BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #486612 przez Marlena1888
hej dziołszki! :)
Jak tam dzisiejsze samopoczucie? Ja własnie po śniadanku i powoli będę brała się za sprzątanko. Mój M pojechał do mojego taty, ale mi się nie chciało z nim jechać. Wolę sobie poczekać w domku i może placuszka zrobię;)
Oglądam "idealną nianie". Wow jakie niektóre mają schizy.
Ja w nocy fajnie spałam, 2razy się budziłam, kolacyjka się udała:) i spacerek, super było;)

Bananamana współczuję mdłości :/ przechlapane, dobrze że przeszło. Ja zauważyłam od kilku dni mam taki dziwny niesmak w buzi, wieczorami..

Gabille życzę miłej zabawy andrzejkowej! :)

Kasia kurcze najgorsze jak teściowa się wtrąca, a Twój M troszkę przesadza ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486616 przez [email protected]
Dzien dobry :) nawet przespana noc

kasiu jejku Ty bardzo wszystko przeżywasz,porozmawiaj z mężem szczerze i powiedz mu że przykro Ci z powodu mamy,on na pewno przeżywa jak jeszcze taki synuś mamusi i powiedz że będzie dobrze,przecież Ty najlepiej wiesz jak to jest mieć chorą mame,mam nadzieje że to tylko torbiel,mojej teściowej nie podoba sie imię Gabriel,było tyle gadania na ten temat że skrzywdzimy dziecko itd teraz jest spokój a ja staram sie mieć dystans do tego co mówią ale i tak szanuje ją choćby za wychowanie M w ogóle lubię swoich teściów i chce żeby tak zostało

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486617 przez sylwia1986
Bananamama oj trzymaj się :) też często miałam problem z pęcherzem przed ciążą, póki co odpukać w niemalowane jeszcze mnie to nie dopadło. Ale z jelitami to może z dwa razy w życiu i teraz bach :)

Kasiu nie wkręcaj sobie że choroba teściowej to Twoja wina, bo przecież wiesz doskonale że to nieprawda. Moja mama z moim tatą mają tak samo, tata niby dobry człowiek, dużo w domu pomaga, okna myje, i na zakupy chodzi i gotuje w razie potrzeby, ale jak czasem coś chlapnie, to mama to przez tydzień przeżywa... Wiem że łatwo powiedzieć żeby się tym zbytnio nie przejmować, bo jak sama pisałaś taki masz charakter i basta, ale więcej takim złym myśleniem i braniem wszystkiego do siebie możesz krzywdy narobić niż pożytku.

Gabilee nie dzwoniłam do lekarza, póki co radzę sobie domowymi sposobami.
Życzę udanej imprezki :)

Marlena zazdroszczę Ci tej wczorajszej randki z M :) my byliśmy miesiąc temu i już mam ochotę to powtórzyć :)

Miałam zrobić takie ciacho www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-na...24-przepis-na-3-bit- , bo jak już wspominałam u mnie piekarnik nie działa, więc pozostają mi opcje bez pieczenia, ale póki co mogę to jeść tylko oczami...

12 lata 3 tygodni temu #486634 przez dominia
Sylwia ja 3 bita uwielbiam :) tylko niestety teraz nie mam mozliwosci go jesc :(
Tak sobie mysle teraz, ze jak urodze to mozg dalej bedzie mowil nie wolno Ci slodyczy i jak cos zjem pierwszy raz to bede to miala na sumieniu :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #486644 przez sylwia1986
Domina i reszta słodziutkich dziewczyn, podziwiam Was bardzo za te wyrzeczenia w diecie, wiem że dla dzidzi zrobiłabym tak samo, ale byłoby mi cholernie ciężko, bo jestem łakomczuszkiem niestety :D

12 lata 3 tygodni temu #486652 przez Marlena1888
Sylwia uwielbiam 3 bita:) na pewno za niedługo zrobię, dzięki za przepis :laugh: dziś myślę zrobić takiego orzechowego z jabłkami- mam trochę jabłek i orzechy już posiekane czekają chyba z 2tydz;) A super są takie randki z mężami ;) wkońcu można znaleźć czas tylko dla siebie, porozmawiać, powspominać.. jak za starych dobrych :lol:
no poprałam wszystkie firanki i biorę się za kuchnie, łazienkę.. :lol: sobota.. :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #486663 przez chiczi
Dziewczyny, jesteście "bardziej zaawansowane ciążowo", liczę, że cosik poradzicie ;)

Ostatnimi czasu nie potrafię normalnie pochodzić po markecie, bo od razu mam mroczki przed oczami i szumi mi w uszach . Szybko ewakuuję się na dwór, żeby nie zemdleć...Czy któraś z Was tak ma albo miała? Wiem, że mam niskie ciśnienie: ok 110/60, ale czy to aż tak bardzo wpływa na te duszności? Lekarz twierdzi, że tak a ja zaczynam się martwić jak zrobię świąteczne zakupy....gdzie wejdę, to zaraz muszę wyjść...

12 lata 3 tygodni temu #486675 przez ola85
Witajcie mamusie,

Ja ostatnio ciągle jakaś wściekła chodzę. W ogóle to mam tak że jak zjem dużo, albo słodkie to boli mnie brzuch, jak jem małe porcje to znowu mam wrażenie że zagłodzę to moje dzieciątko. Mnie też w nocy złapał skurcz łydki i takie mrowienie ud - jakby bolały mnie mięśnie, ale pomimo tego spałam dobrze, choć krótko. Ja teraz non stop budzę się 5-6 rano. W ogóle to widzę że mamy mamusie które nie mogą zasnąć i te które budzą się za wcześnie :blink: Widać takie uroki w ciąży.
Sylwia, Bananamana - Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Cziczi - ja do 20tyg ciąży nie mogłam wejść do marketu, bo od razu mdlałm, teraz jest lepiej, ale o długich zakupach mogę tylko pomarzyć :blink: Też jestem niskociśnieniowcem.

Co do tej opieki w Stanach, to może rzeczywiście polscy lekarze dużo bardziej lubią zapisywać leki w ciąży.

Jadziu moja mama rodziła mnie jak miała prawie 39l. Ja urodziłam się duża i w terminie:) A to już było jakiś czas temu, teraz na pewno opieka jest o niebo lepsza, tym bardziej u Was. Pozdrawiam Was gorąco. Widzisz jak jesteś z ukochanym to od razu wyniki lepsze :blink:

12 lata 3 tygodni temu #486682 przez chiczi
Ola85, to u mnie znowu odwrotnie ;), dopiero teraz ok. 25 tc mnie wzięło na omdlenia...wrrr...jakoś trzeba dać radę ;)

12 lata 3 tygodni temu #486688 przez [email protected]
chiczi miałam tak jak Ty do 5miesiąca pózniej było ok i od 3-4tyg znowu ale rzadziej,w sklepie jak za dlugo stoje w kolejce,kiedys na cmentarzu,siedziałam na murku i czekałam aż mi przejdzie,też mam niskie ciśnienie ale nie wiem czy to jest przyczyną

12 lata 3 tygodni temu #486693 przez gabilee
nigdy nie mialam problemu z cisnieniem wiec nie pomoge :/

mi z kolei od kilku dni drzy lewa powieka , glupie uczucie czytalam , ze to brak mg , ale ja wyniki mam wporzadku , biore witaminki tam tez jest mg wiec nic z tego nie rozumiem ... miala tak ktoras z was?

dzisiaj cisza na forum , bo pewnie sobotnie porzadki kazda ma :P a ja nic robic nie moge doprowadza mnie to do szalu ;/

12 lata 3 tygodni temu #486696 przez kasia123m
Chichi ja mam cisnienie 90 na 64 i powiem Ci ze w sklepie nie robi mi sie slabo.bardzo zadko.wtedy wysraczy napic sie mineralki o przechodzi.wiec moze zamalo pijesz.w glowie mi sie kreci kiedy mam ketony w moczu...tzn wtedy kiedy dziecko sie glodzi...jestem na diecie cukrzycowej...moze robisz zaduze przerwy miedzy posilkami...i gdy weglowodanow w organizmie malo to Ci slabo...Noi jeszcze jedno pytanie czy robilas w ciazy tsh....problemy z tarczyca objawiaja sie uczuciem dusznosci i brakiem oddechu...A moze poprostu jak chodzisz to dzidzius uciska gdzies na jakas zyle tetnice i stad uczucie slabosci....

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486697 przez xpatiiix3
Hej mamusie, a ja się nie wyspałam, nad ranem wróciła mamuśka z imprezy andrzejkowej (po 6) ;P a o 8 przywieźli mi mebelki już moje ;) ale się cieszę ,ale co z tego jak są meble a pokój niegotowy jeszcze... ajj.. Nieciekawie tym bardziej , że mój Misiek ma złamaną rękę... I musimy troszkę zaczekać, a tak już dzisiaj byśmy zaczęli coś działać... Ale trudno no mam nadzieję ,że do świąt wszystko będzie gotowe ;P A co do tego słabnięcia ja zauważyłam ostatnio ,że ja w sklepie to może nie ,bo na długie zakupy nie chodzę, ale w autobusie to mi się tak słabo robi, a jak tłok to normalnie masakra jak nie usiądę to upaść mogę tak w gowie wiruje...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu #486702 przez sylwia1986
Gabilee to może być również niedobór wapnia ;)

Chiczi też to ostatnio miewam, ale bardziej w małych ciasnych pomieszczeniach, typu komunikacja miejska, mały sklepik, a do marketu staram się nie ubierać za grubo, ściągam płaszcz i jakoś daję radę. Tobie też szumi do tego w uszach ?

Olu też zauważyłam że muszę jeść małe porcje, bo po większych mi się odbija i cofa.. Chyba dzidzia zaczyna wypychać mi żołądek pod gardło :D

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486704 przez [email protected]
Dużo kobiet w ciąży ma omdlenia,ja już sie przyzwyczaiłam,moja mama też tak miała tylko do 4miesiąca,wszystkie wyniki mam w normie,tsh tez,tylko ta małpa z góry czyli sąsiadka ciśnienie i puls mi podniosła,wylała brudną wode przez okno na moje,pier.... są ci ludzie,kazałam jej zejść i posprzątać a ona mnie przeprasza,mam w dupie jej przeprosiny a zejśc sie nie chce posprzątać

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka