu z K+D przechodzi się na samą D. WItaminy kupujemy same w aptece.
Tyssiak - u mnie już pada a ja jestem tak padnięta, że odbijam się od ściany do ściany Dobrze, że chociaż Hania padła bo nie mam sił na nic prócz siedzenia.
U mnie bujaczek to był strzał w 10. Ale używałam dopiero od 3-4 mies (wcześniej nie jest wskazane). No i używałam w sumie do momentu przesiadki do krzesełka do karmienia..
Jestem tak zamroczona, ze już nie wiem co komu odpisać..
Aaa - ze swojej strony polecam majtki poporodowe z siateczki a nie z ligniny (z ligniny nie przepuszczają powietrza).
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
bezimienna ja bujaczka nie mam, nie będę kupować, chyba że coś taniego wypatrzę
Lizzy o mamusiu, to lepiej żebyś rodziła jak najprędzej żeby donosić tylko i możesz rodzić
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Agge ale masz fajnie u mnie nie było burzy A ja tak lubię
No zamówienie w aptece zrobione myslę,że jutro albo w piątek paczka już dotrze i 140zł poszło
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Aż na mój zwyczaj późno hehe ale pospałam do 9:30 a potem pojechałam na pocztę i dupa od 12 poczta więc poszłam połazić po sklepach no i mam skarpetki ale chyba mi babka wcisnęła za duże no nie wiem rozmiar SS, a i zawieszkę do smoczka. Chociaż coś
Wróciłam do domku i jeszcze dorwałam truskawki więc kg kupiłam, muszę trochę uważać bo truskawki niby uczulają a ja tak je uwielbiam więc tylko kg chociaż coś
bezimienna ja ma 3 smoczki aż 2 dostałam w gratisie a jeden na początku kupiłam całkiem fajnie A butelki mam 3- 60ml dostałam na targach gratis, 120ml i 240ml to kupiłam na targach za pół ceny w sumie za te 2 zapłaciłam jakieś 45zł . Zamierzam karmić piersią ale też ściągać mleko żeby mąż zostawał z maluszkiem i miał go czym nakarmić hehe .
Jeśli chodzi o wszystko do szpitala to nie mam nic chyba najbardziej w tyle z was jestem. Jeśli chodzi o pranie i proszki to też nic nie mam. Mam nadzieję że nadrobię. A no i pieluch mam tylko 1 paczkę happy tych super małe ale chce kupić pampersy 1 1pacz. i pampersy 2 1pacz. ale nie wiem?
Ha ale mam termometr dla maluszka bezdotykowy.
No ja kupuję leżaczek bujaczek ale chce używany kupić bo ten co chcę to jest dość drogi i tak czekam i poluję Myślę że fajna sprawa w szczególności np dla mnie jak jestem na dole to mogę maluszka włożyć do tego leżaczka bo to jest od 0+ i robić sobie na dole różne rzeczy a dzidzia będzie bezpieczna i wiem że nie spadnie z łóżka. A na górze to nie chce trzymać i latać(na niani elektronicznej zaoszczędzę) a potem dla większego dziecka leżaczek się przyda bo można w tym karmić.
tysiiak ja mam chyba 6 tetrówek tylko powiedz to starczy. A i jakie pielucy kupić bo zancik kupiłam pampersy 1 a ile paczek ? a czy 2 też kupić ?
paulinka2202 oooo to fajnie że masz tyle rzeczy
ja właśnie się zastanawiam nad linomagiem a SUDOKREMem do pupy,
W nocy chodzisz do toalety i się budzisz spróbuj na pół śpiąco hehe ja tak robię nawet światła nie zapalam hehe trafiam jak na razie.NO kiedyś trafiłam do wanny zamiast do kibelka hehe ale to tylko siku hehe
LIzzy CR-12 (niebiesko biało czerwony) a tak stelaż ten sam tylko że carrera ma czarny a ten jest kawa z mlekiem całkiem ładnie to wygląda no zobaczę jak już przyjdzie i będę używać hehe .Ale co ja tu będę mówić staremu użytkownikowi camarello Ale TY potwierdziłaś mnie w wyborze tego wózka w sumie camarello no i fotelika maci cosi niebieski wybraliśmy ehhh
Kurka taki duży maluszek 4,6 on chyba się pomylił co ??
zancik trzymam trzymam kciuki ale pochwal się co tam zamówiłaś ??
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do lekarstw to położna polecała też gorąco Delicol, czy będziecie kupować coś takiego
link: www.cefarm24.pl/11528,delicol-krople-dla-niemowlat-15-ml.html
Pieluszki tetrowe są tanie i warto mieć ich kilka, w rodzinie dzieci musiały na pampersa mieć pieluszkę tetrową włożoną że to niby pomagało na prawidłowy rozwój bioderek, poza tym jak dziecko uleje, do kąpania, do wózka itp. szybko pójdą, a po ulaniu to wiadomo że na drugi dzień czystą trzeba mieć. Ja mam chyba z 10 część białych a część kolorowych na spacer itp
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pampersów 1 kupię jedną paczkę tylko do szpitala a 2 może też tą pake w biedronce kupię One często są w biedronce w tych kartonach
Lusek tetrówek to bym dokupiła na Twoim miejscu ale ze 3 i powinno starczyć Wiesz jak będziesz do kogoś szła czy coś to zawsze taką tetrówkę możesz położyć w miejscu gdzie będziesz chciała położyć dzidzię
Pospałam z Kubusiem niecałą godzinkę i odrazu lepiej się czuję najdziwniejsze jest to, że moje dziecko wstało razem ze mną a zazwyczaj mam jeszcze z 2 godzinki spokoju
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Lusek codziennie chodzę na śpiocha i w ogóle nie palę światła jest dosyć widno bo jest okno w łazience
Tysiak ja kupuję ten linomag z różową nakrętką a ty?
Agge u ciebie to zawsze albo wali śniegiem albo burze
Dzisiaj byłam u położnej pogadałyśmy tętno małej 140 no i przez tydzień przytyłam 600g kurcze to dużo no ale co zrobić :/
i ciśnienie mam niskie 85/75 masakra dobije mnie ta pogoda
ja chce słońce a nie deszcz i chmury :/
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Bardzo dziękuję idę zrobię obiadek
paulinka2202 oo oto dziwne bo ja wtedy kładę się spać i kimam dalej
Tysiiak a to Cię Kubuś zaskoczył hehe
Pogoda jest do bani pada deszcz blleeee
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No pogoda jest dobijająca