BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #487667 przez gabilee
madlen wow super prezent :) ktorego masz urodzinki?

jadzia to super ile stopni u ciebie?

ja jutro jednak jade do poznania :) pojade pociagiem 4 h i jestem na miejscu i bez zmeczenia jazda autem :) tak rzadko jezdze pociagami , ze nawet nie wime jak i jaki bilet kupic heeh

kurcze ostatnio bylam u kosmetyczki woskowac wasik i chyba mam zapalenie mieszka wlosowego :/ jakies cholerstwo mi wyszlo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #487669 przez kasia123m
ja bede piekla w tyg...widzialam tam przepis na pizze i na ala placki ziemniaczane..tzn na placki kapusciane...ale ponoc smakuja jak ziemniaczane...bede testowac..
Jutro popoludniu znow wypije ten sok z buraka...i opowiem Wam ja wygladala wizyta na patologii ciazy..
Domina ja CI powiem ze ostatnio jadlam ogorkowa z bialym ryzem i cukier byl bardzo ladny...ten ciemny gotuje sie pol godz i nadal niedogotowany...
Madlen wszystkiego najlepszego...super prezent...ja wlasnie szukam etui na tableta dla M...zamowie juz i bede miec juz pod choinke...
szparagi sobie jutro kupie bo mi Jadzia smaka narobilas:P

12 lata 3 tygodni temu #487671 przez gabilee
ahh i taka godzina a mi sie jesc zaczyna chciec :P ide zajrzec do lodoweczki :P

12 lata 3 tygodni temu #487672 przez jadziatopol
Gabilee glodna? hihi,...lec cos przzekasic :) ja zaraz obiad bede robic. U nas jest 21 stopni :)
Kasia szparagi...mniam..uwielbiam tez :P no ciekawa jestem co ci powiedza na tej patologii i co ci beda robic. Kolezanka tam chodzila cala ciaze i mowila,ze co tydzien nawet miala KTG i usg co 2 tygodnie ale ona miala CUKRZYCE CIAZOWA (cukry po 200-300) a nie tak jak my nietoleracje glukozy. Na pewno bedzie wszystko dobrze :lol:

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #487673 przez gabilee
jadzia jak cieplo wow ^^ tez chce :D u nas snieg pada i wgl zimno :/
zjadlam kanapeczke i nie czuje abym sie najadla :/ no ale nie moge tak na noc :P

kasia tez bym zjadla ogorkowa taka kwasna ahh .. bede musiala jutro gdzies zjesc , bo nie zdaze zrobic :P

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487674 przez dominia
Kasia ja niby kupilam bialy ryz ostatnio bo pisalo, ze jest o niskim indeksie glikemicznym i faktycznie w skladzie nie ma cukru.. Tylko jeszcze go nie jadlam :) do tego brazowego to sie juz przyzwyczailam, ze jest twardy :) nakladam na niego kapuste kiszona i nawet nie wiem kiedy znika z talerza :)
Te placki tez mnie troche zainteresowaly ale wydaja mi sie dziwne :)

Jadzia im dluzej w tym 'siedze' tym wiecej wymyslam do jedzenia :) musze jeszcze truskawki z kefirem skosztowac :) myslalam zeby to zmiksowac :)

Juz mam ochote na ta ogorkowa :P moze jutro zrobimy :)

12 lata 3 tygodni temu #487675 przez gabilee
jadzia a ktora godzina u ciebie? przyzwyczailas sie juz do zmiany czasu? co tam porabiasz caly dzien? jak bartek odnajduje sie w nowym otozeniu ? dostal sie do tej szkoly?

12 lata 3 tygodni temu #487679 przez jadziatopol
Gabilee teraz jest 2.24 po poludniu...roznica jest 9 h (u nas wczesniej). Na razie szukamy mieszkania bo mieszkamy z tata i jego partnerka. Jak sie przeprowadzimy to wtedy dopiero bedziemy mogli szukac szkoly. Mam nadzieje ,ze przyszly weekend bedziemy juz na swoim :lol: Na razie siedzialam caly dzien w domu...bo padal deszcz i zimno a ja sobie nie wzielam zadnej kurtki ;) ale i tak odsypialam podroz. Trche sie juz przestawilam. Dzisiaj juz przespalam prawie cala noc z przerwami na mierzenie cukru. Ale wstalam z lozka dopiero o 7.30 tak wiec nie jest zle :) Jutro jade przedluzyc prawo jazdy bo mam juz nieaktualne. Ale zamowilam sobie wizyte w urzedzie online wiec nie bede czekac w kolejce :lol:
Dominia ja tez czasem miksuje...pyszne tylko szkoda ze truskawki nie maja wiecej kalorii bo malo pozywne sa i jaak ostatnio jadlam je to mi wyszly ketony :( zjadlam wiecej truskawek kosztem weglowodanow. Probuj kochana....jak cos wyprubujesz to sie podziel :P

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #487684 przez gabilee
jadzia to fajnie , ze juz bedziecie na swoim :) a kolezanka wysle ci paczke z ciuszkami co zakupilas w pl?
ide zaraz spac , bo musze rano wstac , ale napierw obejrze do konca serial :P

12 lata 3 tygodni temu #487690 przez jadziatopol
tak...w poniedzialek wysle. Idz do spanka. Milej nocy i kolorowych snow :kiss:

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #487704 przez Madlen
Witam mamusie. Wstałam razem z M. do pracy i nie mogłam już zasnąć.
M. ma zwyczaj witania się na dzień dobry z brzuszkiem, a mały zaraz kopie. Szok jak reaguje na dotyk ojca. Tak samo na głos.
Dziękuję za życzenia, ale proszę mi złożyć 9 grudnia, tj. w niedzielę :)

12 lata 3 tygodni temu #487707 przez kasia123m
Witam mamusie...snila mi sie moja stara milosc hehe....
U nas napadalo w nocy pelno sniegu.wogole to zapomnialam listu do mikolaja z okna zabrac i musialam teraz kombinowaac;)
Cos mnie brzuch boli ale to chyba wzdecia.
Jadzia moj brzuch dziaqla jak Twoj...jak wczoraj pojadlam kiszonej to potem twardy byl.
Wczoraj polozylam na brzuchu pod piersiami telefon i sie podnosil i obnizal.smiesznie to wygladalo ale zabralam szybko bo nie wiadomo co telefon wytwarza ze sie tak zainteresowala.
Kanapki spakowane.zaraz zjem 1 sniadanie,zaprowadze syna do przedszkola i w droge..

A Wy jakie macie plany na dzisiejszy dzien?

Milego,spokojnego dnia zycze

12 lata 3 tygodni temu #487710 przez Madlen
Wow list do Św. Mikołaja. A co sobie zażyczyłaś ? ;)
Ja dziś uskuteczniam słodkie nicnierobienie :)

12 lata 3 tygodni temu #487713 przez michasia
Witajcie, ja się obudziłam przed 6, ale jeszcze leżałam. Paweł wstał po 7, bo sobie obiecał w adwencie rano wstawać. A ja i tak już nie mogłam spać, to siedzę z kompem w łóżku.
Zawsze w adwencie nie jadłam słodyczy, ale w tym roku muszę sobie coś innego postanowić.

Niewiem co na obiad zrobić...Chodzi za mną groszek z marchewką, to może kotlety sojowe do tego.

Kasia, mam nadzieję, że udało się zabrać list żeby syn nie widział. Mój brat jak był mały to kiedyś zostawił mikołajowi 5zł koło buta i szklankę mleka. A zającowi kiedyś marchewkę zostawił. Takie kochane dziecko z niego było.
Czekamy na relację z wizyty.

Madlen fajny prezent:) Udanego nicnierobienia:) To sobie przynajmniej wszystko ogarniesz w kompie, bo pewnie masz dużo rzeczy do zgrania i w ogóle.

Gabilee udanej podróży. Ja bardzo lubię jeździć pociągami, ale Paweł mówi, że się w życiu najeździł i zawsze jedziemy autem...A w pociągu to przynajmniej można poczytać, czasem kogoś poznać.

Dziś chyba się wybiorę do garażu, jest tam pełno ciuchów odkładanych zawsze " do wrzucenia do pojemników PCK", tylko nikomu nie chce się wpakować ich do auta i zawieść. A kuzynka w szkole ma zbiórkę i chyba za kg mają po 50gr dla klasy, także jej coś tam poszykuję. A i w ogóle trzeba garaż przejrzeć, bo jak Paweł remontował pracownie to tak tam nabałaganił, że od kilku m-cy żaden samochód tam się nie zmieści, a zima idzie, to by się przydało mamie ten garaż odstąpić, bo ja teraz nie potrzebuję wcześnie rano mieć gotowego autka. a tak skrobać codzień, to niefajnie.

12 lata 3 tygodni temu #487715 przez gabilee
hej mamusie :D
jak ciezko rano wstac jak w nocy zasnac sie nie da :P
noc mialam przespana :D
wlasnie wzielam prysznic , ubiore sie , ogarne , sniadanko i z tata sie spotkac przed wyjazdem:D
potem musze bilet zakupic i w droge :) ciesze sie , ze sie zdecydowalam i zobacze sie z ukochnym
na szkole rodzenia pojde za tydzien zreszta polozna do mnie przyjedzie zapewne wiec sie nie martwie

jakies cholerstwo mi wyszlo przy ustach kurcze nie wiem co to nigdy nie mialam czegos takiego na noc chyba sobie masc cynkowa poloze moze pomoze
milego dnia mamuski :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka