- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
podobno to przez wode w organizmie ze hamuje coś tam coś tam...
Ohhh kolejki jak ja to kocham... dziś tyle stałam po wedline ze po pierwsze prawie widziałam już gwiazdki a po drugie Kuba zaczął sie awanturować bo mu sie juz nudziło w wózku a ludzie tylko sie obracali i nic albo krzywe ryje robili Czasem jest tam taka fajna ekspedientka co zawsze mnie wzywa na początek ale dziś niestety a ja nie umiem sie tak sama wpychać.
Lusek spróbój może coś dodać do tego soku z buraków mi brat ostatnio przygotował jakąs miksture wlasnie z tym sokiem i smaczne nawet było... była tam mieta na pewno ale co więcej to Ci nie powiem moze na necie sa jakieś fajne przepisy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Odebrałam dziś wyniki krwi i są ciut lepsze od ostatnich. Tyle dobrego
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Do pupy myślę jak nic się nie dzieje nie ma potrzeby stosowania niczego,bo po co smarować tam jak jest czysta pupa? ja tylko zdaje się po kąpieli całe bobo pudrem paszki fałdki pod szyjką.
Polecam to samo robić co Lizzy opisała tantum rosa,też miałam ręcznik mały może to śmieszne,ale namaczałam w tym i dawałam 2 saszetki,bo dość mało tam wody wychodzi chyba saszetka na 0.5 co to było i namaczałam ranę. albo podmywałam już nie pamiętam.
Dziewczyny uważajcie na te truskawki one nie są zdrowe i żebyście nie miały jakiegoś wirusa od nich. Jednak są nawożone ostro.
Lusek dzięki jednak myślę,że ona nie ma czego zazdrościć,bo we 2 mają teraz dobre prace,heh
zancik polecam kupić te puste pojemniki w rossman i wyjdzie taniej, ja chyba płaciłam 2zł a nalałam swoje
Ewela uważaj na swoje czereśnie u nas jak zobaczyłam robaki to obrzydzenia dostałam,może temu,że stare drzewo :/
Lizzy haha ja pamiętam jak mój lekarz co chodziłam z dziewczynami mówił ooo niedługo pani urodzi a jedną i druga przenosiłam masakra
Agusia to są niesamowite wieści kurka prawie 2kg chłopa nieźle, bardzo dobrze,że masz pokarm i widać bardzo dobry co świadczy o wadze
Lusek na pewno nie zapomnę urodzić,ale chce donosić a nie przenosić i już w mam nadzieję nowym mieszkanku.
O jej to widzę,że nie tylko ja już mam. zresztą i tak się cieszę,że nie narzekam jakoś na bóle itp ale czasami bobo tak się rusza jakby było za mało miejsca, czasem zasadzi mi nogę,że aż boli,jak się urodzi to klapsa dostanie w pęcherz bywa,ze wali tą głową jakby nie wiedziało,że mnie to boli, w cycki też wali no nie wiem jakieś szalone to to jest
Jak wczoraj jechałam z inną szwagierką to mówiła,że nie ma co zwracać uwagi na tych lekarzy co do usg,bo oni specjalnie tak się pytają o płeć,aby to samo powiedzieć,bo tak naprawdę oni tam na nim nic nie widzą heh super.
Ewela jak ja się wkurzę to pójdę prywatnie,ale ciekawe czy zobaczy co tam się kryje tylko kasę stracę a teraz tyle jeszcze będzie trzeba kupować heh
Dziękuję Wam za pocieszenie i gratki za mieszkanie :*
Już wczoraj poszły nasze papiery do banku i teraz w ciągu 3dni ma przyjechać rzeczoznawca i 2 tyg czekamy do decyzji banku,ale ta pani mówiła,że na razie się nie zdażyło tak,aby odmówili jak już ma się zdolność,ale ja wolę dmuchać na zimne i cieszyć się jak już dostanę znów dobrą wiadomość.
A wiecie,że moi rodzice raczej nie wiedzą o kupnie itp może coś siostra wspomniała nie wiem,ale jakoś oni dla mnie nie zasługują po tym co robią jak postępują itp
Druga szwagierka co mnie wiozła mówiła,że superowe mieszkanie pomimo,że robiłam zdjęcia z aparatu a one jakie słabe,ale mówiła,że widać i jest ładne i mnie ogólnie super pocieszyła,co mnie zdziwiło.
Ja Was normalnie podziwiam jesteście prawie zwarte i gotowe do rodzenia. Nie mam nic przyszykowanego dosłownie nic jakbym miała teraz urodzić hmmm poszłabym w tym co siedzę jestem w tym domu nie zmobilizowana,muszę pomimo pogód wychodzić,bo oni narzekają na moje dziecko, a ona faktycznie wszędzie włazi i musiałabym za nią latać jak szalona a zero pomocy tylko wrzaski
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Bylam na badaniu i 100% syn
Będzie musial chodzić w kiecce bo corka chce siostrę; ) ubranka na start mam brak tylko bez rekawow i nogawek bo i lato i jestem za zimnym wychowem nie moge patrzeć na dzieci w becikach czy kocach wrrr
pieluch1 mi brak, penaten i puder do pupy mam a kapie w krochmalu:) nad smokiem sie zastanawiam bo corka nie chciala :/ więc może i tym razem się nie przyda. materac kupilam na allegro połowę taniej niż w sklepie a jeszcze kupie podkłady na łóżko
Czuje się ok choć me dziecię daje w kość bo przyjęło pozycje "stojąca" oby się odwrócił bo załatwilam polozna i zamierzam szybko się uwinac z porodem:)
Aaa lekarz i położna powiedziała mi ze po 30 tc będę teraz co tydzień sie zgłaszać na ktg poprzednio tak nie mialam...
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Lizzy super,że wyniki sie poprawiły mam nadzieje,że i moje będa teraz lepsze Oj ja też bym chciała wczesniej urodzic tak wlasnie 38/39
Agnieszka1 właśnie myslałam o tych pojemnikach z rossmana chyba to najlepsze rozwiązanie Cieszę się,że juz coraz bliżej do tego że bedziecie na swoim nie będziesz musiaął znosić rodziców itd Wiem jak to jest i co czujesz Poka nam fotki mieszkania
Bezimienna Gratki synusia Może córci się jeszcze odmieni i będzie chciała braciszka a jak nie no to sukienczki Ci zostają A ogólnie od którego tyg.robi się KTG?
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
Bezimienna córeczka z braciszka na pewno też będzie się cieszyć no właśnie, od którego tygodnia się robi KTG?
Ja to chodzę ciągle jak tykająca bomba od kilku dni, płaczę co chwilę, jak tylko pomyślę o czymś smutnym albo nawet tego nie trzeba.. z M. mamy jakiś kryzys, normalnie nie możemy się dogadać od kilku dni. Miałam wrócić w czwartek, ale dalej u rodziców siedzę bo między nami coraz gorzej oboje mamy takie ciężkie charaktery, a ja mu wiecznie ustępować nie będę, ehh.. nie mam siły już do tego wszystkiego.
U mnie wg OM jutro 35 tydzień
- bezimienna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do facetów to nie ma rady :/ jak kobieta jest samodzielna i zaradna to facet sie szybko przyzwyczaja i nie mozna na niego liczyć a jak baba jest cwanym lisem i robi z siebie sierote to on sie trochę wykazuje
ja dzisiaj jestem detka a ciasto z rabqrbarem mi sie od kilku dni marzy
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Dzisiaj późno bo leniwie się w domku rano było pięknie ale teraz to pada i brzydko jest .Rano byłam u kosmetyczki żeby zrobić paznokcie, bo już za tydzień imprezka u dziadka a w tygodniu to mało czasu będę mieć bo muszę coś wymyślić na prezent A teraz leniwie z M przed TV.
paulinka2202 ojjj to słabo bo o po którymś razie już denerwuje że uciska na pęcherz i trzeba latać siusiu w kółko .Ale dobrze że jesteś zdrowa i żadnych infekcji ani nic
Ooooo fajnie że Cię puścili w kolejce no to na plus hehe mnie to ostatnio jak stałam po te pieluchy DADA w biedronce to pani mnie puściła też było mi miło bo nie musiałam stać z tym kartonem. Ja tam nigdy się nie narzucam ale czasami ciężko jest stać,a każdy się pcha. Ale nawet w kolejce pierwszeństwa Cię nie puszczą Tacy ludzie
Ale fajnie że jeszcze są Ci co puszczą....JA kiedyś w autobusie taką Panią w ciąży już zaawansowanej ustąpiłam miejsca bo normalnie każdy siedział i udawał że jej nie widzi a tak to gapią się jak na trędowatą
ewela007 no pewnie że przyjmą kurna bez łaski, dowiedziałam się dziś też od mojej kosmetyczki że od razu domagać się wielu rzeczy jak coś nam nie pasuje oni są dla nas tak na prawdę Spokojna głowa, przyjmą i już
agge ooo to miło ze strony facecika na prawdę rzadko są tacy mili ludzie a czasami na prawdę aż się miło zrobi że ktoś tak popatrzy na nas życzliwie
tysiiak NO o kolejkach to można byłoby powieść napisać że nie puszczają kobiet w ciąży ehhh . NO powinni Cię kurna puścić tym bardziej że już Kubuś nawet alarm podniósł ehhh chore społeczeństwo.
NO wiesz co starłam jabłko do tego dziadostwa i jakoś poszło ale będę musiała jeszcze zrobić 2 podejście więc na pewno spróbuje z miętą ale już mnie skręca na samą myśl
Ooooo to Ty jesteś kurka siwa dzielna że przesypiasz noc całą ja nie dam rady co TY szok normalnie... Ja jak powstrzymam to mnie potem strasznie pęcherz boli i nie raczej wolę wstać na śpiocha, czasami nawet nie pamiętam że wstałam tylko M mi mówi że coś łaziłam hehe Bo też przez pewnien okres spał dość tak słabo bo czuwał czy wszystko w porządku to jak mnie skurcz taki mega złapał w nocy ale teraz już jest spoko.
No mówiłaś że skurcze rąk to weź magnez szamaj albo czekoladę też pomaga Może przejdzie
Lizzy dobrze że wyniki się poprawiają a co do szybszego urodzenia to pani położna nam doradziła Więcej kochać się z mężem hehe od 38 tc , no pod koniec i powiedziała że dla obojga będzie dobrze Tak powiedziała ,, Bardzo polecam więcej kochać się z mężem, partnerem". On będzie zadowolony a my szczęśliwe ze już się zaczęło
agnieszka1 Jeśli chodzi o tantum rosa to zamierzam kupić i już wiem jak z tego korzystać hehe
NO pupy maluszka nie będę smarować jak nic nie będzie się działo.
Jeśli chodzi o rodzinę tzn bratową , nie ważne czy mają dobrą pracę ale powiem Ci że zazdrość, żebyś tylko miała mniej niż oni wiem co mówię ...
Bezimienna GRATULACJE synusia
MI też kiedyś się skasowało wszystko ehhh
Hehe zobaczysz ja też mówiłam że jak mama nie urodzi mi siostry to ma nie wracać a jak zobaczyłam brata o matko to tak płakałam że nie wiedzieli co mi jest czy ze szczęścia czy że jest brat a nie siostra. Więc spokojnie przyjmie mała brata jak nic jestem pewna
Uuuuu to z wyprawką już daleko jesteś ładnie ładnie
Ale co tydzień KTG to pierwszy raz słyszę a możne teraz coś się zmieniło NO ja położną będę szukać tu w moim miejscu zamieszkania ale zabieram się za to jak sójka za morze hehe
zancik no pogoda do bani jest bleeee
KTG chyba pod koniec ciąży się robi
A ja dziś jadłam drożdżówkę z rabarbarem rano M wstał i poszedł do piekarni po ciasto i kupił też właśnie drożdżówkę z rabarbarem mniam mniam pyszna i zniknęła w mig.
agge nie martw się to pewnie hormony dlatego tak rozdrażniona i wrażliwa jesteś a z mężem się ułoży zobaczysz A musisz myśleć pozytywnie a nie że będzie źle Ja ostatnio tak cały czas się pocieszam i powiem Ci że staram się myśleć pozytywnie. Oczywiście czasami marudzę ale staram się być pozytywnie nastawiona To na prawdę działa I wróć do domku
35 tc fiu fiu coraz bliżej końca może będzie koniec czerwca co????
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bezimienna GRATULUJĘ synusia oj tam siostrzyczka jak go zobaczy to od razu go pokocha nie ma co się przejmować na zapas. Tylko napisz mi na jakim usg w końcu u Ciebie zobaczyli? Bo coś tam pisałam,że 3razy tak podawali potem inaczej,ale już nie pamiętam.
zancik ja w sumie kupiłam jeden taki pojemnik i dałam tam chyba szampon w razie jakby dłużej mnie trzymali. I polecam żele pod prysznic takie wąskie butelki ja akurat na święta zamówiłam wtedy u koleżanki z avonu i pięknie pachniał mam butelkę to mogę zdjęcie zrobić jaki,bo do niej przelewam inny,bo butelka mi się podoba,bo mało miejsca zajmuje.
Kupiłam też poleciły mi laski z innej grupy przy Pati płyn do higieny intymnej biały jeleń i też kupiłam ten malutki w rossman,niech on 4zł kosztował,ale do szpitala jak znalazł,tylko,że ja później nie używam takich specyfików,bo co rusz miewam i tak bakterie,więc dla mnie tylko sama woda najlepsza. I w ogóle mnie dziwi,że w tej ciąży na razie nie miałam żadnych swędzeń pieczeń,że po prostu nie musiałam kończyć na globulkach,tylko mam pełno śluzu. Boję się czy teraz mnie nie załapie,bo przeziębienie chwyciło i młodszą też byłam z nią w środę u lekarza tylko wypisała leki i nic nie pomaga wrrr
Ja np też miałam balsam perfumowany z avon dla mnie też super sprawa,bo po prysznicu choć ręce ciut smarowałam i od razu pełen komfort,wiem może się nie powinno używać,ale małej to nie przeszkadzało.
Przy pierwszym porodzie czułam się jak jakaś hmmm nie wiem jak to określić,zmarnowana ooo urodziła dziecko i taka nie ogarnięta,bo i nie dałam rady chodzić jak kaleka dosłownie.
KTG robi się w ostatnim tyg,ale to zależy chyba od lekarzy, ja np z młodszą mało co chodziłam,ale jak się czuje ruchy to te ktg tak naprawdę nic nie daje. Tylko,że się pójdzie i pół godz się posiedzi.
A wiecie co? u nas jakby lepiej,bo może temu,że mąż wie,że niedługo stąd uciekniemy i ja też i jakoś tak inaczej. są nerwy,bo matka i tak nadaje,ale oni nawet nie wiedzą chyba,że mamy zdolność i że za mies się wyniesiemy mam taką nadzieję. Fajne mam relacje ze starymi nie?
Lusek mówisz poważnie? no dla mnie to ostro dziwne my nie mamy nic prócz siebie dzieci no i może to mieszkanie,no jako takie prace są,ale nie tak jak u nich się polepszyło. Ale ja nikomu z jego rodziny nie zazdroszczę,pomimo,że nie jestem jakąś tam mądrzejszą od nich,chodzi o to,że tamte bratowe wystudiowane w urzędach a ja taka zwykła normalna. Może zazdrości mi,że lepiej wyglądam od niej w ciąży,bo jej 2 i znów ma skurcze,ale sorry jak ona wygląda jak cień jakiś, masakra jak wieszak no ale cóż. Jakaś nie ogarnięta w tym co robi. Narzeka na te swoje dziecko jakie jest,że nie je,trzeba za nim latać,że biega,że nie usiedzi w miejscu,ale przecież dla niej ciężko,bo ona w ciąży pod koniec sierpnia rodzi a gorzej narzeka ode mnie co mnie bardzo dziwi,była w 5mies bez brzucha i już narzekanie jak jej ciężko przy rodzinie nie wstydząc się tak mówić,no dziwne. Ale mniejsza o to ehhh. Mam nadzieję,że pomimo tego damy radę i nie będziemy siedzieć i narzekać.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kosmetyków do szpitala to chyba już zawsze biały jeleń będzie.mi.się właśnie ze szpitalem kojarzyć polecam bo ogólnie mówi się żeby na.początku po porodzie nie używać żadnych intensywnych kosmetyków chyba po to żeby dzidzia czuła nasz naturalny zapach i ja pamiętam że się do tego stosowalam przez jakiś czas do higieny intymnej do tej pory używam białego Jelenia z macierzanka przeciw zapalny: ) i to przewlekłe do buteleczki a szampon I żel pod prysznic kupię w tych mini wersjach: ) szampon pamiętaM ze już po jednej dobie się przydał bo cała woda po porodzie ze mnie dochodziła, w salach upał i pocilam się okrutnie a mimo to i tak spuchlam na maxa.
Więcej nie napiszę z tel bo mnie szlak trafi... :/
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agge dobrze Ci się wydaje, że niedługo urodzisz Zobaczysz zleci raz, dwa