BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982515 przez agge
Ewela ja chyba się nie przekręcam w nocy, ale i tak w ogóle ciężko mi znaleźć wygodną pozycję :P
Tysiak słoneczko?! :( oddaj trochę...
Ja dziś wchodzę w 34 tydzień, kurde jeszcze tylko parę tygodni zostało :)
O 5 rano dopiero coś zaczęłam przysypiać, to mała zaczęła mnie okładać po pęcherzu i żebrach i koniec spania :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982527 przez zancik
Witam się :) U mnie szro buro i deszczowo :( W nocy było mi tak gorąco,że musiałam okno otworzyć.A tosia o 2 zrobiła sobie imprezkę aż jestem zdziwiona bo do tej pory w nocy grzecznie spała ;)

Agnieszka1 no super wieści :) Bratową sie nie przejmuj olej to niech się sobą zajmie :) :kiss:

Lusek też mam te pampersy :) Jeszcze trochę rzeczy mi brakuje muszę kupić ze 2 kocyki ciensze,przescieradło,skarpetki bo mam mało gąbkę do wanienki,koszule do karmienia bo mam jedna i stanik do karmienia,wózek i chemie do szpitala tzn,pasta,szampon itd,ale to kupie w rossmanie te malutkie takie ;) Normalnie dostaje ślinotoku jak myslę o truskawkach :laugh:

Lizzy właśnie też muszę kupić tamtum rose mam akurat taki irygator do tego mysle że bedzie dobry do opryskiwania właśnie :) A octanisept też mam ;)

Agge no kurna ja tak właśnie czekałam na ta burzeę nawet okno otorzyłam specjalnie ;) :P Ja dzis wchodze w 31 tydz :woohoo: kurde leci czas jak szalony :)

Ewela ja też zasypiam na lewym boku a budzę sie na prawym albo na plecach B)

Tysiiiak trzymam kciuki za Kubulkę :kiss:

Właśnie pisałam z koleżanką która rodziła tydzień temu w tym szpitalu co ja będę rodziła i dla maluszka potrzebne są tylko pampersy i 2 pieluszki tetrowe :)

9 lata 7 miesiąc temu #982540 przez Lizzy
Agnieszka - gratulacje! A głupim gadaniem się nie przejmuj :)

U mnie dziś słonecznie i ciepło. Za to Hania urządziła pobudkę o 4:50.. No to sobie pospałam..

Lusek - ja wczoraj też się na truskawki skusiłam.. Były pyyyszne.. Dziś już chyba z kilogram wciągnę (a tak w ogóle to truskawki są dobre na podniesienie hemoglobiny! :) Czyli samo zdrowie i można jeść kilogramami ;) ).

Cieńsze kocyki widziałam wczoraj w Biedronie chyba za 17zł (ja mam z zeszłego roku 3 i są rewelacyjne - nie wiem czy w tym roku są z tego samego materiału)..

9 lata 7 miesiąc temu #982542 przez zancik
Lizzy byłam wczoraj w biedronce i nie widziałam :( Co ślepemu po oczach :laugh: :laugh: Mówisz,że można jeśc truskawy kilogramami ale fajowo tylko najpierw muszę je dostać B)

9 lata 7 miesiąc temu #982544 przez Lizzy
Zancik - rok temu w czerwcu żywiłam się głównie truskawkami i czereśniami. .A jak wyniki krwi mi się poprawiły! Najlepsze w całej ciąży! Tak więc dziś szykuję się na truskawki z bitą śmietaną :D

9 lata 7 miesiąc temu #982562 przez ewela007
Zazdroszczę Wam tych truskawek u mnie jeszcze nie ma. Ale za to kupiłam małych ogóreczków i będę dziś robiła małosolne. Czereśnie to będę miała swoje, jeszcze z miesiąc i może już będą.
od dzisiaj w biedronce będą tez piżamy dla kobiet w ciąży? w ogóle może ktoś kupował przez internet bo nie chce w ciemno brać a muszę chociaż dwie kupić

9 lata 7 miesiąc temu #982568 przez paulinkaaa2202
A ja dzisiaj wróciłam od fryzjera i od razu czuję się lepiej :)
Kupiłam truskawki 1 kilogram nasze polskie do tego jogurt grecki i jemy :D

Ja kupiłam fajny kocyk w pepco za 29 zł :)

W końcu dorwałam w biedronce tą herbatkę Humana :P

9 lata 7 miesiąc temu #982577 przez Lusek
Jestem wróciłam z zakupków ale powiem wam że jestem wymęczona no kurde chyba pogoda ta na samopoczucie wpływa ehhh :angry: :unsure: . Byłam w komisie dla dzieci i chciałam zrobić rozeznanie jak i co. No i może upolować jakiś organizer na łóżeczko ale kurka nic nie było. :dry: A tak w ogóle jakie kosmiczne ceny :blink: maja że szok. Np. śpiworek do spania ja kupiłam za 34zł no po rabacie ale nowy z Tesco a w komisie 45zł :blink: masakra.

tysiiak na dzień dziecka będą w biedronce maskotki świnka Peppa będzie tak podpowiadam bo mówiłaś że Kubuś lubią ją :P ;)

agge Ty to masz z tą burzą ehhh :) gdzie TY mieszkasz hihi ;) NO u nas dziś słonko ale coś zaczyna zachodzić :huh: zobaczymy jak to będzie :P ;)
Wow 34 tc no już robi się poważnie kurka coraz bliżej :cheer: ;)

zancik może gdzieś upolujesz te truskawki ;) :) No ja powoli spisuję co kupić jeszcze a tą listę co umieściłaś to też spisałam hehe :P będzie łatwiej.
No fajnie że mówiłyście o tych DADAch bo wiem że 2 i 3 z DADDy są dobre bo szwagierka mówiła ale już 4 przeciekają więc trzeba będzie kiedyś kupić inne. ;) :) Ale jak na razie to chociaż tyle ;) :)
Mój dzidziol też ostro ostatnio działa rozpycha się itp. nawet czasami zdąży mi się ryknąć z bólu :P ;) Najlepsze jest to że jak czasami źle leże to wali żeby zmienić pozycje i jak już coś tam się nie wrzyna w brzuszek to jest spokój :cheer: Nie wiem czy Twoja Tosia robi podobnie ale przyjrzyj się ja ostatnio tak zauważyłam ;)

Lizzy no to dobre wieści bo truskawki to ja mogę jeść kilogramami mniam :) ;) czasami nawet 2 kg sama wsuwałam hehe :P ;) a mąż tylko 0,5kg hehe ;)
To smacznego przed i po wyśmienitych truskawkach :) NO ja też dziś truskawki ciąg dalszy :cheer: ;)

ewela007 uuuuuu ogórki małosolne mniam też uwielbiam :P ;) już mi ślinka leci ;) :) :cheer: Byłam w biedronce ale nie widziałam tych piżam hymmm :huh:

paulinka2202 no truskawki z jogurtem i cukrem mniam mniam :P ;) Smacznego

Dobra robię listę co jeszcze mam kupić, idę zrobić truskawki chociaż 1 porcję hehe :P ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #982593 przez zancik
Lizzy no to akurat dla mnie uwielbiam i truskawki i czeresnie no i mam anemię :(

Ewela no od dziś w biedronce chyba są koszule,kocyki,pościel,kocyki i body chyba a i leginsy i koszulki ciażowe. :) Ja też kupiłam ogórki żeby zrobić małosolne mniam mniam :)

Paulinkaaa daj trochę tych truskawek ;)

Agge w biedronce są brzoskwinie i nektarynki :) :)

Lusek mam nadzieję,że gdzieś upoluje truskawy :) Moja Tosia też sie tak zachowuje i czasem aż boli jak się wierci :(

9 lata 7 miesiąc temu #982607 przez tysiiiak
Ostatnio zjadłam chyba 2 kilo ogórków malosolnych :) w biedronce kupowałam :D ooo musze luknac na gazetkę biedronki ;)
Lusek dziękuję za info ;) Kubuś ma maskotkę brata świnki peppy i styka. Muszę spakować większość pluszakow i do domu dziecka oddać bo tylko siE kurza :/

9 lata 7 miesiąc temu #982633 przez Lusek
Tysiiak aaa no tak taki wielbiciel peppy ma pewnie maskotkę itp. różne gadżety :P ehhh nie pomyślałam o tym :blink: ale nic zawsze info :P ;)
2kg ogórków o kurka to niezła jesteś :blink: nic sie nie chwaliłaś a ja bym tak zjadła te ogórki mniam :P ;)

zancik mniam mniam małosolne to ja uwielbiam ale robisz smaka :P ;) zrobimy wymiankę ja Ci prześlę trochę troskawek a Ty mi ogórasków hehe :P ;)
Ehhh to łączę się w bólu z Tobą jeśli chodzi o rozpychanie się dzidziola :P ;)

