BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 1 miesiąc temu #792543 przez WhiteBlackberry
Wicie co?
Mnie wczoraj dopadła dość specyficzna zachcianka...a właściwie w dość specyficznym miejscu...
Wyobraźcie sobie, że od początku ciąży strasznie ciągnie mnie do słodyczy i wcześniej cały czas jadłam Mentosy... ale zrobiłam sobie małą przerwe i słuchajcie... wczoraj stoje pod prysznicem i nagle potwornie chce mi się tych cholernych mentosów. Wołam mojego i prosze go, żeby dał mi mentosy. I tak stałam pod prysznicem i wpierdzielałam mentosy...Jak mój Ł. się ze mnie śmiał... masakra :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792546 przez Kristi
Ja za to mam zachcianki na chałwę co prawda nie jem jej codziennie i specjalnie kupuję taką małą bo jak bym kupiła duża to pewnie i dużą bym wciągnęła :silly:

White ale pod prysznicem to mi sie nie zdarzyło żeby aż tak coś mi się zachciało uśmiałam się jak czytałam Twojego posta :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #792550 przez mała82
U nas też częste czkawki, ale co czkawka to czuć ją w innym miejscu, nasz mały chyba bardzo ruchliwy :)

11 lata 1 miesiąc temu #792572 przez motylek270
A mój Jasiek ma czkawki raz na dobę i to przeważnie w nocy. Jest to dla mnie sygnał, że nałykał się wód płodowych bo mamuśka już dawno nic dobrego jeść nie dawała :)

White faktycznie specyficzne miejsce na zachcianki. Moją dziś była zupa ogórkowa- zrobiłam taką mocno kwaśną. Ugotowałam też ten napar z liści malin, ale zapach zniechęca do picia i to jeszcze trzech szklanek w ciągu dnia- brrrr.

Kristi tak ok. 30 tygodnia pałaszowałam chałwę- taką miałam ochotę, teraz na szczęście już mi przeszło. Potem krówki. Teraz mleko- jak przez cały okres ciąży z nabiału jadłam jogurty, bo przynajmniej nie wstrzymywały mi przemiany materii, tak teraz mogę non stop jeść mleko z płatkami i wiecie co? Nie wpływa na mnie źle. Widać Jaś chce mieć mocne kości!

11 lata 1 miesiąc temu #792624 przez Winka_
i jak tam monisia???
u mnie tez czkawka obowiązkowo 2 razy dziennie hehe
ja po wizycie jestem na szczęście negatywnie mi wyszedł ten wymaz na paciorkowca i mocz też ok czyli wszystko ok
obym już za tydzień nie musiała iść na wizytę...

11 lata 1 miesiąc temu #792666 przez mała82
motylek270 a gdzie kupiłaś te liście malin?

11 lata 1 miesiąc temu #792751 przez Natala
Kristi 2 razy w tyg mam się zgłaszać na KTG, a co do czkawki to moja tez ma często, myślę, ze nawet tak 3-5 razy nawet :-)

Mała w Redlowie póki co ok, i mam nadzieje, ze nic się tu nie zmieni, chodząc teraz na to KTG mam styczność z personelem i jestem milo zaskoczona, zwłaszcza jeżeli chodzi o lekarzy..

Co do zachcianek to mnie cala ciąże prześladuje Mars :P wczesniej był mi obojętny...

Dziewczyny, potrzebuje pomocy w wyborze materaca dla malej ( wiem, ze rychło w czas ale niestety wczesniej nie planowalismy zmiany, a niestety ten co dostalismy się juz nie nadaje ) jakie Wy macie ???

Spalam dzisiaj 3 h, w głowie za duży śmietnik, niepotrzebny zupełnie, na szczęście na KTG wszystko ok, poza tym ze spedzilam 2 h na IP w kolejce...

11 lata 1 miesiąc temu #792788 przez motylek270
mała82 w aptece, w której zawsze robię zakupy zapytałam czy byłaby możliwość kupienia liści z malin i Panie mi zamówiły. Odebrałam i mam. Słuchaj w każdym sklepie zielarskim też kupisz- mnie tam kierowała w ogóle położna. Ten napar nie taki zły jak się wydaje, w smaku całkiem ok. Porównałam go do parzonego siana :) ale jak ono smakuje nie mam pojęcia.

Natala ja mam materac kokos pianka gryka.

11 lata 1 miesiąc temu #792798 przez Kristi
motylekposzukam jutro w aptece tych liści a pijesz to z cukrem?

Natala ja też mam kokos-pianka-gryka

11 lata 1 miesiąc temu #792834 przez WhiteBlackberry
Dziewczyny mam takie pytanko...
Jeśli chodzi o wyjście ze szpitala... no i ogólnie później spacerki... czy kupujecie swoim smykom śpiworek do wózka/fotelika? Bo nie wiem czy kupować czy to zbędne?
Do wózeczka na spacer wystarczy żeby dziecko było w kombinezonie i przykryte kołderką+kocykiem?

11 lata 1 miesiąc temu #792875 przez paulainka
Ja mam śpiworek norweskiej firmy i będę go używać ;)
kołderkę też mam w razie czego, ale tylko dlatego że znajoma miała do oddania taką małą do wózka;)
a do fotelika samochodowego mam skafander z H^M :) www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A

a krem na zime kupilyscie juz? ;)
ja ostatnio termometr kupywalam Braun do ucha ;) bardzo dobry i latwy w uzyciu ;) polecam:)
chociaz ostatnio troche zalowalam ze nie kupilam tego bezdotykowego do czola bo mialam okazje go uzywac i naprawde fajny !!!

11 lata 1 miesiąc temu #792877 przez anitka90
WhiteB na temat laktatorów słyszałam wiele opini. Ja kupiłam na wszelki wypadek, taki najzwyklejszy z aventu, zapłaciłam chyba 114 zł. Ty mentosy wcinasz a ja cały czas mogę kinder bueno albo tofifi :) mmmmmm :D A co do śpiworka to ja nie kupuje. Myślę, że wystarczy kombinezon i kocyk. Na duże mrozy nie będę z dzieckiem wychodziłą na spacerek a ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu to myśle, że nie bedzie tak źle :)

Kristi mój to ma czkawkę co chwilkę :) jedna sie skończy to kolejna sie zaczyna. Aż mi go żal, że musi sie tak biedactwo męczyć.

Natala ja też mam materac gryka pianka kokos (tylko nie wiem w jakiej kolejności :) gryka na pewno jest na górze )

Motylek podeślij jeszcze raz przepis na ten napar z liści malin. Dziś zamówiłam go sobie w sklepie zielarskim i na jutro już ma być :) a zacznę pić od poniedziałku

I dziś w końcu wybrałam się z męzusiem na spacerek. Pogoda idealna, nawet zadyszki już nie dostałam :D Chciałąm pooddychać świeżym powietrzem (mieszkam na wsi) ale niestety wieczorowa pora to pora na palenie w piecach czym tylko popadnie i śmierdzi niemiłosiernie....

11 lata 1 miesiąc temu #792885 przez paulainka
A spiworek tez mam dlatego (a rozmiar jest rgeulowany), ze pozniej przyda mi sie do przeszkola... Bo tu w Norwegii mozna oddac Bobaska juz po roku czasu i dajesz im wozek ze spiworkiem, zeby Dziecko moglo spac na dworze;)moj pojdzie po 1,5 roku ;) bo tu normalne, do -25 wystawiaja Bobaski na dwor:P
ale tutaj -25 jest mniej odczuwalne ni w Polsce, bo jest mniejsza wilgotnosc;)

11 lata 1 miesiąc temu #792901 przez motylek270
Ja też nie kupuje śpiworka. Mam kombinezon, kołderkę no i cieple kocyki. Poza tym gondola ma przecież osłonę- nie będzie tak źle.

Którą stroną kładzie się ten materacyk? Wydawało mi się ze kokosem do góry...

Kristi nie słodzę tego naparu. A przepis:

6 łyżek liści + litr wody zagotować i potem przez 20 min na małym ogniu gotować. Pić od 37 tyg. do porodu 3 szklanki dziennie.

11 lata 1 miesiąc temu #792906 przez anitka90
motylek dzięki za przepis!

paulainka to te Wasze bobasy już są przygotowane na takie mrozy. U nas -25 to już masakra ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka