- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 8 miesiąc temu #92639 przez Marta M
Tak piszecie ze chcialybyscie aby byl sierpien, dla mnie czas moglby teraz stanac, wreszcie czuje sie dobrze, nie mecza mnie mdlosci, mam ochote chodzic i maz wrocil, takze nic tylko cieszyc sie ze mam swoja rodzine i to taka, w ktorej sie kochamy jak szaleni..
Poza tym od maja bedziemy urzadzac swoj domek, takze potrzebuje czasu zeby przygotowac wszystko na nadejscie maluszka
Pyska ja tez nic nie bralam, tylko witaminy...i tez sie tu zamartwialam ze nic nie biore bo wiekszosc dziewczyn brala od pierwszych tygodni...ale teraz nie zaluje ze nie bralam
Poza tym od maja bedziemy urzadzac swoj domek, takze potrzebuje czasu zeby przygotowac wszystko na nadejscie maluszka
Pyska ja tez nic nie bralam, tylko witaminy...i tez sie tu zamartwialam ze nic nie biore bo wiekszosc dziewczyn brala od pierwszych tygodni...ale teraz nie zaluje ze nie bralam
Temat został zablokowany.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92642 przez slowiczek
leków na podtrzymanie ciąży nie bierze się bez powodu i muszą być podstawy, żeby lekarz je zalecił - ja też nic nie brałam ale nie przyszło mi nawet do głowy żeby tym się martwić
Marta a nie wolałabyś się już cieszyć z maluszkiem na zewnątrz (pomijając potrzebę czasu dfo przygotowania wszystkiego ) ?
Marta a nie wolałabyś się już cieszyć z maluszkiem na zewnątrz (pomijając potrzebę czasu dfo przygotowania wszystkiego ) ?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #92651 przez Agusia83
No bo jesli ciaza przebiega prawidlowo to chyba lekarze nie przepisuja dodatkowych lekow, takich jak, luteina badz duphaston. Natomiast jesli ciaza jest zagrozona, badz wczesniej dochodzilo do poronien to wowczas, by dmuchac na zimne...
Ja akurat plamilam i moja kosmowka byla bardzo poszerzona i nigdy tu nie pisalam, ale lekarz, ktory wykonywal pierwsze usg nastraszyl mnie, ze moze to byc zasniad groniasty....uwierzcie mi, ze nigdy nie chcialybyscie czegos takiego uslyszec....
Meczylam sie z tym 5tygodni, do nastepnego usg...
Ja akurat plamilam i moja kosmowka byla bardzo poszerzona i nigdy tu nie pisalam, ale lekarz, ktory wykonywal pierwsze usg nastraszyl mnie, ze moze to byc zasniad groniasty....uwierzcie mi, ze nigdy nie chcialybyscie czegos takiego uslyszec....
Meczylam sie z tym 5tygodni, do nastepnego usg...
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92654 przez Pyśkaaaa
ufff.... bo myslalam ze tylko ja jakas inna jestem albo z moim lekarzem cos nie tak
MartaM nie dziwie sie masz mezusia przy sobie troche pobedziecie razem:) ach... i b. dobrze ze Ci wszystko przeszlo ponoc II trymestr jest cudowny:P zobaczymy jak bedzie
MartaM nie dziwie sie masz mezusia przy sobie troche pobedziecie razem:) ach... i b. dobrze ze Ci wszystko przeszlo ponoc II trymestr jest cudowny:P zobaczymy jak bedzie
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92662 przez katy25
cze dziewczynki:)
ja siedze w pracy i place wlasnie rachunki za zamowione rzeczy do domu i czarna rozpacz mnie ogarnia nie wiem czy cieszyc sie czy płakac?? he he he
W pt przyjeżdża moj gres zgadnijscie skad? z Zakopanego... bo tam dorwałam go dużooooooo taniej:) a łazienki wybraliśmy i w środe jade zamawiać. Jeszcze meble dla Ines znalazłam tez taniej online i musze je juz teraz zamowic bo czeka sie na nie 5 tyg... SKARBONKA BEZ DNA DZIEWCZYNY jakoś mnie to zdołowało:(
Wszytskim gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni...
ja jeszcze nie czuje ruchów:( brzuch mam duży ale nic nie czuję ale przyjdzie i na mnie pora...
Marta M, a ty w maju zaczynasz kończyć dom czy jak?? ciekawa jestem bo ja jestem teraz na tym etapie i ktos mi powiedział ostatnio, że jak już go skończe to nie bede miała siły sie nim cieszyć bo tak mnie to wymeczy... jak narazie to w czwartek odbieramy go dopiero i od przyszłego tygodnia wchodzi ekipa.
Miłego dnia dziewuszki
ja siedze w pracy i place wlasnie rachunki za zamowione rzeczy do domu i czarna rozpacz mnie ogarnia nie wiem czy cieszyc sie czy płakac?? he he he
W pt przyjeżdża moj gres zgadnijscie skad? z Zakopanego... bo tam dorwałam go dużooooooo taniej:) a łazienki wybraliśmy i w środe jade zamawiać. Jeszcze meble dla Ines znalazłam tez taniej online i musze je juz teraz zamowic bo czeka sie na nie 5 tyg... SKARBONKA BEZ DNA DZIEWCZYNY jakoś mnie to zdołowało:(
Wszytskim gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni...
ja jeszcze nie czuje ruchów:( brzuch mam duży ale nic nie czuję ale przyjdzie i na mnie pora...
Marta M, a ty w maju zaczynasz kończyć dom czy jak?? ciekawa jestem bo ja jestem teraz na tym etapie i ktos mi powiedział ostatnio, że jak już go skończe to nie bede miała siły sie nim cieszyć bo tak mnie to wymeczy... jak narazie to w czwartek odbieramy go dopiero i od przyszłego tygodnia wchodzi ekipa.
Miłego dnia dziewuszki
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92665 przez Pyśkaaaa
ja akurat luteine bralam na wywolywanie miesiaczek... generalnie lekarze nie dawali mi szans na dzidzie bo mam najprawdopodobniej PCO ... doszlismy do wniosku ze po co mam sie truc hormonami szkoro szanse sa marne! az tu nagle przyszedl styczen i jakies przeczucie ze trzeba zrobic test... i byly 2 kreseczki druga nie wyrazna i niedowierzania i mamy maly Cud i bardzo chcialabym juz Go miec przy sobie
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92673 przez Marta M
Nie, jeszcze nie...ja naleze do tych osob, ktore sa cierpliwe i wierza ze na wszystko jest czas, a przede wszystkim do tych, ktore chwytaja kazdy dzien i chca sie nim nacieszyc do woli...przez moje zle samopoczucie nie zdarzylam sie nacieszyc ciaza, teraz chce to nadrobic, powoli poznawac swoje malenstwo, powoli je czuc...cieszyc sie jak rosnie i wyobrazac sobie jakie bedzie Wrzesien to idealny termin
Z mezem mialam tak samo, bylismy para, ale tak naprawde etap zakochiwania trwal dwa lata, etap uczenia sie milosci 5 lat...nie zaczelo sie od lozka, takie doslowne wspolzycie zaczelo sie po slubie i wiem ze warto bylo czekac...jest moim jedynym partnerem
Z mezem mialam tak samo, bylismy para, ale tak naprawde etap zakochiwania trwal dwa lata, etap uczenia sie milosci 5 lat...nie zaczelo sie od lozka, takie doslowne wspolzycie zaczelo sie po slubie i wiem ze warto bylo czekac...jest moim jedynym partnerem
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #92681 przez Agusia83
Katy, my co prawda nie urzadzalismy domu, ale remontowalismy przez pol roku nasze mieszkanie i wiem, ze ta praca naprawde wykancza...My jeszcze robilismy wszystko sami, poczawszy od zdzierania starych warstw farby, do robienia gladzi, tapetowania, malowania, robienia pawlaczy, kladzenia paneli...wsio wsio sami....i to wszystko po pracy, dlatego tak nam zeszlo...kregoslup wymiekal, ale powiem Ci, ze naprawde bylo warto....i warto jest sie czasem pomeczyc, ale to nie prawda, ze nie bedziesz miala sily sie cieszyc...to bedzie cos waszego, tylko waszego i bedziecie urzadzac, jak Wam sie podoba a nie komus i to jest cudne...wiem, ze kasy trzeba pelne sakiewki i takie najlepsze bez dna ...ale warto, naprawde
A, Wy Marta, kupujecie domek i bedziecie go wykanczac w srodku, tak? Dobrze pamietam?
Pyskaa, widzisz, to sie wlasnie nazywa cud....czlowiek jest juz raczej pewny, ze albo nie bedzie mogl miec maluszka albo bedzie go musial usunac, a tu nagle sie okazuje, ze zachodzi w ciaze i ze z maluchem wszystko w jak najlepszym porzadku... wiara czyni cuda, dlatego trzeba dziekowac Bogu
A, Wy Marta, kupujecie domek i bedziecie go wykanczac w srodku, tak? Dobrze pamietam?
Pyskaa, widzisz, to sie wlasnie nazywa cud....czlowiek jest juz raczej pewny, ze albo nie bedzie mogl miec maluszka albo bedzie go musial usunac, a tu nagle sie okazuje, ze zachodzi w ciaze i ze z maluchem wszystko w jak najlepszym porzadku... wiara czyni cuda, dlatego trzeba dziekowac Bogu
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92692 przez Pyśkaaaa
pamietam jak moi rodzice budowali dom... tata zawsze mowil ze wybudowac nie sztuka gorzej wykonczyc:P
ach Marta takie milosci sa cudowne takie dojrzewanie do wszystkiego...u nas tez nie zaczelo sie od łózka oboje jestesmy ze wschodu z malego miasta tam troche inaczej sie zyje moze bardziej stereotypowo...a moze tak bylismy wychowani... ze lozko nie jest najwazniejsze.. co prawda slubu nie mamy ale kochamy sie i troszczymy o siebie
Agus to prawdziwy cud i mamy za co dziekowac Bogu
ach Marta takie milosci sa cudowne takie dojrzewanie do wszystkiego...u nas tez nie zaczelo sie od łózka oboje jestesmy ze wschodu z malego miasta tam troche inaczej sie zyje moze bardziej stereotypowo...a moze tak bylismy wychowani... ze lozko nie jest najwazniejsze.. co prawda slubu nie mamy ale kochamy sie i troszczymy o siebie
Agus to prawdziwy cud i mamy za co dziekowac Bogu
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92725 przez kasia79
Witam, wszystkie MAMUŚKI ja to chyba jestem najstarsza z nas wszystkich w grudniu skończyłam 31 lat:) tak nam się na STAROSC jeszcze dziecka zachciało, ja też już czuję rychy a w sobotę synek uderzył się w głowe i przyszedł się przytulić, położył glowe na brzuch i ormalnie dostał kopniaka od braciszka, piękne uczucie.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #92730 przez katy25
acha:) u nas to znacznie dłużej trwało, sam kredyt to 1,5 mies. ale w naszym przypadku bylo o tyle trudno, że mąż obcokrajowiec z obywatelstwem ale zawsze... chcoiaz wiem, że po Nowym Roku bardzo zaostrzyli kryteria... ja przez 2 mies. schudłam i byłam znerwicowana bo wciąż nie było pewne czy dostaniemy czy nie??
A kasa u dewelopera była już wpłacona...
Suma sumarum u nas na budowie jest opóźnienie 2 miesięcy. Przez zime i niesprzyjające warunki. Non stop sie coś opoźniało i strasznie nas to denerwowało.
Kupiliśmy segment energooszczedny, wiec mam kolektory słoneczne i rekuperacje ale przez to sa non stop opoznienia bo wykonawcy to, wykonawcy tamto... teraz deweleoper ma czas do końca marca i już tylko czekam na info, że potrzebują jeszcze tydzień... PORAŻKA
A kasa u dewelopera była już wpłacona...
Suma sumarum u nas na budowie jest opóźnienie 2 miesięcy. Przez zime i niesprzyjające warunki. Non stop sie coś opoźniało i strasznie nas to denerwowało.
Kupiliśmy segment energooszczedny, wiec mam kolektory słoneczne i rekuperacje ale przez to sa non stop opoznienia bo wykonawcy to, wykonawcy tamto... teraz deweleoper ma czas do końca marca i już tylko czekam na info, że potrzebują jeszcze tydzień... PORAŻKA
Moderatorzy: ilona