BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 3 dni temu #505936 przez MagdaM
Ja tez po ciazy obumarlej nie mialam badan, bo lekarz twierdzil podobnie jak u Studentki

Przygotowania prawie na polmetku :) Juz sie swiat doczekac nie moge :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Temat został zablokowany.
12 lata 3 dni temu #505942 przez Mirella
ja od jutra ambitnie gotuję i piekę, teoretycznie kończę w niedzielę, ciekawe jak to w praktyce wyjdzie ;)

przerażacie mnie mówiąc że poronienia są normą w dzisiejszych czasach....
12 lata 3 dni temu #505952 przez studentkaae
Mirella - taką opinię mają lekarze - nie jeden już tak powiedział mi i moim koleżankom, które poroniły.
szczerze - mam tylko 1 koleżankę, która bez problemu zaszła w ciążę i nir poroniła 1 ciąży :(
nie wiem co się dzieje ostatnio :(
12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505953 przez studentkaae
a ja jutro zaczynam akcję - ciasta :)
12 lata 3 dni temu #505967 przez Asik
Ja dzisiaj zaczęłam :0 kapuchy :) jutro ciasta :)

Studentka...,ta dziewczynka w awatarku to Ty?? :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 3 dni temu #505968 przez MagdaM
Mirellko coz... sa... dawniej wydaje mi sie, ze tez byly ale nie tak naglasniane i moze dlatego sie o nich tak nie slyszalo. teraz stres, ped za wszystkim, zanieczyszczenia i juz problemy. Ale znam pare osob ktore nie poronily :) Takze i takie cuda sie zdarzaja :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505970 przez ViFi
Nie zgodzę się że poronienia to Norma.....
Te dziewczyny co mnie tu troche dłużej znaja to wiedzą ile badań przeszłam i nadal je robie... i nigdy od lekarza nie usłyszłam "ze to normalne...."

Juz nie mam siły....

Emka .....przepraszam ze sie nie odzywałam ale .... nie jest ciekawie mam guza w prawej nerce(nowotwór niezłosliwy).... i plamy w obu nerkach (to Endometrioza).... szukają przyczyny wysokiego Ca125....
juz nie mam siły....w marcu minie 3 lata jak nie udało mi sie powtótnie zajść moze i byłam ale samoistnie roniłam....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 3 dni temu #505972 przez studentkaae
Asik napisał:

Ja dzisiaj zaczęłam :0 kapuchy :) jutro ciasta :)

Studentka...,ta dziewczynka w awatarku to Ty?? :)

Asik - no tak, ja :) ale czy dziewczynka - no już raczej nie :blush:
12 lata 3 dni temu #505975 przez ViFi
Te dziewczyny co mnie tu troche dłużej znaja to wiedzą ile badań przeszłam i nadal je robie... i nigdy od lekarza nie usłyszłam "że to normalne"....

Juz nie mam siły....

Emka .....przepraszam ze sie nie odzywałam ale .... nie jest ciekawie mam guza w prawej nerce(nowotwór niezłosliwy).... i plamy w obu nerkach (to Endometrioza).... szukają przyczyny wysokiego Ca125....
juz nie mam siły....w marcu minie 3 lata jak nie udało mi sie powtótnie zajść moze i byłam ale samoistnie roniłam....

ViFi

12 lata 3 dni temu #505977 przez ViFi
Te dziewczyny co mnie tu troche dłużej znaja to wiedzą ile badań przeszłam i nadal je robie... i nigdy od lekarza nie usłyszłam "że to normalne"....

Juz nie mam siły....

ViFi

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505979 przez ViFi

ViFi

12 lata 3 dni temu #505984 przez Asik
Studentka..,., noo ślicznie wygladasz :)

Vifi , zgadzam się z Tobą jasne że to nie norma, cholercia, gin który tak podchodzi do tematu to tylko ginekolog jakiś co ściągał na egzaminach , każda kobieta po poronieniu powinna miec szczególowe badania .. matko .. przecież 5 mc to jest już wysoka ciąża, jesli coś jest nie tak , i albo obumiera albo nastepuje poród to kurcze nie mówi sie mamie czegoś w stylu łeeee to pierwsza ciąza, nooormalne w dzisiejszych czasach... czyli co? ja mam Martuli powiedzieć ---Kochana jak zajdziesz w pierwszą ciążę to sie nie ciesz bo ją stracisz. nooorma ... to chore jest !!!!

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 3 dni temu #505987 przez gosia28
studentkaae, MagdaM ja po pierwszym poronieniu też nie miałam zleconych żadnych badań, jedynie wynik histopatologii, który standardowo nic nie wniósł.
W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, więc w życiu nie myślałam, że będę to wszystko przechodzić... Badań miałam zrobionych sporo ale w momencie długiego oczekiwania na 2 ciążę- po ponad roku oczekiwań wybrałam się do gina ktróy zajmuje się bezpłodnością i on zlecił mi sporo badań, w drugą ciążę zaszłam po ponad 2 latach starań, w sumie jak już przestałam chodzić do wszelakich lekarzy gdyż wszystko działało ok. w sumie laparoskopia mogła u mnie mieć znaczenie bo udrożnili mi jeden jajowód.

badania jakie przeszłam to: FSH, LH, E2, PRL, Testonsteron, androstendion, TSH, TSH2, FT4, anty TOPO, anty TG, ANA 2, CA-125 jajnika, p/c antykardiolipinowe, p/c przeciwplemnikowe, toxo igg igm, CMV igg igm, Rubella igg, posiew Lactobacillus spp, GBS, Mycoplasma, Ureaplasma urealiticum, Chlamydia trachomatis, no i mąż badanie komputerowe nasienia

ViFi czy Tobie lekarz zaznaczył, że masz nieprawidłowy wynik ten co podałaś przeciwciał antyfosfolipinowych?

julka2404, emka dzięki za wszelki info :kiss:

teraz to się zaczynam zastanawiać nad badaniem w pn. bo mąż mi niedawno oznajmił, że dzwonił do niego mój gin, żebym przyszła w czwartek do niego na oddział do szpitala to mi zleci badania jakie będzie mógł w związku z moją sytuacją więc się teraz zastanawiam czy iść w pn na te przeciwciała czy czekać do czwartku, w sumie 3 dni różnicy, myslicie że będzie mieć jakieś istotne znaczenie? W czwartek jak się zgłoszę do szpitala to będzie równe 3 tygodnie od całej tej tragicznej sytuacji.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #505993 przez studentkaae
dziękuję Asik :)

ja poroniłam samoistnie w 8 tygodniu... a teraz czekam na cud, ale narazie pół roku nieudanych prób za nami.
byłam w tym miesiącu u gina nowego - stwierdził, że wszystko jest ok. zrobiłam toxo i cytomegalię - wyniki ujemne. tsh w normie, prolaktyna lekko ponad norme.
12 lata 3 dni temu #505994 przez ViFi
gosia28 napisał:

studentkaae, MagdaM ja po pierwszym poronieniu też nie miałam zleconych żadnych badań, jedynie wynik histopatologii, który standardowo nic nie wniósł.
W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, więc w życiu nie myślałam, że będę to wszystko przechodzić... Badań miałam zrobionych sporo ale w momencie długiego oczekiwania na 2 ciążę- po ponad roku oczekiwań wybrałam się do gina ktróy zajmuje się bezpłodnością i on zlecił mi sporo badań, w drugą ciążę zaszłam po ponad 2 latach starań, w sumie jak już przestałam chodzić do wszelakich lekarzy gdyż wszystko działało ok. w sumie laparoskopia mogła u mnie mieć znaczenie bo udrożnili mi jeden jajowód.

badania jakie przeszłam to: FSH, LH, E2, PRL, Testonsteron, androstendion, TSH, TSH2, FT4, anty TOPO, anty TG, ANA 2, CA-125 jajnika, p/c antykardiolipinowe, p/c przeciwplemnikowe, toxo igg igm, CMV igg igm, Rubella igg, posiew Lactobacillus spp, GBS, Mycoplasma, Ureaplasma urealiticum, Chlamydia trachomatis, no i mąż badanie komputerowe nasienia

ViFi czy Tobie lekarz zaznaczył, że masz nieprawidłowy wynik ten co podałaś przeciwciał antyfosfolipinowych?

julka2404, emka dzięki za wszelki info :kiss:

teraz to się zaczynam zastanawiać nad badaniem w pn. bo mąż mi niedawno oznajmił, że dzwonił do niego mój gin, żebym przyszła w czwartek do niego na oddział do szpitala to mi zleci badania jakie będzie mógł w związku z moją sytuacją więc się teraz zastanawiam czy iść w pn na te przeciwciała czy czekać do czwartku, w sumie 3 dni różnicy, myslicie że będzie mieć jakieś istotne znaczenie? W czwartek jak się zgłoszę do szpitala to będzie równe 3 tygodnie od całej tej tragicznej sytuacji.

===========
nieeee a są złe ???

Ja mam Czynnik V Leiden dodatni
ANA1 i ANA2

ViFi

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama