BezpiecznaCiaza112023

Mamusie CZERWIEC 2017

7 lata 7 miesiąc temu #1061042 przez MoNiaaa
Jak skrocona szyjka i do tego masz lekkie skurcze to nie ma żartów .lez dużo i pogadaj ze swoim ginem

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 7 miesiąc temu #1061044 przez Judyta1992
Lezec to bede praktycznie 24h/dobe z przerwami na toalete i kapiel. No i jeszcze od czasu do czasu chodze do lodowki ale nie biore sie za zadne gotowanie itp to zostawiam mezowi.
Dzisiaj wyjde tylko do szkoly rodzenia bo chociaz z polozna porozmawiam a jutro ide do swojego lekarza bo przyjmuje. Juz mi troche te slurcze minely mysle ze to tez byla kwestia opanowania nerwow teraz jest lepiej i wszystko wraca do normy mam nadzieje.

7 lata 7 miesiąc temu #1061054 przez kakasia20
A ja wczoraj wstawiłam pranie body i kaftaniki dziś dalszą część .A tu psikus pogoda do dupy tylko 3 stopnie i grad pada zimno ...:/

Jakaś porażka .
Jak ja chcę już jutro .Idę na 12:00.na usg zobaczyć maleństwo niestety idę sama gdyż m.ma popołudniowa zmianę w pracy .. tyle że się nie muszę spieszyć po dzieci .syn ma na południe córke zostawię jak coś nieco dłużej w przedszkolu :)

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 7 miesiąc temu #1061075 przez stOkrOtka91
My po wizycie :)
Dziecko ułożone główkowo, obecnie waga 2156g za dwa tyg kolejna wizyta

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]
Załączniki:

7 lata 7 miesiąc temu #1061077 przez Sophie25
Stokrotka super wieści ! ;) jak pięknie widać Buzke cudne zdj ;););) ;D

7 lata 7 miesiąc temu #1061078 przez stOkrOtka91
Powiem Wam, że nie umiem się napatrzeć na to zdjęcie juz bym całowała ta buzinke, juz niedługo kazda z nas będzie miała obok siebie swoja kruszynkę:)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 7 miesiąc temu #1061084 przez Judyta1992
Super zdjecie :) ja swojego synka buzke widzialam tylko chyba w 22 tyg. Pozniej skubany mi sie nie pokazal wiec pojecia nie mam zielonego jak bedzie wygladal. Suoer ze wszystko w porzadku :))
Ja dzisiaj bylam w szkole rodzenia smiesznie bylo bo mezczyzni ubierali i kapali lalki :))
A oprocz tego to teraz jestem traktowana jak ksiezniczka maz wlasnie robi obiad nonw zasadzie juz kolacje wczesniej posprzatal i wszystko mi przynosi pod nos :)
Jutro wizyta u mojego gina.
A pogoda to jakas tragedia u mnie dzisiaj snieg :(

7 lata 7 miesiąc temu #1061086 przez kakasia20
Ojj ale ładna buzka umm ja się jutra nie mogę doczekać :):)
W ogóle teraz zrobiłam gołąbki :) i mali zjedli chyba z 10. He i zostało tylko kilka będę musiała więcej niż 20. Robić ich :):)

Ja już ubranka poprasowalam jutro popiore kolejne ubranka :)
I może okna umyje i firanki zmienię .jak sił mi wystarczy .
Jakoś tak mi twardnieje brzuch :/ a mały kopie po jednym golabku he.
Mój m.powiedział że po pracy mi kupi kebaba he i będzie mnie pilnować bym jadła więcej he. Ale tak się nie da jeść nie mając smaka na coś .Ja tam wolę owoce zjeść warzywa :)
A dziś dzwoniłam na szpital popytalam o sale ilu są osobowe itp więc u nas po cc dawaja do sale 2 osobowej lub jedno osobowej zależy od cesarski jeśli jest nagle robiona to 1 osobowy pokuj.:)
Poza tym nic dla dzidziuś nie muszę mieć. Kremy chusteczki z tej paczki można wziąść co dają dla dzidzi. Jedynie dla siebie sztućce koszule klapki to co mi potrzebne a ubranka dają szpitalne jedynie na wypis to dla dzidzi trzeba mieć .
Właśnie moje pyt
Jakie macie ubranka dla dzidzi na wyjście do domu i czy kocyk bierzecie też do nosidełka:?
Bo ja nie wiem ta pogoda wariuje

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 7 miesiąc temu #1061095 przez aleksiaa88
W dniu wypisu będziesz wiedzieć czy potrzebny będzie kocyk czy kieliszka od słońca teraz to pewnie spiworek a moje końcem mają w końcu przyjdzie te 25stopni i tylko pajac wystarczy się zobaczy bo na razie nie ma co gdybac dziś śnieg za 2 dni pokazują 18 ciepła jaja pogodowe

7 lata 7 miesiąc temu - 7 lata 7 miesiąc temu #1061109 przez Loq90
Stokrotka śliczna buźka! Szkoda że mam tylko 3 refundowane USG:( trochę się obawiam, bo moim zdaniem powinno być jeszcze jedno badanie ok. 37-38 tyg żeby sprawdzić wagę dziecka. Co jeśli jest za duże na poród naturalny? Czy jak już się pojedzie na porodówkę to dopiero wtedy robią?

Judyta to teraz u Ciebie nerwowo? Odpoczywaj dla maluszka:)

Ja czułam się wczoraj fizycznie najgorzej w ciągu tych całych 8 miesięcy. Przyjechała moja siostra na tydzień i sprzątaliśmy w ogródku. Chyba trochę przesadziłam bo południu czulam duży nacisk i pierwszy raz miałam krótkie skurcze. Troszeczkę się przestraszyłam bo chodzenie sprawiało mi ból. A miałam w planach przechodzić poród...

Mało tego wieczorem miałam milą niespodziankę. Wracam z zakupów a tam cały salon na różowo. Balony, girlandy, tort. Szczęka mi opadła i rozkleilam się na całego:)

Siostra dzisiaj odjeżdża więc będę teraz Wami na bieżąco:) nie spie od 5ej, jak wstałam do toalety. I od 6 sadziłam już kwiaty do doniczek. Jakby ktoś to zobaczyl:o :D

7 lata 7 miesiąc temu #1061112 przez Judyta1992
U mnie tez dla dziecka nie potrzebujemy ubranek bo daja a jak ma sie swoje to jest ryzyko ze sie ich nie odzyska jak polozna przyjdzie do dziecka. My jednak bierzemy swoje najwyzej troche te brzydsze hehe :)
U mnie nerwowo ale juz troche lepiej bo sie uspokoilam. Juz mi tak nie twardnieje brzuch mam wrazenie ze on ma po prostu malo miejsca w brzuchu bo sporo wazy i tez ma sporo wod bo afi mam 16cm wiec jak sie rusza a on raczej z takich mocno aktywnych to brzuch sie napina no i lezy nisko bo tak mu wygodnie i juz. Moja siostra miala podobna sytuacje jak ja i przenosila dziecko o 10 dni wiec mnie pocieszyla.
Na 11 ide do swojego lekarza zobaczymy co on powie.

7 lata 7 miesiąc temu #1061114 przez Judyta1992
Tylko teraz jak siedze i maly mnie kopie to zwijam sie z bolu. Zaczak kopac jednoczesnie raczkami i nogami brzuch mam wtedy w ksztalcie wielokata:) wystawianlokcoe chyba na dole i kolana ma gorze. Maz sie smieje a ja prawie rycze z bolu. Jak leze to tego tak nie czuje

7 lata 7 miesiąc temu #1061139 przez MoNiaaa
JA JESTEM W SZOKU ILE ROBICIE!!!!
kasia a ty przechodzisz sama siebie normalnie nie za dużo na siebie bierzesz??
i jeszcze mycie okien i zakładanie firanek? w ciąży raczej to zabronione zajecie bo nie powinno się nic robic z rekami do góry. nie wiem może po tym szpitalu jestem przewrazliwiona ale tam lekarze kategorycznie tego zabraniali.
mi to teraz nawet naczyń nie wolno umyc leze tylko i tyle

stokrotka sliczne zdjecie :) pewnie to sa już jedne z ostatnich super pamiatka!!! fajnie tez ze mala raczej kruszynka to do porodu nie będzie bardzo duza :)
u nas w szpitalu tez nic dla malucha nie trzeba brac i dal mnie to duzy plus bo im mniej rzeczy się zabierze tym lepiej :)
a na wyjście przygotowałam albo śpioszki i bluzeczke pod spod z długim rękawkiem albo całego pajaca i jak będzie cieplo to nic pod spod czy kocyk to się zobaczy jaka pogoda na pewno pielucha tetrowa żeby przerzucić żeby slonce nie swiecilo po oczkach

http

]

7 lata 7 miesiąc temu #1061148 przez Judyta1992
A ja juz po wizycie :) moj lekarz jednak mnie uspokoil. Kazal duzo lezec sszyjka ma 2cm ale zadnego rozwarcia. No spe mam brac 3 x dziennie i synek powinien spokojnie doczekac czerwca :)
Mialan zrobione dzisiaj wymazy i to juz chyba moje ostatnie badania w ciazy :)
Ja tam nic nie robie tak ja Ty monia :) jeszcze sie napracujemy dziewczyny teraz lepiej odpoczywac

7 lata 7 miesiąc temu - 7 lata 7 miesiąc temu #1061155 przez kakasia20
Ja siedzę i. Czekam.na to usg :/...
Babel przybywa położna mówiła ze zaraz podejdzie pod sale z usg .

No mam.jakiś zapał do pracy he dziś i kolejne pranie wstawiłam z ubrankami :):)
Najlepsze jest to ,że czekam.na usg i mały mi kopię wierci się cały he będzie to chyba śmieszne usg :)

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka