- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Chrzciny będziemy robić w święta, bo stwierdziliśmy, że wtedy i tak szykuje się dużo jedzenia, więc wyjdzie trochę taniej niż jakbyśmy mieli zrobić kiedyś indziej
Chasiami super ten kucyk
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Na rotawirusy szczepienie musi zostac ukończone do 0,5 roku. Na pneumokoki szczepi sie nawet 4-5 latki więc większy luz i czas na decyzje.Rotawirusy są chyba najbardziej niebezpieczne gdzies do 2 r.ż.- głowny problem przy biegunce rotawirusowej to odwodnienie i dlatego takie maluchy się hospitalizuje (żeby kroplówkami nawodnić). My chyba rota odpuszczamy, a pneumokoki przysługują nam z racji wcześniactwa i możemy je dostać teraz razem z 2 dawką 5w1.
Nam ortopeda kazał układac małą na brzuszku w ciągu dnia (dobre dla bioderek), wczesniej to samo zaleciła pediatra (po jedzeniu-dobre na trawienie- fakt że do puszczania bączków to idealna pozycja;))W nocy spi z nami zwinięta w chińskie 8 ale raczej na pleckach lub boczku.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Jednak okazało się, że mój brat nie podtruł się gazem, jak zakładali lekarze... Stwierdzili to tylko po tym, że stało się to w łazience, a równie dobrze mogło być w pracy, w kuchni, w samochodzie, gdziekolwiek.
Mój brat od jakiegoś czasu bierze tabletki takie na rzucenie palenia, po jakimś czasie zwiększył dawkę, bo tak zalecił mu lekarz, który mu je przepisał... A w ulotce wyraźnie napisane, że jeżeli któs jest uczulony na ktorykolwiek składnik leku, to może to powodować drgawki jak przy padaczce oraz utratę przytomności, no i mój brat jest uczulony, tylko jeszcze nie wie na co... Jutro jedzie do Opola zrobić szczegółowe badania, oraz(na wszelki wypadek) badanie EEG i tomografię głowy...
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Majka dobrze że wszystko dobrze się skończyło, nie dziwię się, że się wystraszyłaś, ja tę mam takie schizy, że jak kładę Natalkę w łóżeczku na brzuchu i gotuję obiad, to stale gonię doniej, bo jak główkę przekręca, to nieraz przysypia w połowie i śpi na nosie.
Chasiami urocza fryzurka! Ale Alusia sporo ma tych włosków, Natka póki co trochę łysolek, ale i tak jest przecudna i jesteśmy w niej zakochani:)
Czy macie jakiś pomysł na szybkie i jednocześnie wyjściowe danie, mam jutro gości - bardzo spóźnione urodziny i wpadną znajomi, piekę ciasto marchewkowe, bo szybkie i smaczne, ale nie mam pomysłu na danie żadne, takie do 30 min, najlepiej:)
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ostatnio od czasu ciąży zwracam uwagę by w przyprawach nie było glutaminianu sodu albo glutenu i jest w prawie każdej przyprawie z wyjątkiem naturalnych.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do dania to polecam to www.wielkiezarcie.com/recipe31932.html
szybko bo praktycznie samo się robi i pyszne
do ziemniaków daję jeszcze masło czosnkowo ziołowe robione
Jussstyś dobrze, że to nic poważnego
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ale dodaję do miękkiego masła (trzeba wyciągnać wcześniej z lodówki, zeby sie ogrzało) posiekaną pietruszkę, koperek, czasem zieloną cebulkę, bardzo drobniutko, do tego wyciskam czosnek przez praskę i doprawiam solą i pieprzem ewentualnie mozna vegetą wtedy więcej smaku jest, ale wszystko dodaje do smaku wykładam to na folię przezroczystą i zwijam w rulonik i wkąłdam do lodówki albo jak szybko potrzebuję to do zamrażalnika
po wyciągnięciu kroję na plasterki i do każdego upieczonego ziemniaka przekrojonego na cztery wkłdam taki plaster i zawiajm ponownie w folię, zeby sie masło rozpuściło
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
dziewczynki powiedcie mi od kiedy mozna nosic malenstwa w nosidelkach? takich zakladanych na siebie??
pozdrowionka
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Naszej Eli pojawił sie po 5 tygodniach- pytalismy lekarki-tak podobno musi być, nasz jeszcze nie odpadl - mamy osuszać dokladnie i ew. octeniseptem psikaćMam jeszcze pytanko do Was, po miesiącu jak szczepiliśmy Małą na gruźlicę (po urodzeniu) zribł się Natce strupek, który teraz odpada, czy to normalne że po takim długim czsie dopiero się pojawił? Coś tam mówili w szpitalu o tym, ale nie pamiętam...
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sandra śliczny ten Twój Grubasek i widzę włoski uczesane
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
czajusiątko TO TYLKO TAK WYGLADA,JA MU CZESZE TYLKO PO KAPIELI,ALE TO MOZE OD GLASKANIA