- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92611 przez Asik
Marta mnie nie chodzi o blizny itp bo to chłopak więc i tak pewnie bedzie mioał blizn pełno jak mój brat ale o to co się może z tą wadą wiązać ... bo kosmetyka to naprawde pikus ale jasne że jestem dobrej myśli oglądałam już smoczki i butelki specjalne dla dzieciaków z rozszczepami .pomęczy się Szymek troszke i przyzwyczai a potem miedzy 4-8 mcem może bedzie juz po operacji potem logopedzi ,ortodonci itp i może do 3 roku bedzie ok Ja i tak jestem zdania że to jest nic,patrząc na inne wady dzieciaków.Tylko szkoda takiego maleństwa.
Temat został zablokowany.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
13 lata 8 miesiąc temu #92613 przez Mirella
puk, puk, co się niedobrego stało i dlaczego my tu nic nie wiemy???
ja już naprawdę nie nadązam po całym forum za staraczkami biegać, no chociaż sygnalizujcie ważne rzeczy....
co by to miało nie być, to w ciemno mówię, że Marta ma rację
ja już naprawdę nie nadązam po całym forum za staraczkami biegać, no chociaż sygnalizujcie ważne rzeczy....
co by to miało nie być, to w ciemno mówię, że Marta ma rację
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #92620 przez Agusia83
Asik, rozumiem Cie w zupelnosci...ale tak jak dziewczyny pisza...medycyna jest teraz na tyle rozwinieta, ze i blizny beda niewielkie, a co najwazniejsze, ze Szymek w ogole tego nie bedzie pamietal jak podrosnie...Chlopak jest sliczny i zdrowy i naprawde piekny..zdjecie cudne pewnie nie mozesz sie doczekac narodzin, jak zobaczysz go na zywo
Ja tez mam znajoma, ktora urodzila coreczke z rozszczepem wargi, ma blizne, ale jest piekna dziewczyna, ktora zreszta teraz sie bedzie zareczac
Ja tez mam znajoma, ktora urodzila coreczke z rozszczepem wargi, ma blizne, ale jest piekna dziewczyna, ktora zreszta teraz sie bedzie zareczac
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 8 miesiąc temu #92623 przez Marta M
Asik masz racje, ze szkoda malenstwa, bo pewnie nie obedzie sie bez cierpienia po operacji, ale Szymek napewno dzielny chlopak i szybko sie nauczy radzic sobie jak postepowac np przy jedzeniu z taka wada...a i te 4 miesiace tez szybko zleca, zobacz jak miesiace ciazy pedza
- wielkaB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- teraz czekam na moje malenstwo
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 8 miesiąc temu #92635 przez wielkaB
hej dziewczyny ja do 2-4 mam czas i zobaczymy co jest czy sie skryła wrescie ta fasolka
a co do tych lalek to sa okropne wzyciu takiej laki bym nie zkupila i tez oglondałam ten program i bylam wielkim szoku moj maz az kazał mi to wyloczyc bo go nerwy brały niby ze czytał gazete
a co do tych lalek to sa okropne wzyciu takiej laki bym nie zkupila i tez oglondałam ten program i bylam wielkim szoku moj maz az kazał mi to wyloczyc bo go nerwy brały niby ze czytał gazete
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92643 przez Asik
No dokładnie teraz jest dużo lepsza opieka i np w Wawie robią za jednym zamachem obie operacje a gdzie indziej najpierw warge a po półtora roku podniebienie. a wiadomo że im wczesniej tym lepiej bo juz mówic sie bedzie uczyc z podniebieniem i wada wymowy bedzie niewielka albo wogóle no mce lecą jak szalone dla mnie ważne że nie znależli ani jednego markera II trymestru zlecili jedynie echo serca ale niby że robi sie po 35 roku zycia. a jak zadzwoniłam to sie bardzo zdziwili bo wiek nie ma żadnego znaczenia. wiec sobie odpuszczam bo ponad 300 to wole wydac na Szymka butelki i smoczki przez te 4 mce bo po porodzie i tak bedzie miał echo robione a na genetycznym wsio w jak najlepszym porządku , bez szmerów,dziurek i tym podobnych odchyleń w serduchu
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
13 lata 8 miesiąc temu #92658 przez Mirella
Aaaa, to już łapię..... Asik nastawienie masz super i tak trzymaj. W ogóle co do tego cierpienia, to mnie się wydaje, ze dzieci inaczej to znoszą, od początku muszą uczyć się żyć z problemem, ale dla nich to nie problem bo innego życia nie znają, byle ból wyeliminować, to reszta jest git
I tak jak dziewczyny mówią, nie będzie tego nawet pamiętal
A miesiące ze szkrabem lecą o niebo szybciej niż miesiące ciąży
Moja czarowniczka zaraz dwa latka skonczy, ehhh.....
I tak jak dziewczyny mówią, nie będzie tego nawet pamiętal
A miesiące ze szkrabem lecą o niebo szybciej niż miesiące ciąży
Moja czarowniczka zaraz dwa latka skonczy, ehhh.....
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92668 przez Asik
Grunt to właśnie sie nastawić że wsio bedzie okk . bo co mi da że sie zamartwiać bede? Szymek to bedzie też odczuwał .nie twierdzę że nie zdarza mi sie popłakać ale to chyba normalne bo każda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka i każda by tak reagowała.no i jest obawa jak to bedzie przez te pierwsze miesiące .ale nie jestem jedyną mamą , której dzidzia ma ten problem i dają sobie rade to ja nie dam ?? ważne że mam Szymka i z tego sie ogromnie cieszę
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 8 miesiąc temu #92678 przez Marta M
To super Asik
Gosiu ja tez zaniedbalam sierpniowki, bo niesposob ich dogonic, pisza jak szalone, ale wlasnie weszlam tam z ciekawosci co sie dzieje u naszej Asik, bo dawno jej na staraczkach nie bylo...nas wrzesnioweczek tez ciagle przybywa
Gosiu ja tez zaniedbalam sierpniowki, bo niesposob ich dogonic, pisza jak szalone, ale wlasnie weszlam tam z ciekawosci co sie dzieje u naszej Asik, bo dawno jej na staraczkach nie bylo...nas wrzesnioweczek tez ciagle przybywa
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #92695 przez Dorciaition
Asik zdjęcie jest cudne! Szymek śliczny
A jeśli chodzi o wadę, to rok temu mojej bliskiej kuzynce urodziła się córeczka z rozszczepem. Robili jej operację jak miała 3 miesiace i teraz prawie nic nie widać. Medycyna działa cuda, więc będzie dobrze
A jeśli chodzi o wadę, to rok temu mojej bliskiej kuzynce urodziła się córeczka z rozszczepem. Robili jej operację jak miała 3 miesiace i teraz prawie nic nie widać. Medycyna działa cuda, więc będzie dobrze
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
13 lata 8 miesiąc temu #92703 przez gosiak
Marta M napisał:
tak strasznie sierpnowki zasuwają z postami że niedługo staraczki przegonią
To super Asik
tak strasznie sierpnowki zasuwają z postami że niedługo staraczki przegonią
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej