- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pati fakt!Położna też nam mówiła o masowaniu maleństwa:)
A u nas jest teraz kwarantanna w szpitalu i w ogóle nie ma odwiedzin!!!Tata jeszcze może być przy porodzie,a potem już nie jest wpuszczany na odział!!!A paczki żywieniowe tatusiowie podają pielęgniarką w drzwiach!!!Masakra
Położna mówiła,że jest kilka przypadków zachorowań na świńską grypę w Sosnowcu,ale się o tym nie mówi,żeby nie wywoływać paniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u nas w szpitalu chyba od dwóch tygodniu jest zakaz odwiedzin, nawet w tv o naszym szpitalu mówili
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika przejrzalam wlsnie Twoje zdjecia na fb, alez Ty jestes mlodziutka!
no co ty!!! 1985 rok 28 rok mi leci co prawd dopiero w październiku no ale rocznikowo
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiewiorka napisał:
[/i]też tak macie, że ciągle sprzątacie czy tylko mi się tak w ciąży poprzestawiało??
Też tak mam, to chyba nazywa syndrom wicia gniazda:)
a ja mam na odwrót syndrom lenia
nic mi się nie chce, sprzątać też jak za karę może to dlatego że nic nie mam dla malej
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Spakowałam chyba wszystko co potrzebuję u mnie na porodówce,łącznie z pampersami i łapkami niedrapkami dla małego.
Spakowałam też torbę na wyjście dla Wojtusia żeby mąż nie szukał potem ciuszków po szafce.
A koło torby leżą kartki "torba do szpitala", "na wyjście dla Wojtka", "na wyjście dla Ani" i tam mam pozaznaczane co juz mam spakowane a co jeszcze musze dopakowac. Najdłuższa jest ta lista rzeczy potrzebnych do szpitala... bo na wyjście to spakowałam Wojtka w małą torbę.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katarzyna1702 napisał:
Czy Wasze Dzieciaczki w brzuszkach też tak czasami się poruszają gwałtownie jakby się trzęsły przez moment? Już kilka razy odczułam takie ruchy. W ogóle ostatnio to nie czuję kopniaków a po prostu wypychanie nóżek poruszanie rączkami czy też wypychanie dupci.
Tez tak mam. to jest normalny odruch. Odczuwany jest jako "trzepotanie", "otrzepywanie sie" itp. Odruch ten zanika kilka tygodni po urodzeniu. Pisali o tym ostatnio w gazetce dzieciowej.
Często Wojtek tez sie wypycha nóżkami... potrafi to mega boleć...
mi też tak się trzęsie w brzuchu, ale ostatnio miewa czkawkę kilka razy dziennie i nawet w nocy, masakra spać nie daje matce
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Mamcia Ci egzaminatorzy to czepiają się byle czego,jak trafi się jakiś h.. to czy jeżdzisz dobrze czy zle to i tak Cie obleje,mi się udało na szczeście za 2 razem,ale egzaminator nie ciekawy był
Dusia fajna ta czapeczka i wózek
wiewiorka jeśli chodzi o sprzątanie to powiem Ci zależy od dnia,raz jak mnie coś napadnie to mogę cały dzień az wszystko błyszczzy aa nie kiedy to nawet łóżka poscielac mi sie nie chce,takiego mam lenia
Kurde ciewawe czy ja będe miala robiony ten wymaz,wizyta już w piątek także zobaczymy
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Jednak pare x bralam w ciazy antybiotyki, to moze mi zabily tego paciorkowca, jesli w ogole był.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Poza tym na paciorkowce bierze się konkretne antybiotyki w zależności od tego na jakie antybiotyki dany paciorkowiec jest wrażliwy.
Ale dziewczyny bez paniki. Nawet jesli jest paciorkowiec to podaje się poprostu dziecku antybiotyk i po sprawie. Naprawde dużo kobiet ma teraz to "dziadostwo"
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Paulina a dawno go brałas? jesli niedawno to mógł wybić intruza. Jeśli np dawno to jest ryzyko, ze można skąds go jeszcze załapac. Stąd własnie zaleca sie robienie tego wymazu dopiero po 35 tygodniu żeby był jeszcze czas na ewentualne leczenie.
Ale dziewczyny bez paniki. Nawet jesli jest paciorkowiec to podaje się poprostu dziecku antybiotyk i po sprawie. Naprawde dużo kobiet ma teraz to "dziadostwo"
Na poczatku ciazy i w zeszlym tygodniu go bralam. I porzadnie sie myje przed wlozeniem luteiny
Przy cesarce gbs nie ma znaczenia, pod warunkiem ze wczesniej nie odejda mi wody...