- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
dziękuję Asik
ja poroniłam samoistnie w 8 tygodniu... a teraz czekam na cud, ale narazie pół roku nieudanych prób za nami.
byłam w tym miesiącu u gina nowego - stwierdził, że wszystko jest ok. zrobiłam toxo i cytomegalię - wyniki ujemne. tsh w normie, prolaktyna lekko ponad norme.
i dał coś na prolaktynę....???
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
ja też miałam prolaktynę nieco ponad normę 35,58 ng/ml i gin który zlecał mi to badanie kazał brać bromergon, nbrałam jakiś czas potem przestałam, nie sprawdzałam jego stężenia. Mój drugi gin uważał, że ta podwyższona prolaktyna nie ma specjalnego znaczenia gdyż podczas monitoringów cyklu owulacja występowała a on uważał, że to jest prawdziwy problem podwyższonej prolaktyny- że nie występuje owulacja, a sokoro u mnie występuje to zn. że w moim przypadku nie ma dalszego znaczenia. W trakcie ciąży temat prolaktyny nie był w ogóle podejmowyany, nie wiem czy ma jakiekolwiek znaczenie. Macie inne opinie lekarzy?
piszesz ze wystapiła owulacja tzn pecherzyk pekł??? czy nie
bo jezeli nie pekła to nie było owulacji.....!!!
chodzi mi o to ze mozesz mieć cykle bezowulacyjne...
www.prolaktyna.com/ciaza.php
ViFi
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
ja mam podwyzszona prolaktyne i na wyregulowanie cykli by @ wogole wystepowala biore luteine w 18-27 dc
brałaś bromergon ???
ViFi
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
nie nigdy go nie bralam przynajmniej nie kojarze. Jedynie luteine na wywolanie @ a teraz na stale (ostatni cykl) Mam odstawic i sprawdzic czy bez tez mam @ Jak nie to znow przyjsci i nie wiem co dostane.
a skąd jesteś??
ViFi
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
nie nigdy go nie bralam przynajmniej nie kojarze. Jedynie luteine na wywolanie @ a teraz na stale (ostatni cykl) Mam odstawic i sprawdzic czy bez tez mam @ Jak nie to znow przyjsci i nie wiem co dostane.
a skąd jesteś??
prolaktyna powoduje niereguralne cykle
a mierzysz temperaturę?
ViFi
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A cykle zawsze miałam nieregularne- rzedko 28/29 dni, częściej 31/33 dni bywa, też ok 36 dni, sporadycznie i najdłuższa odległość ok. 44 dni i to też jest problem, żeby trafić na właściwy moment.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do tego w ciazy wyszla niedoczynnosc tarczycy. Zastanawiam sie czy wszystko ok jest z przysadka mozgowa. Moze tak zaczac leczenie pod tym katem.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
monitorowałam ok.10-12 cyklów. Tzn. obserwowaliśmy wzrost pęcherzyków, a także stwwierdzane było wystąpienie owulacji na podstawie braku pęcherzyka garffa w II fazie cyklu, obecności ciałka żółtego i płynu w zatoce Douglasa. Część z tych cykli była naturalna- owulacja występowała, część stymulowana clo- druga część cyklu progesteron, pozostała część stymulacja clo- zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i dalej progesteron. W ciążę zaszłam w cyklu naturalnym bez stymulacji i innych pierdół. A i jeszcze podczas tych wszystkich monitoringów 2 razy nie pękł mi pęcherzyk i zrobiła się torbiel, która samoczynnie się wchłonęła, a cykle w których te torbiele się zrobiły były u gina, który stymulował mnie clo+zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Nie wiem czy to przypadek czy nie.
A cykle zawsze miałam nieregularne- rzedko 28/29 dni, częściej 31/33 dni bywa, też ok 36 dni, sporadycznie i najdłuższa odległość ok. 44 dni i to też jest problem, żeby trafić na właściwy moment.
torbiel to po clo czesto sie robią a cykle masz ok... spróbuj mierzyć dla kontrololi wtedy sama bedziesz wiedziała kiedy masz jajeczkowanie owu....
ja tak miałam 1 cykl w roku jest zawsze dłuższy i mi sie tak dłuzył i owu maiłam w 28dc od owu dodaje sie ok 12-14 dc i powinana przyjść @ faza lutealna jest stała...
ViFi
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
Vifi nigdy nie mierzylam. Zawsze mialam negularne @ nawet do 150 dni do tego jajniki z cechami policystycznych. Wiedzialam ze bedzie trudno zajsc w ciaze. Przed staraniami bralam 3 mies kwas i kontrola u gina standardowa + cytologia i udalo sie za 2 razem. Z czego gin byl zdziwiony. @ przyszla 8 mies po porodzie i dalej mam z nia problemy tzn z jej brakiem nie wiem czy po luteinie bedzie zmiana. Owu wogole nigdy nie czulam a teraz po luteinie minely bole przy @ jakbym jej nie jest skapsza.
Do tego w ciazy wyszla niedoczynnosc tarczycy. Zastanawiam sie czy wszystko ok jest z przysadka mozgowa. Moze tak zaczac leczenie pod tym katem. Jestem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
bierzesz coś na tarczyce???
Robiłaś zwykła TSH, T3, T4, czy Anty TPO, Anty TG ???
Powinnaś być pod kontrolą ginekologa endokrynologa i takiego szukaj....
ViFi