- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Dusia czytałam dzisiaj w necie informację, że w szpitalu w Lęborku jest wprowadzony zakaz odwiedzin. Także z powodu panującej grypy.Słyszałaś? Mam nadzieję, że do marca zostanie zniesiony.
Za tydzień konkretnie ustalę z lekarzem, gdzie mnie wyśle: czy do Lęborka, czy do Ustki.
Jadę z mężem w przyszły wtorek zobaczyć porodówkę (jeśli będzie pusta) w Ustce.Ogólnie wypytać o szczegóły.Zobaczymy co nas czeka:)
Tak to prawda,jest zakaz odwiedzin,kumpela 17 urodziła synka (Dorian)i nie można było jej odwiedzić,nawet tatuś nie mógł przyjść.Ale podobno do końca stycznia mają odwołać.Ciekawa jestem który szpital wybierzesz,ja się nie zastanawiam i zostaje przy "swoim"lęborkowym
Ja już mam dosyć tego wybierania,dzisiaj skupiłam się na ciuszkach,na allegro oczywiście.Jak zaczęłam wybierać to z 350 zł wyszło!!!!Także dałam sobie spokój ,poczekam na Pawła ,nie potrafię zdrowo i racjonalnie do tego podejść,wszystko mi się podoba,wszystko bym chciała mieć,a prawda taka ze po co tak dożo!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja już mam dosyć tego wybierania,dzisiaj skupiłam się na ciuszkach,na allegro oczywiście.Jak zaczęłam wybierać to z 350 zł wyszło!!!!Także dałam sobie spokój ,poczekam na Pawła ,nie potrafię zdrowo i racjonalnie do tego podejść,wszystko mi się podoba,wszystko bym chciała mieć,a prawda taka ze po co tak dożo!![/quote]
Hhaha, skąd ja to znam. Kobieta tuż przed porodem nie myśli już racjonalnie: chciałaby mieć wszystko. Wszystko-kupione, przygotowane, spakowane, wyczyszczone, posprzątane, a wara temu, który ten plan próbuje zaburzyć. Choćby i to był ukochany mąż, który mówi: "koniec z allegro"
Poczekaj na swojego chłopa, oni mają wiec realnego podejścia:) mój zawsze mnie studzi w emocjach zakupowych i ..zazwyczaj ma rację. Prześpię się z problemem i zazwyczaj przyznaję mu rację, ale nie zawsze
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
To chyba w każdym szpitalu jest taki zakaz odwiedzin przez grypę w moim szpitalu także jeden śmiertelny przypadek świńskiej grypy ale spokojnie zapewne do marca odwołają.
Andzia odpoczywaj mnie też kłuje czasami i ciągnie w pi...a do tego brzuchal twardnieje zauważyłam że jak się schylę i wyprostuję odrazu brzuch twardy. Moja położna twierdzi że to dobrze a niech twardnieje ma takie prawo a niech ciągnie ....to niech tak będzię.
Wiewiórka Śliczny brzuchal pokoik też super kurdę teraz żałuje że nie zakupiła białego łóżeczka super są ale tak to już jest jak się coś kupi zaraz chciałoby się coś innego za mną nie nadarzy.
Agnieszka ale piłeczka taka niezłą już mega "plażowa" Super się prezentujecie ;* Co do paciorkowca znów powołuje się na moją położną w moim szpitalu panuję zwyczaj podawania leku 3h przed porodem tz. po prostu jak się zaczną nawet najmniejsze skurczę . Ja na szczęście nie mam tej bakterii ale kurde jak wyhoduję ją do porodu to co ? będzie jeszcze jakieś badanie?
Ania Czajka a nie pisałyśmy dobre wieści.
A ja dziś nie mam siły siedzę i dyszę tak mi duszno pfuuu... wczoraj mogłam góry przenosić a dziś a jeszcze znajomi wpadają z wizytą za godzinkę. Dziś poczyniłam kolejne zakupy szpitalne 2koszulę dla siebie udało się nawet dostać taką bez atrakcji zwierzęcych ;p ale jeszcze troszkę tego zostało takie pierdołki. Może truskawki ? bo właśnie się zajadam mrożonym musem
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]też tak macie, że ciągle sprzątacie czy tylko mi się tak w ciąży poprzestawiało??
Też tak mam, to chyba nazywa syndrom wicia gniazda:)
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
też tak macie, że ciągle sprzątacie czy tylko mi się tak w ciąży poprzestawiało??
Ja poprzestaję na martwieniu się, ze nie daję rady posprzątać
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Facet opisuje szczegółowo jak dziecko czuło się w macicy, a jak poza nią. Dlaczego uspokaja je odgłos suszarki, odkurzacza. Fajowe!
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Czy Wasze Dzieciaczki w brzuszkach też tak czasami się poruszają gwałtownie jakby się trzęsły przez moment? Już kilka razy odczułam takie ruchy. W ogóle ostatnio to nie czuję kopniaków a po prostu wypychanie nóżek poruszanie rączkami czy też wypychanie dupci.
Też moja mała tak często mnie straszy,za tydzień mam wizytę,zapytam .
A co myślicie o tym wózku??
allegro.pl/nowosc-piekny-wozek-romance-3...osk-i2936278793.html
Vernix oglądałam ten film jakiś czas temu,powiem Ci ze ciekawe,ciekawe,będziemy eksperymentować,choć mam nadzieje ze nie będzie takiej potrzeby
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Czy Wasze Dzieciaczki w brzuszkach też tak czasami się poruszają gwałtownie jakby się trzęsły przez moment? Już kilka razy odczułam takie ruchy. W ogóle ostatnio to nie czuję kopniaków a po prostu wypychanie nóżek poruszanie rączkami czy też wypychanie dupci.
tak, mi sie kojarzy z takim pieskiem co jest mokry i sie otrzasa
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Piszecie o tym paciorkowcu, lekarz nie dał mi na to skierowania, co mam zrobic, sama to badanie czy nie robic, moze w szpitalu robia, nie mam pojecia
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Tez tak mam. to jest normalny odruch. Odczuwany jest jako "trzepotanie", "otrzepywanie sie" itp. Odruch ten zanika kilka tygodni po urodzeniu. Pisali o tym ostatnio w gazetce dzieciowej.
Często Wojtek tez sie wypycha nóżkami... potrafi to mega boleć...
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Piszecie o tym paciorkowcu, lekarz nie dał mi na to skierowania, co mam zrobic, sama to badanie czy nie robic, moze w szpitalu robia, nie mam pojecia
Tez jeszcze nie mialam wymazu na paciorkowca. Za 1,5 tygodnia mam wizytę to zapytam.
Nie mialam tez HBs ale dzis sobie zrobiłam sama przy okazji jak robilam morfologie.