BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #546883 przez dominia
Patii ekstra, że już jesteś w swoim nowiutko wyremontowanym pokoju :) ogromnie się cieszę :) a te hiksy to może od wysiłku ? chociaż mnie też dzisiaj męczą .. pstryknij fociaka to będziemy podziwiać :lol:

Marlena się dzisiaj odzywała ?? wczoraj wieczorem miała jakieś skurcze .. odezwij się kochana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546884 przez andzia_zg
Dziewczyny jestem już po wizycie...

Uwaga... podaję wagę Wojtka... waży już 3400g :cheer:
Ogólnie jest ok, szyjka co prawda krótka ale trzyma. Problem jest jedynie w tym,że Wojtek wcisnął się już główką w kanał rodny i bardzo mocno (aż za mocno napiera na szyjkę) I teraz to tylko od niego zależy kiedy wyjdzie. Mam zrobic sobie KTG żeby sprawdzić m.in. czy jest dotleniony itp. i gdyby się zaczął poród to mam nie czekać do tego aż skurcze będe miałą co 5 minut tylko od razu jechać do szpitala żeby zdąrzyli nadrzac inkubator itp.
Jeśli Wojtek cofnie się z kanału rodnego to jest szansa że donosze go do kolejnej wizyty 19.02. A jeśli się nie cofnie to moge urodzić w każdej chwili - wszystko teraz zalezy od niego.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546887 przez Alina2408
dominia mowie raczej... nie ze nigdy sie tego nie robi.... poza tym moze lepiej jak nie musisz wiedziec za duzo :)

andzia to teraz musisz sie oszczedzac bo lepiej chyba zeby maly troszke jeszcze posiedzial... w maminym brzuszku...

no i ciekawe jak vini tak czekala na meza ciekawe czy mala tez poczekala na tatusia...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #546888 przez dominia
Andzia mój Igor też jest wciśnięty w kanał rodny i napiera na szyjkę :)
Ale Wojtuś ma wagę dość okazałą :)
Myślę, że będzie dobrze :) jak się urodzi wcześniej to poleży w inkubatorku a później będzie zdrowo sobie rósł :)
pytałaś o cukier ? bardziej chce Ci się pić niż zwykle ?

11 lata 10 miesiąc temu #546894 przez ola85
Katarinka - każda z nas boi się żeby lekarz przy porodzie nic nie zepsuł.
Dominia - ja przekroczyłam 70kg!!! Masakra! Dobrze że wizyta się udała
Sylwia - nie chciałam Cię wystraszyć tym fenoterolem! Taki mam dzisiaj humor kiepski, jakoś tak zaczeły mi przychodzić do głowy wszystkie możliwe komplikacje. Ale jeśli Ciebie Tym zdołowałam to wybacz :kiss: Ja też mam brać do skończonego 38tyg.
Dzolka - fajny link :blink:
Gabilee - to odpoczywaj i duuużo zdrówka
Kasiu - masz w domu prawdziwego pirata
Andzia - to u Ciebie wszystko przyspiesza. Ja myślę że Wojtuś grzecznie posiedzi jeszcze w brzuszku, a za chwilę już żaden inkubator nie będzie potrzebny. W końcu to duży chłopak! Kiedy masz KTG?

Ja po wizycie u położnej, było bardzo miło, a porodówka wygląda fajnie. Pani położna tylko się trochę wystraszyła że mam bardzo wąskie biodra, ale popwiedziała żeby się nie martwić, bo przed porodem wszystko jeszcze zmierzymy, a miednica też się przecież jeszcze rozszerzy.

11 lata 10 miesiąc temu #546895 przez sylwia1986
Kasia synek bardzo podobny do Ciebie, nawet jakbyś wcześniej nie mówiła za kogo będzie przebrany i tak bym się domyśliła ;)

Pati będziesz miała domowe przedszkole ;) super że już masz remont pokoju za sobą, teraz tylko odpoczywaj, co by hiksy nie przeszły w jakieś gorsze bóle.

Andzia co by Wojtuś wytrzymał do Walentynek, ale tym naszym chłopakom faktycznie coś bardziej śpieszno niż dziewczynkom.

Dominia Marleny M miał dziś wyjść ze szpitala, więc może po niego pojechała z tatą.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546898 przez sylwia1986
Olu nie wystraszyłaś mnie :) spokojnie, ja się nastawiam że będzie co ma być.
A jesteś teraz u rodziców, tam będziesz chciała rodzić? Też mam wrażenie że z moją miednicą szału nie ma, przy masażu krocza wyczułam jak nisko mam spojenie łonowe, ale tam na szczęście jest chyba część chrzęstna która się rozszerza.

11 lata 10 miesiąc temu #546902 przez dominia
Sylwia jak tam Monia ? wieści jakieś masz ?
Z moją miednicą to samo :lol: szału nie ma ;)

11 lata 10 miesiąc temu #546906 przez ola85
Sylwia - od wczoraj jestem u rodziców i tu chcę rodzić. Mój M pracuje teraz non stop i w sumie cały czas byłam sama, teraz przyjedzie na weekend, ale bez sensu wracać na 3 dni jak w następny czawrtek znów wizyta. Najgorsze jest to że źle znoszę jazdę autem, jest mi niedobrze, duszno i boli mnie brzuch. Z drugiej strony bardzo tęsknię za mężem i kotem :blink:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546907 przez andzia_zg
dominia z tego wszystkiego nie zapytałam o ten cukier :huh: Na KTG jutro będe dzwoniła żeby się umówić. Ale pewnie będę miec w poniedziałek, bo nie ma kolejek.
Gina mi powiedziałą, że gdyby to tylko zależało od szyjki to jej zdaniem wytrzymałabym do kolejnej wizyty, ale skoro mały jest tak mocno wciśnięty w kanał rodny to moge urodzic dużo wczesniej,bo gdy tylko dotykała szyjki to pojawiało się jakieś "sprzężenie zwrotne" macica robiła się twarda jak kamień i pojawiał się skurcz porodowy. Więc teraz wszystko zależy od Wojtka kiedy zechce wyjść.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546919 przez xpatiiix3
Dominia no ja też tylko już mnie dzieciaki zaczynają drażnić, bo piskliwi tacy, że uszy więdną... Ehh... trzeba czymś zająć, no a hiksy pewnie tak troszkę wysiłku i już, mi od samego stania już twardniał brzuch, ja tam nic takiego nie robiłam, tylko na półkach poukładałam rzeczy, a młoda podawała mi to nie musiałam w tą i z powrotem latać :P

Andzia oooo kurde Wojtuś to kawał chłopaka już :D Uuu no to już niedługo, to teraz wszystko zależy od młodego ;) Oby posiedział do końca tego 37tygodnia chociaż, żeby nie był wcześniakiem ;)

Ola no to fajnie, że wizyta u położnej za Tobą ;)

Sylwia No domowe przedszkole... :P jakoś jest na razie, ale boli mnie znowu jak na okres podbrzusze.. Ehh...

I tak zauważyłam, że o 2 dni młody jest jeszcze niżej niż był, bo przy głupim siadaniu czy oś zaczyna mnie tak boleć podbrzusze żywcem jakby rwało nad samym spojeniem... I zaczęłam w dzień częściej chodzić siku, bo mnie ciśnie strasznie główką, normalnie barki jego czuję nad samą pipką i tam mi napierając sprawia ból.. No i znowu to gorszy napór na krocze całe, aż obolała dzisiaj jakaś tam jestem..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546939 przez Madlen
Andzia ale duży chłopiec, poczeka :)

Gabilee kuruj się szybko i skutecznie.

Kasiu fajnie Kacper spedził czas, takie chwile dzieciaki pamietają długo, tym bardziej ze masz zdjęcia ..

11 lata 10 miesiąc temu #546963 przez sylwia1986
Dominia dziś nie było żadnych wieści od Moni, jak jutro nie napisze, to coś do niej skrobnę w naszym imieniu :)

Olu a po porodzie też pewnie przez jakiś czas zostaniecie z Lidzią u rodziców? Moi też mi to proponowali, ale mam brata który w tym roku ma maturę, wiem że dużo by mi pomogli, ale to by było męczące dla wszystkich na dłuższą metę.

11 lata 10 miesiąc temu #546972 przez ola85
Jeśli poród będzie znośny i temperatura na zewnątrz dodatnia to myślę że szybko wrócimy do siebie. Ale wszystko wyjdzie w "praniu"

11 lata 10 miesiąc temu #546979 przez Martyna
Dziewczyny, ja już po wizycie. Szyjki brak, synek nisko, skurcze są także w każdej chwili mogę rodzić :) jutro mam jeszcze zrobić krew, mocz i cytomelagię.

Dostałam też skierowanie do szpitala w którym chcę rodzić z prośbą o przyjęcie. Jak do 10 lutego nie urodzę to mam się stawić na IP.

Czy Wy miałyście robione badanie na cytomelagię?

Teraz biorę się za nadrabianie postów :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka