BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488000 przez DOMI
Hej... i przyszła zima.
Produkujecie te posty... :)
Stanie uroczo wyglądasz.
Madlen fajna niespodzianka.
Aniajulia życzę aby problemy rozwiązały się zgodnie z twoimi oczekiwaniami.
Xpatiiix to fatalna przypadłość lecz się domowymi sposobami ale jak nie będzie przechodziło to koniecznie do lekarza.
Marlena współczuję tych ósemek. Nie dość, że do niczego nie potrzebne to jeszcze tyle z nimi problemu.:(
Monia dobrze, że zabawa się udała i że cukry w miarę opanowane. Brzuszek moim zdaniem jest w sam raz. :)
Michasia czy sprzątanie garażu to nie za ciężka praca dla kobiety w zaawansowanej ciąży ?
Mój synek w czwartek przeprowadził się do własnego pokoiku. Ściany mają intensywnie żółty kolor. Bałam się, że nie będzie chciał tam sam spać a tu niespodzianka. Jest zafascynowany swoim własnym miejscem i wieczorem chętnie idzie do swojego łóżeczka. Mamy nadzieję, że tak zostanie. Smutno nam jakoś bez niego w sypialni. :(
Princess czy kupiłaś dla Adasia łóżeczko Caretero Grande? Jeśli tak to czy materacyk nie jest zbyt miękki i czy poziom dla niemowlaka jest wystarczająco wysoko?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #488007 przez niika
cześć dziewczyny! przepraszam, że tak się wtrące i nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale czy słyszałyście jaki dobry wpływ ma świeża kapusta? podobno nawet obniża poziom cukru we krwi, poczytajcie:

www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/...iom-cukru_33948.html

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488062 przez [email protected]
Hej dziewczyny :) u mnie zima na całego,bratanica na sankach :) ale sie cieszy

Monia ładny brzusio :)
Satine zawsze ładnie wyglądasz :)

Madlen ja tam nie wierze że perfekcyjna pani ma tak idealnie w domu a ma tam troche metrów,dwoje dzieci i pracuje ale niech będzie że jest taka idealna

Ja jestem jak moja mama pedant i dre ryja na męża jak w trzech pokojach jego ciuchy sie walają na każdym krześle czy fotelu ale garażu czy piwnicy nie dotykam,on sprząta,w domu też czasem pomoże ale tylko dlatego że sie nagadam :silly:

Zrobiłam takie ciasteczka,są bez cukru,dałam do środka marmoladke morelową ale można tez owoce mrożone,jadłam u kogoś z wiśnią,smakują troche jak fornetki domowe-wypieki.blogspot.com/2012/01/ciastka-z-biaego-sera.html

12 lata 3 tygodni temu #488069 przez Marta M
Witajcie :)

Ja tylko chciałam przypomnieć głosującym i nie głosującym o klikaniu, teraz to naprawdę widzę w tym sens bo Maja ma już drugie miejsce, walczymy zatem o pierwsze i pomagamy jej spełnić marzenie, klikamy raz dziennie do 15 grudnia, gorąco zachęcam i proszę o pomoc w jej imieniu :)

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

A tu ranking miejsc:

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 3 tygodni temu #488099 przez princess
Monia, Satine bardzo ładne brzuszki.

Aniajulia życzę powodzenia z mężem. Mam nadzieję, że go oświeci i się pogodzicie.

Domi tak kupiłam Caretero Grande. Wysokość jest regulowana i na wyższym poziomie jest ok. Materacyk dokupiłam normalny, gryczano-kokosowy.

Mam pytanko, łóżeczko, które kupiliśmy rozmiar 60/120, jaka kołderka będzie najlepsza? Zastanawiam się nad 90/120 a 100/140 ale ta druga chyba za duża nie?

12 lata 3 tygodni temu #488104 przez Satine0
Ja mam 90/120 i jest akurat na całe łóżeczko ;-) ta druga będzie raczej przy duża.

12 lata 3 tygodni temu #488158 przez princess
No właśnie też mi się wydaje, że 100/140 będzie za duża ale z drugiej strony to dziecko się bardzo rozkopuje i takie tam. W sumie jak patrzę na allegro to komplety kołderka+poduszka są niedrogie, więc jak coś to zawsze większą się kupi :)

12 lata 3 tygodni temu #488161 przez michasia
Monia, fajnie, że się wybawiłaś i że cukry się unormowały. ten obiedni też się wyrówna, szkoda tylko, że aż tyle tych dawek...
Mój mąż zdał prawko za 17razem, najpierw 8 w Bydgoszczy, a reszta w Gdańsku. Wiem jaki to stres i dla niego i dla Ciebie. Ma gorzej, bo długo jeździł jako kierowca i teraz ma nawyki. Niestety w szkołach jazdy uczą jak zdać egzamin (z marnym skutkiem), a nie jak dobrze jeździć i egzaminatorzy też wymagają, by jechać dziwnie, a nie poprawnie, jak dla mnie. A jak Twój mąż jeździł poprawnie, to teraz musi się dziwnie nauczyć:)

Marlena mi 1,5 roku temu wychodziła ósemka, mam nadzieję, że jedyna. Często puchłam i miałam szczękościsk. Pomagał mi antybiotyk-duomox. Chyba chomiczka też go miała, jak mnie pamięć nie myli i pisała, że jest bezpieczny w ciąży. U mnie skończyło się dłutowaniem, bo mam dość wąską szczękę i ten ząb by do końca nie wyszedł. W każdym razie dentysta powiedział, że przygryzanie korka (takiego jak w winie, tylko plastra) pomaga. Nie próbowałam, ale może to racja.

Monia, Satin piękne brzuszki.

Madlen, do baru mlecznego musiałabym jechać do miasta. W sob. odgrzewałam kupne pierogi. Piec lubię - no...bardziej jeść:), a z paczki ciasta są przeważnie małe i robię je dłużej, niż takie domowe A obiadek lubię mieć codziennie. Lubię jeść.

Xpatiiix3 mam nadzieję, że już Ci dolegliwości powoli przechodzą. I jest Ci lepiej.

Annajulia mam nadzieję, że Twój M Cię przeprosi i się jakoś dogadacie, zrozumie co robi źle. Taka napięta atmosfera źle działa i to jeszcze tak długo.
Ja jak się kłócę z Pawłem i później on przychodzi pogadać, to nawet jak jesteśmy źli na siebie, to w końcu rozmowa prowadzi do śmiechu, bo zawsze któreś z nas coś palnie. A nawet jak się wieczorem pokłócimy, to rano budzimy się przytuleni, choć 2 razy zasypialiśmy pokłóceni, bo zawsze jakoś nam przechodzi.

DOMI moje sprzątanie garażu, to przejrzenie i posegregowanie jeszcze raz ciuchów, których już nie będę nosić i buty trzeba przejrzeć, bo wcześniej wszystko było w domowej graciarni, a teraz Paweł ma tam swoją pracownie i wylądowało w garażu. Same lekkie rzeczy tam są. A jak sobie z czymś nie będę radzić, to zostawię Pawłowi, więc spoko. Poza tym zanim zrobię obiad, to zacznie się ściemniać, a na razie mi się nie chciało za to zabrać.
Już niedługo nie będziecie sami w sypialni, fajnie, że synek tak ochoczo idzie do siebie, bo z 2 w jednym pokoju z Wami było by pewnie ciężej.

12 lata 3 tygodni temu #488162 przez Satine0
Pewnie ;-) Ja kupowałam komplet za nie całe 50zł bodajże :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488188 przez DOMI
Princess ja wprawdzie kołderki nie polecam ( po 2 nocach użytkowania zmieniliśmy na śpiworek bo co 15 wstawaliśmy przykrywać skopane dziecko) ale jeżeli bym miała wybierać to też bym wzięła tą mniejszą.
Michasia ja bym chętnie miała jedno i drugie dziecko w sypialni bo miejsce na kolejne łóżeczko jeszcze jest tylko syn by się pewnie wybudzał na każdy płacz malutkiej i przy zamieszaniu z nocnym karmieniem. Chodziło o jego komfort. :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488195 przez dominia
Ja też mam zamiar kupić tańszą pościel tylko boję się, że to jest z jakiś chińskich farb.. a na początek może by lepsza była z porządnego materiału .. sama nie wiem ..
a powiedzcie mi w jakich cenach kupowałyście podusie i kołderke ? bo ostatnio widziałam po 150 zł to aż się przeraźiłam :blink:

a co do zębów to ja jeszcze siódemek nie mam a co dopiero ósemki :laugh:

Ciekawe jak tam Kasia.. długo jej zajmuje na tej patologi, mam nadzieje, że wszystko dobrze :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488205 przez kasia123m
Hej dziewczynki ja juz po wizycie...

Satine i Monia sliczne brzuszki.ja tez potem wkleje moj.Moniaa nie stresuje sie cukrami po 118 przeciez sa w normie.dzis zjem pol malego paczusia...pozniej miedzy posilkami sprobuje.

Co do mojej wizyty to Tosia wazy juz 1230chyba...ponad 1200.wymiary ma w normie.lozysko wpisaly 1 stopien dojrzalosci.chyba powinno byc 0.dostalam skierowanie do hematologa ale bylam w klinice i lekarkaa zerkla i powiedziala ze nic pilnego.jutro mam dzwonic i dadza mi jakis termin.a teraz njwazniejsze.mowilam im o tarczycy i Pani dr powiedziala ze nie ma zadnego zagrozenia dla Tosi.ze nawet jesli cos sie dzialo z tarczyca na poczatku ciazy a raczej nie przy takim tsh to Tosia nie bedzie napewno jakas uposledzona.co najwyzej zamiast IQ 120 bedzie miec 115,choc przy takich wynikach to ona watpi by to mialo jakikolwiek wplyw.ze jakby wszystkie kobiety z chora taarczyca rodzily upsoledzone dzieci to by byly same takie dzieci.bo mnustwo kobiet dowiaduje sie w ciazy ze jest chora.tlumaczyla mi cos o korze mozgowej ale z wrazenia niepamietam.myslalam? Ze ja tam wysciskam :laugh: :laugh: :laugh:
Wiec jak stamtad wyszlam to tak jakby mi ktos ciezki plaszcz ze mnie zdjal...nie wiedzialam do kogo maam dzwonic.nawet tesciowej napisalam.dzwonila...prawie plakala.jaka ulga....Boze jak sie ciesze...odrazu bylam w kosciele

Przy okazji modlilam sie za Marcelja i za Wasze aniolki....uffff

Marlenka moj syn hehe nigdy nie wie co chce dostac...jak dzieci wymyslaja tysiac zaabawek z reklam tak on nic nie wie...ale ostatecznie chcial swiecacy szkielet dinozaura,nowe pastele,gre piraci z taka gora za 46 zl z auchana i tyle.potem dopislal jakis sejf co w tesco widzial i za namowa taty jakies klocki konstrukcyjne...takie sa od / lat blaszki co sie srobkami skreca

12 lata 3 tygodni temu #488211 przez Satine0
Kasia ja bodajże na wizycie w 20 tyg. miałam 1 stopień dojrzałości więc masz dobrze :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488213 przez [email protected]
kasia bardzo sie ciesze z Tobą,super wiadomość :)

Kołderki na razie nie kupuje i tak maluszki lubią na początku w rożku a jak nie to mam dwa śpiworki,pózniej może kupie

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #488218 przez DOMI
Kasiu widzisz znowu niepotrzebnie się denerwowałaś. Stopień dojrzałości łożyska l jest ok.
Dominia a może uda się znaleźć jakąś pościel szytą u nas w rozsądnej cenie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka