BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu #261531 przez magda79
beti fajne zakupy porobiłaś:)

a...dziewczyny jak już dojdą do Was te sukienki od LilY to oczywiście zrobicie prezentacje na forum :)

ja w przyszłym tyg jak D będzie miał wolne, tj. w środę chcę wyburzyć dopołudnia do sklepu i może sobie coś kupię bo dostaliśmy kase od teściów....dzieciaki już mają jeszcze tylko rodzice :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261544 przez LILY
Hej dziewczyny słyszałyście o tej maleńkiej dziewczynce, która się urodziła 270g? Wyszła właśnie ze szpitala do domu :) Taki maleńki cud :)
Szkoda tylko że jest też tak dużo chorych dzieci :(

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261563 przez slowiczek
No dobra wreszcie mam chwilę dla siebie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pysia - cieszę się razem z Tobą z Twojego mlecznego sukcesu :kiss:

Lily - ja nie słyszałam, ale to naprawdę cud :ohmy: :ohmy: :ohmy:

całuję nasze podchorzałe maluszki :kiss:
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261564 przez beti
Pyśka, gratulacje :)

Magda podziel się ciastkami :P

Lily, a z moją sukienką byśmy się wyrobiły przed Sylwkiem?? :ohmy: :D

Napisałam do Pati, ale mi nie odpisała :(

Lily, cud...aż dziw bierze...a u nas dziewczyny straszyli jak dzieci mało przybierały i się poniżej 3 kg rodziły...
13 lata 1 tydzień temu #261565 przez LILY
beti napisał:

Pyśka, gratulacje :)

Magda podziel się ciastkami :P

Lily, a z moją sukienką byśmy się wyrobiły przed Sylwkiem?? :ohmy: :D

Napisałam do Pati, ale mi nie odpisała :(

Lily, cud...aż dziw bierze...a u nas dziewczyny straszyli jak dzieci mało przybierały i się poniżej 3 kg rodziły...

Postaram sie :P
Meteriał juz mam :D

13 lata 1 tydzień temu #261568 przez beti
Pokaż :D
13 lata 1 tydzień temu #261571 przez LILY
no ale zdjecia to jeszcze nie mam :P

13 lata 1 tydzień temu #261573 przez beti
ale materiał :D
13 lata 1 tydzień temu #261580 przez LILY
beti napisał:

ale materiał :D

no zdjęcia materiału nie mam :D
Mam nadzieje ze kolor jest taki jak na twoim zdjeciu, jak zrobie zdjecie to ocenisz

13 lata 1 tydzień temu #261581 przez beti
Aaaa....już się nie mogę doczekać :D :)
13 lata 1 tydzień temu #261583 przez beti
Dziewczyny, jak będę gruba to przypomnijcie mi, że o 24 wpierdzieliłam 2 kawałki tarty korzennej :P
13 lata 1 tydzień temu #261588 przez LILY
Ja wczoraj o 23 jadłam frytki :P :blush:

13 lata 1 tydzień temu #261648 przez mgielka22
A ja parowki :P o 22 :P

Witam sie jako pierwsza :D dzis ino tez nie najgorzej poza mega histeria przed spaniem to w sumie spala od 21 do 4 a potem do 8:15 wiec da sie przezyc :P
Musze Wam powioedziec ze kolejne 2cm mi zeszly z brzucha :D tylko szkoda ze w udach stoi ;/ grrr

Wlasnie sobie ustalilam grafik fitness na styczen tak zeby ktos byl z mala :D i powiem Wam ze bede chodzic 5x w tygodniu :D i to za 80zl przy kolezanki znizce :D ciesze sie jak dziecko :lol:

Ja tez nie slyszalam o tym dzieciatku musze popatrzec na necie ;) a tymczasem zycze milego dzionka ja dzis na zakupy z mama rusza bo za tydzien juz SWIETA :ohmy: a akurat tata dostal bony na 400zl wiec trzeba troche wydac :D
13 lata 1 tydzień temu #261677 przez Mała
Witam się i ja.
Nie chcę zapeszyć, ale moje dziecko, jakby było takie jak wczoraj to by był git :lol: Muszę ją jeszcze oduczyć noszenia na rękach, bo przez ten ból brzucha od kupy to jest rozdziadowana, ale pomału zaczyna interesować się zabawkami to może jakoś dam radę (do tej pory miała je w nosie). Przed spaniem trochę też walczy, ale jak się na rękach uspokoi to ja odkładam do łóżeczka i tam jeszcze się trochę pobuntuje i zasypia, chociaż kiedyś zasypiała bez noszenia na rękach.

Mgiełka ja nie mam nikogo kto by mi ją uspokoił, więc muszę być oaza spokoju, chociaż czasem to trudne bywa.

Gosia jak Jagoda?

Pati no chwal się, jak było? :ohmy:

Słowiczku co do złogów. Są dwa rodzaje, jak są zwapnione (takie ma Kamil) to tylko operacja, ale to dopiero jak coś się z woreczkiem zacznie dziać tzn. przeokropny ból, albo się zżółknie i drugi rodzaj to można jakimiś ziołami rozpuścić. My póki co nic z tym nie robimy, tylko mamy kontrolować co jakiś czas robić usg, ale Kamil ma tak duże że nie zejdą z woreczka.

O niezłej godzinie podjadacie, ja sobie nie pozwalam na coś takiego, ewentualnie jak mnie tak najdzie to zapijam głód wodą albo jabłkiem.
13 lata 1 tydzień temu #261681 przez mgielka22
No widzisz Mala ty sie nauczylas cierpliwosci juz przy pierwszym dziecku bo praktycznie musialas a ja niestety jeszcze nie potrafie byc i naszczescie mam mame w poblizu co mi zawsze pomoze a jakmnie krew zalewa to oddaje jej mala zeby sie nei wkurzala zbytnio bardziej...ehhh taka dupa nie robota... sie zastanawiam czy mala cos z tego bedzie pamietac...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia