BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #546487 przez princess
Chomiczka godziny niestety nie znam :) 12 mam cesarkę, dzień przed mam się zgłosić do szpitala, już mnie położą na oddział i porobią badania.
Ten Vax gdzie kupujesz? W aptece? A szampon z tej serii też jest?

Michasia rano wstaję z myślą, że przede mną kolejny samotny dzień, komputer, TV, pranie, prasowanie, robienie obiadu, powrót M z pracy i spanie. Dzień w dzień to samo i zawsze rano marzę, by był już wieczór.
Też muszę dokupić meble, chcę jakiś regał wysoki na ubranka i kosmetyki małego i szafkę wiszącą d łazienki. Dziś wpłynie wypłata więc w końcu będę mogła coś zamówić.
Z pieluszek masz jakieś firmy Pupus? A powiedz mi jeszcze, bo ja wszystkie mam kieszonki, czy do tego potrzebny jest jeszcze otulacz, np. na jakiś wyjazd? Czy otulacz to nie do kieszonek? Co do prania to ja wyprałam pieluchy ręcznie w Dzidziusiu, było na nim napisane, że nadaje się do prania pieluszek wielorazowych. Zastanawiałam się nad zakupem tych orzechów piorących i tego środka odkażającego, o którym wspomniałaś... Jak on się nazywa? Na razie kupiłam olejek herbaciany do wiaderka.

Dziękuję za odpowiedzi dot. pielęgnacji włosów. Widzę, że większość z Was ma włosy w dobrej kondycji, mi niestety nie pomagają wszelkie szampony i odżywki dostępne w drogeriach :( Zniszczyłam sobie włosy farbowaniem, rozjaśnianiem a do tego z natury mam sianowate.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546495 przez chomiczka
Princess ja też mam z natury sianowate i codziennie prostuje i często farbuje, więc sa mega wysuszone. Produkty L'biotica są dostępne w superpharm, nie widziałam nigdy w rossmannie czy jakiejś innej drogerii. Z tej serii jest też szampon i serum na zniszczone końcówki, są różne linie, m.in. do włosów farbowanych, do włosów blond itp.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546496 przez [email protected]
Witaj Milka :)

Wczoraj przyszła koszula M ale jak dla mnie to jak L troche duża,jak za te pieniądze to jakość nie jest zła allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...s-m-i2956768345.html pisze że w 30 stopniach prać,może ktoś już prał w 40 i nic sie nie stało? te są fajne jakby ktoś potrzebował allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...s-m-i2985560498.html

11 lata 10 miesiąc temu #546498 przez chomiczka
aganobla ja prałam w 40 i nic się nie stało :)

11 lata 10 miesiąc temu #546500 przez Satine0
A ja do wlosów mogę polecić Henne Vax. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR544e7ghI94pYIyr3eiKrTUqZh7fBKJjjGN0Fb-zoQoGW-

Poleciła mi ją fryzjerka, kiedy miałam mocno zniszczone włosy. Do tego strasznie wypadały. Pomogła mi dużo ;-) Można tą maskę kupić w aptece.

11 lata 10 miesiąc temu #546502 przez Martyna
Princess ja mam cienkie włosy ze skłonnościa do przetłuszczania ale w ciązy - przez witaminy - bardzo mi sie poprawiły, sa mocne, błyszczące i zero rozdwojonych końcówek ale ja też nigdy nie farbowałam

aganobla ja prałam w 40 i nic się nie stało

11 lata 10 miesiąc temu #546506 przez Alina2408
satine ja na pocieszenie wzielam sobie zrobilam manne taka dosc gesta z naturalnym sokiem z malin mniam wciagnelam cala miseczke...

milka czesc widzialam wczoraj jak sie zalilas :P nie martw sie u nas trzy styczniowe wiec dla ciebie jestmiejsce w lutym :):) no jak termin om na luty to mysmy sie tu uplasowaly :) nie martw sie ja z usg mialam na 23 stycznia ale z om na 2-5 luty bo sie gin troszke pomylil a tez jeszcze w dwupaku :)

pati to ty masz brzuchol z ciastoliny :P:P

martynka strasznych nie opowiadaj bo ja zaczynam miec malego stracha :P

princess w aptece bez problemu mozna kupic...

princess kup skrzyp po ciazy i ci pomoze ale ta zwykla skrzypowite co sie bierze dwie na dzien... mnie to sporo pomoglo a w trakcie ciazy farbuje henna i ona ma swietny wplyw na moje wlosy moze sama sprobuj... po waxie powinno byc o niebo lepiej bo widze jak jest z moja mam ona po chemiii przy odrastaniu ma takie sianowate wloski jak niemowlak i z czasem zaczynaja rosnac normalne... u mnie problem z wlosami jest taki ze jako alergik na wiekszosc szamponow mam uczulenie wiec stad u mnie bialy jelen sie pojawil najpier wsprobowalam kupujac mini produkt w rossmanie a teraz zaryzykowalismy bo doszlismy do wniosku ze m zuzyje te ziajke ale powiem ci ze jest fajna to ta o ktorej mowila michasia figowa :):)

aga ja pralam i nic sie nie dzialo :)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546507 przez [email protected]
CHOMICZKA dzieki :)

11 lata 10 miesiąc temu #546509 przez ola85
Satine - no to zapowiada się że Marysia jest kolejnym dzieciątkiem, któremu bardzo podoba się jego "brzuszkowy" domek
Princess - fajnie że jesteś z nami :)

Wczoraj jeszcze zapomniałam napisać że lekarz mi pobrał wymaz na paciorkowca, wynik będzie za 5 dni. W ogóle to miałam problem bo w pierwszym laboratorium mi go nie przyjeli, bo jakaś baba przewredna była i musiałam szukać innego.
Ja im bliżej porodu tym bardziej zastanawiam się czy to dobrze że nie brałam cesarki. Jestem już dość długo na fenoterolu, a to opóźnia i wydłuża poród. Pierońsko boję się "wypychania" dziecka i innych tego rodzaju sztuczek. Dzisiaj o 16 jestem umówiona z położną, mam nadzieję że mnie uspokoi:)

Sylwia - czekamy na wieści z wizyty
Nie pamiętam która z mamuś ma jeszcze dzisiaj wizytę, ale wszystkim życzę powodzenia
Pati - Ty to masz sny :)

11 lata 10 miesiąc temu #546512 przez Milka
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

Wczoraj przyszła koszula M ale jak dla mnie to jak L troche duża,jak za te pieniądze to jakość nie jest zła allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...s-m-i2956768345.html pisze że w 30 stopniach prać,może ktoś już prał w 40 i nic sie nie stało? te są fajne jakby ktoś potrzebował allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...s-m-i2985560498.html

jeżeli zamówiłas tą z guziczkami po bokach to faktycznie wychodza rozmiar większe tez mam taka jedna ( i nie podoba mi sie że mam głeboki kołnierz tzn jest ogólnie duża wiec może mi sie tak wydaje - a dwie kupiłam z tej samej serii ale z guzikami tylko po środku i podobno tez dobrze sie sprawdzaja a i rozmiar lepszy i gatunkowo wydaja sie byc nie co lepsza
allegro.pl/show_item.php?item=2959852522 - u tego samego allegrowicza
ja równiez prałam w 40 stopniach z łaszkami dla dziecka w proszku dzidziusiowym i nic sie nie stało , i mam równiez od tego allegrowicza stanik do karmienia
allegro.pl/show_item.php?item=2967183638 - jak za to cene to moge pochwalic tylko ze ja mam czarny jedna z styczniówek kupiła biały i mówiła ze lekko odbiega od białego koloru jakby zszazały

11 lata 10 miesiąc temu #546529 przez andzia_zg
Milka i aganobla ja też mam tą koszule do karmienia z żyrafką (ale kolor szary) Na teraz mam XL żeby mi się zmieścił brzuchol, a po porodzie i do karmienia mam 2 koszulki rozmiar S. Faktycznie koszulka jest dość spora i jak kupowałam je miesiąc temu to się nawet wcisnełam w ta S :P JA am te z guziczkami pośrodku. Wg mnie jest tylko jedna wada tych koszulek - otóż nie wiem czemu ale "drapie" mnie w niej brzuch :S plecy, ramiona nic nie czuję a brzuch mnie drapie i się zaczynam drapać. Dziś w nocy to az musiałam przebrac koszulkę. Nie wiem czemu. Może mam tak mocno wrażliwą skóre na brzuchu - nie wiem. W końcu to bawełna, nigdzie indziej nie uraża tylko własnie na brzuchu.

allegro.pl/wyprzedaz-koszula-do-karmieni...tis-i2866844307.html

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546531 przez Madlen
Dzięki za odp. w sprawie ochraniaczy :)

Princess ja też sama wciąż siedzę. Wczoraj M. wrócił, a dziś znów o 6 wyjechał. Wróci jak się uda w sb, albo w niedzielę... Cóż.. niedługo nie będziemy czuć się samotne :)

Zdecydowałam, że jak mam tyle czasu sama to włącze pranie, a potem najwyżej ciuszki poowijam w folie, choć kurzu remontowego już mało, jedynie przycinanie kilku paneli zostało i pomalowanie raz futryn. No ale jak poowijam ciuszki i schowam w szafie to nic im się nie powinno stać.

Pierwsze pranie się kręci, wybrałam program dla niemowląt ale on dłuugo trwa- dłuższy czas nagrzewania wody i wiecej płukania. Przy 40 stopniach trwa 2 godz. i 20 minut. :ohmy:
Długo trochę.

A wasze pranie jak długo trwa? Jaki program? Jaka temp? Pierzecie poduszki, kołderki, rożki, śpiworki?
Jak prać rożek, by się nie pogniótł? Zawinąć go i związać?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546536 przez andzia_zg
Madlen ja prałam wszystko w 40 stopniach w Loveli. Ciuszki były czyste więc nie dawałam wydłużonego czasu prania - może to błąd, ale prałam wszystko jako "pranie krótkie" 45minut :S Rożek tez prałam, bo miałam po chrześnicy i potem go wyprasowałam.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546539 przez Alina2408
madlen ja pralam wszystko na takim oszczednym programie na 40 stopniach... trwa okolo godzinki i wystarczyl bo wczesniej pralam tez normalnie w zwyklych proszkach wiec pranie bylo czyste tylko pozniej pralam w tym proszku dla niemowlakow :)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #546544 przez Milka
Madlen ja mam pralke przedpotopowa wiec nie mam funkcji jakis specjalnych prałam wszytsko w 40 stopniach - kołderki ani poduszki nie prałam jak był mróz to je "wywietrzyłam" rożek prałam i nie pogniutł sie jakos specjalnie nawet przeprasowałam i wyglada spoko a dodam ze kupilam rozek za 14 zł wiec nie jakis drogi jezeli masz rożek na rzepy to pamietaj żeby go złozyc tak by rzepy nie przyciągły niczego innego bo moze sie zniszczyc

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka