BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #91918 przez Marta M
Jeju Katy, Ines jest cudowna, chyba sie zakochalam :):)

Magda gratulacje obrony i tytulu :):)

Bewipo to polowkowe jest wykonywane miedzy 18-22tc nie miedzy 20-22, takze moze juz na pierwszej wizycie Ci zrobi :)

Na staraczkach wlasnie dziewczynom rano pisalam ze sie zamartwiam bo mnie podbrzusze boli, zwlaszcza przy wstawaniu lub zmianie pozycji jak leze...moze to po naszym fikaniu w sypialni, w koncu abstynencja trwala ponad 6 tygodni, maz wrocil i wiadomo stesknieni poszalelismy troche...mam nadzieje ze z dzidzia wszystko w porzadku a wizyte mam dopiero za dwa i pol tygodnia..

Mezus wzial mnie na zakupki i mam dwie pary butow, spodnie ciazowe, leginsy i tuniczke :):) A jutro idziemy na otwarcie restauracji do znajomych a potem jade z mezem do Deblina, przed slubem tak sobie wedrowalismy po kraju, spalismy to tu to tam, chodzilismy gdzie tylko chcielismy i ten tydzien znow spedzimy na tym co lubimy :):)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #91921 przez Marta M
Co to jest ip jesli moge zapytac?
13 lata 8 miesiąc temu #91942 przez Pyśkaaaa
Izpa przyjęc
13 lata 8 miesiąc temu #92033 przez slowiczek
ja mam 22 lata ale wyglądam baaardzo młodo :P ZAWSZE pytają mnie o dowód, ale to dobrze, mam super geny, moja mama też nie wygląda na swój wiek :D

właśnie wróciłam ze szkoły i padam, a jeszcze muszę napisać na jutro pracę na ang :(

Marta, takimi pobolewaniami się nie przejmuj :) mnie co chwilę coś boli ale z maluszkiem jest wszystko w porządku także już się przyzwyczaiłam :)
13 lata 8 miesiąc temu #92100 przez magdamagda1988
Witajcie dzis szykuje się nam ładna pogoda wiec spacerek jest wskazany :) ja w przyszlym tygodniu tygodniu jade do krakowa to jeszcze naciesze oczy :)

Slowiczek ja tez mam nadzieje ze bede miala geny po mojej mamie bo ona tez nie wyglada na swoj wiek..

Marta te bole pewnie nic takiego ja tez mam caly czas takie bole ale one raz sa silniejsze raz slabsze... mozesz wziac no spe nie zaszkodzi Ci :) Ja mam juz 2 i pol miesiaca abstynencji wiec pewnie tez poszalejemy ale z umierem hehe ale czytam duzo na internecie i ksaizkach o tym i nie ma zadnych zastrzen jesli lekarz nie zabroni :)

Ide jutro na badania krwi i mam nadzieje ze bede mila dobre wyniki bo zawszw mam obnizone biale krwinki WBC norma jest od 4,0 a ja mam 3,0 okolo bo roznie to bywa..
13 lata 8 miesiąc temu #92519 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki :) ale tu cicho...co slychac?

MartaM nie przejmuj sie wez sobie no-spe i polez:) i zycze milej zabawy w Deblinie :)

Monia co tam u Ciebie? bol ustal?
13 lata 8 miesiąc temu #92566 przez Marta M
Oj cos chyba jestescie bardzo zajete...myslalam ze znow kilka stron bede nadrabiac w atu tylko kilka postow...

Ja sie wczoraj wymeczylam ta podroza, maz musial mi sie co kilka kilometrow zatrzymywac na siku, dojechalismy na 2 w nocy, wynajelismy pierwszy lepszy nocleg przy drodze i okazalo sie ze smierdzi w nim, jakby to nazwac: nie czad, bo czad bezwonny, ale taki odor z sadzy, czy ja wiem z czego..jak otwarlismy okno bylo znow za zimno..i tak maz wstawal otwierac i zamykac okno przez cala noc..normalnie balam sie ze sie rano juz nie obudzimy...jak tylko wroci z tego szkolenia zmieniamy miejsce pobytu...

I powiem Wam ze w brzuszku ciagle czuje jakies lekkie poruszania, chyba to maluszek, bo nigdy tego nie czulam wczesniej, tylko nie wiem czy to mozliwe bo to bardzo nisko odczuwam...
13 lata 8 miesiąc temu #92572 przez slowiczek
a mnie wczoraj dał brzuch popalić - wzięłam 2 nospy, w sumie to raczej nie pomogło :P
mam zwolnienie jeszcze do piątku, więc wypoczywam maksymalnie
a w czwartek mamy lekarza i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Maluszka :):):)
13 lata 8 miesiąc temu #92575 przez Pyśkaaaa
MartaM mi sie wydaje ze mozliwe :)kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna

a co do brzucha to chyba wiekszosci daje ostatnio popalic :P
13 lata 8 miesiąc temu #92608 przez Agusia83
Czesc dziewczynki...nie odzywalam sie przez weekend bo spedzalam go tylko z mezusiem, a wczoraj bylismy u mojej mamy na obiadku, no i podawano mi wszystko czego zapragnelam :silly: ...fajnie jest czasem nie gotowac obiadku :woohoo: ...
Bylam dzis juz na badaniach i pewnie popoludniu beda wyniki, wiec maz przyniesie z pracy...po powrocie musialam sie polozyc spac, bo ja ostatnio moge spac w przeciagu doby jakies 16h, jak nie wiecej :silly: ...obym sie wyspala do rozwiazania, bo pozniej chyba dzidzius juz nie pozwoli...

Przepraszam, bo nie pamietam, ktora dziewczyna obronila sie...ale bardzo bardzo gratuluje :lol:

Tak samo chcialam pogratulowac wszystkim kobietkom za rozpoczecie kolejnych, cudownych tygodni :woohoo:

Jesli chodzi o bol brzucha, to w ciazy, to normalne...przeciez macica sie rozciaga nadal, jezeli nie sa to bole stale i nie do wytrzymania to wszystko na pewno w porzadku....teraz to ja sie zaczynam martwic, bo mnie kurcze, nic nie boli i zastanawiam sie czy to normalne...na szczescie do srody niedaleko i juz niedlugo uslysze serduszko(kurcze, mam nadzieje, ze go uslysze...wiecie, czasem takie dziwne mysli mnie nachodza :( )

Marta, zazdroszcze Ci wyjazdu, nigdy nie bylam w Dublinie, fajnie, ze mozesz z mezem pojechac na taka wycieczke...chociaz dla nieog to i tak nadal praca...

A to, ze niektore z nas beda mlodymi mamami to super...ja tez bym chciala miec troszke mniej lat, no, ale tak wyszlo...ale najwazniejsze to, ze spelniaja sie moje najwieksze marzenia...znalazlam wspanialego mezczyzne, pobraismy sie a teraz oczekujemy pierwszego dziecka:)...
13 lata 8 miesiąc temu #92616 przez slowiczek
Agusia, to niech Cię takie myśli nie nachodzą, nie masz żadnych podstaw żeby myśleć, że coś jest nie w porządku :)

a ja wam powiem, że chciałabym, żeby był już chociaż sierpień :P
13 lata 8 miesiąc temu #92619 przez Marta M
Agusia powiem ci ze chcialabym byc w Dublinie, ale niestety poza granice naszego kraju nigdzie nie wyjechalam..jestem w naszym Dęblinie :)

Agusia powiem Ci ze mnie tez czasem takie mysli napadaja...ale jak tylko poczuje ruchy to sie uspokajam :):)
13 lata 8 miesiąc temu #92622 przez Pyśkaaaa
MartaM Ty masz na tyle dobrze ze ruchy czujesz i mnie czasami zle mysli nachodza:(

Slowiczku ja wczoraj mowilam do mego ze ja to bym chciala juz urodzic:P ale cieszmy sie ze nie jestesmy sloniami :P

a mnie moj gin irytuje nie moge sie do niego dodzw od kilku dni taktak.. wiem ma na glowie jeszcze inne kobiety szpital i pewnie rodzine ale moglby odebrac ten telef wrrr....
13 lata 8 miesiąc temu #92624 przez Agusia83
Marta, ale ja w Dęblinie, tez nie bylam, wiec chetnie bym sie wybrala :woohoo: gdziekolwiek...mam nadzieje, ze jak bedzie jakis dluzszy weekend to gdzies pojedziemy...

Niby nie mam podstaw, tylko, ze jak ostatnio bylam na wizycie, to jeszcze przyjmowalam duphaston, a pozniej przestalam i dlatego troszke sie boje....ale co tam, na pewno wszytsko bedzie dobrze....

Marta, piszesz, ze czujesz dzidziusia, a ja tylko raz go czulam i teraz nic, wiec to chyba nie byly ruchy maluszka... :( ..ale mam nadzieje, ze za niedlugo poczuje go naprawde...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #92630 przez Marta M
Agusia wczesniej tak nie bylo, poczulam raz, drugi, potem przerwa, myslalam ze to nie to, ale od kilku dni jak sie klade lub siedze i dluzej nie ruszam to czuje :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia