- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
ja podczytuje Was regularnie ale z pisaniem to juz gorzej bo za bardzo nie mam kiedy;) sluchajcie mam takie pytanie...my mamy jutro szczepienie a Grześ ma katarek, używam wody morskiej, nie jest on za silny i jak dobrze nosek mu wyczyszcze to jest ok, powiedzcie czy przez to mogą mi go juro nie zaszczepić ???
to ja też się piszę na tę książkę :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
My na szczęście szczepionkę na rotawirusy mamy za sobą. Wiktorowi się należała za darmo z NFZ bo jest wcześniakiem. 400 zł do przodu.
na rotawirusy tez? ja wiem że na pneumokoki (też się "załapalysmy" do wczesniaków ale z tego co mówili pediatrzy tylko pneumokoki z dodatkowych wczesniakom przysługują).
Tak poza tym to podziwiam Was wszystkie za to, że potraficie sie tak zorganizować by mieć czas na pisanie...ja jestem totalna dezorganizacją a mała Ssawka nie lubi się dzielić mamusią...a może to ja tak lubię ją tulić
Nasza Kuleczka rośnie zdrowo - w dwa miesiące dobiła do 6 kg - jak sobie przypomnę tego kurczaka-chudziaka ze szpitala to ciężko mi uwierzyć ze to to samo maleństwo. Ma za soba 2 usg bioderek i 2 ortopedów - nigdy więcej juz chyba nie pójdę do lekarza specjalisty na NFZ do którego kolejka jest krótsza niż 6 tyg- trafiło nam się takie babsko ortopeda, że i tak trzeba było konsultować prywatnie- na szczęście podobno wszystko ok.
Co do chrzcin to troche mnie ten temat przeraża-rodziny rozsypane po Polsce i jak mają sie zjechać w jedno miejsce to wszyscy po cichu stękają
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
kiedy się szczepi na pneumokoki i roty, czy już przy pierwszym szczepieniu? My wybraliśmy te 5w1 i idziemy koło 20 listop.
Ania14.09 ale masz ładne dzieci, Filipek taki uroczy, a Madzia - już nie dziecko - wydaje się bardzo sympatyczna:)
GORLA gratulacje dla Ciebie i Maleństwa, nareszcie się doczekałaś!
My chrzest mamy 2 grudnia, każdy robi po trochu, tak jak było u mojej siostry, mama rosół i schaba ze śliwką teściowa torta, barszcz z pasztecikami, siostra strogonowa, ja piekę ciasto i robię sałatkę, szwagierka sałatkę i mąż zakupy:)
Dziś moja NAtunia sporo pospała i zdążyłam obiad zrobić, pranie i ogarnąć mieszkanie - taki mały sukcesik i jeszcze jeden - zasnęła w dzień po odłożeniu do łóżeczka:)
spokojnej nocki:)
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
Ja na katarek stosowałam wodę morską i maść majeranową pod nosek, aha i nacierałam mu klatkę piersiową rozcieńczonym olejkiem eukaliptusowym, żeby się mu lżej oddychało
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Gratulacje dla Natalki, że sama zasnęła.
Moje dzieci śpią tylko na brzuchu, bo inaczej Filip śpi 5 minut, to samo przerabiałam z Magdą. Warunek. Nie może dziecko spać na poduszce, tylko na płasko. W nocy Filip śpi ze mną
Na brzuchu lepiej się trawi, ładnie kształtuje się główka i dobrze działa na bioderka. Poza tym jest to naturalna pozycja dla niemowlaka. Tak kiedyś powiedział mi lekarz od niemowląt.
Majka czy kładziesz swoje maleństwo na brzuchu? W ciągu dnia, żeby ćwiczyło podnoszenie głowki? Nasze maluszki powinny potrafić już przekręcać główkę
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
my nocke mieliśmy super pierwszy raz mały spał 6 godzin!! od 21 30 do 4!!a potem jeszcze do 7...no i wczorajszy dzien tez milutki od 11 do 17 to prawie jak bym dziecka w domu nie miała tylko karmienie i długie spanie:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ale serio dziewczynki polecam nebulizator na katarek to koszt 100 zł ale przynajmniej malutka spała spokojnie, codziennie wieczorem robiłam malutkiej inhalacje (co bardzo lubiła, spała przy tym )
majka najlepiej na noc kłaśc maluszki na boczku, Alusia do takiego stopnia się nauczyła spac na boczku, że inaczej nie zaśnie.
Ania bardzo dobrze mówisz, codzienne cwiczenia najlepiej wieczorem przed kąpielą bo dziecko się zmęczy i lepiej im się potem śpi ale ja i tak kilka razy dziennie daje, bo wtedy łatwiej dziecku wydalic gazy
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Kupiłam www.e-zikoapteka.pl/product/details/sprz...420-nebulizator.html wlewam tam tylko sól fizjologiczną, ale jak pójdziesz do lekarza i powiesz mu ze masz takie cos to może ci przepisac nawet specjalne krople. Inhalacje z sola fizjologiczną możesz robic ile razy chcesz dziennie i nigdy nie zaszkodzisz dziecku.
Maśc majerankowa użuwana jest pod nosek oraz można ją używac na kolki na brzuszek i smarowac w kierunku wskazówek zegara, kupuje się ją w aptece kosztuje grosze maksymalnie może z 5 zł - 10 g i działa rozgrzewająco.
Olejek eukaliptusowy też stosowałam. Kilka kropelek na mokrą pieluszke i przewieszałam przez łóżeczko, żeby się malutkiej lepiej oddechało, i było troszke ale tylko troszke lepiej.
Najlepiej pomógł nebulizator, pozatym moim zdaniem on sie poźniej przyda jeszcze napewno. Stosowała go tez moja babcia, bo tam są 2 maseczki (jedna mała jedna duża i ustnik, oraz do nosa)