- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No fajne masz te rzeczy i jejku jakie ogarnięcie szok i też masz spory brzuszek
A ja się Wam chyba nie chwaliłam zmobilizowałyście mnie trochę do ogarnięcia się i poprałam kilka ciuszków uniwersalnych ale z odplamiaczem,więc i tak muszę znów w proszku dziecięcym,ale chciałam,aby były czyściejsze.
Paulinka też juz kupuję niektóre syropy czy coś innego,aby jeden koszt był i młodsza i starsza mogła,bo tych leków to półki za mało będzie
Ewela już się wypowiedziałam nie kupuję wynalazków do pępka,boję się i tyle.
Lusek nie wiem czemu,ale zawsze jak czytam Twoje posty to moja morka się śmieje bo Ty tak na luzaka prosto z mostu haha
Co do puchnięcia właśnie pić tyle,aby zaspokoić pragnienie, tak ordynator mówiła dla dziewczyny która ze mną leżała z opuchnięciami a ona piła uuuuuu masakrycznie dużo i musiała dobowe siuski zbierać do pojemnika w wc
ooooo laski zapomniałam zapytać. coś kiedyś była mowa na temat kreski na brzuchu,miałam w 2 ciążach a teraz jakby nie mam hmmm macie ją?
Tysiak zajebisty kolor i ombre,do mnie pasują ciemne kolory, już kilka razy farbowałam na jaśniejszy,ale i tak najlepiej się czuje w czarnych mniam
również polecam wielorazowe nawet jak krew pocieknie myjesz i znów zakładasz oczywiście suszysz
Ja też kupiłam jedno opakowanie podkładów,ale jak pisałam mi nie wystraczyło,bo choć już mało leciało to zaraz jak pociekło i nie miałam pożyczałam od laski z sali a później oddawałam więc wolę teraz mieć swoje.
Lizzy dzięki to jak jak u mnie gin z obiema ciążami mówił już mies wcześniej,że urodzę,ok pierwsza ciąża to byłam gotowa ten mies wczesniej,ale jak już w 2 to samo mi powiedział,więc ja do niego dobra dobra w poprzedniej ciąży pan to samo mówił a teraz jakbym czuła,że mam zaraz urodzić :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Wczoraj już siły nie miała żeby wpaść was podczytać Chyba wrażenie wywarła na mnie sala porodowa
Jest 1 łóżko razem z łazienką (prysznic +kibelek itp) ciepło na tej sali że szok. Jakieś takie mieszane uczucia hehe mam ale będzie wszystko dobrze. Sal jest 5. Właśnie jak byliśmy to urodził się jakiś maluch a darł się łooooo matko ale nic chciał pokazać chyba że jest na tym świecie
agge to zapraszam mi jeszcze zostało z wczoraj ryż i truskawy
A no na pośladkach też mogą wystąpić, ja tam kuper też smaruję a co jak wszystko to wszystko
tysiiiak piękna fryzura Ty to masz fach w rękach normalnie Ładnie ci wyszło to ombre czy jak to tam się zwie. Fajnie w słonku się odbija
Okularki super bardzo modne Rewelka
Mówisz że babki z piasku zrobione to dobrze Kubuś się wyszalał i poszedł spać chłoposek
Dobrze to kupię w rossmanie tego jelenia Dzięki
zancik no na molo jest sporo osób jak zwykle, mychodzimy akurat do brzeźna bo sopot to ma od maja płatne mola chyba w 8zła w nocy 5zł także śmiech na sali ale nic władze muszą zarabia. Ale Brzeźno też jest super a jak jeszcze pogoda dopisze to warto iść
Ide ale wolno a i tak ludziska się gapili jakby nie wiem co ale zlewam ich hihi
Fajnie że psina już funkcjonuje pewnie zjadł coś jak to pies Lubie psy a jaką masz rasę?
agnieszka1 Dzięki że chociaż trochę humoru wprowadzam do forum hehe i że fajnie się czyta a co tam prosto z mostu i już
Z tym piciem to jak tak robię że piję jak mi się chce pić a nie na siłę A tak babka u Ciebie co piła za dużo to jakaś szalona dobrze że nie była jak balon bez przesady się katować ludzie mają pomysły
Majtki wielorazowe Ok kupię ale suszyć po co trochę klimatyzacji dla sprzętu i kuperka nie no oczywiście mieć 2 na zmianę ale siatkowate tak? czy jakie są te wielorazowe? Bo coś że z siatki ale nie z fizeliny już sama nie wiem.
No ja jakąś krechę chyba już mam ale ciężko stwierdzić hymmm mam ciemną karnację i tak mocno nie widać jej... ale już jakby coś się tam kluło
AgusiaKRK no podobno znika ta krecha? Weź mi Kochana jeszcze powiedz coś o cesarce? znieczulili Cię ogólnym czy miałaś świadomość? Byłaś z mężem czy sama? Jak to wyglądało po leżałaś gdzieś na jakieś sali długo czy jak ?po ilu dobach wyszłaś?
Powiem Ci że wiem już czemu Franio przyszedł na świat szybciej żeby Ci złożyć życzenia dla MAMY to mały cwaniaczek wszystkiego najlepszego
Lizzy to już na finiszu jesteś nieźle Oszczędzaj się
Właśnie KOBITKI już posiadające dzidziolki wszystkiego najlepszego w dniu MAMY.
Ruszę dziś na giełdę kwiatową po kwiaty dla Mam hehe Buziaki i do później.
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
tak mnie zgaga wieczorem meczyla myslalam,ze sie wsciekne Myslicie,ze to normalne,ze drugi dzien z rana mnie czysci?? Musze leciec po jakies kwiatuszki dla mamy Zmieniłam suwaczki bo wkurzal mnie tamten,że sie nie zmienały dni może ten bedzie ok
Lizzy to juz jestes coraz blizej mety ale Ci zazdroszcze a jak sie czujesz?
Agnieszka1 to zakupie dwa pojemniki Kochana jeszcze pranie i prasowanie tylko narazie pogody nie ma Ja mam ta kreske ale taka delikatna ze praktycznie to jej nie widac.Super,ze pranie zrobilas
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Krecha na brzuchu pewnie trochę znika, ja to w sumie nie wiem bo miałam ją zawsze teraz jest tylko ciemniejsza niż przed ciążą. Sądzę, że jak się zmieni to do poprzedniego stanu przed ciążą.
Co do tych buteleczek z Rossmana to fajna sprawa, ale ja mam też takie małe płyny kupione i pewnie je wezmę, te miniaturki, w Rossmanie też są.
Zancik współczuje z tą zgagą też praktycznie codziennie ją mam w mniejszym lub większym stopniu.
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wszystkiego naj dla mamusiek ja wyskoczę jak na usg kupię coś dla swojej a tak się nie chce tych życzeń składać ehhh
Agusia dokładnie nie pamiętam,ale stopniowo znikała,nie od razu ciach i nie ma, tak samo ze wszystkim stopniowo dochodzi do siebie.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Mi ta kreska z brzucha bardzo długo znikała chyba z pół roku Teraz tez mi się pojawia coraz wyraźniejsza :/
Ja idę dziś z Kubuniem do kardiologa na kontrol bo jak był malusi to miał szmery na serduszku. Na szczęście okazały się niewinne i powinny same zniknąć no ale na konrol trzeba iść... Teraz czasem je słychać szczególnie przy infekcjach Najgorsze jest to że moje dziecko pewnie nie da się zbadać i będzie jeden wielki wrzask i trzymanie na siłę wrrrrr
Potem do mamy na ciacho
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kurcze samej robić i ładnie zrobić ombre... niezle!!! Ladne kolory!
Ja tez mam te kreske ale bardzo delikatna bo jestem albinosem;) chyba po ok 2 miesiącach mi zeszła poprzednim razem.
Plus mam pepko-guzik:)
Kupiłam te podkłady ale nie wiem czy potrzebnie bo moje dziecko glowa w gore aaa dziękuje za gratulacje syna:)
Ja tez głodna a miałam dzisiaj spac do 10 :/ znowu mam lenia i gnije pod koldra musze niestety isc po skierowanie do nefrologa bo młoda ma coś z nerkami
70m2 dla 5osob to idealnie! Super chata mnie tez czeka przeprowadzka
no Franio juz kawał mężczyzny dobrze ze z niego taki twardziel:) trochę się wymeczy ale dobrze ze nie będzie niczego papamiętał
Ja to mogę rodzic i w 40tc zawsze to dwa tygodnie wolnego więcej:)
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
Lusek napisał: AgusiaKRK no podobno znika ta krecha? Weź mi Kochana jeszcze powiedz coś o cesarce? znieczulili Cię ogólnym czy miałaś świadomość? Byłaś z mężem czy sama? Jak to wyglądało po leżałaś gdzieś na jakieś sali długo czy jak ?po ilu dobach wyszłaś?
Powiem Ci że wiem już czemu Franio przyszedł na świat szybciej żeby Ci złożyć życzenia dla MAMY to mały cwaniaczek wszystkiego najlepszego
No tak, to za łobuz! To nie mógł chociaż do 26 maja poczekać?
Co do cesarki, to miałam wkłucie w kręgosłup i byłam znieczulona od pasa w dół, miałam przy tym świadomość i wiedziałam, co się dzieje, ale oczywiście parawanik zasłaniał mi widok. Pokazali mi na chwilę synka i zabrali, ale gdyby nie był to delikatny wcześniaczek, pewnie daliby mi go na klatkę piersiową. Strasznie żałuję, że nie było to możliwe, ale cóż, najważniejsze jest jego życie i zdrowie. Mąż nie mógł być podczas operacji, ale mógł mnie odprowadzić na salę i być przy mnie tuż po, w sali pooperacyjnej. Wcześniej byłam w sali przedoperacyjnej, gdzie dostałam kroplówkę i kompletowali wyniki badań, np. grupę krwi. Jeszcze wcześniej, bo byłam na oddziale patologii ciąży, poszłam pod prysznic się ogolić i umyć brzuch specjalnym żelem od położnej. Zdecydowałam się też na lewatywę, miałam pierwszy raz w życiu i powiem Wam, że nie była tak straszna, jak sobie można wyobrazić, trwa chwileczkę, a ogromnym plusem po porodzie jest to, że kilka dni nie musisz się wypróżniać. Przy cc jeszcze dodatkowo zakładają cewnik do pęcherza i zaraz po operacji nie musisz sikać. to też było wybawieniem Potem przez 3 doby zostałam w szpitalu, w dobie zerowej i pierwszej dostawałam zastrzyki przeciwzakrzepowe i silne leki przeciwbólowe (morfinę i ketonal), dzięki czemu nie czułam bólu, tylko lekki dyskomfort, szczególnie przy zmianie pozycji. Potem już tylko paracetamol. Po 8 godzinach od cc kazali wstawać i iść pod prysznic. Zakręciło mi się w głowie, ale położna dała mi zimny okład na kark, po którym wstałam i się sama ogarnęłam - byłam z siebie dumna! Potem przez tydzień nosi się opatrunek i trzeba unikać zamoczenia (można się normalnie myć, ale nie zalewać za bardzo), a po 7 dniach idzie się zdjąć szwy. Mnie to wcale nie bolało, choć bałam się przeokropnie i trwało 10 sekund. Generalnie po tygodniu całkiem dobrze funkcjonowałam, tylko jeszcze przy przekręcaniu się w łóżku rana pobolewała. Po 3 dobach też da się żyć, ale wygodniej jednak, jak ktoś pomoże, bo jest się jeszcze obolałą i spuchniętą. Po około 2 tygodniach czułam się już bardzo dobrze.
A co, szykuje Ci się cc, czy tak pytasz z ciekawości?
Co do humoru w postach, ja też często mam ubaw i szeroko się uśmiecham, jak czytam Twoje!
Zaraz śmigam na kontrolę do gina, trzymajcie kciuki, żeby potwierdziła, że mam się tak dobrze jak mi się wydaje
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Agnieszka no ja mam tą kreskę.
Lizzy to już coraz bliżej, szykuj się
zancik współczuję zgagi mnie na szczęście się nie czepia
Czemu ciągle jest taka okropna pogoda?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
AgusiaKRK daj znać po wizycie Z tego co napisałąś to chyba nie było tak zle już po
Lusek a ja nie wiem taki mieszaniec ten pies Raczej psisko bo jest duży ale jaja z tym molo nie wiedziala,że jest płatne
Agge no ja nie wiem co z ta pogoda juz mam jej dosc a zgaga okropna bleeeeee dobrze,że jej nie masz
Ewela bierzesz cos na zgagę bo ja to nic nie biorę tylko wodę piję albo mleko ale w sumie mleko to na chwile pomaga
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też kupiłam wczoraj kilogram truskawek, dwa razy robiłam z cukrem i śmietaną, jakie to było pyszne <mniam> u nas kilogram kosztuje 11,50
Bezimienna Tysiak ma rację po cc też jest połóg, tak samo musisz wydalić z siebie wszystkie te substancje
U mnie już w piątek wizyta i jakoś czuję, że mój maluch zrobił tego fikołka, być może wtedy co miałam taki naciągnięty brzuch z lewej strony to tak myślę że wtedy układał się w nowym miejscu i jakoś od tego czasu czuję go częściej, że się tam wierci.
Agge kiedyś wstawiałaś filmik jak Twoja mała rozpycha się w brzuchu, ja chyba nigdy tak nie będę miała, u mnie brzuch co najwyżej drgnie jak dziecko uderzy, ale tak jak u Ciebie że widać to gołym okiem to coś niesamowitego. Sądzę że jesteś szczuplejsza i dzidzia ma mniej miejsca, mój synek jest malutki i póki co ma luzy w brzuchu. Ile Twoja Mała waży ?
A zapomniałam Wam się pochwalić, ze umówiłam się na sesję zdjęciową w czerwcu. Cały dzień praktycznie zajmie. Wstawię efekty pracy pewnie pod koniec czerwca lub w lipcu. Bardzo się cieszę bo nie mam praktycznie zdjęć w ciązy
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Fajnie, taka sesja to fajna pamiątka
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja mamie kupiłam taki mały torcik zaraz wrzucę foto
W przedszkolu Dzień Mamy i Dzień Ojca robią dopiero 17 czerwca wtedy to już będę wyglądać jak słoń ale co tam nie mogę się już doczekać
Ja tą krechę mam od niedawna dopiero z tego co pamiętam po I ciąży znikła mi dopiero po 6 miesiącach. I dla mnie połóg to była masakra upał, gorąc a to tylko można używać podpasek nie wiem czemu ale ja krwawiłam 6 tygodni i za przeproszeniem dupa mi się odparzyła od tych podpasek oby teraz było krócej
Ewela taka sesja zdjęciowa super sprawa a najfajniejsza jak jest połączona z ciążową i noworodkową ale szkoda że to takie drogie :/
Zancik miło że ktoś cię przepuścil wystarczy jeden mały gest a od razu robi się przyjemniej
A mnie coś tknęło i przymierzyłam te majtki poporodowe wielorazowe i okazały się za małe nie zmieściłam się w biodrach :/ chciałam wypróbować inną firmę i mam za swoje muszę jakieś poszukać w aptece
Ja wczoraj kupiłam truskawki za 9.50 zł choć już widziałam po 7.50 zł potrzebne słońce to potanieją nom pycha z cukrem a ja dodaję jogurtu greckiego jest gęsty i mniej kaloryczny muszę uważać bo wyglądam już jak słoń