BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #544202 przez Beata 26
Beata ja tam jestem takim typem,że wolę mieć jedzenie wymieszane,nie zjadłabym takiego "suchego"ryżu bez koloru,ale nawet jak jem ziemniaki z burakami to zawsze robie z nich papkę na talerzu :)

ja też suchych potraw nie jadam. to ryż basmati, który po ugotowaniu wrzucam na patelnie na łyżkę roztopionego masła i 3-4 łyżki słodkiej śmietany. jest wilgotny i bardzo smaczny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #544205 przez Waszka87
Beatooo uwielbiam basmanti nie wspominaj mi aaaaa

11 lata 10 miesiąc temu #544206 przez Unbreakable
a to ja jestem jakaś zacofana, bo go nigdy nie jadłam. Poszukam z sklepie;) jak się go robi żeby był dobry??

11 lata 10 miesiąc temu #544208 przez Beata 26
Agnieszka- super wiesci, pokaz nam to foto!

Depeche - a mowimy teraz tylko o jego ostatnim wystepku czy wczesniej juz cos nie tak bylo?

11 lata 10 miesiąc temu #544211 przez Waszka87
Unbreakable napisał:

a to ja jestem jakaś zacofana, bo go nigdy nie jadłam. Poszukam z sklepie;) jak się go robi żeby był dobry??

jest z kupca i na pudelku jest hinduska ;-) tak jak Beata robi jest super

11 lata 10 miesiąc temu #544212 przez Beata 26
Jeden z latwiejszych do przygotowania: do gotujacej sie wody wrzucasz ryz solisz gotujesz a potem jeszcze trzymasz troszku pod przykrywka. Trzymaj sie proporcji wody z opakowania ja teraz robie na oko, zazwyczaj wody mam mniej wiecej dwa razy tyle co ryzu.

11 lata 10 miesiąc temu #544214 przez Unbreakable
To chyba jutro próbujemy ;) Dzięki dziewczyny

11 lata 10 miesiąc temu #544215 przez koticz
Dziewczyny czy któraś pisała teraz do Gosi?

Może któraś napisze jakieś słowa otuchy od nas wszystkich?Nie wiem czy to dobry pomysł,bo nie jestem pewna czy ja bym chciała czytać sms "bedzie dobrze" czy "nie martw się",ale jak pomyślę,że ona może teraz płacze i on też to aż mnie skręca...Naprawdę nie wiem jak im można teraz pomóc,czekać aż ona się odezwie czy się odezwać pierwszej,jak myślicie???
Cholera jasna czemu to wszystko jest takie trudne???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #544217 przez Waszka87
Ja bym poczekała jednak

11 lata 10 miesiąc temu #544219 przez koticz
Aga łooo 3kg a ile wązyła ostatnio?2200? wizytę miałaś 3tyg temu?Zastanawiam się jak dzieci teraz przybierają na wadze...

Teeee lalki a o jakie to badania miałysmy pytać ginekologów?
HBS i co jeszcze?GBS? czy co?

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #544220 przez Lafi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aga dobre wieści :)

Sie wkurzyłam na mame, powiedział mi po co ja juz kupuje to wszystko ( chodzi o wyprawke ) przecierz mam jeszcze duzo czasu, a napewno szybko nie urodze bo mam brzuch wysoko, przy młodym to wogóle mi brzuch nie opadł. to jej mówie a ciekawe jak mnie znów połózy wcześniej do szpitala jak z /sewerynem to stwiedziła ze ja nie byłam wczesniej w szpitalu, normalnie rece mi opadły,

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544224 przez Waszka87
Lafi u mnie tak samo swirka i mama się dziwią po.co mi to wszystko ze za szybko itp

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544226 przez andzia_zg
Beata nigdy nie jadłam tego ryżu :S ale zze mnie zacofaniec kulinarny? A to na środku to co to jest?

Agnieszka cos czuję, że nie dotrwasz do kolejnej wizyty... a Zosieńka już taka duża :lol:

koticz tez się właśnie zastanawiałam czy moze napisac do Gosi.tylko nie wiem poprostu co jej napisać. Strasznie to wszystko trudne. Ale wierzę, że się jakos ułozy. I tak jak tu piszecie lekarze musieli przedstawic kazdy możliwy scenariusz... a wiadomo jak rodzice reaguja słyszac takie cos... jaki wtedy czuje sie strach i przerażenie... Dobrze, ze Gosia jest tam z mężem. On jest dla niej naprawde dużym wsparciem. Dobrze by było jakby Gosia napisala cos wiecej... co dokladnie pwoiedzieli lekarze... ale chyba potrzebuje troche czasu by dojść do siebie...
Ja bynajmniej wierze, ze skoro Zosia tyle juz przetrwala tzn ze jest na tyle silna i walczy i ze bedzie ok.

koticz mi polozna mowila zeby miec karte ciazy, dowod osobisty, wynik grupy krwi, HBs i GBS

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #544227 przez Lafi
Jestem ciekawa, kto by potem za wszystkim ganiał, a od dwóch miesiacy prosze zeby mi ze strychy ściagneli leżaczek i wanienke, zdenerwowałam sie.

11 lata 10 miesiąc temu #544230 przez Agnieszka86
Koticz też myślałam o Gosi teraz, ale chyba wolałabym na jej miejscu mieć teraz spokój. Jak sama się oswoi z tym co tam usłyszeli to się odezwie. Na pewno im bardzo ciężko :( Poczekajmy na jej krok, nic na siłę.

Na ostatniej wizycie ważyła 2140. Prawie 1 kg przez 3 tygodnie!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka