BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #537782 przez Depeche
andzia_zg napisał:

vernix to mamy juz 2 dania: pierś z kurczaka z marchewką lub klopsy gotowane :-)
Popijemy to kompotem z jabłek,na deser kisiel z jabłkiem i jakoś to będzie :P

Ciekawe tylko czy można jeść wafle ryżowe, które uwielbiam... :silly:

Wafle ryzowe, mysle ,ze bez ograniczen mozna ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #537783 przez AniaCzajka
Noc bezsenna, a w dzień trochę posypiałam, mąż odgrzał obiad zjedliśmy a potem zrobiłam faworki a mój mężol jak się na nie rzucił to prawie wszystkie wsunął;) a ja zjadłam dwa i jakoś nie mam ochoty, dziś mam fazę na jabłka ale to chyba dobrze bo chociaż z kupką nie będzie problemów. Miałam się wziąć za sprzątanie ale mi się jakoś nie chce może potem albo jutro:) dopadł mnie mega leń a wogole jak coś długo porobię to mnie tak plecy bolą w okolicach kości ogonowej ze szok;/

11 lata 11 miesiąc temu #537789 przez Depeche
kika1985 napisał:

Depeche napisał:

Kika niech z nia zasuwa do lekarza , ja tak mialam, jak mialam zapalenie pluc!

tylko moja siostra nie ma czasu B) i wszytko lekceważy

Noo to jak dziecko dostanie tak jak ja wtedy 60 bolesnych zastrzykow w dupe, to moze przestanie. Niech zamowi wizyte prywatna. Ja pierdziele, to nie ma zartow. Ja pamietam, ze sie o malo nie udusilam, bo mi ta flegma zaczela na drogi oddechowe splywac.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537790 przez vernix
Patrycja dasz radę, choć hardcore jest z tym egzaminem, to Cię przemaglują:) Będziesz jeszcze na haju hormonalnym, wiec energii nie zabraknie. Jak coś to, weźmiesz Igansia, to będzie...Ci podpowiadał jak mały adwokat :lol:

Andzia już nie mogę doczekać się na ten kisiel z jabłkiem :lol: :cheer: a jeszcze są naleśniki:) z piersią :lol:

Po tym spaniu mam jakiś przypływ energii i nie wiem jak ją oddać:) Mąż w pracy, z obiadem się nie wysilałam, bo mam spaghetti bolognese.

Czekam na szafę, mają ją dzisiaj albo jutro przywieźć, a teściu z mężolem ją skręcą. Potem trochę wywietrzeje i powkładam ciuszki małego.Już się nie mogę doczekać:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537792 przez andzia_zg
Depeche napisał:

andzia_zg napisał:

vernix to mamy juz 2 dania: pierś z kurczaka z marchewką lub klopsy gotowane :-)
Popijemy to kompotem z jabłek,na deser kisiel z jabłkiem i jakoś to będzie :P

Ciekawe tylko czy można jeść wafle ryżowe, które uwielbiam... :silly:

Wafle ryzowe, mysle ,ze bez ograniczen mozna ;-)

To super :lol: nie umrę z głodu :woohoo: mniam.... wafle ryzowe :lol:

A jaka po takiej dietce będzie figurka :lol: oj szybko zrzucimy nasze kg :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #537794 przez Depeche
A co do skurczy, hahahah to tak na smiesznie. Zlapal mnie w lydke, jak rodzilam. I jecze " skurcz", moj tak na mnie patrzy, no skurcz, a ja " nieee taaaam, w nodze".

11 lata 11 miesiąc temu #537801 przez Agnieszka86
Gosiu dziękuję Ci za odpowiedź. Panikara jestem jeśli chodzi o Zosię i nic nie poradzę:( boję się, że jeśli poród zacznie się od sączenia wód, a ja nie zorientuję się od razu, że to wody to coś się Zosi stanie. Ale skoro mówisz, że do kontaktu dziecka z tym paskudztwem dochodzi jak się przeciska przez kanał rodny to trochę się uspokoiłam.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537805 przez patrycja85
vernix-wiem że hardcore ale jak już się powiedziało A to trzeba przynajmniej spróbowac:))) do 26 lutego jest termin na złożenie wniosku o dopuszczenie więc jeszcze mam czas zeby zdecydować:) a Ignasia to i tak mi B przywiezie na dokarmianie:) jak to się uda to nie wiem co zrobię:)))

Aga-dobrze ze pojedziesz w pt to przynajmniej będziesz miała spokojniejszy weekend:)

11 lata 11 miesiąc temu #537884 przez koticz
No i nos mnie nie kłamał,mąż faktycznie przyszedł trzaśnięty,ale nie złościłam się za bardzo bo mi powiedział,że jakiś kolega miał urodziny i po pracy flaszkę wypili i po piwie,a że po nocy to i siekło ich mocniej.Oczywiście nie kojaży,żeby wodę lał do wanny. :cheer:

Ale chyba mu głupio było,bo mnie na lody do Grycana zabrał i koktail :P

Byłam też w aptece i kupiłam sól fizjologiczną,gaziki Leko,gaziki jałowe(do pępka) i nie jałowe(do jamy ustnej i dziąseł),octenisept i lewatywe :)

Robiłam dziś znowu tą wątróbkę i ją cholera jasna przypaliłam!!! :cheer:

Spadam poleżeć

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537886 przez patrycja85
a co tu tak cicho?:)

jak któraś nie widziała to polecam-mój ulubiony:) ja taka będę na starość:)

11 lata 11 miesiąc temu #537911 przez Depeche
koticz napisał:

No i nos mnie nie kłamał,mąż faktycznie przyszedł trzaśnięty,ale nie złościłam się za bardzo bo mi powiedział,że jakiś kolega miał urodziny i po pracy flaszkę wypili i po piwie,a że po nocy to i siekło ich mocniej.Oczywiście nie kojaży,żeby wodę lał do wanny. :cheer:

Ale chyba mu głupio było,bo mnie na lody do Grycana zabrał i koktail :P

Byłam też w aptece i kupiłam sól fizjologiczną,gaziki Leko,gaziki jałowe(do pępka) i nie jałowe(do jamy ustnej i dziąseł),octenisept i lewatywe :)

Robiłam dziś znowu tą wątróbkę i ją cholera jasna przypaliłam!!! :cheer:

Spadam poleżeć

Wątróbkę trzeba raczej krótko i na dużym ogniu.Najlepsza jest, podobno, taka półkrwista. Z tego co mi mąż opowiada to robię dobrą, nie jadam, bo nie dam rady, ale zrobić zrobie.

Na co ci ta lewatywa? Sama sobie bedziesz robic?

11 lata 11 miesiąc temu #537914 przez vernix
Patrycja nie będziesz taka na starość. "Szybciej kontynenty się połączą" :P
Dobre, dobre, nie widziałam tego skeczu:)

zerknijcie:

www.facebook.com/OtoKoto.dladzieci?ref=ts&fref=ts

fajne pomysły za jakiś czas i ciekawe fotki:)

11 lata 11 miesiąc temu #537978 przez Agnieszka86
Dziewczynki, macie jakiś sprawdzony przepis na racuchy? Nigdy sama nie robiłam i nie chcę spartolić :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #537991 przez andzia_zg
Agnieszka niestety nie mam przepisu :dry:

Ale tu dzis spokój... Aż dziwnie... niczym jak w weekend...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #537993 przez koticz
Depeche po pierwsze kiedyś Cię zaduszę!!!Wspomniałaś coś o frytkach....... i chyba mnie nie ominie bo aż czuję taki ucisk w gardle!!!
Po drugie-u nas w szpitalu lewatywa nie jest obowiązkowa i jeśli chce się mieć zrobioną to trzeba ją sobie kupić i wziąć ze sobą na porodówkę (nie wolno robić samemu w domu) i na oddziałe piguła mi zrobi.

Ale jestem padnięta!!!Najchętniej bym się drzemła teraz ale się boję,że trochę za późno

Mnie też brzuch swędzi i szczypie,choć wylewam na niego litry oliwki,ale Jagoda lubi smarowanie brzucha i zaczyna tańczyć.Przed chwilą się smarowałam i wystawiła mi nóżkę a ja ją po niej smyrałam i aż mi łzy poleciały :blush:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka