BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #534882 przez andzia_zg
ufolka ja tez jak wstaje z łóżka to najpierw musze połozyć się na boku a potem dopiero wstaję. Wstać bezpośrednio z pleców nie ma szans, bo mega kłuje brzuch. I fakt... lepiej się wstaje jak leżę na lewym boku...

A jak prałam kocyki to prałam w Loveli i płukałam tez w płynie loveli

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #534887 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #534891 przez mamcia2013
Hej Dziołchy :)

Uff, poprasowałam wszystko dla małego :cheer:
Zostało kilka rzeczy żeby wyprać ręcznie i będzie luz z ciuchami. :)

Lenusia jakiej firmy masz wózek i ile dawałas za niego? Bo ja najchętniej to też bym poszła najtańszym kosztem :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #534898 przez 25malinka
ufolka napisał:
Malinko co do prania i uczuleń to zgadzam się z Depeche, czasami jak dziewczyny opisują jak ciuszki walają się w magazynach, a przecież i gryzonie mogą być i insekty, nigdy nie ma pewności :) pomyśl sobie że karaluchy po tym łaziły albo myszy i szybko wypierzesz hehe

no teraz to napewno wypiorę,heheeh

11 lata 11 miesiąc temu #534903 przez mamcia2013
A ja wszystko wyprałam i poprasowałam, no oprócz skarpetek :D

11 lata 11 miesiąc temu #534904 przez andzia_zg
mamcia ale z Ciebie hardcore :P wytrzymałas tyle czasu przy żelazku? ja po godz nie wyrabiam z bólu brzucha... niezła jestes :P ja dopiero wyprasowalam kaftaniki i bodziaki :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #534908 przez wiewiorka
Depeche napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

da się ten ból wytrzymać? czy to jest taki ból jak przy okresie tylko mega mocniejszy?

11 lata 11 miesiąc temu #534912 przez Paulina 77
Depeche napisał:

Dziewczyny z plynem silan tez trzeba uwazac, moja mloda ma 2,5 roku tak ja ostatnio uczulil, ze bylam z nia u lekarza i musialam wszystko prac , a ja smarowac. Juz dwa lata piore jej w normalnych proszkach, a tu takie chole.stwo.

mnie znów uczulił lenor i przeszlam na silana - ale jutro ma mi przyjsc płyn do płuk. biały jeleń dla alergików

11 lata 11 miesiąc temu #534917 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia ale z Ciebie hardcore :P wytrzymałas tyle czasu przy żelazku? ja po godz nie wyrabiam z bólu brzucha... niezła jestes :P ja dopiero wyprasowalam kaftaniki i bodziaki :P

Andzia nazbierały mi się dwie suszarki prania i postanowiłam od razu to poprasować, co jakiś czas po prostu szłam usiąść :D ale dałam radę. Tylko muszę jeszcze pochować do szafki. Ale to później :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #534926 przez aksa

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #534929 przez aksa

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #534937 przez ufolka
Depeche napisał:

ja też się nie wydzierałam, aż lekarz mówił że dobra pacjentka, bo przynajmniej w uszach nie dzwoni :) ale jęku w przerwach między znieczuleniem to nie dałam rady opanować niestety, no ale każdy inaczej reaguje, ciekawe jak będzie tym razem..

wiewiórka naprawdę nie ma co porównywać bo każdy ból odczuwa inaczej, no ale mocniejszy niż przy okresie, to bez dwóch zdań :) poza tym ja miałam znieczulenie i bolało mnie tylko w przerwach, a jak już główkę wypierałam to nawet nie pamiętam, na pewno bolało, gorzej tylko że stało w miejscu bo nie chciała wyjść, te parcie najgorsze :) ale niektóre pierdzą i już, a niektóre parę razy muszą, moja kuzynka dwa parte i główka bez problemu poszła, a mała jest i dość drobna (ta kuzynka), nie ma co się stresować i generalizować :)

aksa ja bym nie wytrzymała no i coś powiedziała, albo specjalnie dup*ą zaświeciła, no szok !

dobra, niech się dzieje co chce lazę do wanny ;p

11 lata 11 miesiąc temu #534944 przez andzia_zg
aksa to tez mialas niezle fazy ze świrkami :ohmy:

A odnosnie porodu.... to będzie mega ból... :ohmy: :ohmy: a to już tak niedługo...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #534950 przez mamcia2013
Moja koleżanka miała termin na czwartek i od tamtej pory siedzi w szpitalu bo gin ją wysłał z rozwarciem na pół cm i bez skurczy. Teraz ma jakieś skurcze ale nie regularne itp i rozwarcie na 3 cm. Nie dają jej żadnych przyśpieszaczy i w ogóle zastanawiam się po co ją wysłał tam? :unsure: :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #534955 przez ufolka
Wiewiórka a może ten "zakwas" to trzeba rozćwiczyć? :P próbowałaś? bo ja nie właśnie :P
mamcia ja miałam przenoszoną ciążę 12 dni, leżałam na patologii i czekałam na wywołanie chyba z trzy czy cztery dni, lepiej chyba przed terminem troszkę urodzić jednak ;/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka