BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982399 przez agge
Paulinka no co ja zrobię, taki mam klimat :D :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982403 przez Lizzy
Lusek - super wózek! :) My w naszym niby mieliśmy biały stelaż ale pogadaliśmy w sklepie i nam facet wymienił na czarny ;) Super te czerwone wstawki! Ale co ja tam będę pisać skoro i tak uwielbiam ten model ;) I tak - 4,5kg ale to pod warunkiem, że przenoszę.. Hania miała 4,2kg przy urodzeniu a Zosia szykuje się na większą.. Także zobaczymy.

Do tyłka polecam też bephanten. Hania nie ma żadnych problemów więc smarujemy tylko raz dziennie przed snem. Ani razu nie musiałam używać sudocremu (chociaż jak miała biegunkę przy ząbkowaniu to odparzenia się pojawiły, ale bephanten dał radę). Linomag też ponoć b. dobry ale się nie wypowiem bo nie używałam..

9 lata 7 miesiąc temu #982405 przez tysiiiak
Bepathen też jest super ale cena już też wysoka a jakość porównywalna do alantanu np :)

9 lata 7 miesiąc temu #982407 przez Lusek
tysiiak a ten alantan to można używać na co dzień do pupy czy tylko też jak są jakieś odparzenia???

Lizzy Dzięki :cheer: ale tak jak pisałam to przekonałaś mnie tak na 100% dałaś taki pozytywny oddźwięk na ten wózek :cheer: :woohoo:

A to czym smarować na co dzień pupę maluszka .Kiedyś się zasypywało i zawijało w pieluszkę a teraz to jak ??? Jakiś krem jak się zmienia pieluszki??? Może być ten alantan?

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #982410 przez tysiiiak
Ja alantanu używałam na noc i na odparzenia a tak jak nic sie nie dzieje to linomag albo może być też zasypka np babydream z rossmana. Teraz Kubie niczym nie smaruje jak jest ok tylko na noc ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982415 przez AgusiaKRK
Ale się rozpisałyście, od rana nie zaglądałam a tu tyle postów, szok po prostu! :)

Tysiiak, nie wiem czy wiesz, że mąż może dostać opiekę na żonę do 2 tygodni? Płatne jak zwolnienie lekarskie. Może wystawić lekarz rodzinny albo ginekolog, rzadziej szpital. Nie musi wtedy brać urlopu, a pracodawca ma obowiązek uznać.

Potwierdzam za Lizzy, że majteczki poporodowe z siateczki są spoko, po cc też, jest dostęp powietrza do opatrunku i nie uciskają rany. Nosiłam takie cały tydzień po i bardzo duży komfort w porównaniu do normalnej bielizny, warto kupić kilka od razu.

Co do kremu, w szpitalu polecają Linomag A+E i taki stosuję dla Frania.

Franuś skończył dziś miesiąc! :) Z tej okazji zjadł z mamą całą butelkę mleka, nic nie musiało być podane sondą. I miał badanie okulistyczne - był bardzo dzielny, a przecież kropienie oczu jest takie nieprzyjemne. Zuch chłopak!

9 lata 7 miesiąc temu #982418 przez tysiiiak
Buziaczki dla Frania :kiss: dzielny chłopak ;) I widzisz załapał butelkę :cheer: to was przybliża do powrotu do domku :) oby tak dalej!
Wiem o tej opiece i pewnie ja weźmie ale to tak w teorii fajnie brzmi a potem kierowniczka będzie niezadowolona bo nazwał pracy. .. no ale zobaczymy jak będzie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982420 przez zancik
Agge to poprosze o burze nastepnym razem :) u mnie teraz leje i zagrzmiało ale tylko raz B)

Lusek truskawki mniam mniam też na nie poluję ale u nas nie ma nigdzie :( Ja mam zasypke do pupy i kupiłam krem nivea sudocrem tez kupiłam.

Tysiiiak ale Kubula niespodziankę zrobił ;)

Paulinkaaa pogoda okropna :( :( Niestety nic nie poradzimy na tycie :( :(

Agusia Krk matko już miesiąc :woohoo: kiedy to zleciało :whistle: Dzielny Franuś :) buziole dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

Właśnie wróciłam z M z biedronki kupiłam mleczko Lovela do prania i te pampersy za 50 zł :) a w aptece zamówiłam
DZIDZIUŚ Dla Mamy, żel pod prysznic
Perfecta Mama, probiotyczny żel do higieny intymnej
Maltan, maść do brodawek
Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA
NUK, wkładki laktacyjne Classic, 36 sztuk + 36 sztuk w prezencie
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar L, 5 sztuk
WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 60x80cm, 10 sztuk
WEBER, pieluchy flanelowe (bawełniane), kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
ZIAJKA, olejek myjący na ciemieniuchę
CANPOL termoopakowanie pojedyncze uniwersalne
BABY ONO smoczek uspokajający
BABY ONO myjka kąpielowa

9 lata 7 miesiąc temu #982421 przez agge
Agusia super wieści :) Franio jest bardzo dzielny. I już ma miesiąc, kurczę :)

9 lata 7 miesiąc temu #982454 przez Lizzy
Lusek - jak się nic nie dzieje to można przy zmianie pieluszki wytrzeć tylko chusteczką i niczym nie smarować. My tak robimy i smarujemy tak jak Tyssiak tylko na noc (tak jest od noworodka). Jeżeli będzie się coś działo to będziesz kombinować jak koń pod górkę.. Koleżanka może używać tylko zwykłych namoczonych wodą wacików kosmetycznych, mąki ziemniaczanej i specjalnego robionego w aptece kremu.. Także - jak trafisz..

Polecam Wam też kupić tantum rosa. Teraz mam kupiony taki rozpylacz i będę sobie psikać po porodzie. A z Hanią robiłam tak, że miałam rozpuszczoną tantum rosę w pojemniczku, namaczałam ręcznik papierowy i sobie w strategiczne miejsca przykładałam ;) Fajnie pomaga. Jeżeli będziecie nacinane to pomaga potem też jak sobie popsikacie octinaseptem (tak - tym samym co do pępuszka dla maluchów)..
To moje złote rady na dziś ;)

Agusia - sto lat dla Frania!! Pierwsza miesięcznica :woohoo: I super, że załapał butlę!!

9 lata 7 miesiąc temu #982476 przez agnieszka1
Hej mamuśki

Oznajmiam iż dziś została podpisana umowa przedwstępna :)
Niby się cieszę,ale każdy robi ze mnie debila,pomimo,że to ja załatwiłam wszystko z wielkim brzuchem,ale mąż dziś dał mi wsparcie i pocieszył,że nam bratowa po prostu zazdrości,że udało nam się znaleźć mieszkanie po całkowitym remoncie od razu do zamieszkania, to dziś wytykała ryskę na suficie,że powinniśmy się targować,pomimo,że dała nam jeszcze namiar na mieszkanie o 10m mniej od tego i o 5tyś droższe od tego. Nie rozumieją,że nikt na wynajmie nie weźmie rodziny z 3 dzieci :(
Ta bratowa nagadała dla teściowej i ta mi podniosła ciśnienie ehh nie damy rady bank zabiera i tyle po to się bierze kredyt hipoteczny.

Tak na szybko napisałam,bo idę już z dzieckiem spać

9 lata 7 miesiąc temu #982490 przez Lusek
Hejko witam się z rana :)
Echhhhh dzisiaj trochę się polenię z rana a potem coś na obiadek trzeba ugotować. Jakoś mam dziś lenia :P
Dziewczyny wczoraj po szkole rodzenia pojechałam do Biedry i kupiłam te pieluszki 156szt :cheer: dzięki z info.

AgusiaKRK Ooooo super że Franio już ma miesiąc :woohoo: kurka ale to czas leci :blink: No niedługo wyjdziecie do domku pewnie co :P ;). Super że robi postępy w jedzeniu i już z butelki BRAWO dla maluszka :woohoo: Buziaki dla was :kiss: oby tak dalej ;)

zancik super lista (bardzo pomocna) :cheer: To już chyba masz wszystko co???? ;)
NO ja też te truskawki trafiłam przy poczcie a tak to jeszcze nie widziałam nigdzie w Gdańsku takich że tak powiem wiejskich, pyszne były. Mega słodkie ,może dziś podjadę zobaczę czy babka będzie ;).

agnieszka1 Super że idzie do przodu z mieszkankiem ;) a tym co inni mówią to się nie przejmuj i rób jak uważasz i jak mieszkanko jest super to bierzcie i już :P Bratowa zazdrości :unsure: na 100%. Są ludzie, którzy sami nie mają a też nie chcą żeby inni mieli :unsure: brrr masakra. Ale tak już jest. ;)
Nie dajcie się zwieść ;) GRATULACJE ;) :cheer:

Lizzy dzięki no właśnie się zastanawiałam jak to jest jak nic się nie dzieje ;) o ale fajnie czyli niczym nie smarować ;) ani nie zasypywać :) chyba ze na początku tym linomagiem ;)
Tantum rosa tak tak to nam też położna na szkole rodzenia mówiła ;) ale w sprayu całkiem fajny pomysł :P ;) A majtki siatkowe to już mam zapisane na liście ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #982495 przez agge
Hej ;)
ja znowu spać w nocy nie mogłam. Całą noc burza :pinch: zancik próbowałam ją przegnać do Ciebie, ale coś nie chciała sobie iść :P
Agnieszka nie przejmuj się tym, co inni gadają ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982506 przez ewela007
Agnieszka KRK gratulacje pierwszego miesiąca bycia mamą, zleciało bardzo szybko, franio rośnie i coraz bardziej się usamodzielnia. Trzymamy kciuki za pozostałe badania abyście jak najszybciej mogli wrócić do swojego domu i normalnie funkcjonować.
Agnieszka to się szybko uwinęliście z tym mieszkaniem, nawet bardzo. Super będziecie mieli swoje własne mieszkanie, wiadomo że lepiej płacić ratę niż komuś za wynajem. Gratulacje i ciesz się tym szczęściem, nie przejmuj się gadaniem. Bratowa za Ciebie kredytu spłacać nie będzie, więc niech nie zazdrości.
Lizzy ja już kupiłam tantum rosa, u mnie tez położna zachwalała. Ponoć przyśpiesza gojenie

Agge Ty to się masz z tym spaniem. Ja nie mam za bardzo z tym problemu, ale denerwuje mnie że zasynam na lewym boku a ciągle budzę się na plecach

9 lata 7 miesiąc temu #982511 przez tysiiiak
Witam z rana :) dziś się obudziłam i nawet mam troche energii :P Idziemy dziś z Kubulkiem na bilans 2 latka do przychodni :) Puki co słoneczko świeci więc może być to przyjemny dzień :) też muszę przysiąść i pozamawiać rzeczy z apteki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka