BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #665073 przez iwonta_kg
dumna jestem z ciebie blondynko :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #665075 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

dumna jestem z ciebie blondynko :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

hahaha dziękuję :lol: no bo kto lepiej zrozumie blondi niz druga blondi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #665079 przez niagara
Ja nie mam problemu ze spaniem na boku, bo zawsze tak spałam :) Na plecach jakoś nigdy nie umiałam zasnąć :) Brakuje mi tylko możliwości spania na brzuchu, bo to zawsze była moja ulubiona pozycja :laugh:

Wiecie, że już za 3 miesiące nasze maluszki będą z nami :ohmy: :laugh: :side: :lol:
Masakra, jak to zleciało :lol: Ja już nie mogę się doczekać :lol: :lol: :lol: A jeszcze tyle do kupienia pozostało :dry: :lol: :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #665081 przez iwonta_kg
No szybko minęło.... 3 miechy teraz już z górki! coś mnie plecy zaczynają boleć, idę do łózia. Może z telefonu jeszcze popiszę.

Wogole mialam isc dzis na cmentarz ale jakos nie dalam rady. w koncu tez jestem mamą tylko że Aniołkową...

11 lata 6 miesiąc temu #665085 przez Alivva
Ja też tak właśnie dzis rozmawiałam przy kolacji i sobie uświadomilam,że jeszcze tylko 3 miesiące.... (no u mnie z małym hakiem ;) )
I też wciąż myslę o tym ile jeszcze musze dokupić i czy zdążę,czy o czymś nie zapomne.... :) obłęd jakiś :)
teraz na pewno jeszcze stojak pod wanienkę,drewniany wolnostojący przewijak,koszyki na pierdołki,laktator,kosmetyki i pieluszki..... jakaś mała lampka z delikatnym światłem do sypialni....
To tyle ile pamietam na obecną chwile :)

aaaaaaaaaa no i dla siebie jakieś koszulki ze dwie do karmienia,wkladki laktacyjne,podkłady poporodowe (te mega pieluchy) i majtochy siatkowe do szpitala ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665088 przez Nubi
Idziecie ostro z tymi zakupami dziewczyny, chyba cos musze zaczac myslec o calym osprzecie. :ohmy:
Alivva super ten podpis i zdjecia niedzielne ;)
Ja juz w lozku, na boczku lewym tak najlepiej mi sie zasypia...
Dobranoc :)

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #665090 przez iwonta_kg
Ja już w łóżku! Spalam dzis w dzien na niewygodnym narożniku i wychodzi mi teraz to w bólu pleców... Wrrr...

No iva długą masz ta listę... Troche ubolewam że omija mnie to szaleństwo zakupowe... Ale nie moge sie doczekac kiedy zacznę prać, prasowac i układać na poleczki wszystkie ciuszki :) mąż bedzie przykrecal półki jeszcze w takiej wnęce w sypialni wiec bedzie miejsce na pieluszki i mokre chusteczki :)

11 lata 6 miesiąc temu #665092 przez Alivva
Iwonka,Ty ubolewsz,ja już bym chciała miec wszystko ;)
Takie CUŚ by mi sie przydało ale qwa 89zł za kawałek plastiku??? cholerka
allegro.pl/podwieszany-ojemnik-na-pieluc...art-i3245887009.html

11 lata 6 miesiąc temu #665097 przez Alivva
Zapomniałam się Wam pochwalić....
Mój kreatywny syn dał mi bukiecik mini goździków,zyczenia i....
włączył nutke mówiąc....To dla Ciebie mamuś....

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665100 przez akina_zet
Spuścić Was na trochę z oczu i już 4 strony do czytania :silly:

Ja dziś poobżerałam się a to u mojej mamy a to u teściowej, teraz też leżę z brzuchem do góry jak Ty Iva. P.S. Ale masz pomysłowego tego swojego syna co do prezentu :)

Iwonka jak to zemdlałaś na plecach??? Teraz to mnie nastraszyłaś, ja to staram się panować nad spaniem na bokach, ale jak leżę na prawym (a na tym niestety mi wygodniej niż na lewym, to Mała zaczyna się wiercić), na plecach zawsze uwielbiałam spać i niestety jak zaczynają boleć mnie biodra, to nadal podchrapuje chociaż troszkę w tej pozycji.

Wy tu piszecie 3 miechy do rozwiązania, a umnie niestety trochę wiecej czekania na moją dziewczynkę, wszystkie już będziecie z dzidkami (no oprócz Pyzaury, z którą idziemy łeb w łeb :lol: ), a ja będę sapać dźwigając jeszcze wielki brzucholek :silly:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #665108 przez iwonta_kg
Dzień dobry.

Iva fajny ten pojemnik ale pomyśl czy on jest ci naprawde niezbędny? Ludzie juz maja dla rodzicow takie pomysły ze glowa boli! To wszystko jest chwyt marketingowy. Do tego cholernie drogi!

Akina nie zemdlałam leżąc na plecach tylko od lezenia na plecach. Lezalam rano dlugo w łóżku, poszłam do miasta i jak bylam w sklepie to krew mi nie dopływala do mózgu i zemdlałam. Do tego było duszno bo z supermarketach przeciez nie ma okien.
Bo gdy kobieta w ciąży leży na plecach to dziecko uciska na żyłe główną przez która płynie krew do mózgu. I mi Kacperek uciśnal ta żyłe i sie zator zrobił. Dziecku tez jest gorzej oddychać jak mama leży w takiej pozycji. Dlatego najlepszy do spania jest lewy bok bo jest lepszy przepływ krwi do mózgu mamy i dziecka.

11 lata 6 miesiąc temu #665114 przez kocham_cie
Iwonka a czemu ty nie śpisz o piątej rano... ja muszę iść do pracy więc też nie spałam ale ty???

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665115 przez kocham_cie
Kurcze ja chyba też wolałabym już mieć te wszystkie zakupy za sobą... wkładki, podkłady, majtki jednorazowe,"pieluchy" poporodowe... uffff na samą myśl aż mi się odechciewa :dry:

zapomniałam o dzień dobry ;)

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #665118 przez agamo
Dzien dobry dziewczyny
Ja juz zakupy typu poporodowe, herbatki laktacyjne, tantum rosa, napary z kory debu i takie tam zakupione! Zostało mi pampersy, chusteczki wilgotne, karuzela do lożeczka i skarpetki dla małego! Aa no i jeszcze elektroniczna niania ale z tym kompletnie sie nie spiesze! Natomiast jak byłam u lekarza w pl to mimo zrobionego USG termin liczył mi z miesiaczki mimo ze po usg powiedzial ze jest troszeczke mniejszy niz na ten termin bo ja mu mowilam ze mnie wyznaczyli date z usg ale on i tak wszedzie pisal termin z miesiaczki. I jak maz sie zapytał to w takim razie kiedy możemy sie spodziewać maluszka on odpowiedział ze dwa tygodnie po i dwa tygodnie przed wiec mówi od 5 sierpnia do 30 sierpnia! Hmmm 5 sierpnia to ja chyba jednak zacznę pranie w czerwcu a nie w lipcu jak planowalam! A wam wszystkim w pl liczą z okresu?

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #665131 przez nefeli
Witajcie kochane jejku przeczytalam tylko ostatnia strone...wy juz gotowe prawie do porodu...ja poki co nie mam jeszcze nic poza kilkoma body na 68cm i kocykiem,lozeczka brak,wanienki tez no i wozka o pierdolkach nie wspomne,ale chyba na cud czekam :)
Sciskam Was mocno szalejcie i wstawiajcie fotki bo milo patrzec,no i podpisy wasze sa cudne!!!
Milego tygodnia mamusie!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka