- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316705 przez a!gusia
Domii bo jak go polozyla na brzuszku to on zaryl nosem w kozetke,nie podnosi sie na raczkach prostych, nie podnosi dupki do gory, nie chce pelzac, nie ma mowy o raczkowaniu, nie siedzi
(ale to jest ok )nie obraca sie na plecy czy na brzuch nie turla sie on poprostu lezy.. a jak jest w lozeczku to nie interesuje go podnoszenie sie za szczebelki np..ogolnie powiedziala ze to moze byc nic takiego, moze jest tylko leniwy ale rehabilitacja mu pomoze a nie zaszkodzi..
a jak sie robi kisiel jablkowy? ja dzis ugotowalam jablka,suszone sliwki winogron dodam banana i soczek malinowy i zmiksuje razem..
(ale to jest ok )nie obraca sie na plecy czy na brzuch nie turla sie on poprostu lezy.. a jak jest w lozeczku to nie interesuje go podnoszenie sie za szczebelki np..ogolnie powiedziala ze to moze byc nic takiego, moze jest tylko leniwy ale rehabilitacja mu pomoze a nie zaszkodzi..
a jak sie robi kisiel jablkowy? ja dzis ugotowalam jablka,suszone sliwki winogron dodam banana i soczek malinowy i zmiksuje razem..
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez a!gusia.
Temat został zablokowany.
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316717 przez domii
Agusia co do pelzania,raczkowania i siedzenia dzieciaczki maja jeszcze czas a i tak nie wszystkie raczkuja czy pelzaja. Na brzuszku nie podnosi bo pewnie leniuszek a z obracaniem tez sie niektorym nie chce moj pieknie lezy na boczkach a na brzuszek nie chce sie obrocic chociaz umie bo dawniej sie obracal,a mowilas ze Jerzyk stoi ladnie?no idz prywatnie do neurologa i zobaczysz co ci powie
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez domii.
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316725 przez domii
Agusia male jablko,1/2 zoltka, 1/2 szklanki wody, 1lyzeczka cukru, 1i 1/2 lyzeczki maki ziemniaczanej
Jablko zetrzec na tarce lub sparzyc i dokladnie zmiksowc,do tego dodajesz pol porcji wody z przepisu i lyzeczke cukru i calosc zagotowujesz. W pozostalej ilosci wody rozprowadzasz make i zoltko i powoli dodajesz do przecieru.Gotujesz ciagle mieszasz zeby uzyskac gladka konsystencje-przed podaniem kisiel studzisz
Jablko zetrzec na tarce lub sparzyc i dokladnie zmiksowc,do tego dodajesz pol porcji wody z przepisu i lyzeczke cukru i calosc zagotowujesz. W pozostalej ilosci wody rozprowadzasz make i zoltko i powoli dodajesz do przecieru.Gotujesz ciagle mieszasz zeby uzyskac gladka konsystencje-przed podaniem kisiel studzisz
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316734 przez a!gusia
domii napisał:
dziekujemy,jutro sprobujemy
Agusia male jablko,1/2 zoltka, 1/2 szklanki wody, 1lyzeczka cukru, 1i 1/2 lyzeczki maki ziemniaczanej
dziekujemy,jutro sprobujemy
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
12 lata 10 miesiąc temu #316747 przez Asik
Agusia dopóki neurolog nic nie potwierdzi to podchodz do tego sceptycznie. może faktycznie Jerzyk leniuszek może grubasek ? Szymek to dzdzownica ... długi 80cm i chudy 8 kilo no i ogromna wiercipieta juz w brzuchu z niego byłą
a ja robie kisiel tak :\
Składniki
100 ml soku typu bobofrut
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
W garnuszku zagotuj sok. Odlej 50 ml soku do szklanki. W szklance rozmieszaj z sokiem mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.
a ja robie kisiel tak :\
Składniki
100 ml soku typu bobofrut
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
W garnuszku zagotuj sok. Odlej 50 ml soku do szklanki. W szklance rozmieszaj z sokiem mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316761 przez domii
Asik twoj przepis jest szybszy
Agusia moze pokaze ci jakies cwiczenia zachecajace Jerzyka do turlania itp. A bawicie sie tak ze lapiesz prawa raczke i prawa nozke,lewa raczke i lewa nozke i robisz jakby taka kolyske z dziecka turlajac go na boki?Blazej uwielbia i sie strasznie cieszy wtedy -my juz to dlugo robimy i teraz pieknie przewraca sie na boczki a jak za bardzo sie obkreci to prawie na brzuszek tylko skubany potrafi odrazu odkrecic sie wiec nie wyladuje calkiem na brzuszku
EDYTUJE
TU MASZ LINK DO CWICZEN SPROBUJ TAK Z JERZYKIEM
Agusia moze pokaze ci jakies cwiczenia zachecajace Jerzyka do turlania itp. A bawicie sie tak ze lapiesz prawa raczke i prawa nozke,lewa raczke i lewa nozke i robisz jakby taka kolyske z dziecka turlajac go na boki?Blazej uwielbia i sie strasznie cieszy wtedy -my juz to dlugo robimy i teraz pieknie przewraca sie na boczki a jak za bardzo sie obkreci to prawie na brzuszek tylko skubany potrafi odrazu odkrecic sie wiec nie wyladuje calkiem na brzuszku
EDYTUJE
TU MASZ LINK DO CWICZEN SPROBUJ TAK Z JERZYKIEM
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez domii.
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316775 przez Kasiek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Edytko piersi nie masuj tylko pij szałwie i jak piersi beda nabrzmiałe to odciagaj tylko troszke do ulgi i wystarczy.
Dorotko fajnie ze Kubus juz lepiej spi
Beti gratulacje dla Filipka ze na brzuszek sie przekrecil a z nózka to teraz tak bedzie, Iga ostatnio reke wsadziła między szczebelki i tez wrzask podniosła a osłonka na szczebelkach była...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Domii moja tez sie strasznie wierci przez sen, mam nadzieje ze to przez ząbki musimu sie pocieszac ze za rok bedzie lepiej
Anetko ja wlasnie mialam zamiar kupic tego pełzaka z fishera ale mowisz ze trzeba go popchac to teraz nie wiem ...
Zuza fajnie z m juz ok super ze nie pije juz
Agusia ale przeciez Jerzyk juz stoi, a co mowila pediatra na to? mysle ze Jerzyk leniuszek po prostu ale rehabilitacja Cie uspokoi a na siedzenie i raczkowanie ma jeszcze sporo czasu
dziewczynki przepis na kisielki zgapiłam
zrobilam Idze dzis zupke ziemniak, pietruszka, brokuł i poł zółtka, ciekawe czy bedzie jadła....ehh ten mój niejadek...wczoraj na noc zjadła - UWAGA 30ml kaszki....!!!!!!!
jak czytam jak wasze dzieci jedza po 180-200ml to wydaje mi sie ze u mnie to nierealne kiedykolwiek
chcialabym ja przyzwyczajac powoli tez do mm zeby mnie Adam w nocy odciazal ale Iga nim pluje masakrycznie dawalam jej Bebiko, jak myslicie moze próbowac z jakims innym Bebilon albo Hipp???
Edytko piersi nie masuj tylko pij szałwie i jak piersi beda nabrzmiałe to odciagaj tylko troszke do ulgi i wystarczy.
Dorotko fajnie ze Kubus juz lepiej spi
Beti gratulacje dla Filipka ze na brzuszek sie przekrecil a z nózka to teraz tak bedzie, Iga ostatnio reke wsadziła między szczebelki i tez wrzask podniosła a osłonka na szczebelkach była...
Domii moja tez sie strasznie wierci przez sen, mam nadzieje ze to przez ząbki musimu sie pocieszac ze za rok bedzie lepiej
Anetko ja wlasnie mialam zamiar kupic tego pełzaka z fishera ale mowisz ze trzeba go popchac to teraz nie wiem ...
Zuza fajnie z m juz ok super ze nie pije juz
Agusia ale przeciez Jerzyk juz stoi, a co mowila pediatra na to? mysle ze Jerzyk leniuszek po prostu ale rehabilitacja Cie uspokoi a na siedzenie i raczkowanie ma jeszcze sporo czasu
dziewczynki przepis na kisielki zgapiłam
zrobilam Idze dzis zupke ziemniak, pietruszka, brokuł i poł zółtka, ciekawe czy bedzie jadła....ehh ten mój niejadek...wczoraj na noc zjadła - UWAGA 30ml kaszki....!!!!!!!
jak czytam jak wasze dzieci jedza po 180-200ml to wydaje mi sie ze u mnie to nierealne kiedykolwiek
chcialabym ja przyzwyczajac powoli tez do mm zeby mnie Adam w nocy odciazal ale Iga nim pluje masakrycznie dawalam jej Bebiko, jak myslicie moze próbowac z jakims innym Bebilon albo Hipp???
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316808 przez Kasiek
no zjadła troche.....jakies 5-6 łyzeczek dobre i to
Zuza mialam cie pytac bo Alekas nie chce piersi ale inne rzeczy zjada tak?
i gdzie Adee?? caly dzien jej nie ma a to do niej niepodobne......
Domii ja doczytalam ze pare dni temu Błażejek zjadl 200ml zupki rany jaky Iga zjadla 100 to ja bym w skowronkach chodzila fajnie ci ze tak ładnie je
Zuza mialam cie pytac bo Alekas nie chce piersi ale inne rzeczy zjada tak?
i gdzie Adee?? caly dzien jej nie ma a to do niej niepodobne......
Domii ja doczytalam ze pare dni temu Błażejek zjadl 200ml zupki rany jaky Iga zjadla 100 to ja bym w skowronkach chodzila fajnie ci ze tak ładnie je
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Biedronka160
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mama na etacie ;)
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #316850 przez Biedronka160
Jupi !! Udało mi się wejść na forum i nie wyskakują mi żadne ostrzeżenia ani nic.
Chyba sobie portal już z tym problemem poradził na szczęście.
Ale zostaliśmy bez komputera dużego, mam tylko mojego podręcznego notebooka a na nim to okropnie się czyta, bo ekranik mały.
A na naprawę dużego kasy nie ma ;/ Miało być stypendium do końca lutego. Może będzie to się naprawi a jak nie to kiszka
Chyba sobie portal już z tym problemem poradził na szczęście.
Ale zostaliśmy bez komputera dużego, mam tylko mojego podręcznego notebooka a na nim to okropnie się czyta, bo ekranik mały.
A na naprawę dużego kasy nie ma ;/ Miało być stypendium do końca lutego. Może będzie to się naprawi a jak nie to kiszka
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #316885 przez happymamma
Hej Wreszcie chyba nie ma tu wirusa, bo mnie anty wpuścil Ale stron mam tyle do nadrobenai, że chyba nie dam rady poodpisywać Czy rada nadzorcza pozwoli przeczytać tylko z grubsza i potem bezczelnie włączyć się do dyskusji?? Czekam na decyzję
Aaaaaa widzę, że jak wczoraj już nie mogłam odpisać, tak wkleiło mi odp. 3 razy - i wcale nie chciałam nabić sobie postów
Aaaaaa widzę, że jak wczoraj już nie mogłam odpisać, tak wkleiło mi odp. 3 razy - i wcale nie chciałam nabić sobie postów
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez happymamma.
Moderatorzy: ilona