BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 8 miesiąc temu #92611 przez Asik
Marta :) mnie nie chodzi o blizny itp :) bo to chłopak więc i tak pewnie bedzie mioał blizn pełno :) jak mój brat :) ale o to co się może z tą wadą wiązać ... bo kosmetyka to naprawde pikus :) ale jasne że jestem dobrej myśli :) oglądałam już smoczki i butelki specjalne dla dzieciaków z rozszczepami .pomęczy się Szymek troszke i przyzwyczai a potem miedzy 4-8 mcem może bedzie juz po operacji :) potem logopedzi ,ortodonci itp i może do 3 roku bedzie ok :) Ja i tak jestem zdania że to jest nic,patrząc na inne wady dzieciaków.Tylko szkoda takiego maleństwa.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #92613 przez Mirella
puk, puk, co się niedobrego stało i dlaczego my tu nic nie wiemy???
ja już naprawdę nie nadązam po całym forum za staraczkami biegać, no chociaż sygnalizujcie ważne rzeczy....

co by to miało nie być, to w ciemno mówię, że Marta ma rację :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #92615 przez Asik
Mirella a dowiedziałam sie na genetycznym że Szymek ma rozszczep wargi i podniebienia.

13 lata 8 miesiąc temu #92620 przez Agusia83
Asik, rozumiem Cie w zupelnosci...ale tak jak dziewczyny pisza...medycyna jest teraz na tyle rozwinieta, ze i blizny beda niewielkie, a co najwazniejsze, ze Szymek w ogole tego nie bedzie pamietal jak podrosnie...Chlopak jest sliczny i zdrowy :lol: i naprawde piekny..zdjecie cudne :woohoo: pewnie nie mozesz sie doczekac narodzin, jak zobaczysz go na zywo :woohoo:

Ja tez mam znajoma, ktora urodzila coreczke z rozszczepem wargi, ma blizne, ale jest piekna dziewczyna, ktora zreszta teraz sie bedzie zareczac :woohoo:
13 lata 8 miesiąc temu #92623 przez Marta M
Asik masz racje, ze szkoda malenstwa, bo pewnie nie obedzie sie bez cierpienia po operacji, ale Szymek napewno dzielny chlopak i szybko sie nauczy radzic sobie jak postepowac np przy jedzeniu z taka wada...a i te 4 miesiace tez szybko zleca, zobacz jak miesiace ciazy pedza :):)
13 lata 8 miesiąc temu #92635 przez wielkaB
hej dziewczyny ja do 2-4 mam czas i zobaczymy co jest czy sie skryła wrescie ta fasolka
a co do tych lalek to sa okropne wzyciu takiej laki bym nie zkupila i tez oglondałam ten program i bylam wielkim szoku moj maz az kazał mi to wyloczyc bo go nerwy brały niby ze czytał gazete :P
13 lata 8 miesiąc temu #92640 przez gosiak
Witaj Asiu, kurcze zaniedbałam czytanie sierpniowek i teraz dopiero doczytałam..no ale dołączam się do zdania dziewczyn ze wszystko będzie dobrze i fajnie że Ty masz takie nastawienie, a zdjęcie piękne :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #92643 przez Asik
No dokładnie :) teraz jest dużo lepsza opieka i np w Wawie robią za jednym zamachem obie operacje :) a gdzie indziej najpierw warge a po półtora roku podniebienie. a wiadomo że im wczesniej tym lepiej bo juz mówic sie bedzie uczyc z podniebieniem :) i wada wymowy bedzie niewielka albo wogóle :) no mce lecą jak szalone :) dla mnie ważne że nie znależli ani jednego markera II trymestru :) zlecili jedynie echo serca ale niby że robi sie po 35 roku zycia. a jak zadzwoniłam to sie bardzo zdziwili bo wiek nie ma żadnego znaczenia. wiec sobie odpuszczam bo ponad 300 to wole wydac na Szymka butelki i smoczki przez te 4 mce :) bo po porodzie i tak bedzie miał echo robione a na genetycznym wsio w jak najlepszym porządku , bez szmerów,dziurek i tym podobnych odchyleń w serduchu :)

13 lata 8 miesiąc temu #92658 przez Mirella
Aaaa, to już łapię..... Asik nastawienie masz super i tak trzymaj. W ogóle co do tego cierpienia, to mnie się wydaje, ze dzieci inaczej to znoszą, od początku muszą uczyć się żyć z problemem, ale dla nich to nie problem bo innego życia nie znają, byle ból wyeliminować, to reszta jest git :D
I tak jak dziewczyny mówią, nie będzie tego nawet pamiętal :)

A miesiące ze szkrabem lecą o niebo szybciej niż miesiące ciąży :D
Moja czarowniczka zaraz dwa latka skonczy, ehhh.....
13 lata 8 miesiąc temu #92668 przez Asik
Grunt to właśnie sie nastawić że wsio bedzie okk . bo co mi da że sie zamartwiać bede? Szymek to bedzie też odczuwał .nie twierdzę że nie zdarza mi sie popłakać ale to chyba normalne bo każda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka i każda by tak reagowała.no i jest obawa jak to bedzie przez te pierwsze miesiące .ale nie jestem jedyną mamą , której dzidzia ma ten problem i dają sobie rade to ja nie dam ?? :) :) ważne że mam Szymka :) :) :) i z tego sie ogromnie cieszę :) :)

13 lata 8 miesiąc temu #92678 przez Marta M
To super Asik :):)

Gosiu ja tez zaniedbalam sierpniowki, bo niesposob ich dogonic, pisza jak szalone, ale wlasnie weszlam tam z ciekawosci co sie dzieje u naszej Asik, bo dawno jej na staraczkach nie bylo...nas wrzesnioweczek tez ciagle przybywa :)
13 lata 8 miesiąc temu #92679 przez angellika1
Asik :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #92695 przez Dorciaition
Asik zdjęcie jest cudne! Szymek śliczny :)
A jeśli chodzi o wadę, to rok temu mojej bliskiej kuzynce urodziła się córeczka z rozszczepem. Robili jej operację jak miała 3 miesiace i teraz prawie nic nie widać. Medycyna działa cuda, więc będzie dobrze :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu #92703 przez gosiak
Marta M napisał:

To super Asik :):)

Gosiu ja tez zaniedbalam sierpniowki, bo niesposob ich dogonic, pisza jak szalone, ale wlasnie weszlam tam z ciekawosci co sie dzieje u naszej Asik, bo dawno jej na staraczkach nie bylo...nas wrzesnioweczek tez ciagle przybywa :)

tak strasznie sierpnowki zasuwają z postami że niedługo staraczki przegonią :laugh: :laugh:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #92719 przez Asik
gosiak napisał:
tak strasznie sierpnowki zasuwają z postami że niedługo staraczki przegonią :laugh: :laugh:[/quote]
no baa :) :) :)

Angellika :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dorcia dzięki :) Szymek na ostatnim usg ułozył sie miednicowo i pozował do zdjęc jak model :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka