BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536995 przez andzia_zg
Paulina nie wiem czy ten konkretny antybiotyk ktory bralas dziala tez na paciorkowce...

Ja zajmuje sie mikrobiologia w kosmetykach,a tak szczegolowo nie znam mikrobiologii klinicznej i dokladnych lekow ktore sie kiedy stosuje.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #537010 przez mamcia2013
Mi na następnej wizycie będzie pobierał do badania, już mi o tym mówił gin. A wizyta chyba 2 lutego :)

Byłam ze świrką na zakupach w biedronce yeahhh :D mam jabłko, banana, kiwi, pomarańcza, chce ktoś ? :P

Aha w piątek odbieram wózio dla Dorianka mojego :) jupii.

11 lata 11 miesiąc temu #537024 przez wiewiorka
Paulina 77 napisał:

andzia ostatnio bralam monural, mógl go zabić?? to jest fajny antybiotyk na zapalenie pecherza i bierze sie go tylko 1 raz (1 saszetka) w duzej dawce. Bezpieczny dla plodu.

to jest super antybiotyk. Wypijasz a na drugi dzień wszystko przechodzi. Pomógł mi nie raz w zapaleniu pecherza i miałam jakiś niezidentyfikowany problem od strony układu wydaliniczego po wycieczce w Turcji. Lekarze nie wiedzieli co mi jest i na zespół jelita drażliwego leczyli.Pani ginekolog mi to przepisała i po pół roku męczarni przeszłoz dnia na dzień :)))

11 lata 11 miesiąc temu #537025 przez koticz
dusia wózki ładne,nam też się bardzo podobały białe w kropeczki
www.google.pl/imgres?q=tako+laret&start=...0,i:136&tx=113&ty=60
W ogóle tako laret mi się podoba i też jest w tej cenie,mnie zależało,żeby wózek była mały i lekki,bo my mamy małe mieszkanie i laret trochę za duży

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #537042 przez sylwka727
andzia_zg napisał:

sylwka727 napisał:

Ja melduję że głowa boli juz 3 dzień chyba mnie to wykończy :dry:

Brałas apap?Moze sie poloz? a nie bierze cie przypadkiem choroba? kurcze niefajnie z tym bólem głowy :/

Wiesz...robie liste porodow w tabelce i brakuje mi Twoich danych tzn płec i imię maleństwa.

U nas do końca nie wybrane ale raczej zostanie Kacperek a płeć to wiadomo że synuś - ze złośliwym charakterkiem tatusia :P bo codziennie przelicza mamie żebra

Zaraz was doczytam tylko wezmę prysznic z mężem:lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

11 lata 11 miesiąc temu #537071 przez koticz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja córcia też prawie bez przerwy się rusza,ale,że jest grzeczną dziewczynką to jest delikatna i nie kopie mnie w żebra.

Coraz częściej myślę,że jednak urodzę przed czasem,bez kitu,ale jakoś tak czuję,że Mała urodzi się w lutym,ciekawe co wyjdzie z moich przeczuć,co do płci to się nie myliłam,więc zobaczymy...

Ja naszczęście jestem już spakowana,muszę jeszcze tylko wyprać jedną koszulę i dokupić lewatywkę i mogę iść na porodówkę:) no i jeszcze muszę wodę dokupić i jakieś jedzenie dla męża ale to już w szpitalu jak przyjdzie co do czego

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #537081 przez katarzyna1702
andzia_zg napisał:

Właśnie spakowałam torbę do szpitala. Zostało mi tylko dopakowanie do niej kosmetyczki z podręcznymi kosmetykami tzn np płyn do kąpieli, mydło,szczoteczka do zębów itp.
Spakowałam chyba wszystko co potrzebuję u mnie na porodówce,łącznie z pampersami i łapkami niedrapkami dla małego.
Spakowałam też torbę na wyjście dla Wojtusia żeby mąż nie szukał potem ciuszków po szafce.

A koło torby leżą kartki "torba do szpitala", "na wyjście dla Wojtka", "na wyjście dla Ani" i tam mam pozaznaczane co juz mam spakowane a co jeszcze musze dopakowac. Najdłuższa jest ta lista rzeczy potrzebnych do szpitala... bo na wyjście to spakowałam Wojtka w małą torbę.

Andzia jesteś w moich oczach perfekcjonistką ;) ZAZDROSZCZĘ

Mamcia to którą brykę w końcu udało Ci się wybrać ??:)

11 lata 11 miesiąc temu #537087 przez mamcia2013
Kasia a taką furę wybrałam ale bez fotelika no i w sklepie:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #537095 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #537101 przez sylwka727
Koticz my właśnie w ciąży zaczęliśmy brać razem prysznic

Mamciu bardzo fajna furka
MMy jeszcze nie zdecydowaliśmy

Moje Aniołki[*]

11 lata 11 miesiąc temu #537105 przez Lafi
Depeche to powodzenia, zeby jako tako noc wam mineła, bo to jest przerabane jak dziecko choruje,

11 lata 11 miesiąc temu #537112 przez mamcia2013
Sylwka ja w sklepie dorwałam fure i stwierdziłam że już nigdzie więcej nie będę patrzyła, bo im więcej się ogląda to gorzej jest wybrać! :)

11 lata 11 miesiąc temu #537118 przez 25malinka
dobranoc laski :)

11 lata 11 miesiąc temu #537134 przez sylwka727
Mamcia no właśnie ja mam już mętlik w głowie :huh:

No ja spadam spać dobranoc brzuszki :kiss:

Moje Aniołki[*]

11 lata 11 miesiąc temu #537142 przez koticz
sylwka może gdybyśmy mieli pryszic to byśmy się razem kąpali a tak to cóż...

Dobranoc dziołszki!!!

mamcia ja też naoglądałm się wózków i miałam kilka typów i jak poszliśmy pooglądać je do sklepu to i tak zamówiliśmy coś zupełnie innego ;) A można wiedzieć ile kosztuje ten który Wy wybraliście???I będziecie do niego dokupować fotelik?

Ja też już spadam
Spokojnej nocy,ja jeszcze muszę zjeść kolacyjkę,ale zrobiłam sobie pastę jajeczną tak,że nie muszę kombinować...

:kiss: :kiss: buzi buzi dla Was

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka