- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Do tyłka polecam też bephanten. Hania nie ma żadnych problemów więc smarujemy tylko raz dziennie przed snem. Ani razu nie musiałam używać sudocremu (chociaż jak miała biegunkę przy ząbkowaniu to odparzenia się pojawiły, ale bephanten dał radę). Linomag też ponoć b. dobry ale się nie wypowiem bo nie używałam..
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Lizzy Dzięki ale tak jak pisałam to przekonałaś mnie tak na 100% dałaś taki pozytywny oddźwięk na ten wózek
A to czym smarować na co dzień pupę maluszka .Kiedyś się zasypywało i zawijało w pieluszkę a teraz to jak ??? Jakiś krem jak się zmienia pieluszki??? Może być ten alantan?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
Tysiiak, nie wiem czy wiesz, że mąż może dostać opiekę na żonę do 2 tygodni? Płatne jak zwolnienie lekarskie. Może wystawić lekarz rodzinny albo ginekolog, rzadziej szpital. Nie musi wtedy brać urlopu, a pracodawca ma obowiązek uznać.
Potwierdzam za Lizzy, że majteczki poporodowe z siateczki są spoko, po cc też, jest dostęp powietrza do opatrunku i nie uciskają rany. Nosiłam takie cały tydzień po i bardzo duży komfort w porównaniu do normalnej bielizny, warto kupić kilka od razu.
Co do kremu, w szpitalu polecają Linomag A+E i taki stosuję dla Frania.
Franuś skończył dziś miesiąc! Z tej okazji zjadł z mamą całą butelkę mleka, nic nie musiało być podane sondą. I miał badanie okulistyczne - był bardzo dzielny, a przecież kropienie oczu jest takie nieprzyjemne. Zuch chłopak!
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiem o tej opiece i pewnie ja weźmie ale to tak w teorii fajnie brzmi a potem kierowniczka będzie niezadowolona bo nazwał pracy. .. no ale zobaczymy jak będzie
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Lusek truskawki mniam mniam też na nie poluję ale u nas nie ma nigdzie Ja mam zasypke do pupy i kupiłam krem nivea sudocrem tez kupiłam.
Tysiiiak ale Kubula niespodziankę zrobił
Paulinkaaa pogoda okropna Niestety nic nie poradzimy na tycie
Agusia Krk matko już miesiąc kiedy to zleciało Dzielny Franuś buziole dla Was
Właśnie wróciłam z M z biedronki kupiłam mleczko Lovela do prania i te pampersy za 50 zł a w aptece zamówiłam
DZIDZIUŚ Dla Mamy, żel pod prysznic
Perfecta Mama, probiotyczny żel do higieny intymnej
Maltan, maść do brodawek
Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA
NUK, wkładki laktacyjne Classic, 36 sztuk + 36 sztuk w prezencie
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar L, 5 sztuk
WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 60x80cm, 10 sztuk
WEBER, pieluchy flanelowe (bawełniane), kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
ZIAJKA, olejek myjący na ciemieniuchę
CANPOL termoopakowanie pojedyncze uniwersalne
BABY ONO smoczek uspokajający
BABY ONO myjka kąpielowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Polecam Wam też kupić tantum rosa. Teraz mam kupiony taki rozpylacz i będę sobie psikać po porodzie. A z Hanią robiłam tak, że miałam rozpuszczoną tantum rosę w pojemniczku, namaczałam ręcznik papierowy i sobie w strategiczne miejsca przykładałam Fajnie pomaga. Jeżeli będziecie nacinane to pomaga potem też jak sobie popsikacie octinaseptem (tak - tym samym co do pępuszka dla maluchów)..
To moje złote rady na dziś
Agusia - sto lat dla Frania!! Pierwsza miesięcznica I super, że załapał butlę!!
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Oznajmiam iż dziś została podpisana umowa przedwstępna
Niby się cieszę,ale każdy robi ze mnie debila,pomimo,że to ja załatwiłam wszystko z wielkim brzuchem,ale mąż dziś dał mi wsparcie i pocieszył,że nam bratowa po prostu zazdrości,że udało nam się znaleźć mieszkanie po całkowitym remoncie od razu do zamieszkania, to dziś wytykała ryskę na suficie,że powinniśmy się targować,pomimo,że dała nam jeszcze namiar na mieszkanie o 10m mniej od tego i o 5tyś droższe od tego. Nie rozumieją,że nikt na wynajmie nie weźmie rodziny z 3 dzieci
Ta bratowa nagadała dla teściowej i ta mi podniosła ciśnienie ehh nie damy rady bank zabiera i tyle po to się bierze kredyt hipoteczny.
Tak na szybko napisałam,bo idę już z dzieckiem spać
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Echhhhh dzisiaj trochę się polenię z rana a potem coś na obiadek trzeba ugotować. Jakoś mam dziś lenia
Dziewczyny wczoraj po szkole rodzenia pojechałam do Biedry i kupiłam te pieluszki 156szt dzięki z info.
AgusiaKRK Ooooo super że Franio już ma miesiąc kurka ale to czas leci No niedługo wyjdziecie do domku pewnie co . Super że robi postępy w jedzeniu i już z butelki BRAWO dla maluszka Buziaki dla was oby tak dalej
zancik super lista (bardzo pomocna) To już chyba masz wszystko co????
NO ja też te truskawki trafiłam przy poczcie a tak to jeszcze nie widziałam nigdzie w Gdańsku takich że tak powiem wiejskich, pyszne były. Mega słodkie ,może dziś podjadę zobaczę czy babka będzie .
agnieszka1 Super że idzie do przodu z mieszkankiem a tym co inni mówią to się nie przejmuj i rób jak uważasz i jak mieszkanko jest super to bierzcie i już Bratowa zazdrości na 100%. Są ludzie, którzy sami nie mają a też nie chcą żeby inni mieli brrr masakra. Ale tak już jest.
Nie dajcie się zwieść GRATULACJE
Lizzy dzięki no właśnie się zastanawiałam jak to jest jak nic się nie dzieje o ale fajnie czyli niczym nie smarować ani nie zasypywać chyba ze na początku tym linomagiem
Tantum rosa tak tak to nam też położna na szkole rodzenia mówiła ale w sprayu całkiem fajny pomysł A majtki siatkowe to już mam zapisane na liście
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
ja znowu spać w nocy nie mogłam. Całą noc burza zancik próbowałam ją przegnać do Ciebie, ale coś nie chciała sobie iść
Agnieszka nie przejmuj się tym, co inni gadają
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Agnieszka to się szybko uwinęliście z tym mieszkaniem, nawet bardzo. Super będziecie mieli swoje własne mieszkanie, wiadomo że lepiej płacić ratę niż komuś za wynajem. Gratulacje i ciesz się tym szczęściem, nie przejmuj się gadaniem. Bratowa za Ciebie kredytu spłacać nie będzie, więc niech nie zazdrości.
Lizzy ja już kupiłam tantum rosa, u mnie tez położna zachwalała. Ponoć przyśpiesza gojenie
Agge Ty to się masz z tym spaniem. Ja nie mam za bardzo z tym problemu, ale denerwuje mnie że zasynam na lewym boku a ciągle budzę się na plecach
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa