BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #487283 przez michasia
o tak, bananamana, bałagan robi się sam. Ja też bałaganiara. Dla mnie może być bałagan-porozrzucane ciuchy, książki, jakieś pudełka i duperele nie na swoim miejscu, ale powinno być czysto w tym sensie, że nie ma brudu-na podłodze porozwalane bibeloty, ale ta podłoga odkurzona i umyta. W pokoju mam syf, zawsze, ale lubię gdy jest odkurzone i kurze starte. Oddzielam bałagan od brudu:) tak po swojemu.
Paweł powiedział, że nic nie zrobi zanim nie oddam mu aparatur do śmigłowców, ale powiedziałam, że dziś mu nie oddam i już. Nie lubię tego jego hobby, ale co zrobić, on nie zrezygnuje z niego. Miał latać tylko w niedz albo wyjątkowo w wolnych chwilach, ale on ciągle ma wolne chwile, a że dziś niedziela, to trudno.
Miałam obiad zacząć robić przed kościołem, bo wrócimy o 17.00 głodni, ale skoro on się wypina, to zjem po kościele banana i dopiero wtedy się wezmę. Może zmieni zdanie i pomoże:)
Gabilee dobrze, że mimo imprezy obok, było ok.
Miłego dnia dziewczyny:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #487310 przez Katriss
hej dziewczyny współczuje problemów z partnerami zwłaszcza w takich okresie. Ja nie narzekam na mojego chodź bardzo lubię narzekać, Fakt czasem jest gorzej a czasem lepiej jak w każdym związku też juz nie raz dochodziłam do wniosku że ślub to była najgorsza decyzja w moim życiu ale zawsze może być gorzej i zawsze dochodzę do wniosku że nikt inny by tego wszystkiego nie wytrzymał ze mną :D:D. Wczoraj mój Mąż stwierdził że po ślubie zmieniłam się. Uwaga: na lepsze hehe. mówił że przed ślubem krzyczałam na niego, dużo się czepiałam a teraz wogołe nic, przeszło mi. i mimo tego że byłam dla niego taka nie dobra ożenił się ze mna to się nazywa... :. Moja mama zawsze mi powtarza że w związku najważniejszy jest szacunek i to jest święta prawda/

a ja też mam wizytę w tym tygodniu w środe i bede miała robione USG mam nadzieje że wkońcu dowiem się kto tam siedzi w środku :D:D

12 lata 3 tygodni temu #487370 przez Pliszka
Hej Dziewczyny,
My dziś rano byliśmy z psiakiem w lesie na krótkim spacerku, było słonecznie i tak cichutko, żywej duszy :) No a potem IKEA :lol: Przewijaczka w końcu nie kupiliśmy, ale koszyk i tak wypełniliśmy ;) Serio, ja bym mogła tam pracować, nie mogę się napatrzeć na te ich aranżacje :) Cały czas musiałam się hamować żeby nie wkłądać do koszyka różnych ślicznych pierdułek, na które nie mam już miejsca. Kasiu, obrazów mi się tam kilka bardzo podobało ;)
Dostałam od Miśka na Mikołajki taki zestaw do sypialni :lol:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60195976/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30195973/
Super wygląda :)
Zrobiłam właśnie ciasto marchewkowe z przepisu Aliny, ale mi jakoś nie urosło :( Musiałam popełnić jakiś błąd w sztuce. Za to pachnie obłędnie :laugh: , bo dodałam trochę mojego ulubionego aromatu migdałowego :) Zaraz sprawdzimy jakie jest w smaku ;)
Princes, mi też ostatnio pani bibliotekarka darowała karę za przetrzymanie książek :silly:
Dominia, zupełnie nie rozumiem reakcji Twojej szwagierki :dry: Nie wiem co w tym śmiesznego, że trzymasz dietę żeby zapewnić zdrowy rozwój swojemu synkowi. To dojrzałe i odpowiedzialne. Świetnie sobie radzicie słodkie mamy i mozecie być z siebie dumne :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #487374 przez kasia123m
Pliszka piekne te lampy.jakbym miala sypialnie to samabym sobie takie kupila:) :laugh:

Cukry ok...dzis sie trzymaja.oprocz pierwszego sniadania gdzie bylo 117.tak nieprzekraczaja 104.nawet po truskawkach 102:)

12 lata 3 tygodni temu #487399 przez jadziatopol
czesc dziewczyny :lol: buzka :kiss:
Bardzo wam wspolczuje tych konfliktow z partnerami...u nas tez czasem emocje biora gore :( i hormony tez :angry: to normalne. Oby po prodzie nie bylo gorzej...tego sie boje bo juz mialam niefajne doswiadczenie z bylym i po porodzie bylo jeszcze gorzej :dry:
Trzymam kcuki za wszystkie dzieczyny ,ktore beda mialy wizyte w przyszlym tygodniu :kiss:
Kasia,Dominia u mnie dzisiaj nie bylo ketonow...ale w nocy wstawalam co godzine i mierzylam cukier i ketony ze stresu ;) wczoraj dziwna rzecz mi sie przydazyla...po podwieczorku (2 kromy pszennego pieczywa z ryba wedzona i serem bialym) wynik 140. Mierzylam w drodze na impreze. Jechalismy do znajomych i tak sie zestresowalam ,ze siedzialam tam 4 godziny nic nie jedzac bo cukier mi spadal w zolwim tempie :angry: nie wiem o co chodzi....pewnie dowalilam ta kolacja bo poczulam sie za pewnie. Dzisiaj bede ostrozniejsza. Ale wczoraj tak balam sie tych ketonow,ze przez caly dzien dowalalam weglowodanami i mialam cukry w okolicach 80 ...i tylko po podwieczorku to 140!. A u znajomych bylo sushi i inne smakolyki, pizza, torciki :P a ja o wodzie z lodem ;) no ale wytrwalam . Pzryjechalismy do domu o 230ej i cukier dalej 110 wiec balam sie cos zjesc. O 23.30 zjadlam kawaleczek chleba pszennego z maslem i zasnelam a w nocy sprawdzalam. Rano cukier na Accu 91, a na Contour 82. I tak sobie pomyslalam,ze chyba Contour pokazuje wlasciwie,...bo jak mi wychodzily ketony to na Accu mialam 80-82 rano a na Contour musialam miec pewnie 70 i dlatego wychodzily. Zobaczymy w poniedzialek jak dostane ten nowy glukometr. Kasia, dobre masz cukry ...cudowne wrecz. Spokojnie. Ranoz awsze po I sniadaniu jest troche wys=zszy bo trzustka sie dobrze nie obudzila :) nie stresuj sie prosze. Ciekawe jak Monia sobie radzi ?

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #487404 przez gabilee
jadzia ale teraz chyba nie mozesz narzekac na swojego R ? a dobrze sie chociaz bawilas u znajomych ?

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487406 przez dominia
Jadzia Moze faktycznie za duzo zjadlas na ten podwieczorek, ja dzisiaj najwiecej po sniadaniu.. 113 :) ale po kolacji czasem tez mi wychodzi duzo kolo 120, czasem ponad a nie jem duzo..
Dobrze, ze nie mialas ketonow :) my jak byslismy wczoraj u szwagierki to tez bym siedziala o wodzie.. Ale wzielam swoje jedzonko :) teraz tak mysle.. Wedzonej ryby chyba nie wolno jesc ?
Wlasnie ciekawe jak tam Monia sobie radzi :)

Robie sobie ciasteczka z jablkiem i w dwa dni je zjadam :P oczywiscie mi pomagaja zjesc ale cukier mam po nich ladny :)

12 lata 3 tygodni temu #487407 przez gabilee
wlasnie a gdzie dziewczyny domi, justyna , vini , monia ?

12 lata 3 tygodni temu #487409 przez kasia123m
Domina ja juz jadlam dwa razy makrelke ale staram sie teraz niekupowac bo wiadomo chlonie metale ciezkie z morza.ale kurde co jesc do tych kanapek...ilez mozna ta wedline drobiowa?mi wczoraj wlasnie to 11z na kolacje wywalilo po serze bialym.kupilam inny...jakis chudy a wczesniej mialam light.moze ten jest gorszy...dzis tez pewnie z nim zjem i zobacze.moze troche pochodze.
Najbardziej mnie te trudskawki w niedziele ciesza i ta jajecznica.i lubie na drugie sniadanie jogurt zjesc..ale potem wychodze do sklepu.i mleko wieczorem...wypilabym wiecej niz szklanke ale sie boje...hehe

12 lata 3 tygodni temu #487412 przez dominia
Kasia na pierwsze sniadanie jeszc jajecznice ? Co wogole zazwyczaj jesz na pierwsze i ile ? Bo sie tak ostatnio zastanawialam co moge zeby nie jesc tych kanapek :(

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487419 przez DOMI
Cześć! Chwilę tu nie zaglądałam i widzę, że dosyć nerwowo było... Przykro mi, że macie problemy z partnerami ale rad udzielać nie będę bo ja mam inne układy z mężem. Tym co powie teściowa czy jakaś ciocia też się nie przejmuję bo jestem dorosła i mam na pewne tematy swoje zdanie. Wysłucham i dalej robię po swojemu. Perfekcyjną panią domu nie jestem i nawet być nie chcę bo mam w życiu inne priorytety.
Kasia wynik 117 to nadal poniżej 120, więc nie wiem czemu tak się przejmujesz. Nie denerwuj się tak tą tarczycą bo z tego co widzę nie masz jakichś koszmarnych wyników. Sama od kilku lat się leczę.
Ja za 3 tygodnie ponownie muszę zrobić test obciążenia glukozą 75. W tym tygodniu wybieram się na usg 4d. Mam nadzieję, że wszystko z małą ok. Byłam w poprzednim tygodniu u lekarza, szew trzyma, serduszko bije, wymazy pobrane.

12 lata 3 tygodni temu #487444 przez kasia123m
Domina na pierwsze sniadanie to jem 2IG z wedlina i salata.po godz mierze i jem druga czesc tego sniadania czyli znow 2 ig z wedlina i salata.a jajecznice jadlam na drugie sniadanie czyli kolo 11.
Teraz zjadlam jedna z serem bialym i jedna z ogorkiem i kiwi.za 15min mierze.a jak zmierze mam odlozone dwa cienkie plasterki odpiekanego ziemniaka...wiem ze zakazany ale takie malutkie ...caly czas sie ruszam wiec mi chyba niezaszkodza.

Domi boje sie troche tej tarczycy bo niebylam leczona od poczatku ciazy.nie wiem jakie bylo to tsh w tych pierwszych 12tyg...czytalam ze czesto ta tarczyca ma zwizek z cukrzyca ale ile w tym prawdy.przed ciaza w grudniu tsh miala e
2,44 i ft3 i ft4 w normie...ale w ciaze zaszlam dopiero w czerwcu.mam nadzieje ze bylo w miare..

Ciesze sie ze u ciebie wszystko ok....a test Ci kaza powtarzac ze wzgledu na cukrzyce w 1 ciazy tak?napewno wyjdzie dobrze...:)

12 lata 3 tygodni temu #487453 przez princess
Michasia widzę, że mamy podobny problem z mężami. Mój Darek też nie był wychowywany w dyscyplinie, do sprzątania go nikt nie zaganiał. Pamiętam, jak z nim byłam, mieliśmy 15/17 lat, przychodziłam do niego i byłam świadkiem, jak mama przychodziła na górę i zbierała jego skarpety, talerze, kubki, papiery... Nawet jak po zjedzonym posiłku nie musiał wstawiać talerza do zlewu bo mamusia pod nosek podstawiła i czekała, aż synuś zje i szybciutko zabierała do mycia... Ech, mogłabym opowiadać i opowiadać. M teraz ma przebłyski, parę dni może siedzieć w bałaganie, ale przyjdzie taki dzień, że zacznie mu raptem przeszkadzać i chodzi, narzeka, gdera i sprząta wszystko na wariata. A tak na co dzień też się bawi, jak zasiądzie na kompa to koniec... Gierki i filmiki rządzą.

Pliszka to Ty malutka byłaś przed ciążą, rozmiar 34 :) Zazdroszczę Ci :) Ja kiedyś nosiłam 36, potem jednak przytyłam do 38 i tak zostało aż do ciąży. Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się schudnąć :)
Fajne lampeczki dostałaś.

Marlena, jaki kolorek masz na włosach?

No i w końcu nie poszłam do Kościoła. Pomodlę się za mojego Aniołka w domku. Wyjechaliśmy od teścia około 12, po drodze zajechaliśmy do Makro i Tesco uzupełnić zapasy bo w domu czekała na nas pusta lodówka po weekendzie. M mnie wczoraj przepraszał za tą całą piątkową chujnię. Powiedziałam, że jak jeszcze raz się to powtórzy to bez zastanowienia idę do mamy. Teraz jest milutki i skacze przy mnie. Dziś zrobił przemeblowanie w naszej sypialni, zrobił miejsce na łóżeczko i już mamy piękne gniazdko dla siebie i dzidzi :) Idę pod prysznic, potem obejrzymy coś w TV i spać.

Miłego wieczorku Wam życzę.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487456 przez sylwia1986
Dobry wieczór :)

Ja dziś cały dzień spędziłam z M :) było baaardzo milutko :) zrobiliśmy sałatkę owocową i to ciasto 3bit, tyle że śmietana kremówka była kwaśna zamiast słodka i trochę mi to tak nie pasuje :angry: ale M bardzo smakuje, mówi że nie jest bardzo mdłe :) tyle że to miało być urodzinowe ciasto na jutro do pracy na poczęstunek dla dziewczyn, dobrze ze awaryjnie zrobiłam wafla z masą krówkową :D

12 lata 3 tygodni temu #487458 przez princess
Sylwia wszystkiego najlepszego :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka