- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Na obiad zrobiłam ogórkową i kupiłam pierogi w sklepie .
Przeczytałam pół książki "facet do wzięcia" -nie pamiętam kiedy ostatni raz cokolwiek czytałam
W tv same głupoty
Pies mnie wkurza chodzi po domu i co chwilę szczeka mam ochotę go udusić -a na zewnątrz nie może iść ,bo dalej jest chory
Zwariować można
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
depeche-jak się nie leczy jak ja dostałam antybiotyk? moja lekarka mówiła że sama będąc w ciąży miała paciorkowca i też dostała antybiotyk i badanie które jej robili przy przyjęciu do porodu wyszło czyściutkie.
koticz przypomniała mi że miałam wam napisać że w szkole rodzenia rehabilitantka pokazywała i polecała masaż dla dzieciaków-tzw. masaż shantala. można znaleźć w necie. mówiła że można go robić od razu po wyjściu ze szpitala i że super stymuluje rozwój noworodka.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
A u nas jest teraz kwarantanna w szpitalu i w ogóle nie ma odwiedzin!!!Tata jeszcze może być przy porodzie,a potem już nie jest wpuszczany na odział!!!A paczki żywieniowe tatusiowie podają pielęgniarką w drzwiach!!!Masakra
Położna mówiła,że jest kilka przypadków zachorowań na świńską grypę w Sosnowcu,ale się o tym nie mówi,żeby nie wywoływać paniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]vernix oliwka hipp ma na 2 miejscu w składzie olej migdałowy
Wiem, dlatego kupiłam dla małego kosmetyki z HIPPa, ale dzięki za czujność
Też nie zamierzam "wydziwiać" i przesadzać z kremowaniem, natłuszczaniem i Bóg wie czym. Będę skórę dzieciątka obserwować i jak coś reagować. Gdy zdarzy się odparzenie wtedy będę wietrzyć pupcię i klejnoty synusia+ nakładać cienką warstwę sudocremu. Wcześniej tylko prewencyjnie krem przeciw odparzeniom z babydream.
Patrycja hahha, tak jakoś pomyślałam o Was i ignasiowym wózku:) pokaż potem fotorelację, gdy odbierzecie brykę
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Pati fakt!Położna też nam mówiła o masowaniu maleństwa:)
A u nas jest teraz kwarantanna w szpitalu i w ogóle nie ma odwiedzin!!!Tata jeszcze może być przy porodzie,a potem już nie jest wpuszczany na odział!!!A paczki żywieniowe tatusiowie podają pielęgniarką w drzwiach!!!Masakra
Położna mówiła,że jest kilka przypadków zachorowań na świńską grypę w Sosnowcu,ale się o tym nie mówi,żeby nie wywoływać paniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U nas w szpitalu to samo, 13 osób ma świńską grypę z czego 2 osoby zmarły
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
koticz napisał:
Pati fakt!Położna też nam mówiła o masowaniu maleństwa:)
U nas w szpitalu to samo, 13 osób ma świńską grypę z czego 2 osoby zmarły
Oz mnie moj pies wczoraj tak wnerwial, ze w necie sprawdzilam ile ta rasa zyje. Cholira drugie tyle, jak nic.
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- dominiczzkka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mamcia - no przegięcie z tym egzaminatorem !!! ja przy zdawaniu miałam farta, trafił mi się bardzo fajny egzaminator, na kartce mam zaznaczone 7 błędów, a zdałam za 1 razem ! jak zaparkowałam już pod wordem, on mówi do mnie "gratuluje, wynik pozytywny" ja się tylko tak na niego spojrzałam z takim szokiem i mówię "coo? jak to ?! ;O " z takim wyrzutem jeszcze, haha niedowierzałam
dusia - czapeczka super ! ja dla małego też będę miała ręcznie robioną na szydełku, tylko, że z motywem myszki miki
koticz - mocz może być z każdej pory dnia u mnie jest tak, że jak jestem na badaniu u lekarza, to w trakcie wizyty mnie wysyłają oddać mocz, a wizyty mam popołudniami
ja dzisiaj kolejna noc nie przespana, tym razem ból pleców... a jak już mi się udało zasnąć, zdrzemnęłam się z pół godziny i dzieciaki siostry się obudziły, więc krzyk, hałas i pospane, masakra jakaś do tego jestem już mega padnięta, i mam strasznie napięty brzuch, bo się trochę dziś, że tak powiem naje.bałam ... byłam w pracy a później sobie zrobiłam taki 1.5h spacer i opadam z sił, więc idę się za chwilę położyć i odpocząć...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Za tydzień konkretnie ustalę z lekarzem, gdzie mnie wyśle: czy do Lęborka, czy do Ustki.
Jadę z mężem w przyszły wtorek zobaczyć porodówkę (jeśli będzie pusta) w Ustce.Ogólnie wypytać o szczegóły.Zobaczymy co nas czeka:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
ogólnie kosmetyki hippa sa rewelacyjne,wypróbowałam na sobie wszystkie możliwe kosmetyki dla dzieci,mam bardzo wrażliwa skore.I tylko właśnie hipp mnie nie uczulił.od wszystkich innych typu nivea,johnson dostałam jakiś suchych plam,jakby liszajów.Także moim skromnym zdaniem tylko hipp,albo te kosmetyki z rossmana.Jeszcze zamówię tą wazelinę o której wcześniej wspomniałam.
Kupiłam płyn do kąpieli z Hipp'a i mleczko pielęgnacyjne.Oby się sprawdziły
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
AniaCzajka super wieści,nie ma się co martwić na zapas!!!
Wiewiórka przepraszam,ale Twój pępek powalił mnie na łopatki,wygląda jak malutki penisek
Ja się dziś mega wyspałam,spałam 10h!!!
Gosia Ty kiedyś pisałaś,że mocz może stać tylko 2godz???Bo kurcze muszę oddać do badania,a cholercia budzę się codziennie o 6 na siku i to jest taki po całej nocy i nie wiem czy chwycić ten czy może być ten który zrobie koło 9 po kolejnych 3h spania....
Wiem właśnie Może Szymon wystawia
Ja dziś oddałam mocz i tak sobie myślałam, że badanie moczu u ciężarnej która sika w nocy do 2 godziny jest bez sensu. Wiec sikając do pojemniczka to ledwo do połowy go zapełniłam
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ciekawy film o uspokajaniu i reagowaniu na płacz dziecka:)
To "męski" odpowiednik Tracy Hogg- Harvey Karp, który napisał książkę pt." Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy".
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Andzia, połóż się, nic nie rób już dzisiaj. Może to silniejsze skurcze BH? Leż, leż i jeszcze raz leż.