BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546626 przez sylwia1986
Michasia ja to wstawiałam dobry miesiąc temu i też się śmiałam niesamowicie, mam nadzieję że i u nas takie rarytaski się pojawią ;)

Dzolka, Satine "Nie ma jak u mamy" :)a raczej w mamie ;P

Milka rozgość się, też Was często podczytuje, dużo można sie fajnych rzeczy u Was dowiedzieć, które niedługo i nam będą przydatne ;)

Pati fajny sen :D mi z kolei się śniło, ze byłam na jakimś spotkaniu ze znajomymi z liceum i zaczęli do mnie przychodzić lekarze i jeden podawał mi oksytocynę a drugi luteinę..

Martyna powodzenia na wizycie :) też mam takie włosy jak Ty, teraz nie narzekam, ale obawiam się co będzie po ciąży, chyba będę musiała je radykalnie skrócić..

Princess u mnie dzień wygląda identycznie jak u Ciebie.. Czasem uda mi się wyjść do pobliskiego spożywczaka i to jest atrakcja dnia.. Fajnie ze już znasz termin :)

Olu ja też łykam jeszcze kilka dni ten fenoterol.. Mówisz że opóźnia i wydłuża poród... No to super :huh: Dziś wizyta u okulisty, jest ok, wada mi się nie pogłębiła, mogę rodzić naturalnie. A teraz ciekawostka, pani doktor powiedziała że przyczyną pogorszenia wzroku w ciąży jest niedobór wapnia.

Madlen też u mnie tyle trwa ten dzidziusiowy program do prania. A jaką masz pralkę, moze mamy takie same :lol: Ja rożki prałam rozwinięte, ale dałam mniejszą moc wirowania i po prasowaniu wygląda super ;)

Chomiczka ja tak miałam z pieprzykami na początku ciąży, zrobiły się ciemniejsze i wypukłe, teraz nie zwracałam uwagi.

Mrufka ja niestety też mam większy apetyt, właśnie wcinam przedobiadek czyli serniczek i kakao ;)

Michasia, Dominia powodzenia na wizytach, dajcie znać po :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546631 przez xpatiiix3
Sylwia no Twój też śmiechowy :D hehe

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #546641 przez Madlen
Sylwia pralka pralka-beko-wmb-51241-pt-s :)

Ale tak jak dziewczyny kolejne pranie wstawię krótsze, z dodatkowym płukaniem :)

11 lata 10 miesiąc temu #546664 przez katarinka1
Ja wszystko prałam, łącznie z pościelą tzn. wkładami, kocykami itp. Niby nowe, ale tym bardziej napchane chemią. Większość rzeczy w 40 stop. program ok. 1,2 ha. Rożek też wyprałam i wyprasowałam, wygląda jak przed praniem. Pościel - powłoczki, ręczniki, pieluchy w 60 stop.

Sny nasze to można by spisywać i "po wszystkim" wydać jako ciekawą, abstrakcyjną lekturę do poduszki :lol:

Witaj Milka :laugh: Też was czasem podczytuję.

Satine mam pytanie, powiedz mi kochana jaki w końcu zamówiłaś stanik do karmienia. A może zrobiłaś, bo wklejałaś swego czasu linki, jak przerobić samemu. Pytam, bo narzekałaś na duży biust i kłopoty z kupnem typowego. Ja też mam nienajmniejsze bufory (teraz potrzebuję chyba 90 D) a po tym co napisała Jadzia jak to się zwiększa, to nie wiem gdzie taki ogromniasty kupić. Pewnie trzeba kupić jeszcze większy, przynajmniej miskę :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #546668 przez Satine0
Katarinka stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html proszę linka:)

Stanika nie zamawiałam bo na mnie typowo do karmienia niestety nie dostanę ;)

11 lata 10 miesiąc temu #546673 przez Alina2408
aga to dobrze w takim razie czekaj do poniedzialku :):)

chomiczka tez tak mam mysle ze one sie roszeczke porozciagaly...

haha mrufka to super a jak ci szlo odbieranie tego porodu??? generalnie tez mi sie marzy spanie na brzuszku o jejku jak bardzo...

michasia powodzenia na wizycie...

sylwia a ty nie mozesz juz skonczyc brania tego fen... bo juz masz donoszona ciaze i moze mozesz juz dostawic...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546676 przez andzia_zg
Ja stanik do karmienia kupowałam w KappAhl'u 90D www.kappahl.pl/article/stanik_z_fiszbinami_391870
Jedyna wada to taka, że nie jest usztywniany, a ja uwielbiam staniki usztywniane.

dziewczyny ale Wy macie zwariowane sny hihi :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546678 przez katarinka1
Dziękuję Satine :kiss:
A Ty zrobiłaś w końcu sobie sama? Łatwe to? I jak wyszło?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546680 przez sylwia1986
Madlen hahaha, tak myślałam mamy identyczne pralki :lol:

Alina lekarka kazała do skończonego 38 tyg. akurat wtedy mi się kończą pigułki, wiec te kilka dni raczej mnie nie zbawi ;)

Andziu o której masz wizytę?

11 lata 10 miesiąc temu #546683 przez katarinka1
Andzia dziękuję :laugh: ale widzę, że to największy rozmiar miseczki. A jeśli tak przybywa po porodzie jak pisze Jadzia to jest to rozmiar na teraz tylko niestety :(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546692 przez andzia_zg
katarinka1 napisał:

Andzia dziękuję :laugh: ale widzę, że to największy rozmiar miseczki. A jeśli tak przybywa po porodzie jak pisze Jadzia to jest to rozmiar na teraz tylko niestety :(

Z tymi rozmiarami to jest różnie. Na samym początku ciąży nosiłam stanik 75F z Esotiq. Potem zaczęłam się poszerzać i obecnie noszę usztywniany stanik z Esotiq 85D. A ten do karmienia kupiłam 90D i mam jeszcze miejsce na wkładkę i jak "napęcznieją" cycuchy to tez smiało włożę. Wiec z tymi rozmiarówkami to jest naprawdę różnie. Ja dlatego nigdy nie kupuję staników przez internet, bo poprostu musze przymierzyć.
Na stronie internetowej widziałam fajne staniki w H&M. cchialam je zobaczyc na żywo ale w moim H&M usunęli dział dla ciężarnych. dlatego kupiłam ten w KappAhl, bo nigdzie indziej nie mogłam dostać.
Na razie mam 1 stanik do karmienia. Potem zobaczę jakie będe miała cycuchy i najwyżej dokupie sobie drugi.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546693 przez Satine0
Katarinka Nie robiłam bo nie mam dobrego stanika z odpinanymi ramiączkami :) Ale kupiłam sobie taki sportowy z gatty :)

Myślę, że się sprawdzi bo łatwo można z niego cyca wyciągnąć :) i jest wygodny.

11 lata 10 miesiąc temu #546697 przez princess
Chomiczka u mnie w mieście nie ma Superpharm ale spytam w aptece kosmetycznej, może będą mieli...

Martyna mi też się w ciąży włosy poprawiły, tzn. mam gęstsze. Sianko jest nadal ;) Raz, że bierzemy witaminy a dwa, że hormony :)

Alina dzięki za radę, Skrzypovitę kiedyś brałam i nic nie dawała. Nad henną się zastanawiałam, ale czytałam opinie, że bardzo szybko się spłukuje i przy ciemnych kolorach (ja wybrałabym czarny) przy kontakcie z wilgocią brudzi odzież. Do tego mam problem z zakupem, nigdzie nie mogę tej henny kupić w mieście, a ciągle zamawiać przez internet mi się nie chce.

Madlen nie narzekałabym na samotność, gdybym miała swojego kochanego pieska :( Bez niego w domu od sierpnia cicho i smutno :(

Michasia mam z PULem, :) A te co zamówiłaś po ile jedna sztuka? Ja te Pupusie kupiłam bo znalazłam dobre opinie no i to jest polska firma, też jakaś facetka szyje. No i niedrogie, mam nadzieję, że będą nam dobrze służyć :) Jednorazówki też kupiłam, biorę do szpitala i na sam początek będziemy ich używać, bo wielorazówki można dopiero od 4 kg

Dziewczyny ale macie śmieszne sny :) Mi się ostatnio śniło, że urodziłam dziewczynkę zamiast chłopca i z M zdecydowaliśmy, że będzie miała na imię Patrycja - po mnie ;)

Sylwia to przyniosłaś dobre wieści z wizyty :)

11 lata 10 miesiąc temu #546698 przez katarinka1
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :lol: Muszę się tym zająć bo tylko to mi zostało. Wszystko do szpitala mam, torbę wyjęłam i leży sobie. Nie mogę w ogóle zabrać się do jej spakowania, a to przecież 10-15 min. MASAKRA :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #546702 przez princess
Kupowała któraś z Was ten stanik do karmienia? moda.allegro.pl/2-pak-za-25-90-biustonos...85c-i2974205961.html

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka