BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #806968 przez MoNiaaa
Anabell slicznego masz synka :kiss:

prosze i tysiak sie nam tu pokazala :) cudne masz dziecie :kiss:

Anoda normalnie szok!! szybko strasznie ujawnil sie twoj mezczyzna widocznie ma pokazny sprzet :blink: super focia mi sie nigdy nie udalo otrzymac takiej pieknej gratuluje kochana!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a ja mam kryzys odnosnie mojego wygladu(znowu) ale jak zwykle tyle miesiecy obeszlo sie bez rozstepow i ciach prosze i mnie zciachalo jesczze to rozdrapalam i zrobily sie az purpurowe okropienstwo!!!i dalej swedzi :pinch: chyba mi sie jeszcze woda zatrzymuje w organizmie bo czuje lekko dlonie i stopu spuchniete i twarz tez jakas pulchna mis ie wydaje ale co kogo pytam to mowi ze nie :huh: wiec juz nie wiem...
i do tego nie wiem czy sie wam skarzyl;am ale w tym miesiacu nie ma mojego gina a ja musze isc po L4 i na kontrole po szpitalu i musze szukac kogos nowego...zla jestem jak osa bo nie wiem nawet czy przezd porodem uda mi sie zrobic jesczze usg ;/

a to domek Zuzikowy :kiss:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

http

]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #806977 przez Gravity
Elo Laseczki

Ja dzis jakas niewyspana chodz mal spala ja sie wybijalam i spac nie moglam:( a tu czas wstac i z mala na po 9 na wazenie:)kregoslup mi sie chyba wykancza z lozka ledwo schodze:(chyba sie oddzywa dysk wypadniety :S :S zastanawiam sie czy Jessica nie ma kolek strasznie sie prezy podczas jedzenia powiedziala bym ze o tej samej porze 2 razy na dzien:(

Ingrid29 tak rosnie :)coraz wiecej zainteresowana swiatem:) :kiss: :kiss:

gosia28 dziekuje ,czas szybko leci patrzec jak Twoja pocieche bedziemy ogladac :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anabelle sliczniutki ten Twoj Antus :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

anoda89 super wiesci teraz byle do przodu i bez nerwow :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: i czywiscie Gratulacje :kiss: :kiss: Synus :kiss: :kiss: byle zdrowo rósł i sie rozwijal :kiss: :kiss: :kiss: Cudna kruszynka :kiss: :kiss: :kiss:

magduska bedzie dobrze nie zamartwiaj sie na zas! :side: :side:

tysiiiak nastepny przystojniaczek :kiss: :kiss: :kiss:

Dave daj i swoje pociechy :laugh: :laugh: :laugh:

Marta M i wszystko w jak najlepszym porządeczku to teraz czekac na rozwój sytuacji :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 1 tydzień temu #806992 przez missyy
witam się, i melduje, póki widzę jeszcze na oczy :dry: :angry:
Z przejęcia i nerwów nie spałam chyba prawie do drugiej. Jeszcze siora zadzwoniła o 1szej, że maluch ma gorączkę i czy bym do niego nie przyjechała :S A ja tu zero snu, oczy czerwone jak nie wiem po czym.
Szybko tylko lapka włączyłam i zaglądałam na pocztę czy wyniki już przyszły. Ufff
I beta: 37
II beta: 215.40

Przyrost jest na szczęście bo już się bałam, że coś nie tak. Z kolei nie za wysoki? Dalej specjalistki radzić mi tu :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

anoda kurczę, dopiero co nam testa ukazałaś, a już wiesz że chłopakk :lol: :lol: O jaaaa :kiss: :kiss: :kiss: synek mamusi będzie co? :kiss:
A ta buźka słodka :cheer: :cheer: :cheer:

marzena no stress, wyluzuj, trzymaj kciuki za malinki :lol: :lol: :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 1 tydzień temu #806994 przez Gravity
missyy wiec koniec zamartwiania kochna scikam mocno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 1 tydzień temu #806996 przez gosia28
missy uspokój się jest dobrze :) beta ślicznie urosła, może bliźniaki? a jak nie to tak czy siak dzidzia super mocna jak taki przyrost :kiss: :kiss: :kiss:

Monia kurczę głupio faktycznie się złożyło. A wyglądasz przepięknie ja nie wiem o których kilogramach mówiłaś jak narzekałaś, ja widzę piękną mamusię ze zgrabnym brzuszkiem :) :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 tydzień temu #806998 przez Anabelle
No nie skasowało mi posta :(

Przekażę Antkowi komplementy, na pewno się ucieszy ;)

missyy, skoro duży przyrost to super, mocna fasoleczka Ci się trafiła! ;)

11 lata 1 tydzień temu #807002 przez Anabelle
Monia - ja w ostatnim miesiącu przytyłam 5kg, woda mi się tak zatrzymywała, że tragedia. Brzuch 120 cm, brak czucia na czubku brzucha, boki i pod brzuchem swędziało jak diabli, pojawiły się rozstępy, a po porodzie miałam tak spuchnięte nogi i stopy, że nie mogłam założyć klapków. Tragedia brrrr!! ;D

Z ciąży mile wspominam tylko 3 rzeczy: usg, ruchy dziecka i widok maluszka po porodzie :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #807009 przez Gravity
hihihi ja to z ciazy wspominam milo ruchy Jessici i oczywiscie chwile kiedy mogla dotknac jej glowki jak rodzilam ze juz wychodzi a za moment lezala juz na piersiach jeszcze z nieodcięta :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: pepowina:)i patrzyla tym czarnymi oczkami a ja płakalam ze szczescia ze w koncu 4 ciaza i udalo sie przytulic kruszynke :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dobra kochane ja uciekam bo idziemy sie ważyć:) :side: :side: :side:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 1 tydzień temu #807020 przez tysiiiak
dziekujemy za komplementy z Kubuniem :) :blush:

Missy nooo przyrost na trojaczki bym powiedziała :D :lol: Gratuluję! :kiss:

Anoda Gratuluję synusia :) będzie pieszczoszkiem mamusi :)

Ja też przez całą ciąże zero rozstępów a wyszły mi w 40 tc i to jakie :( :cheer: Ale gdzieś przeczytałam, że to pierwsze rysunki dziecka więc lżej mi jak tak o tym myśle :)
Po porodzie też miałam tak stopy opuchnięte że kapcie do połowy wkładałam :dry:
Ruchy chyba dla każdej są najpiękniejsze nawet te bolące kopniaki w żebra po czasie mają swój urok :)

11 lata 1 tydzień temu #807029 przez missyy
teyyy :ohmy: teraz to mnie nie straszcie :S :S :S bliźniaki, trojaczki :blush: :blush: :blush:
liczę na jedną zdrową, a co najważniejsze silną fasolinkę.
Bo przez najbliższe dwa miesiące to z emkiem osiwiejemy ze strachu, czy sytuacja się znów nie powtórzy i znów bez przyczyny wszystko krachnie. Magiczna bariera 3 miesięcy....
Zadzwonię dziś i spróbuje rejestratorkę sterroryzować i niech mnie wciśnie na piątek.

11 lata 1 tydzień temu #807034 przez anoda89
Hej. No i mnie przeziębienie dopadła, popijam właśnie herbatę z miodem i cytryną.

Tysiak jaki fajny bobas :lol: Szybko zaczął siadać i się przemieszczać, zdolniacha :lol: :lol:

Marta zleciało szybko i Hubert będzie zaraz z wami :)
Już się nie mogę doczekać kiedy dzieciaczki się powykluwają :) :)

Helenne nas się lekarz pytała czy chcemy wiedzieć na 70% co między nóżkami i się w cale jakoś nie nastawiałam bo w poprzedniej ciąży gin mówił że z tego to jeszcze może być wszystko ;) :woohoo:

Monia natłuszczaj brzuszek może tak nie będzie swędział, cholery na sam koniec musiały się pokazać. Ślicznie wyglądasz i w cale nie widać żebyś przytyła wszystko w brzuszek poszło :kiss: Julcia jak nasłuchuje :lol: :kiss:

Missyy piękna beta :lol: :lol: Ja też od razu o bliźniakach pomyślałam :woohoo:

Dziękujemy za gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #807035 przez Dave
Missyy - luzuj kobito, wszystko dobrze a i też o bliźniakach polmyśłałam :silly: :silly: :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 tydzień temu #807044 przez gosia28
kra kra kra ale kraczemy co missy? :laugh:
życzę Ci wspaniałej, bezproblemowej ciąży i dużo spokoju :kiss:

anodka pij tą herbatkę i nie daj się choróbsku

mnie jak skóra swędziała na brzuszku to oliwką smarowałam, troszkę pomagało. Średnio przyjemne uczucie :S

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 tydzień temu #807049 przez missyy
okaże się :P:P:P:P:P
Laski jestem tak spięta, że szokkk. Na poważnie, to przydałby mi się taki wyjazd, odizolować się i nabrać energii. Łono natury i te sprawy.
Wczoraj nawet gosia28 potrafiła mnie uspokoić żubrem :P:P Wpatrzyłam się w niego i lajcik :side:

A wieczorkiem chyba pojadę zrobić jakieś zakupy świąteczne, teraz mam lżejszą głowę, pomyśle co na wigilię. Lista zakupów i jazda do marketu :lol:
macie już wszystko obcykane na święta? Potrawy, ozdoby itd?
Bo ja nie mam głowy:P W główce tylko fasolinka :lol: :lol: :lol:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #807053 przez Ingrid29
missy ekstra wiadomość z rana- betka pięknie przyrasta :kiss:

anabel Antoś super chłopczyk :)
Tysiak Kubuś też ekstra kawaler i jak się pięknie szybko rozwija :)
Monia a te swędzenie nie myślisz, że to może być zatrucie ciążowe- swędzi cie wszędzie, czy tylko brzuch :unsure:
Anoda super, że chłopak będzie :lol: ja drugiego też bym chciała chłopca - sama mam dwóch braci i męskie zainteresowania (piłka nożna, wyścigi formuły, samochody). Lalki, to nie moja bajka :blush: :S chyba, że by była mała łobuziara ;) :laugh: No ale jeszcze trochą się wstrzymamy ze starankami, bo na codzień będę musiała sobie sama radzić. Także Arturek jeszcze musi trochę podrosnąć, żeby w razie co pomóc mamusi :)

A i zrobiłam fotę upolowanej sukienki:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka