- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Kołem ratunkowym będzie sam mąż, bo dostanie 2 tygodnie urlopu ojcowskiego i należy mu się na żądanie zaległy tydzień z nadgodzin. Także z głodu nie padnie, sam będzie sobie robił i mnie też. No właśnie-piersi z kurczaka, marchewkę, no może jakieś klopsy gotowane z piersi indyka czy czegos. Muszę obcykać jakieś przepisy dla matek karmiących, bo po kilku dniach takiej diety będę haftowała tymi piersiami
No i piętro niżej mam świrkę, ale ona sama się zdyskwalifikowała:)niech lepiej nic mi nie przynosi do jedzenia Liczę tez na moją mamę, ma zamiar przyjechać zobaczyć wnusia, więc jeśli ona będzie jedzenie też
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obejrzałam z małą sarenę Bambi, potem cos jeszcze i przykimałam troche.
Teraz biore sie za drugie danie, chyba jednak fryty, a nie ziemniaki... jakos teraz mam czesto faze na fryty( normalnie nigdy nie robie), moze maly potrzebuje konkretnie kalorii. Chociaz wieczorem to zjem albo banana, albo marchewke. Doslownie jak krolik, a nie bab w ciazy.
Wlasnie robilam z mala babeczki ( te gotowe z dr. Oetkera). Mala ma nowy fartuszek kuchenny, jest cala dumna jak moze w nim cos w garach mieszac.
Skora na brzuchu mnie swedzi, mimo tego, ze sporo smaruje. na Boga chyba nie bedzie wiekszy..
Co do jazdy autem, z brzuchem nie mam problemu ( mam dlugie nogi, nie lubie siedziec blisko, wiec nie jest dla mnie problemem jakos sie wygodnie usadowic), tylko sape i dysze jak wsiadam i wysiadam , ostatnio przymarzla mi brama od garazu i nie mialam sily jej dopchnac. W piatek m. odbiera prawko i dlugo nie pojezdze, bo po paru latkach przerwy to szybko mi nie da.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie na szczescie maz robi juz od jakiegos miesiaca zakupy, tylko mu listy robie. Wiec mam spoko, nie musze chodzic z tym brzuchem. Nie da sie, ostatnio poszlam nieopodal do urzedu i myslaam potem , ze skonam.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
cześć w ogole
czytam Was ale nie pamiętam co u której oprócz tego żebyś Aga się nie martwiła bo bardzo rzadko się zdarza żeby dziecko nienarodzone jeszcze zaraziło się od matki tym paciorkowcem. jak się stresujesz to zadzwon do lekarza, może przyjmie Cię wcześniej.
Gosia-dobrze że wróciłaś
Koticz-po co miałabyś się kąpać z kolegami z pracy?))))
Aksa, Unbreakable-trzymam kciuki za wizyty!!!
wiewiórka-tak właśnie myślałam że idziesz dziś. też zaczynam myśleć że niedługo urodzisz:) daj znać smskiem od razu po wizycie:) trzymam kciuki. i powiedz że Cię te krocze tak boli
nie wiem czy wam wczoraj pisałam ale jak uczę się cywilnego to mały się nie rusza ani nic, a jak robię karne to szaleje więc będzie albo adwokatem albo przestępcą))
buziaki
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika niech z nia zasuwa do lekarza , ja tak mialam, jak mialam zapalenie pluc!
tylko moja siostra nie ma czasu i wszytko lekceważy
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Damy rade, mowie Wam.
To jest swietny moment zeby zaangazowac bardziej faceta w prace domowe. Poza tym czlowiek jak musi, to sie lepiej organizuje. Moja mala zawsze miala poprasowane, potem ugotowane, zycie sie po porstu kreci wokol dziecka.
Moj tylko zapowiedzial,ze psa musi oddac do mich rodzicow. Moze nie dac rady z praca, odbieraniem mlodej ze zlobka, wizytami w szpitalu, zakupami, gotowaniem .
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Popijemy to kompotem z jabłek,na deser kisiel z jabłkiem i jakoś to będzie
Ciekawe tylko czy można jeść wafle ryżowe, które uwielbiam...
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
1. Czasem lekarze wprowadzają 7-mio dniową kuracje antybiotykiem jesli zostanie wykryty miedzy 34. a 37. hbd. Wtedy też zalecają kontrole badanie. I to wszystko.
2. Jeśli GBS jest dodatni a odejdą wody płodowe wtedy rozpoczyna się antybiotykoterapię 4x/24h najpierw 2g potem po 1g co 6 h. Jeśli ma się dodatni GBS a będzie cc to rutynowo podaje sie i tak 2g antybiotyku profilaktycznie.
Czop śluzowy to koreczek, jak odejdzie to nie ma tragedii. Pęcherz płodowy też ma swoją określoną grubość. I też chroni dziecko przed infekcją. także głowa do góry. Mała nie ma możliwości się zainfekowania teraz. Ten cały paciorkowiec siedzi w drogach rodnych a dokładnie w pochwie, więc w tym wszystkim chodzi o to, że jak dzieciatko się rodzi i przechodzi przez ten kanał nie miało mozliwości zarażenia się.
Usmiechnij się bo póki co Zosi nic nie grozi