BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #546705 przez andzia_zg
Sylwia wizytę mam o 17:00 więc zaraz zmykam zjeść obiad, wykąpie się, zrobię coś z twarzą i będę szła

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546706 przez sylwia1986
Andziu To trzymam kciuki :)

Princess mam bardzo podobne biustonosze, też biały i czarny 80D, kupiłam nawet w podobnej cenie, ale od innego sprzedawcy. Niestety nie umiem go znaleźć..

11 lata 10 miesiąc temu #546711 przez xpatiiix3
Andzia trzymam kciuki ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #546714 przez Alina2408
sylwia tak tylko pytam bo wiem ze akuratjak teraz bylam u mojego gina to dzwonila dziewczyna i pytala a byla na tym samym etapie ciazy i powiedzial ze moze odstawic...

ja kupilam stanik do karmienia taki tani na rynku u nas z takich jak pokazywalyscie u siebie a mysle ze z czasem zainwestuje ale to jak juz bede wiedziala jaki bedzie cyc... :):) i drugi taki z materialu bardzeiej elastyczny ale wygodny jest wiekszy wiec nawet przy wiekszym cycu bede mogla nosic a wyjmowac bede od gory...tak jak satine tylko moj nie jest sportowy...

princess ja uzywam ciemnego brazu i rzeczywiscie sie splukuje ale ubran nie brudzi przynajmniej moja :) ja kupuje taka w bialym opakowaniu... generalnie jestem zadowolona... a kupuje w rossmanie...

andzia ja sie nawet dzispokusilam na maseczke blotna ku radosci mojego m ktory sie buchal ze jestem jego smurfetka :P

prinncess wygladaja te staniki fajnie :) i cena niezla

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #546721 przez Alina2408
cos mnie dzis brzuchol pobolewa inogi zaczynaja cierpnac moze w koncu cos sie ruszy no i znow mi glucior polecial z pituni u mnie jakos leci na raty ale dzis sporo... no zobaczymy coraz blizej lutego wiec wszystkie czekaja w koncu tak czy inaczej we wtorek w razie co do szpitala..

11 lata 10 miesiąc temu #546723 przez katarinka1
Alina, Ty dzielna jesteś i pogodnie podchodzisz do tematu. U Ciebie to już przecież 40=ty tydzień. Ja 37 dopiero co zaczęłam a mam już chwilami serdecznie dość i płakać się chce z bezsilności

11 lata 10 miesiąc temu #546728 przez Dzolka
Satine0 taki z gatty to nosze teraz innego nie moge bo mi brzuch obciera.
piękne sny he :laugh:

a do karmienia taki jest mega wygodny próbowałam znalazłam o taki link mój sie zagubił :laugh:
allegro.pl/10-99-biustonosz-stanik-do-ka...0-c-i2882448295.html

Mnie te rece tak bola nie moge nawet pisac :( woda cała podeszłam czuje jak puchne :ohmy: :(

11 lata 10 miesiąc temu #546729 przez Madlen
Sylwia :) a oprócz tego dzidziusiowego znasz jakis nie aż tak długi program z opcją dodatkowego płukania? 2,2 h to mi za dłuuugo :)
Właśnie rozkminiam instrukcję..

11 lata 10 miesiąc temu #546731 przez Alina2408
katarinka uwierz mi ze tez mialam chwile slabosci i tez czasem mam nerwa ale co mam zrobic teraz to juz koncowka az sama nie moge uwierzc ze to juz :):) tak bardzo chcialabym juz tulic swoje malenstwo... iwesz ja mam jednak 30 lat wiec troszke mi zajelo zdecydowanie sie i teraz jestem pewna ze byla to swietna decyzja... mam poukladane na tyle ile sie dalo zycie jestem superpewna ze chce swojego malenstwa i teraz tylko na nie czekam :) nie denerwuja mnie ani rozstepy ani tez nie moge powiedziec ze ta ciaza jakos mi bardzo dokuczala... generalnie tylko czasem mi samotnosc odbijala... bo ja naleze do tych co duzo robia a tu musialam uwazac i nieco zwolnic tempo :)

11 lata 10 miesiąc temu #546733 przez Alina2408
a zapomnialam dodac ze w razie czego do szpitala mam na pieszo piec minut drogi :) wiec nawet jak aczne rodzic to damy rade :):)

11 lata 10 miesiąc temu #546736 przez Milka
Dzolka - ja tez mam ten biustonosz i co do rozmiaru to powiem wam tak : ja kupiłam taki jak mam obecnie - dodam ze nic mi w piersiach prawie nie przybrało i jestem pewna ze nawet jak skoczy o rozmiar to spokojnie sie wniego zmieszcze , wiem ze jedna z styczniówek kupiła rozmiar mniejszy niz ma bo na nia nie było - i jak to stwierdziła wcisneła sie w niego wiec moze warto zaryzykowac ...

11 lata 10 miesiąc temu #546746 przez katarinka1
Alina fajnie, że jesteś tak pozytywnie nastawiona. Ja mam dychę więcej od Ciebie niestety ;)
Też życie mi się różnie układało, główny problem to było spotkanie właściwego mężczyzny z którym chce się przez to życie przejść. Nie chciałam dzieci z kimś przypadkowym. No i spotkałam w końcu swojego męża (raptem jesteśmy trochę ponad 3 lata). Byłam przygotowana na to, że mogę już nie mieć dzieci, że się nie uda. A tu taka niespodzianka :laugh: Cieszymy się z całych sił, bo będzie dla kogo żyć. No i cała rodzina szczęśliwa - głównie nasi rodzice. Ja też nie myśle i nie martwie się rozstępami, większymi biodrami - to wszystko do ogarnięcia. Najważniejsze, że ta kruszyna będzie z nami. A moje obawy to tylko związane z nią. Myślę ciągle, by nikt niczego nie popsuł przy porodzie, bo całą ciąże też zniosłam ok i wg lekarzy mała jest zdrowa. Ufffff ale się napisałam. Oby do wiosny :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #546747 przez dominia
u diabetologa ok .. ciśnienie 90/70 :) cukier 86 .. waga :ohmy: 2 kilo więcej :ohmy: :ohmy: czyli 5 na plusie :dry: :dry: nawet nie wiem gdzie to poszło .. chyba w brzuch, chociaż M mi wczoraj wyjechał, że mi się dupa rozjechała i, że to dobrze bo będzie łatwiej urodzić :blush: aż mnie zdziwiło, że patrzy na mój tyłek :silly: miło się zrobiło mimo tego co powiedział :lol:
15 lutego następna wizyta jak bym urodziła to oczywiście nic się nie dzieje ona będzie wiedziała o co chodzi jak nie przyjdę :)
Kasia lekarka mi powiedziała, że zaraz po porodzie mamy od razu inne normy :) do 99 na czczo i do 140 w 1,5 do 2h po posiłku, mam mierzyć 7 dni od czasu rozwiązania i jak będzie wszystko ok to przestać :)
Teoretycznie powinnyśmy zrobić test obciążenia po 6 tygodniach ale ona do mnie, że rozumie jak to jest, dziecko malutkie i ciężko jest się mamie wyrwać na 3h z domu i to z rana .. więc kazała mi zrobić po 6 miesiącach po porodzie i przyjść na wizytę :) i tyle :)

11 lata 10 miesiąc temu #546754 przez katarinka1
Dzolka już końcówka, to dasz radę. Na pocieszenie powiem Ci, że mnie drętwienie i puchnięcie dłoni dopadło na początku 6-tego miesiąca. Także już trochę :huh: I nie odpuszcza ani na moment. Całymi dniami i nocami dokucza. W nocy budzi mnie ból nie do opisania a do południa to właściwie nie mogę nic zrobić. Nie jestem w stanie nawet zwinąć ręki w piąstke. Byłam u lekarza i zdiagnozował zespół cieśi nadgarstka. Po porodzie powinno przejść, jeśli nie to wykonuje się zabieg chirurgiczny. Mam nadzieję, że jeszcze troszkę i będzie po bólu. Także głowa do góry! Nie jesteś sama! :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #546755 przez sylwia1986
Madlen szczerze Ci się przyznam, mamy tą pralkę niecałe pół roku i jeszcze nie czytałam instrukcji :blush: leciałam z praniem na obrazki :silly: a ze widzę narysowaną dzidzię to na tym programie prałam Bartusiowe rzeczy ;) miłej lektury, chyba też się za nią wezmę :lol:

Dominia szybko wróciłaś po wizycie :) no to elegancko, ale niziutkie masz ciśnienie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka