BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #466834 przez moniab26
Sandra85 ja zakładam małemu tylko body z długim rękawkem i skarpetki - pod kołderką jest mu ciepło a nakrywać go musze bo inaczej nie zaśnie - jego kołderka musi być :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467091 przez czajusiątko
Ależ tu dzisiaj cisza... gdzie są wszystkie mamusie? :)
Sandra ja też uwielbiam głaskać Oliwcię po główce. Wtedy zaczesuję jej włoski na boczek i mówię, że musi mieć zrobiony ładny przedziałek jak u dużych dziewczynek :)
Moja córeczka spała dzisiaj prawie cały dzień. Rano nie spała przez jakieś półtorej godziny i wieczorem dwie, a tak to cały czas lulała nie licząc przerw na zmianę pieluchy i karmienie. Po kąpieli też zaraz usnęła tylko coś się teraz kręci i cały czas puszcza bączki :) Czy Wasze dzieci też cały czas puszczają gazy? Oliwia to nieraz daje takie serie, że na drugim końcu pokoju słychać. Teść mówi, że pewnie za dużo łyka powietrza przy jedzeniu. Wydaje mi się, że te bączki to nie jest nic złego a nawet to chyba dobrze, że jej się te gazy nie kotłują w brzuszku tylko wydostają na zewnątrz.

12 lata 1 miesiąc temu #467121 przez moniab26
Pewnie, że dobrze jak dziecko puszcza bączki - przynajmniej brzuszek go nie boli, Oskar też czasem jak zacznie to się śmiejemy, że całe szczęście, że ma tłumnik założony :laugh:
Dziewczynki, któraś z was pisała, ze podawała już kleik ryżowy swojemu maluszkowi ale niestety nie moge teraz tego znaleźć na której to było stronie?

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 1 miesiąc temu #467165 przez czajusiątko
To chyba Chasiami pisała, że robi kleik na swoim mleku

12 lata 1 miesiąc temu #467181 przez chasiami
moniab26 tak ja robiłam :) i malutka szamała aż jej się uszy trzęsły :)

12 lata 1 miesiąc temu #467185 przez moniab26
Ale jak jej podawałaś - butelką czy łyżeczką, no i czy nie miała zadnych rewelacji w brzuszku? Też się po malutku przymierzam do wprowadzania nowych rzeczy bo czasem od mleka Oskar odwraca już głowę a np jabłuszko ze słoiczka wsuwa ze smakiem :)

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 1 miesiąc temu #467311 przez kasia1329
Drogie mamuśki uprzejmie prosimy o głosiki dla nas :)
www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat...a/galeria/entry/8349

Chętnie się zrewanżujemy!

Kasia(mamuśka maj 2010 i kwiecień 2013), Mateuszek i fasoleczka :)

12 lata 1 miesiąc temu #467440 przez Anulka
No a ja dziś wg wielkopolskiej tradycji upiekłam Rogale Świętomarcińskie :laugh: .
Co prawda wielkopolanką jestem dopiero od roku, ale tradycja zobowiązuje.
Wyszły pyyyyszne :laugh: :laugh:

Mniam :laugh:

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #467473 przez chasiami
moniab26 Podawałam łyżeczką :) Bardzo ładnie jadła :) ale nie powiem że śliniaczek się przydał :) A co do trawienia malutkiej to nie było żadnych problemów, bo od jakiegoś czasu robi kupkę raz dziennie i wtedy też zrobiła :) Ale po każdym kleiku podaje jej herbatkę do popicia :) raz rumiankową a raz z kopru włoskiego :)

anulka smaka mi narobiłaś :P teraz musisz przesłac do Rybnika pare :P
kasia zagłosowałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #467510 przez Ania14.09
Anulka ty to jesteś chyba idealną żoną ;)
Chasiami Moniab ja czytałam, że na piersi do pół roku nic się nie daje poza swoim mlekiem. Skąd taka decyzja?, Kiedyś za czasów mojej córki po 4 miesiącach dawałam jej marchewkę i jabłko. Takie były zalecenia lekarzy. Tylko ona prawie nie jadła tego, do roku nic nie chciała jeść poza mlekiem z piersi. Dopiero jak dałam jej zupę pomidorową , to aż uszy jej się trzęsły. Dziewczyna potrzebowała konkretnych smaków :laugh: Ma to po mnie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 miesiąc temu #467561 przez kasia7775
Witam weekendowo :)

Ja bym się bała dać Oliemu tak szybko coś innego oprócz mleka. Dopiero zacznę mu wprowadzać nowości po ukończeniu 4 miesiąca, zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i kalendarzem żywieniowym.

Anulka ależ mi smaku narobiłaś na rogale :silly:

Majka dobrze, ze nic malutkiej się nie stało. ja na noc też tylko na boku kładę małego, zwłaszcza, ze ciągle mu się ulewa i strach.

Madzia co do strupka od szczepionki- mi mówili, że ok 6 tygodnia się może paprać.

12 lata 1 miesiąc temu #467570 przez majka_166
wiecie co dziewczyny moja mala lapie wszystkie choroby swiata. Chasiami kupilam inhalator , ale jak dlugo ja inhalowac jak duzo soli fizjologicznej??moze pomoze . mala ma juz dwa tyg katar. no i masc majerankowa kupilam
a ja sama wprowadzam juz wiecej produktow, mala juz nie ma takich problemow z brzuszkiem . a zamowilam dwie butelki BIOGAI i sie nie przydadza mi

12 lata 1 miesiąc temu #467586 przez kasia7775

12 lata 1 miesiąc temu #467599 przez moniab26
kasia7775 ja dostałam od położnej tabelkę kiedy co wprowadzać - wg niej zaczyna się po skończeniu 4 miesiąca ale dzisiaj np dałam małemu troszkę kleiku ryżowego i bardzo ładnie zjadł łyżeczką - oczywiście ubrudził się na buźce ale nic się z nim nie dzieje, spał ładnie po jedzeniu chyba ze trzy godziny, tak więc każda mama najlepiej wie jak zajmowac się swoim maluszkiem :)

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 1 miesiąc temu #467651 przez chasiami
Mi znowu powiedziała moja lekarka, że lepiej dac troszke kleiku ryżowego na moim mleku niż wprowadzac mleko modyfikowane. Ale jak narazie Alusia dostałam 2 razy popołudniu, bo jakiś głodomorek jej się obudził :) i zrobiłam tylko z 50 ml(z tego chyba połowe tylko zjadła) a reszte herbatką dopiła :)

majka ja robiłam 2 razy dziennie rano i wieczorem po 10 minut. A jak sie polepszyło to tylko raz dziennie (wieczorem) i malutka przesypiała całą noc i nie miała katarku. A jaki kupiłaś ten nebulizator? bo ja mam taki co wlewam tylko 5 ml (są takie gotowe dawki w aptece)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka