BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #664219 przez Villemo
niagara napisał:

Co myślicie o Kornelii?

Kornelia zdecydowanie bardziej mi się podoba niż Lena, ale to wam się ma podobać :D

Sama rozważam formę męską tego imienia ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #664224 przez iwonta_kg
Co macie dziś na obiad? Ja zrobiłam kotlety ze schabu :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #664240 przez Villemo
niagara napisał:

Co myślicie o Kornelii?

Kornelia zdecydowanie bardziej mi się podoba niż Lena, ale to wam się ma podobać :D

Sama rozważam formę męską tego imienia ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #664247 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Co macie dziś na obiad? Ja zrobiłam kotlety ze schabu :)

ja miałam zupkę "spacerek po ogródku" czyli taka wielowarzywna :) mniam :)
a właśnie ugotowalismy z Filipem kompot rabarbarowo-jabłkowy uwielbiamy oboje :)

11 lata 7 miesiąc temu #664311 przez kocham_cie
ufff pomyśliałybyście że wybór imienia to taka trudna decyzja??? bo ja nigdy!

u mnie dziś rybka na świeżym powietrzu nie wypaliła przez pogodę:( a szkoda bo miałam na nią ogromną ochotę... ale były za to kluchy i pieczeń i kapustka... mniami obiadek śląski a potem lody :) dziś stawiali teściowie a jutro moi rodzice :laugh:

Iwonka, dziękujemy z antkiem że i o nas pamiętałaś :)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #664312 przez iwonta_kg
Iva oglądasz mecz lecha?? Co za tępy sędzia!!

Madzia my temat imion dzieci Mielismy juz omówiony pare lat tematu. zanim zaczęliśmy mówić o przyszłości i o ślubie to najpierw rozmawialiśmy o dzieciach hehe ;) i jakos szybko sie dogadaliśmy w tej kwesti.

11 lata 7 miesiąc temu #664323 przez akina_zet
U mnie w domu na obiad zawitała kuchnia meksykańska i zrobiłam tortillę z mięchem mielonym i warzywami :)

Iwonka jak tylko wreszcie zdecydujemy się na imię to dam znać, wybierzesz mi najpiękniejszy napis :laugh:

Imię Kornelia ładne, sama je brałam pod uwagę :)

Ja dziś wpadłam do H&M, była duża kolejka do przymierzalni i pan ochroniarz zaprowadził mnie do przebieralni z pierszeństwem, bym nie stała :lol: Ale mi się miło zrobiło,że wyglądam już jak taka mamuśka :lol: Pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała, tak to zawsze dzielnie czekam w kolejkach :)

Aaaa i Monia, kupiłam te haremki, które Ty masz, tylko jedną parę w kolorze czarnym :lol: świetne są!

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #664324 przez kocham_cie
Iwonka u nas też z Antkiem poszło dosyć szybko... tzn na początku D. cos tam marudził jednak dzień później powiedział że może być Antek i tak zostało... :laugh:
Ale widzę jak biedne dziewczyny się męczą z tymi imionami... :( podejrzewam że u nas też byłoby ciężko gdyby była dziewczynka... bo jakoś mi się podobały inne imiona aniżeli D.

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #664335 przez kocham_cie
Iwonka tak mi wczoraj narobiłaś smaka tym koktajlem truskawkowo-bananowym, że własnie sobie zrobiłam....i mniami oj jakie pyszne... Antkowi też bardzo smakuje...mmmmmmm

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #664336 przez ninka333
Witam mausie.
Jak znów nadrabiam zaległości w czytaniu :)
Serku dziękuję, że o mnie pamiętasz :)

Bardzo się ciesze, że wszystkie znamy już płeć bo to jednak inaczej się czujemy jak można już wybierać imiona i ubranka ;P Ciesze się również że maluszki zdrowe :)
Zmartwiłam się strasznie Nefeli ale trzymam mocno kciuku za pomyśne rozwiąanie wszystkich spraw i wierzę że sie wszystko ułoży.
Nasza Alicja miała robione powytórnie echo serduszka przez panią profesor od kardiologii prenatalnej i wyszło że wszystkie zmiany w serduszku się cofnęły i teraz pracuje już prawidłowo !!!!
:lol: Na wszelki wypadek będziemy jeszcze raz u kontroli w 30 tygodniu w tej klinice to jeszcze raz zerkną na nasze maleńkie kochane serduszko. Zmiany okazały sie chwilowe i nie mialy wpływu na rozwój innych organów.
Ala waży już ponad 600 g i wierci się jak tylko usiądę :woohoo:

Czytam dalej :)

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu #664339 przez kocham_cie
Dziewczyny a teraz mam pytanie z serii intymne... jak układają się wam relacje intymne z waszymi partnerami???

Mój biedny D. dziś przyznał że mój brzuch i świadomość tego że mieszka w nim nasze dziecko działa na niego jak kubeł zimnej wody... niby wie że dziecko tego nie poczuje... ale tak czy inaczej, jest to dla niego niezręczne, bo za każdym razem kiedy ma dojść do zbliżenia myśli o Antku i o tym jaka niewielka granica dzielić będzie jego penis od jego syna... :blush:
Oj uśmialiśmy się przy tym niesamowicie... bo niby oboje wiem że jego obawy są irracjonalne ale wyobraźnia robi swoje :silly:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #664340 przez ninka333
niagara napisał:

Dla chłopców jest tyle fajnych rzeczy, a dla dziewczynek nie ma nic ładnego :angry:

Zgadzam się !!!! Ja też dla chłopaka miałam kilka a dla dziewczynki się ostro staraliśmy żeby coś dobrać ale wkncu stanęło na Aicji i mam nadzieje ze tak zostanie chocaż nie jestem do konca przekonan ;P
Nie przejmuj się fochami rodziny na imiona. Tobie i tatusiowi powinno się podobać a reszta się dopsuje :)

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu #664344 przez kocham_cie
Ninka jak fantastycznie że wszytsko się ułożyło:) a tak się biedna martwiłaś... naprawdę się cieszę że serduszko waszej Ali jest zdrowe:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #664367 przez iwonta_kg
Akina czekam na info dotyczące imienia :)

Madzia pij witaminiki pij :laugh: Kacperkowi też smakował bo skakał jak skończyłam pić jakby mu mało było :laugh: we wtorek znowu jest rynek i znowu pewnie kupię truskawki i powtórzę tą pychotę :laugh:

Pytasz o relacje intymne... hmmm... odkąd jestem w ciąży moje libido spadło niebezpiecznie nisko... seks mógłby dla mnie nie istnieć! martwi mnie to ale podobno czasem w ciąży tak jest. w pierwszej ciąży mogliśmy kochać się codziennie a teraz poprostu mi się nie chce...
Ale powiem ci coś śmiesznego :silly: jak byłam w pierwszej ciąży i kochaliśmy się już ze świadomością że mam w sobie synka to po pierwszym razie z tą świadomością mój mąż mówi pyta się mnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Myślałam że pęknę ze śmiechu :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

A poza tym mój mąż był dziś u neurochirurga na wizycie i jeszcze jakiś czas nie może pracować fizycznie :( i czeka go kolejna operacja :( a terminy są takie że mniej więcej rok się czeka! :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #664426 przez zuzuzanta
Przeżyłam dzisiaj szok. Byliśmy w kinie i weszłam na chwilę do sklepu Wójcik. Spodobała mi się brązowa bluza dla młodego i już się napaliłam, że kupię dopóki nie spojrzałam na cenę - prawie 140 zł. W życiu nie dam tyle za bluzę, jeżeli istnieją realne szanse, że Wojtek ubierze ją raz czy dwa, bo potem z niej wyrośnie. W ogóle wkurza mnie to całe gadanie polityków "rozmnażajcie się"itp., a za byle pierdołę dla bobasa trzeba płacić grubą kasę.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka