BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #487716 przez Pliszka
Dzień dobry! :)

Sylwia - wszystkiego najlepszego! :kiss:

Madlen - super prezent!!!

Princess - bardzo się cieszę, że Twój m się zreflektował i próbuje Ci wynagrodzić przykrości.

Jadzia, trzymam kciuki za znalezienie fajnego mieszkanka :) 21 stopni... Marzenie :) Zazdroszczę, bo u nas biało za oknem :dry: Wczoraj jeszcze nie było tak źle, ale dziś zima na całego :( Chyba na pociechę trzeba niedługo pomyśleć o choince i włączyć kolędy ;)

Kupiłam mojemu Miśkowi na Mikołajki tę wodę toaletową:
allegro.pl/mexx-fresh-men-edt-75-ml-mesk...osc-i2838740042.html
Uwielbiam ten zapach! :) Mam nadzieję, że dziś wyślą :)

Gabilee, spokojnej podróży! Pozdrów koziołki :laugh:

Domi, dla mnie perfekcyjna pani domu, to właśnie taka, która dzięki dobrej organizacji ma czas na inne priorytety ;)

Słodkie mamy, ja do chlebka czasem robię sobie taką pastę (chyba nie ma w niej nic zakazanego?):

- 0,30dkg pieczarek
- 2 spore cebule

Cebule w kostkę pokroić.
Pieczarki na miazgę na tarce albo w malakserze.

Na patelni posmarowanej oliwka wszystko tak długo trzymać, aż pieczarki odparują... Doprawić solą i nie bać się pieprzu-pasta musi być pikantna.
Smarujemy nią chlebek i do tego pomidorek/ogórek/papryka :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #487717 przez gabilee
michasia , pliszka dziekuje :) pliszka napewno pozdr od ciebie koziolki :)

12 lata 3 tygodni temu #487727 przez princess
Gabilee ja dla chłopca wybrałabym chyba kolorową tapetę. Teraz jest taki wybór :) No i oczywiście nie niebieski, chyba, że jako jakiś drobny element, tak aby nie dominował. Już ubranka dla chłopców są w 90% niebieskie ;)

Kasiu ja rozumiem, że oni się mają prawo denerwować tym wszystkim i martwić, tylko dlaczego wyżywają się na nas?

Madlen no to Ci nasi mężowie nie są do końca źli, super prezent dostałaś od swojego. Pochwal się co to za laptop.
Adaś też żywo reaguje na obecność M, szczególnie, jak mówi do brzuszka :)

Michasia ja też nie wiem, jakie postanowienie adwentowe zrobić, może zacznę codziennie czytać Pismo Święte? Masz jakieś pomysły?

Gabilee szczęśliwej podróży, uważaj na Was :)

12 lata 3 tygodni temu #487734 przez michasia
Princess chyba w pt odpuszczę słodycze. No i roraty tradycyjne w bydg są na 6.00, aby zdążyć musielibyśmy wyjechać najpóźniej o 5.30, i w ramach wyrzeczenia chcemy przynajmniej raz w tygodniu wstać tak rano i jechać. A najważniejsze to chyba panować nad sobą i nie złościć się tyle na innych, by umilać ten czas radosnego oczekiwania.

Czas wstać i zrobić śniadanko:)
Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty.

Jadzia wyślij nam trochę ciepła. U nas przymrozki, wyjechałaś w sama porę, by przed tym uciec:)

Pliszka też lubię takie świeże zapachy.

Gabilee jeśli to zapalenie meszka włosowego, to najlepiej spirytusem przetrzeć. Aby się odkaziło.

12 lata 3 tygodni temu #487735 przez gabilee
dziekuje dziewczyny za przeslana moc dla mnie i Leosia :D napisze jak dojade na miejsce teraz juz uciekam :kiss:

michasia sprobuje tym spirytem

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487746 przez Martyna
Dzień dobry!!

Sylwia wszystkiego najlepszego!!!

Pliszka zapomniałam Ci odpisać, tak chyba będziemy rodzić na Starynkiewicza bo tam pracuje mój lekarz prowadzący - może trafie do Niego na dyżur :), rozważaliśmy jeszcze Madalińskiego, gdzie chodzimy do szkoły rodzenia ale zobaczymy jak się akcja rozwinie :)

Madlen to bardzo miłe :) ja też grudniowa :)

Kasia u Was śnieg a u nas trochę tylko przymroziło :) to co tam w liście do Mikołaja się znalazło?
Powodzenia!!

Gabilee spokojnej podróży :)

Michasia powodzenia na wizycie :) ja też mam jutro u swojego lekarza prowadzącego

Ja jadę dzisiaj po prezent dla Męża i Synka na Mikołajki, a wieczorem jedziemy do szkoły rodzenia - dziś będzie pielęgnacja Maleństwa :)

Miłego dnia

12 lata 3 tygodni temu #487760 przez Marlena1888
witajcie mamuśki!
Ja właśnie wchłaniam śniadanko. Nocka mi minęła nawet fajnie, budziłam się ale jakoś się przyzwyczaiłam ;) Najgorsze jest to, że 8ki mi idą z prawej strony z góry i na dole i boli.. nie mogę jeść ani buzi szeroko otworzyć.. boję się że pojawi się opuchlizna, zadzwonię dziś do mojego denty i zobacze co na to powie.. u mnie zima, biało za oknem :lol: fajnie sypie śnieżek.. :)
Ja mojemu M kupię fajną bieliznę i skarpetki :)hi

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487771 przez Monia_T
Cześć, witam z rana.

Kilka dni nie zaglądałam, a tu tyle postów do nadrobienia :ohmy:
My w piątek byliśmy na Andrzejkach, super impreza :lol: :lol: :lol: Świetna muzyka, jedzenie no i oczywiście towarzystwo, czego chcieć więcej :laugh: Nie tańczyłam, bo ból w dole brzucha ciągnął przez pachwiny aż do ud, za to Igusia urządziła sobie bal w brzuchu :) Głośna muzyka chyba jej sie podobała, rośnie mi imprezowa dziewczynka. Spotkaliśmy się ze znajomymi, wszyscy bardzo życzliwi, czułam się wyjątkowo z tym brzuchem :) Bardzo się cieszę, że poszliśmy :)
Moje cukry prawie ustabilizowane :blink: Po końskich dawkach insuliny mam idealne na czczo, po kolacji i przeważnie po śniadaniu. Walczę jeszcze z obiadowymi, wierzę, że dam radę, póki co do tego posiłku muszę brać 43 jednostki insuliny. Wkłuwam ją na 2 razy bo taka ilość strasznie boli jak się rozpycha pod skórą. W ogóle ta insulina bardziej bolesna jak się ją wstrzykuje, a robię już 7 zastrzyków dziennie :dry: Nieważne, nie ma co się przejmować, długo już nie zostało, cały czas sobie powtarzam, że dam radę :blink:

Postaram się odpowiedzieć chociaż na część postów :)
Jadzia po Twoich wypowiedziach widzę, że to była świetna decyzja z wyjazdem. Bardzo się cieszę, że wszystko się układa, mam nadzieję, że wkrótce będziecie mieli swoje mieszkanko i będziecie cieszyć się każdym dniem bez komplikacji. Podoba mi się podejście amerykańskich lekarzy do cukrzycy :laugh: Wiesz, że ja też staram się pozytywnie i bez stresu do tego podchodzić, czasami tylko mam chwile krótkiego załamania :blink: Ale od lat powtarzam, że co mnie nie zabije to wzmocni :laugh: Zazdroszczę Ci bardzo tej pogody, bo nie znoszę zimna brrrr. Mogłabym zasnąć i obudzić się dopiero na wiosnę :blink:
Anoda jak myślę o Tobie, zawsze łezka mi się kręci w oku. Życzę Ci szybkiego powrotu do formy fizycznej i dużo pozytywnych myśli :) Mi wczoraj minął rok, jak straciłam nasze maleństwo :( Staram się nie rozpamiętywać tej daty tylko cieszyć się z kolejnej ciąży, ale jak napisałaś o swoim synku wszystko wróciło. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Princess, Twój mąż funduje Ci niezłą huśtawkę nastrojów. Najpierw źle potem dobrze, późnie znowu coś mu przeszkadza...Oby mu się hormonki uspokoiły, wtedy i Ty będziesz spokojniejsza :) Życzę powodzenia i duuużo miłości.
Kasia wg mnie cukry masz bardzo dobre! Niepotrzebnie się stresujesz, skoro wyniki mieszczą się w bardzo rygorystycznych granicach normy polskiej. Jak przekroczysz kilka dni z rzędu o przynajmniej kilkanaście jednostek, wtedy możesz zacząć się zastanawiać. Więcej spokoju, bo nerwami szkodzisz malutkiej :) A jak decyzja z imieniem? Postanowiliście coś na 100%?
Aniajulia Twój mąż też Ci niestety nie pomaga...mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia, jeszcze zanim się rozsypiesz :) Trzymam kciuki :)
Dominia dołączam do tego co pisały dziewczyny, olej szwagierkę i wszystko co mówi puść mimo uszu :) Nie warto tracić nerwów na takie osoby.

Pisałyście o porządkach...ja lubię mieć czysto, ale jak nie mam ochoty sprzątać to tego nie robię na siłę :) Lubię porządek w kuchni, staram się, żeby naczynia były w zmywarce a nie w zlewie, odkurzam, zamiatam itd.Ale wyznaję zasadę, że dom to nie muzeum, nie boli mnie bałagan na półce dopóki wiem, gdzie co leży. Mój mąż pomaga mi w cięższych i precyzyjnych pracach, nawet nie muszę go specjalnie namawiać :) Chętnie łapie się za odkurzacz, czyści łazienkę i toaletę, kratki wentylacyjne, wynosi śmieci itd...:)
Generalnie między nami jest dobrze, kochamy się bardzo jest dla mnie wsparciem, ale nie zawsze tak było. Musieliśmy oboje docenić się nawzajem i nauczyć wspólnego życia.
Ostatnio wprowadza mały stres, bo jakiś czas temu stracił prawko i kolejny raz oblał egzamin żeby je odzyskać :huh: Nie wiem, czy to stres, czy złośliwość egzaminatorów, bo był kierowcą od lat a oblewa na pierdołach. Ja też się stresuję z tego powodu...W naszym ośrodku egzaminowania kierowców jest najwyższy odsetek niezdawalności w kraju :angry: Już mógłby odebrać ten swój plastik i wszyscy byliby szczęśliwi ;)

Pliszka ja też uwielbiam zakupy w Ikei :laugh: Niestety w Bydgoszczy nie mogą jakiś formalności dopełnić, żeby ją w końcu wybudować, więc jeżdżę do Gdańska. Prezenty śliczne :)
Sylwia spełnienia marzeń z okazji urodzin :laugh: Madlen Twój mąż też stanął na wysokości zadania z prezentem. Może to w ramach poprzednich przykrości taka rekompensata :blink: Bardzo się cieszę, że Wam się układa :)
Gabilee ja chłopięcy pokój urządziłabym w słonecznej żółci albo ciepłym seledynku. Nie lubię niebieskiego, jest taki zimny, zwłaszcza dla dziecka. No i obowiązkowo jakieś mega ozdoby typu samochodziki z filmu Auta albo wielki Nemo na ścianie :laugh:
Domi podoba mi się Twoje podejście do życia, myslę podobnie. Mam nadzieje, że unikniesz cukrzycy, trzymam kciuki :)
Michasia nie przesadź z tymi porządkami w garażu, oszczędzaj się.Może właśnie do tego wykorzystasz męża?
Marlena biedna z tymi zębami jesteś. Ja trzy tygodnie temu wyleczyłam zęba i teraz wszystkie są ok. A z ósemkami ciężka sprawa, bo nie dość, że bolesne, to jeszcze trudno się je leczy. Może popłucz sobie szałwią, przyniesie Ci ulgę choć na chwilę :)

Jeśli kogoś pominęłam, bardzo przepraszam, na spokojnie doczytam wszystkie posty :)

Odnośnie wagi maluszków w poszczególnych tygodniach znalazłam normy i wklejam jako ciekawostkę :)
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

W sobotę wieczorkiem Iga bardzo okopała mój brzuch, wiem,że jestem marudna, bo niedawno narzekałam , że za mało się rusza, ale wtedy przeszła samą siebie :lol: Trzy godziny nieustannych kopniaków i wygibasów, jak próbowałam ją ululać, to dostawałam jeszcze mocniej. Jedyny plus, że obejrzałam sobie KSW na żywo :lol:

Pochwalę Wam się jeszcze moim brzuchem, który mam wrażenie rośnie w zastraszającym tempie, mimo że na wadze nie przybieram.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #487805 przez dominia
Hej Mamusie :*

Widze, ze moj maly byl w swoim przedziale na ostatnim usg :)

Monia bardzo sie ciesze, ze juz radzisz sobie z tymi cukrami :) oby tak juz do konca :) podziwiam Cie z ta insulina ja pewnie co chwile bym plakala bo kiedy jestem twarda to jestem ale w takich sprawach napewno bym byla miętka taka, ze szok :) dlatego wielkie brawa dla Ciebie ! :) i piekny brzusiu :) wcale nie jest taki duzy :) w sam raz dla Iguni :)

Kasia trzymam kciuki za Ciebie :* daj znac jak juz bedziesz po wszystkim co i jak :) trzymam kciuki za same dobre wiadomosci :)

Gabilee ja zazwyczaj jak jade do Krakowa 2h pociagiem to jestem wykonczona .. Polskie koleje sa okropne :) trzymam kciuki za udana wycieczke :)

Ale u nas sniegu :ohmy: szok :)

12 lata 3 tygodni temu #487834 przez xpatiiix3
Monia jaki śliczny domek Iguni ;)

A ja dzisiaj musiałam zrobić sobie wolne... O 4 rano pobudkę miałam taki skurcz mnie złapał, cały brzuszek twardy się zrobił jak kamień, aż maluszek zaczął kopać, bo widocznie mało miejsca się zrobiło automatycznie... I od tamtej pory częste wizyty w wc... Ehh na jakieś przeczyszczenie mnie wzięło... I nie ciekawie jest ;/ Mam nadzieje ,że niedługo przejdzie, na razie sobie odpoczywam w łóżeczku ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487836 przez Madlen
Dzięki Kochane. Też się nie spodziewałam :) A laptop to HP 15ka. Wcześniej mieliśmy malutki, a teraz mam "tylko mój". :)
Monia śliczny brzuszek, zazdroszczę, że nie tyjesz. Ja się nie ważę, bo się załamię. Na pewno jestem rekordzistką.
Jadę na zakupy do Rosmanna, mam nadzieję, że obędzie się bez przystanków. Ostatnio jak robiliśmy zakupy w Leroy Merlin to co chwilę siadałam a to na wannach, a to na paletach.. :dry:
Czytam "grudniówki" i im zazdroszczę. Też bym chciała w tym mcu być mamą, ale lepiej nie, bo remont i rozgardiasz straszny.
Jadzia powtarzam się, ale zazdroszczę Ci tego innego życia. I ciepła :)
Gabilee Ty to kursujesz. Ale fajnie tak pociągiem, dawno nie jechałam..
Michasia co Cię czytam to zapierdzielasz jak beduin. Sprzątasz, rano wstajesz, zaprawiasz, pieczesz, robisz wymyślne potrawy.. A po cholere tyle? Zrób coś z paczki (byle w miarę zdrowe), zamów w barze mlecznym albo nie rób obiadu. Można zjeść kanapki czasem.
Zapierdzielać będziesz później, zrób sobie dzień dziecka :) Świat się nie zawali.
Mam wrażenie, że działasz więcej niż 10 nas stąd razem wziętych. :)
No chyba, że lubisz działać, to prawdziwa gospodyni z Ciebie.
W każdym bądź razie podziwiam, bo ja często idę na łatwiznę i robię sobie dzień lenia :)

Ja perfekcyjną panią domu na pewno nie będę, ideały są nudne :)
A ta z TVNu niech sobie tę białą rękawiczkę wsadzi w d....

:P

12 lata 3 tygodni temu #487850 przez Satine0
Cześć dziewczyny :)

Nie było mnie chwilę i ile postów :ohmy: . Muszę was koniecznie nadrobić :)
Wróciłam wczoraj późno od mamy to już nie chciało mi się nic pisać.

W nocy mnie taki straszny skurcz łydki złapał, że dziś mnie aż boli.

Miałam robić zdjęcia. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary...i wyszła lipa. Nie miałam siły ciągle stać i pozować hehe...tak więc szału nie ma. Dodam jedno, które wyszło w miarę.

12 lata 3 tygodni temu #487889 przez aniajulia2
Hej dziewczyny!

Madlen wszystkiego najlepszego i gratuluje poprawy kontaktow z M.

Monia super ze sie ubawilas i ze cukry juz ok. Brzusio sliczny.

Satin b.ladne zdjecie-ty to masz domek dla Marysi:-)

U mnie jak narazie bez zmian- przeprowadzilam w niedziele rano rozmowe zeby m sie wyprowadzil ale cos sie nie kwapi. Mamy ciche dni. Dzisiaj cos zagadal-czy sie dogadamy? To powiedzialam ze nie mam ochoty na rozmowy-kiedys mi tez tak powiedzial. Nie wiem co to bedzie dalej. Trudno co ma byc to bedzie.
Ale za to Igusia kopie jak nie wiem co. Zauwazylam ze jak ja jestem spokojna-nic sie niedzieje to Ona bardzo malo sie rusza,ale jak tylko sie denerwuje czy zloszcze to bardzo ruchliwa sie robi.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487894 przez Satine0
Aniajulia duża mama, duży domek heh :laugh: :laugh:

Moja mała też się mocniej rusza jak się zdenerwuje. I tu widać jak dzieci to odczuwają ;-)

12 lata 3 tygodni temu #487988 przez Marlena1888
Monia dziękuje za miłe słowa, kupię sobie dziś szałwię i spróbuje;) :kiss: zauważyłam że macie podobne brzuszki z Satine :D Śliczne, okrąglutkie, dodają Wam uroku :laugh:

Aniajulia szkoda, że masz teraz takie stresy z M.. 3mam kciuki żeby się jakoś fajnie ułożyło Ci w życiu :kiss:

Ja odpoczywam, troszkę posprzątałam w kuchni i pokoju. Nic mi się nie chce :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka