BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #465619 przez czajusiątko
Ja Oliwke na noc też zawsze kładę na boczku i za pleckami kładę kocyk żeby się nie przekręciła. Niestety przez to pieluszkowanie teraz muszę ją kłaść na pleckach i dzisiaj w nocy co usnęła to się budziła bo na lubi na boczku... dopiero jak ją wziełam do nas na łóżko to spała, tylko, że wtedy jest nam bardzo ciasno i ja śpię na jednym boku, a i mąż nie ma jak się ruszyć.
Chrzciny będziemy robić w święta, bo stwierdziliśmy, że wtedy i tak szykuje się dużo jedzenia, więc wyjdzie trochę taniej niż jakbyśmy mieli zrobić kiedyś indziej :)
Chasiami super ten kucyk :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #465822 przez Nan
Chasiami- cudny kucyk, a Właścicielka totalnie słodka :) Moja Malenka ma włoski po mamie- czyli do 2 lat nici z kucyka...
Na rotawirusy szczepienie musi zostac ukończone do 0,5 roku. Na pneumokoki szczepi sie nawet 4-5 latki więc większy luz i czas na decyzje.Rotawirusy są chyba najbardziej niebezpieczne gdzies do 2 r.ż.- głowny problem przy biegunce rotawirusowej to odwodnienie i dlatego takie maluchy się hospitalizuje (żeby kroplówkami nawodnić). My chyba rota odpuszczamy, a pneumokoki przysługują nam z racji wcześniactwa i możemy je dostać teraz razem z 2 dawką 5w1.
Nam ortopeda kazał układac małą na brzuszku w ciągu dnia (dobre dla bioderek), wczesniej to samo zaleciła pediatra (po jedzeniu-dobre na trawienie- fakt że do puszczania bączków to idealna pozycja;))W nocy spi z nami zwinięta w chińskie 8 ale raczej na pleckach lub boczku.

12 lata 1 miesiąc temu #466073 przez Jussstyś
Hej :)
Jednak okazało się, że mój brat nie podtruł się gazem, jak zakładali lekarze... Stwierdzili to tylko po tym, że stało się to w łazience, a równie dobrze mogło być w pracy, w kuchni, w samochodzie, gdziekolwiek.
Mój brat od jakiegoś czasu bierze tabletki takie na rzucenie palenia, po jakimś czasie zwiększył dawkę, bo tak zalecił mu lekarz, który mu je przepisał... A w ulotce wyraźnie napisane, że jeżeli któs jest uczulony na ktorykolwiek składnik leku, to może to powodować drgawki jak przy padaczce oraz utratę przytomności, no i mój brat jest uczulony, tylko jeszcze nie wie na co... Jutro jedzie do Opola zrobić szczegółowe badania, oraz(na wszelki wypadek) badanie EEG i tomografię głowy...

12 lata 1 miesiąc temu #466178 przez MADZIA7
Justyśś współczuję tej przygody z bratem, mam nadzieję, że lepiej się już czuje niezależnie od przyczyny.

Majka dobrze że wszystko dobrze się skończyło, nie dziwię się, że się wystraszyłaś, ja tę mam takie schizy, że jak kładę Natalkę w łóżeczku na brzuchu i gotuję obiad, to stale gonię doniej, bo jak główkę przekręca, to nieraz przysypia w połowie i śpi na nosie.

Chasiami urocza fryzurka! Ale Alusia sporo ma tych włosków, Natka póki co trochę łysolek, ale i tak jest przecudna i jesteśmy w niej zakochani:)

Czy macie jakiś pomysł na szybkie i jednocześnie wyjściowe danie, mam jutro gości - bardzo spóźnione urodziny i wpadną znajomi, piekę ciasto marchewkowe, bo szybkie i smaczne, ale nie mam pomysłu na danie żadne, takie do 30 min, najlepiej:)

12 lata 1 miesiąc temu #466201 przez MADZIA7
Mam jeszcze pytanko do Was, po miesiącu jak szczepiliśmy Małą na gruźlicę (po urodzeniu) zribł się Natce strupek, który teraz odpada, czy to normalne że po takim długim czsie dopiero się pojawił? Coś tam mówili w szpitalu o tym, ale nie pamiętam...

12 lata 1 miesiąc temu #466208 przez chasiami
Nam po póltorej miesiąca zrobiło sie czerwone i lekko ropne ale teraz wszystko już jest ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #466236 przez Ania14.09
Madzia My się nie wysilamy. Ja robie pieczone kurczaki w piekarniku. Przyprawione solą i papryką tzn. udka z kurcząt. Do tego sałatka ziemniaczana i może ryżowa jak kto woli.
Ostatnio od czasu ciąży zwracam uwagę by w przyprawach nie było glutaminianu sodu albo glutenu i jest w prawie każdej przyprawie z wyjątkiem naturalnych.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 miesiąc temu #466245 przez baby_55
Madziu czasem tak się zdarza ale zejdzie powoli samo :)
co do dania to polecam to www.wielkiezarcie.com/recipe31932.html
szybko bo praktycznie samo się robi i pyszne :)
do ziemniaków daję jeszcze masło czosnkowo ziołowe robione :)

Jussstyś dobrze, że to nic poważnego :)

12 lata 1 miesiąc temu #466369 przez moniab26
Baby to wrzuć może jeszcze przepis jak robisz to masło czosnkow ziołowe, kiedyś znalazłam w necie jakiś przepis ale...albo ja coś sknociłam albo ten przepis jakiś kiepski

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 1 miesiąc temu #466441 przez baby_55
Moniab ja to zawsze wszystko na oko robię ;)
ale dodaję do miękkiego masła (trzeba wyciągnać wcześniej z lodówki, zeby sie ogrzało) posiekaną pietruszkę, koperek, czasem zieloną cebulkę, bardzo drobniutko, do tego wyciskam czosnek przez praskę i doprawiam solą i pieprzem ewentualnie mozna vegetą wtedy więcej smaku jest, ale wszystko dodaje do smaku wykładam to na folię przezroczystą i zwijam w rulonik i wkąłdam do lodówki albo jak szybko potrzebuję to do zamrażalnika
po wyciągnięciu kroję na plasterki i do każdego upieczonego ziemniaka przekrojonego na cztery wkłdam taki plaster i zawiajm ponownie w folię, zeby sie masło rozpuściło

12 lata 1 miesiąc temu #466723 przez karolak25
witajcie Kochane... moj Kacperek jutro bedzie mial 6 tyg. wazy 5,5kg, bylismy dzisna kontroli i wszystko ok. chrzciny bedziemy robic 6 stycznia w urodzinki mamusi i imieniny Kacperka bo to Trzech Kroli.

dziewczynki powiedcie mi od kiedy mozna nosic malenstwa w nosidelkach? takich zakladanych na siebie??

pozdrowionka

12 lata 1 miesiąc temu #466733 przez Nan
MADZIA7 napisał:

Mam jeszcze pytanko do Was, po miesiącu jak szczepiliśmy Małą na gruźlicę (po urodzeniu) zribł się Natce strupek, który teraz odpada, czy to normalne że po takim długim czsie dopiero się pojawił? Coś tam mówili w szpitalu o tym, ale nie pamiętam...

Naszej Eli pojawił sie po 5 tygodniach- pytalismy lekarki-tak podobno musi być, nasz jeszcze nie odpadl - mamy osuszać dokladnie i ew. octeniseptem psikać

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #466784 przez Sandra85
A JA POCHWALE SIE MOIM MALYM GRUBASKIEM :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #466804 przez czajusiątko
My mieliśmy wczoraj koszmarny wieczór. Oliwia zazwyczaj usypia po wieczornej kąpieli, a wczoraj oczy wielkie i do 22 leżała w łóżeczku i się rozglądała a o 22 zaczął się ryk... jak ją złapało i zaczęła płakać to nie mogłam jej uspokoić, potem chwila spokoju i znowu to samo. Męczyliśmy się tak do 24 i dopiero wtedy usnęła z nami na łóżku. Dzisiaj za to mój aniołek odsypia ciężką noc.
Sandra śliczny ten Twój Grubasek i widzę włoski uczesane :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #466814 przez Sandra85
karolak25 JA JUZ MOJEGO SYNKA NOSILAM KILKA RAZY,NOSIDELKO MAM OD 3,5KILO DO 9KILO.CO PRAWDA NIE NOSILAM GO DLUGO,I OCZYWISCIE BUZKA DO MNIE,ALE CZASEM JAK WOZKA GDZIES NIE BIORE NP. DO SKLEPU TO CZEMU NIE :blink: baby_55 PRZEPIS SUPER,CHYBA SIE SKUSZE NA ZROBIENIE,BO BRZMI I WYGLADA SMAKOWICIE :laugh: DZIEWCZYNY MAM PYTANIE,TE MAMY CO ICH DZIECI LUBIA JAK JEST CHLODNIEJ W MIESZKANIU DO SPANIA TO CO IM ZAKLADACIE NA NOC?BO JA MAM 20ºC I ZAKLADAM BODY I NA TO PIZAMKE,ALBO PAJACA.I NIE WIEM CZY NIE ZA CIEPLO GO UBIERAM :huh: A CZYM JE PRZYKRYWACIE?A I JESZCZE MIALAM NAPISAC ODNOSNIE TEGO ZESTAWIENIA ZDJEC NASZYCH FORUMOWYCH DZIECIACZKOW,JAK NAM SIE TO UDALO,ZE WSZYSTKIE DZIECIACZKI SA TAKIE SLICZNE? :laugh: :) :silly: I OCZYWISCIE OGLADAM FOTKI NA FB I NI9E PISZE KOMENTARZY,BO MUSIALABYM SIE CALY CZAS POWTARZAC,JAKIE SLODKOSCI,PRZYSTOJNIAKI I MALE KSIEZNICZKI :kiss: :kiss: :kiss: JUZ NORMALNIE NIE MOGE UWIERZYC,ZE NASZE DZIECI TAKIE DUZE SA,A DOPIERO CO ROZMAWIALYSMY O PROBLEMACH CIAZOWYCH :silly: BUZICZKI DLA BOBASKOW :kiss: :kiss: :kiss: UCIEKAM,BO BRUNO SIE O CYCA UPOMINA :lol:
czajusiątko TO TYLKO TAK WYGLADA,JA MU CZESZE TYLKO PO KAPIELI,ALE TO MOZE OD GLASKANIA :blink: :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka