- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
wlasnie wrocilam ze spaceru poniewaz wychodze raz na tydzien (przez ta pogode nie chce mi sie) nie mam wogole sil choc szłam wolno złapalam zadyszke i tak mi sie zle zrobilo ze myslalam ze zasłabne boze jak ja urodze dziecko własnymi silami!i tak przed ciaza nie mialam wogole ruchu bo praca siedzaca dojazd samochodem a teraz to juz wogole to nie sa zarty jak sie nie rozruszam to chyba bedzie mnie czekac cesarka
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
pierwszy raz cos takiego widze moze twoje malenstwo akurat jakos sie przekrecilo no teraz pomału juz bedziemy obserwowac rózne ruchy i jak nasze brzuszki brzybieraja dziwne kształty ja nie moge sie doczekac az zobacze odcisnieta stópke na brzuszku
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzieki za odpowiedzi... Bedziemy myśleć. Ja mam rodziców na miejscu wiec opieka jest. Siostra tez jest wiec zawsze byłoby z kim pogadac. Tylko chodzi o to ze my sie tak nigdy nie rozstawalismy żeby on gdzieś jechał. Raz byl dwa tygodnie 40 km od mojego miasta i ciezko mi bylo. Ja bylam w 6 miesiącu ciąży wiec nie mialam jak jechac do niego. Poprostu ciezko jest nam bez siebie. A to wyjazd az do niemiec! No nic będziemy myśleć. Zamęcze was najwyżej jak bede sama w domu siedzieć...
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! wiecie co się stało!!!!!!!!! przytyłam 1 kg!!!!!!!!! waże 61,5!!!!!! pół kilo to ciuchy niech będą normalnie aż się cieszę bo myślałam że coś jest nie tak bo w pierwszej ciąży przytyłam ogólnie 25 kg... i tyłam od samego początku a teraz jakoś mi to nie szło, aż tu nagle 1 kg więcej hehehhehehe
hmmm a ja dziś stanęłam na wagę i -1kg... ale przez pierwsze trzy miesiące utyłam 2kg wiec sumując wychodzi +1 więc chyba wszytsko ok...
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Alivva napisał:
Zobaczcie jak mój brzusio wyglądał dzis rano
Kulka wielkości grejfruta....czy to może być efekt całonocnego spania na prawym boku?????
Wstałam i za chwile już było normalnie....
hahah świetne zdjęcie:) maluszek chyba wędrował i szukał wygodnej miejscówki do spania:)
Ale sliczny masz brzusio hi hi...sie maluszek ulozyl:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alivva tez tak czasem mam. To maluch juz zmienia swoje położenie. Nie ma sie czym martwic:) moze to byc od tego ze spalas na prawym boku.
Dzieki za odpowiedzi... Bedziemy myśleć. Ja mam rodziców na miejscu wiec opieka jest. Siostra tez jest wiec zawsze byłoby z kim pogadac. Tylko chodzi o to ze my sie tak nigdy nie rozstawalismy żeby on gdzieś jechał. Raz byl dwa tygodnie 40 km od mojego miasta i ciezko mi bylo. Ja bylam w 6 miesiącu ciąży wiec nie mialam jak jechac do niego. Poprostu ciezko jest nam bez siebie. A to wyjazd az do niemiec! No nic będziemy myśleć. Zamęcze was najwyżej jak bede sama w domu siedzieć...
iwonka dacie radę, czas szybko zleci... a kasiora naprawdę duużża i na pewno się przyda:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a własnie moje drogie powiedzcie mi proszę czy jeszcze pracujecie czy jestescie może na zwolnieniu a jesli nie to do kiedy zamierzacie pracować??? bo jak już wczesniej wspominałam pracuję w logistyce kolejowej i dosyć często śmigam po torach między wagonami, i jakoś tak sobie nie wyobrażam żebym w 7 miesiącu z wielkim brzuchem a na dodatek latem zapierdzielała do maszynistów z papierami po torach... hmmmm powinnam porozmawiać o tym z doktorkiem... czy jeszcze poczekać??? choc on tak własciwie nawet nie pytał czym się zajmuję zawodowo...i zastanawiam sie czy bedę miała odwage poprosić o zwolnienie jeśli on sam nie zaproponuje...
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
nie wszyscy lekarze sa skłonni dawac zwolnienia nawet czasami jest powód a nie chca dac mi jeden gin jak plamilam powiedzial aby pracowac normalnie za to moj prowadzacy powiedzial ze to jest wskazanie do szpitala ale obylo sie bez bo w domu calyczas lezalam i tak od poczatku ciazy jestem na L4.i zauwazylam ze predzej zwolnienia daja ci z nfz niz prywatni choc uwazam ze na odwrot zawsze powinno byc bo co by nie mowic placisz-wymagasz
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
ufff słoneczko tak pieknie świeci a ja w pracy przed kompem kwitne...do 22:00
a własnie moje drogie powiedzcie mi proszę czy jeszcze pracujecie czy jestescie może na zwolnieniu a jesli nie to do kiedy zamierzacie pracować??? bo jak już wczesniej wspominałam pracuję w logistyce kolejowej i dosyć często śmigam po torach między wagonami, i jakoś tak sobie nie wyobrażam żebym w 7 miesiącu z wielkim brzuchem a na dodatek latem zapierdzielała do maszynistów z papierami po torach... hmmmm powinnam porozmawiać o tym z doktorkiem... czy jeszcze poczekać??? choc on tak własciwie nawet nie pytał czym się zajmuję zawodowo...i zastanawiam sie czy bedę miała odwage poprosić o zwolnienie jeśli on sam nie zaproponuje...
Ja pracuje na pływalni. Prowadzę butik sportowy.... Męczy mnie trochę temperatura bo na hollu mamy około 30 stopni ale ogólnie pracuje i mam zamiar na pewno do końca kwietnia
Chciałam nawet do końca maja ale stwierdziłam,że w maju już będzie pięknie,cieplutko na powietrzu i trochę szkoda się kisić jak mozna inaczej. A poza tym będe miała czas,żeby bardziej poświęcić się wolontariatowi i tym "naszym" kochanym czworonogom (jestem wolontariuszką w przytulisku dla psów i kotów ) więc....pójście na L4 chyba nie będzie egoistyczne prawda??
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Alivva to twój butik? Zamykasz go czy masz kogoś na zastępstwo?
Magda mysle ze powinnas powiedziec otwarcie lekarzowi do kiedy chcesz pracowac. Nawet jeśli na następnej wizycie chcesz wziac zwolnienie to nie powinien robic problemu. Powiedz ze nie czujesz sie na siłach chodzić do pracy siedziec przy biurku i masz szefa ktory krzywo sie patrzy i wolisz uniknąć stresu. Czasem trzeba podkoloryzować gdyby robil jakies problemy ze zwolnieniem.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kocham_cie napisał:
ufff słoneczko tak pieknie świeci a ja w pracy przed kompem kwitne...do 22:00
Ja pracuje na pływalni. Prowadzę butik sportowy.... Męczy mnie trochę temperatura bo na hollu mamy około 30 stopni ale ogólnie pracuje i mam zamiar na pewno do końca kwietnia
Chciałam nawet do końca maja ale stwierdziłam,że w maju już będzie pięknie,cieplutko na powietrzu i trochę szkoda się kisić jak mozna inaczej. A poza tym będe miała czas,żeby bardziej poświęcić się wolontariatowi i tym "naszym" kochanym czworonogom (jestem wolontariuszką w przytulisku dla psów i kotów ) więc....pójście na L4 chyba nie będzie egoistyczne prawda??
nie moja droga na pewno nie będzie egoistyczne:) ja chciałabym popracowac tak do końca maja, do tej pory pracuję na 3 zmiany i jesli nadal będe się dobrze czuła to mam zamiar pociagnąć tak do końca kwietnia potem dam zaswiadczenie i zejde na 2 zmiany:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jestem na zwolnieniu od samego początku ciąży.
Alivva to twój butik? Zamykasz go czy masz kogoś na zastępstwo?
Magda mysle ze powinnas powiedziec otwarcie lekarzowi do kiedy chcesz pracowac. Nawet jeśli na następnej wizycie chcesz wziac zwolnienie to nie powinien robic problemu. Powiedz ze nie czujesz sie na siłach chodzić do pracy siedziec przy biurku i masz szefa ktory krzywo sie patrzy i wolisz uniknąć stresu. Czasem trzeba podkoloryzować gdyby robil jakies problemy ze zwolnieniem.
hahaha moj biedny pro-rodziny szef chyba padłby na zawał gdyby się dowiedział że cos takiego o nim opowiadam
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa