BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #665132 przez kocham_cie
Aga mi też termin porodu liczą z OM, a wiek z usg doktorek zapisuje u siebie, Antek jest np od początku dwa tygodnie do przodu, ale tym wiekiem z usg nie ma co się sugerować, bo ja mam koleżankę która jest w 37 tyg i jej synek też ciągle był 2-3 tyg do przodu, a teraz jest w "normie"... a to co ci powiedział że dwa tyg w jedną i drugą stronę to norma bo mi mój też tak powiedział. Donoszona ciąża jest od 38 tyd od OM:)

Jak tam kiedy do UK wracacie????

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #665133 przez kocham_cie
Coś nasza Iza sie ze szpitala dawno nie odzywała:(

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665156 przez Monika23083
Hej dziewczyny!

Piękny dzień się zapowiada:)

Właśnie zjadłam na śniadanko crunchy z bananem i mlekiem, no ateraz kawka:) i w drogę: może znowu coś się nawinie:)

Iva, wyglądasz cudownie!! tydzień szybko zleci :)

Miłego dnia!!

11 lata 6 miesiąc temu #665170 przez kocham_cie
Daga ja też nic nie mam poza paroma ubrankami... a o wyprawce poporodowej to nawet nie wspomnę :lol: jak samopoczucie???

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665171 przez kocham_cie
Alivva napisał:

Się człowiek obżarł.....

że aż siedzieć ciężko :D

iva na tych zdjęciach normalnie się rozpływasz ze szczęścia... oczyma wyobrażni widzę w twoim brzusiu tak samo szczęsliwą lucy ;)

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665173 przez kocham_cie
Kurcze w tych rankingach co Papi podesłała antek jest na 3 miejscu zarówno w 2012 jaki i 2013- nawet nie wiedziałam że to takie popularne imię :side: a tak wogóle to wczoraj się dowiedziałam że mój pradziadek ze strony taty miał na imię Antoni i był poliglotą, a żył chyba ze 100lat:)

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665184 przez zuzuzanta
Dzień dobry kobitki!
Ja tam śpię jak popadnie, chociaż skłamałabym gdybym powiedziała, że nie zwracam uwagi na to żeby jednak jak najwięcej na lewym boku.
Wy mówicie "tylko" trzy miesiące, a ja z tą moją niecierpliwością mówię "aż". Wczoraj spotkałam się z koleżanką, która ma rodzić za dwa tygodnie i jeszcze ciężej mi się na sercu zrobiło. Wydaje mi się, że to moje "zniecierpliwienie" wynika z tego, że wszystkie kobiety w rodzinie, które też były w ciąży już urodziły (jedna w lutym, druga w kwietniu) i ja zostałam na koniec.
Kiedy zaczynacie wielkie pranie?

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu #665192 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

Iwonka a czemu ty nie śpisz o piątej rano... ja muszę iść do pracy więc też nie spałam ale ty???

Siku mnie obudziło ;) i już ciezko mi bylo zasnąć.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #665194 przez MyMelange
Dobryyyy :)

U nas z wyprawka tez slabo. Mam wozek, ciuszki i idzie juz do nas lozeczko z materacem. Aaaa i ostatnio zakupilam kosmetyki Pat & Rub, ale kuzynka dostanie je w prezencie, bo jest w odwiedzinach z maluchem. Ja sobie dokupie za jakis czas.

Sluchajcie, czy w ciaxy mozemy stosowac preparaty na komary i kleszcze? Jedziemy nad jezioro i obawiam sie, ze bedzie plaga.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665202 przez iwonta_kg
Zuzuzanta 3 miesiące przed toba ale 6 za tobą! Pocieszylam cie? :lol:

Ja zaczynam pranie w połowie czerwca. To zalezy tez od pogody bo musi byc slonce zebym mogla wystawiać mokre Ciuszki na ogrodek żeby szybko schły.

Kinia co do preparatów na komary to nie mam pojęcia. Musiałabys podpytać ginekologa albo w necie poczytać.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665208 przez kocham_cie
~~~~~ANTEK KOPIE I BRZUSIO SIĘ PORUSZA NARESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAM RUSZAJĄCEGO SIĘ BRZUCHA~~~~

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665212 przez Monika23083
Ja też nie wiem, ale na wsi jest już plaga komarów i smaruję się cebulą i olejkiem lawendowym. Czasem też kawałek cebuli noszę w kieszeni i jak do tej pory nic mnie nie użarło:) Wiem wiem, że pewnie śmierdzę, ale i tak się do mni nikt nie zbliża więc co tam:)
Może można oś stosować dla dzieci, ostatnio coś takiego widziałąm w Rossmanie, ale ie przyglądałam się temu, skoro cebul pomaga :laugh:

Ja też się nie mogę doczekać kiedy Jasia zobaczę, ale nie myślę o tym tak bardzo, bo czuję się wprost fantastycznie. Ostatnio nawet powiedziałąm Piotrowi, że tak ten czas leci szybko, że nie wiem czy zdążę się tym stanem nacieszyć:) ale wiem, że będzie pewnie coraz trudniej bo i lato i ja coraz większa:)

Magda, migdały pomogły na zgagę, od wczorajszego popołudnia nic a nic, nawet w nocy się nie obudziłam. Dzięki za radę!

Wczoraj koleżanka z Holandii poszła do polskiego lekarza, tak żeby się coś dowiedzieć, bo nie wszystko rozumie w tym kraju. Lekarz jej powiedział, że ma bardzo mało wód płodowych, stąd taki malutki brzuch...no i w zaleceniach ma picie w małych odstępach czasu dużej ilości wody...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665214 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

Ja też nie wiem, ale na wsi jest już plaga komarów i smaruję się cebulą i olejkiem lawendowym. Czasem też kawałek cebuli noszę w kieszeni i jak do tej pory nic mnie nie użarło:) Wiem wiem, że pewnie śmierdzę, ale i tak się do mni nikt nie zbliża więc co tam:)
Może można oś stosować dla dzieci, ostatnio coś takiego widziałąm w Rossmanie, ale ie przyglądałam się temu, skoro cebul pomaga :laugh:

Ja też się nie mogę doczekać kiedy Jasia zobaczę, ale nie myślę o tym tak bardzo, bo czuję się wprost fantastycznie. Ostatnio nawet powiedziałąm Piotrowi, że tak ten czas leci szybko, że nie wiem czy zdążę się tym stanem nacieszyć:) ale wiem, że będzie pewnie coraz trudniej bo i lato i ja coraz większa:)

Magda, migdały pomogły na zgagę, od wczorajszego popołudnia nic a nic, nawet w nocy się nie obudziłam. Dzięki za radę!

Wczoraj koleżanka z Holandii poszła do polskiego lekarza, tak żeby się coś dowiedzieć, bo nie wszystko rozumie w tym kraju. Lekarz jej powiedział, że ma bardzo mało wód płodowych, stąd taki malutki brzuch...no i w zaleceniach ma picie w małych odstępach czasu dużej ilości wody...

HIHIHI PROSZĘ BARDZO ALE TO NIE JA DAQAŁAM MIGDAŁOWE PORADY :silly:

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665215 przez Monika23083
Magda, gratuluję, pewnie fajne uczucie!! ja na ruszający się brzuszek ciągle czekam, ale Jaś daje o sobie znac prawie codziennie:)

11 lata 6 miesiąc temu #665217 przez Monika23083
kocham_cie napisał:

Monika23083 napisał:

HIHIHI PROSZĘ BARDZO ALE TO NIE JA DWAŁAM MIGDAŁOWE PORADY:silly:

o kurczę, to sorry:) bede musiała wrócić do poprzednich postów w wolnej chwili. I dziekuję koleżance, która pomogła, bo teraz to się pogubiłam:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka