BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #336456 przez JustynaZuzanna
Mirella napisał:

Justyna to widzę że mam konkurencję w Tobie... ale nie bojam się, bo Ty sobie stąd zaraz pójdziesz a ja zostanę :P

z czym masz we mnie konkurencje??

Jak to zaraz sobie pójdę??? ;( nie chce dobrze mi z Wami ;( już mnie nei chcecie??

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #336468 przez gosiak
Justyna Mirelli chodziło że pójdziesz sobie na wątek mamuś :blink: a tu bedziesz odwiedzająca ;) dzięki za odpowiedzi w sprawie wyników...po wykresach i obserwacjach widać do owulacji u mnie dochodzi, ale wychodzi na to że pęcherzyki sa puste :( buuuuu

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #336476 przez JustynaZuzanna
gosiak napisał:

Justyna Mirelli chodziło że pójdziesz sobie na wątek mamuś :blink: a tu bedziesz odwiedzająca ;) dzięki za odpowiedzi w sprawie wyników...po wykresach i obserwacjach widać do owulacji u mnie dochodzi, ale wychodzi na to że pęcherzyki sa puste :( buuuuu

Taaaa pójde na wątek mamusiek, chyba w snach.... kochane ja po tylu latach leczenia nie wierze w cud.

Najprawdopodobniej tak jest, że owu u Ciebie występuja, ale pęcherzyki są puste.
Nie martw się tylko tym, tez tak miałam i co teraz FSH mam poniżej 8, co podczas leczenia było niemożliwe, żeby do tylu mi spadało. Pewnie u mnie też teraz dochodzi do owu (napewno bo pęcherzyki były) ale znając moje zezowate szczęście to pobęde z Wami jeszcze kilka lat bo albo są puste albo się nie wstrzeliliśmy w odpowiedni czas.
A z moim to ciężko się wstrzelić, bo znim coś nie halo - on nie przepada za sexem... tzn ze 4 razy w miesiącu to jeszcze ok więcej mu się nie chce. A przed tym jak sie okazało że jestem chora to jak króliczek by...

Chyba muszę klawiaturę w lapku posprzątać bo coś literki mi się nie wbijają i robie przez to błędy

12 lata 8 miesiąc temu #336479 przez gosiak
"Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna." -i wszystko jasne :( :( :( :(

Justyna a cos brałas jakies leki na obniżenie fsh? czytałam że można hormonami obniżyc ale nie wpływa to na podność :( ja Lh i innych teraz nie robiłam bo mam wszystko w normie no progesteron mógł by być ciut wyższy...a fsh robiłam jakieś 8 miesięcy temu i wyszło 12,13 i teraz powtarzałam razem z estradiolem i teraz widzisz jeszcze gorzej jest z fsh...starość menopałza i te sprawy jestem załamana :( :( :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu #336482 przez mesy
gosiak żadna menopauza :laugh:
Będzie dobrze pójdziesz w wynikami do giena i ci coś na pewno na to da ... a nóż może się jeszcze udać w trakcie leczenia :)
Nie ma co się załamywać z gorszymi wynikami kobiety w ciążę zachodzą ;)
Głowa do góry i trza działać niech doktorek leczy co trzeba :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #336483 przez JustynaZuzanna
Weź nie gadaj głupot, ja miałam tak po chemii, menopauzie i sterydach. Później miałam przygotowanie do IV i spadło mi FSH coś koło 13 miałam przed pierwszym podejściem ale i tak były puste.
Bo IV dałam sobie spokój, bo przez sterydy zgrubłam 30kg, wziełam się za uprawianie sportu żeby wrócić do dawnej Wagi, i od tamtej pory dopiero teraz zrobiłam badania i takie samo wyszło i 4 pęchcerzyki Graffa z czego 1 z tamtego miesiąca najprawdopodobiej (bo duże i płąskawy był)

Przed IV miałam hormony podawane... musiałabym przeszukać moją księgę co to było, ale jak widać nic to nie dało... Chociaż z drugiej strony po podaniu ich FSH spadło z 24 do 13stu

Mesy dobrze GODACIE :) mi tak robili IV przy 13stu doktorek mówił że jak jest poniżej 14 czy 15su już nie pamiętam to dziewczyny produkują jajeczka

12 lata 8 miesiąc temu #336485 przez mesy
Justyna a więc sama widzisz ;) zdarza się nawet tak że wyniki ma się super a nic nie wychodzi :dry:
Mi lekarz kiedyś powiedział że lepiej niech będzie jakaś przyczyna przez którą nie wychodzi niż ma być wszystko dobrze bo wtedy no on nie wie co jest powodem
12 lata 8 miesiąc temu #336487 przez gosiak
kurde na każdej wizycie(zawsze ide ok.owulacji) ginka jest pod wrażeniem mojego endo i pęcherzyki ładnie rosły no ale co z tego :( :( mesy nie wiem czy tu się da coś leczyć, taka kolej rzeczy z wiekiem będzie co raz gorzej...eh chyba sobie odpuszczę lekarzy i wszystko mam dość :( :( :( może jakiś cud się zdarzy pozostaje mi czekac :( :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu #336489 przez mesy
gosiak no proszę Cię a ty taka stara dooooopa jesteś że hej !! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
się nie poddawaj i tak bardzo dużo już w tym kierunku zrobiłaś i co teraz pod koniec chcesz się poddać ? Gosiakowa to nie ty :P
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #336495 przez JustynaZuzanna
Gosiak a co ja mam powiedzieć??? Mam 25 lat jestem po 2 chemiach, menopauzie, zawale serca i 2 podejściach do IV i co??? Mam tam jechać do Ciebie i wkuperek nakopać??

Ja mam prawo się poddać i podnieść zpowrotem tak jak teraz, ale Ty??
Kochana najwyżej odpuść, nie myśl, zostaw to losowi, zacznij ćwiczyc jak ja ;) zobaczysz że wszytsko będzie dobrze.

A narzekanie proszę zostawić MI!!!!

Mesy no mi niby teraz takie wyniki wyszły, ale napewno nic nie wyszło, oprócz dania sobie kolejnej nadziei

12 lata 8 miesiąc temu #336498 przez mesy
Justyna nadzieja jest zawsze ;) ;)
12 lata 8 miesiąc temu #336500 przez gosiak
słaba jestem i tyle :( ja mam 29 moja mama miała szybko menopałze w wieki 45 lat, Ona problemu z zajściem nie miała bo szybko zaczęła :S pierwsze dziecko w wieku 18 lat a trzecie czyli mnie (wybraka jednego) w wieku 22 lat, więc w tedy jajków miała pewnie w uj...a ja o dziecku dopiero zaczęłam po ślubie myślec jak bóg nakazał czyli dwa lata temu teraz mam 29 i widać nie będzie mi to pisane...po uj ja 6 lat chodziłam trza było się hajtać po 2 latach i nie było by problemu :dry: :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #336502 przez mesy
gosiak bo Cię palnę !!
wkurzasz mnie tym gadaniem noo :laugh:
moja mama mnie urodziła jak miałam 19 lat i co ja też już się długo staram ale się nie poddaje !! i ty też nie możesz !!

masz kindera na pocieszenie :lol: :lol: :lol:
12 lata 8 miesiąc temu #336506 przez JustynaZuzanna
Mesy jedziemy do Gosiaka, Ty ją palniesz a ja ją kopne :D

Moja teściowa też nie wiadomo czemu nie mogła zajść w ciąże tyle lat temu!! wyniki miała dobre, lekarze niewiedzieli co jest grane, po 6 latach im się udało niestety poroniła wcześnie, po następnych 2 - mam męża mojego, jak go urodziła miała 30lat!!! po kolejnych 7 udało się następne niestety zmarła zaraz po porodzie, i dopiero po następnych 7 Młoda się urodziła.

I to były inne czasy, medycyna była w zaścianku :D i co dało się dało.
To Ty weź nie pyskuj.
Moja mama brata urodziła jak miała 20 lat, mnie w wieku 22, jej siostra pierwsze jak miala 23lata drugie 35lat, najmłodsza urodziła w wieku 35 lat, ale żadna nie chorowała, żadna nie miała problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży. Tak samo moje babcie, mój ojciec ma 5 rodzeństwa.

A ja jestem wybrakowana w tej rodzinie i co??
To nie ma znaczenia jak Twoja mama rodziła w jakim wieku i kiedy miała menopauze.

12 lata 8 miesiąc temu #336542 przez gosiak
dobra już nie marudzę...będzie co będzie nie mam na nic wpływu, pozostawiam swój los naturze...moja babcia, mama mamy miała 5 córek- to może faktycznie nie ma reguły :dry: zdołowałam się i tyle ...sorki :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży