- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Do pępka mam Octenisept.
Ostatnio czuję ruchy znacznie niżej niż do tej pory (tzn.wszędzie są, ale tam się ostatnio pojawiły), gdzieś na wysokości jajników chyba? Tak powinno być czy coś jest nie tak?
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Udało mi się załatwić większość,ale myślałam,ze wyjdę z siebie młoda już mi z wózka wychodzi
Tysiak mieszkanie 70m więc wystarczy. Kwiatków w doniczkach nie będę miała a przynajmniej teraz. Jakoś nie lubię tego już wolę jakieś inne ozdoby może.
Oj patrzę,że już nie tylko ja mam odczucie rozpychania i kopania w dole jakby nie wygodnie im tam niczym było
Dziękuję Wam,mieszkanie jak widać jest samo po remoncie,ale spoko przy dzieciach szybko będzie pięknie oznaczone
Babeczka mówiła,że wydała 70tyś na remont
Ewela tak kuchnia robiona na wymiar,bo teraz przeważnie każdy tak robi. Zabiera płytę piekarnik i lodówkę,a i mikrofalę,ale i tak myślę,że się opłacało za wyremontowane i ładna choć kuchnia i pokoje pomimo,że się przechodzi jeden przez drugi dopiero do salonu jest inne wejście.
Ale tutaj gdzie mieszkamy też tak jest i to mi nie przeszkadza.
zancik u nas tutaj też kupujemy swoje,ale dla nich czy daj czy nie daj kasę to to samo :/
Ewela podkładów 2opakowania ja kupiłam jedno z myślą,ze wystarczy już pisałam o tym ,a te pojemniki kupuje się puste w rossman za 2zł
oooo zancik już masz z dozownikiem nawet ja kupowałam w tamtym czasie bez,ale w sumie i lepiej,bo się nie wyleje. a tyle co się użyje to i takie dobre takie same mam tylko z sama nakrętka
Do oczu można zwykła przegotowaną wodą i przeciera się od zewnątrz do wewnątrz. do pępka używam fioletu przy pierwszej robiłam tak jak położne uczyły i co wyszła bakteria i byliśmy w szpitalu miałam kilka gorszych bodów w tydz i odpadł. to jest tańszy sposób niż te specyfiki nowe. jak masz od kogo wziąć to pożycz i ja nie żałowałam tego i robiłam wacikiem do uszu tylko lałam ten fiolet nad chusteczka aby nie poplamić niczego,ale każdy robi jak uważa trochę zabawy przy tym jest,ale ja tak robię i mi z tym dobrze.
Koleżanka znów mówiła,że jej mały miał ostrą ciemieniuchę i jej polecali prywatny lekarz aby tym fioletem dać na całą główkę mówiła wysuszyło się i pozbyła się tego raz na zawsze na ospę też jest dobre a akurat starsza ze żłobka nam przyniosła i młodsza miała w 6mies więc mamy to też za sobą
w ogóle to jest dobre i stary sposób. siostra kupiła ostanisept czy jakoś tak co w szpitalach psiakaja a i też znalazła się w szpitalu,może źle robiła nie wiem.
czopki paracetamol zdaje się nam dla niemowląt, a później podaje się według wagi są odpowiednie czopki.
Umówiłam się na usg już niestety za późno na 3d,ale choć zwykłe zrobi mi specjalista lekarz który choć jakieś ma doświadczenie.
Kurcze też chciałam się umówić do fryzjera,ale z tym szaleńcem już nie chciałam iść zamęczyła mnie :/
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnieszka to bardzo duże te mieszkanie, zazwyczaj znajomi kupują około 50-60 i to już jest duże a 70 m to bardzo duże mieszkanko. W sam raz dla Waszej rodzinki, super. to ja jeszcze muszę zamówić kilka rzeczy ale już drobne sprawy z kosmetyków. Zamiast czopków kupiłam ibuprofen mam nadzieję że będzie okej.
Przede mną w czerwcu dużo wydatków, muszę kupić wózek no i dla mnie kilka rzeczy, przede wszystkim piżamy, kapcie itp.
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Ewela ja do pepka ma Octanisept a do oczu i noska kupiłam sól fizjologiczna w ampułkach.
Ogarnęłam ubranka wstawie Wam pare fotek nie robiłam wszystkim ubrankom zdjęć bo duzo tego a i brzuchol Wam tez wrzucę
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Do noska to kupiłam wodę morską Sterimar baby przyda się i dla malutkiej i dla starszej
Ja kupiłam 2 opakowania tych podkładów poporodowych, do pępuszka mam octanisept, a do oczek wydaje mi się najlepsza sól fizjologiczna, czopki kupiłam eferalgan 80mg ale położna doradziła mi żeby dla takiego niemowlaka kupić czopki 50mg to muszę dokupić. Jeszcze zostało mi kupić tą koszulę
Dzisiaj kupiłam znów truskawki trochę potaniały trochę słońca i spadną jeszcze z ceny
Agnieszka śliczny brzusio no dziewczyny chwalcie się brzuszkami
Zancik fajny brzuszek masz
Ja już ledwo żyję dłonie mam opuchnięte nogi też mi puchną i strasznie bolą aż rwą
Też bym chciała urodzić tak w 38 tyg
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
któraś ma z tym jakieś doświadczenia?
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
NO widzę że napisałyście dość sporo fajnie .Ja korzystałam wczoraj z pogody no i spacerek na molo trochę na starówce. I tak zleciało. Trochę kościół, wybory rodzice, teściowe odwiedzeni.
Dzisiaj rano jakoś wstałam i po zakupy trzeba było ruszyć hehe upolować coś .M sobie zażyczył ryż z truskawkami hehe
agnieszka1 no mówiłam poważnie co do zazdrości ze strony rodzinny (nie mówię o rodzicach) więc głowa do góry. Dobrze że ta druga bratowa jest zadowolona zawsze to jest miłe jak ktoś z rodzinki pochwali coś Twojego
Jeśli chodzi o tą stękającą to musi po prostu zwrócić na siebie uwagę rodziny i w ogóle żeby patrzeli że ona jest w ciąży itp. ehhhh znam takie zachowanie również hehe tego nie będzie jadła bo w ciąży tamtego też a to ma cukier a to za tłuste a to ma konserwanty hehe
A ty pokazujesz że sobie radzisz i jesteś silna ja Ci powiem ja czasami się źle czuje ale mówię ze jest spoko całej rodzinie tylko mąż wie że jakoś tam mi źle
Fajne się zapowiada to wasze mieszkanko widać że przestronne i dość spore. Powodzenia w podpisaniu odpowiednich papierów i urządzaniu mieszkanka
Fajny ten Twój brzusio no 33tc Pięknie u nas 32tyc tez muszę uwiecznić hihi
tysiiak a gdzie można tą mini wersję kupić tego biały jeleń mydła i wszystkiego ?
To obklej te komody żeby Cię nie raziły w oczy albo zrób podobne dodatki może jak kolor tych komódek.
agge to pewnie niech się urodzi pod koniec czerwca fajne ludzie są z końca czerwca a co niech wychodzi pod koniec
AgusiaKRK JEEEEEEJJJJJKKKKKUUUUU jaki słodki ten Franio PIĘKNY Agusia ale wam się udał ten synek przystojniak będzie ale słodkie nie mogę się napatrzeć. Całuski dla Frania no i dla Ciebie dzielna jesteś niesamowicie
zancik uuuu to pies ci zgotował poranek może czegoś się najadł psiak
Jakie majtki poporodowe kupiłaś wielorazowe czy jednorazowe Fajna ta wyprawka i pomocna.
NO może za dużo już ciąży malutka i uciska na nogi itp. dlatego tak się dzieje. Ja jak naciągnęłam pachwinę jak już jest lepiej to jakoś znowu źle stanę albo chodzę dłużej to mnie napierdziela, a czasami stopy. NO teraz to w takich sandałach zaczęłam zasuwać, są trochę bardziej zabudowane ale stopy pół jest widaćale nie bolą przynajmniej
Piękne ciuszki dla Malutkiej Piękny brzusio spora ta Twoja Tosia a jaki słodki śpiworek
alex01 fiu fiu to miałaś niezłą przygodę , ehhhh to ciekawe jak odróżnić skurcze przepowiadające od tych prawdziwych
Ja się boje a czas leci
ewela007 uuuu może za dużo działałaś nad obiadkiem i trochę za dużo stałaś Coś ostatnio czytałam o tym puchnięciu i mówią żeby dużo wody pić niegazowanej że niby pomoże
Nasza położna mówiła nam co zrobić można zrobić żeby urodzić wykorzystać męża chyba już pisałam we wcześniejszym poście
Jestem ogólnie w szoku jak wy ruszyłyście z tymi wyprawkami to ja jestem daleko w polu kurde muszę się za to zabrać
NO szok
Idę zrobię obiadek
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
No te pojemniki są bardzo przydatne, nie trzeba zabierać z sobą całych butli kosmetyków
Lusek ja też zamawiam ryż z truskawkami, aaale bym zjadła
Kurde ostatnio zauważyłam, że zrobiły mi się rozstępy.. na pośladkach masakra, nie spodziewałam się tam:d
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
My dziś zaliczyliśmy juz plac zabaw i biedronkę potem się zdrzemneliśmy Kubuś jeszcze śpi to korzystam
Ja do pępka kupię octanisept Te gaziki Leko wydają się być fajne ale chyba nie dotrzesz nimi we wszystkie zakamarki więc je chyba dodatkowo lepiej używać. Wiem, że jest tańszy zamiennik octaniseptu Asept ale ciężko go dostać w aptekach jakbym gdzieś widziała to dam znać Do oczek i noska sól fizjologiczna kosztuje grosze ja zawsze kupowałam z 20 ampułek żeby nie latać potem i tak jak pisze Agnieszka przemywa się oczka od zewnątrz do wewnątrz Czopki to miałam przy Kubie eferalgan właśnie i teraz chyba też kupie takie w razie co. Podkładów poporodowych kupię chyba tylko paczkę byle by było do szpitala a w domu będę już używać większych podpasek np always na noc one są długaśne Majtki polecam sieteczkowe wielorazowe tak sie tyłek w nich nie poci jak w tej fizelinie jednorazowej Wkładki laktacyjne polecam jonhsona dla mnie były najlepsze
Lusek w rossmanie dostaniesz w tych mini wersjach białego jelenia
Żancik super ciuszki i brzuszek też już urusł
Agnieszka u Ciebie też brzuszek spory już to tak jak i u mnie
Wogóle cała popuchłam i na buzi i stopy i dłonie czuje się taka wielka bleeeee
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Tysiiiak super włoski U to narobiłaś dzis kilometrów Ja wzięłam 3 paczki tych podkładów w razie czego jak zostaną to zostaną w domu tez bede uzywala tych wiekszych podpasek choc powiem szczerze,że będzie mi ciężko bo jestem przyzwyczajona do tamponów Ja czuję,że stopy i buzia są takie wielkieeeeeeeeeeeee
Agge ja to już nie wiem czy rośnie czy nie super sprawa te pojemniki zawsze lżejsza torba
A tak w ogóle to ile powinna mieć mm szyjka macicy?
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja dziś po wizycie, Mam rozwarcie na 1cm i przykaz, żeby wytrzymać do 11.06. Chociaż śmiałyśmy się z lekarką, że z Hanią miałam też niby po 16 czerwca urodzić a przenosiłam.. Kolejna wizyta za 3 tyg..
Podkładów mam 2 paczki, do pępka octanisept, do oczu sól fizjologiczna i jałowe waciki, do noska woda morska.
Agnieszka - super mieszkanko! Ja już nie mogę się doczekać naszego nowego. Ale zaczynamy remont dopiero od września..