Coś jakaś cisza jest widzę na forum hehe ;) Chyba was pogoda znużyła :P ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982634 przez agge
zancik właśnie widziałam wczoraj w Biedronce, muszę kupić :)
Lusek, zancik też się z Wami łączę w bólu, moja mała też się tak okropnie rozpycha, że czasem mam dość, niech się już urodzi :D
: O patrzcie, taką noc wczoraj miałam.. :D

9 lata 7 miesiąc temu #982643 przez tysiiiak
Agge super widoki :D

Lusek wgl my mamy jeszcze toche czasu i mam nadzieje ze sytuacja się unormuje ale na trójmieście na forum dziewczyny piszą, że obecnie na klnicznej, zaspie i w wojewódzkim jest mega oblężenie rodzących i odsyłają często rodzące karetkami z jednego szpitala do drugiego gdze akurat sie miejsce zwolni... i to nie tylko porodówki ale i patalogie ciąż mają full :dry: :huh: :ohmy: :unsure: więc no liczmy na to że sytuacja się trochę opanuje!!

9 lata 7 miesiąc temu #982653 przez Lusek
Hejko śpioszki Kochane :P
POBUDKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ładny dzionek dziś wstaje i ma być ciepło ;) :cheer:
NO zobaczymy czy dziś im się pogoda sprawdzi :P ;) NO ja się dziś wyspałam hihi ;)

agge to już jest nas 3 chociaż wiem że sama nie jestem z takimi bólami rozpychania się maluszka :P ;)
Straszna ta burza u was no masakra :unsure: nie lubię burzy bo się boję :blink: :S
Kup jakieś wiatraki czy coś jak PUTIN i odganiaj te chmury do zancika :cheer: ;) :lol:

tysiiak no właśnie na forach piszą różne rzeczy ale powiem ci że wczoraj akurat na szkole rodzenia położna mówiła że było takie oblężenie a teraz to mniej jest rodzących i patologii. wczoraj było tylko 6 rodzących. Ale mówiła że jest rotacja jedne rodzą inne wychodzą, Na klinicznej jest 35 łóżek na poporodowej sali. Spoko musimy się dostać :P ;)
Mówiła że teraz to się robi tendencja spadkowa jeśli chodzi o rodzenie a w 2016 to w ogóle będzie brak :P ;)
podaj mi link na forum na trójmiasto to będę sobie lukać od czasu do czasu.
dzieki :cheer: :) B)

AgusiaKRK jak tam Franio się miewa??? Jak Ty się czujesz?? Wszystko już macie gotowe dla maluszka? Kiedy wychodzicie już coś wiadomo?

agnieszka1 i jak tam z mieszkankiem powoli do przodu? Jak się czujesz? :P ;)

paulinka2202 jak wyprawka już zakończona? Jak tam siuranie nocne? :)

bezimienna napisz co u Ciebie? Jak przygotowania wyprawki? :cheer: zakończone ;)

ewela007 jak tam działania z wyprawką? ;) Jak tam byłaś na tych badaniach po tym weselu co mówiłaś że brzusio masz nisko? Jak się czujesz? Już minęło ;) :)

Lizzy Ty chyba już zakończyłaś zmagania wyprawkowe, masz poprasowane poprane i czekasz tylko na rozwój wydarzeń ;) :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982667 przez ewela007
Witam z rana, ja też już nie śpię tylko pracuję :)
Lusek nie poszłam na badania ponieważ uspokoiło się wszystko, przestało boleć, dzidzia rusza się tak jak zwykle i wyczytałam w mądrej książce że bóle podbrzusza są dość normalne. Za tydzień mam zaplanowaną wizytę więc jak nic nie będzie się działo to zaczekam do niej, Co do wyprawki to w sumie został mi wózek, pewnie dziś pojedziemy trochę pooglądać i z początkiem czerwca zamówimy. Resztę rzeczy muszę przywieźć od rodzeństwa, oni mają wiele rzeczy nowe z metkami bo ich dzieci nie zdążyły nawet założyć ubranek. Od czerwca będę już w domu i wtedy zamierzam na spokojnie wysprzątać nasz pokój, przygotować rzeczy Synka i czekać na lipiec.
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych truskawek u nas to tylko w supermarketach są a ja czekam na takie sprzedawane przez hodowców na ulicach i ryneczkach, na takie swoje gdzie od razu kupuje się min 2-3 kg. Za to dziś po powrocie do domu będą już dobre moje ogórasy małosolne (o ile wyszły)
Agge ja też nie lubię burzy, tyle nieszczęść może przynieść. Lubie jak jesienią robią się pierwsze zimne noce a ja wtedy siedzę w ciepłym domu pod kocykiem i popijam herbatkę, takie to jest miłe uczucie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka